Reklama

Trestani dospelych deti

Vera (Pá, 30. 9. 2005 - 21:09)

Chery, muzu se zeptat v cem jsi je zklamala? Ja osobne jsem dosahla vyssiho vzdelani nez rodice, lepsiho materialniho zabezpeceni v me rodine nez o jakem se jim snilo a take porad se mnou nejsou spokojeni. A takhle to bylo i za doby mych studii, nemohli si prat lepsi studijni vysledky a stejne jim vse bylo malo, porad jen kritizovali. Ale jedine slovo kritiky vuci nim ode mne neprijali nikdy, ani tehdy ani ted. To proste od nich cekat nemuzes. Je lepsi si zit svuj zivot a s nimi se bavit jen o povrchnostech, jako napr. receptech na vareni, apod.To, ze mne osobne velmi uskodili a porad na to musim myslet, je vic nez jasne, ale proste vycitat jim to nejde. Snazim se nedelat stejne chyby u svych deti, i kdyz se mi zda, ze se dostavam do opacneho extremu.

cherry (Pá, 30. 9. 2005 - 15:09)

Nekteri rodice jsou proste presvedceni ze mlaceni je normalni ba dokonce prinosne.Mamtaky maly pribeh.Me rodice mlatili remenem do mych 21 let, mnohdy dokonce "preventivne" aby mi nahodou vylomeniny, co by me jen rozptylovaly, ani na mysl neprisly a ja se mohla se soustredit jen na uceni. Ale jejich psychicke ponizovani me myslim poznamenalo mnohem vice. Dnes je mi 27 a mnohokrat jsem zkousela o tom s rodici mluvit.Bohuzel nejsou ochotni uznat ze by udelali cokoliv v minulosti spatne, ba naopak, jejich ponizovani, psychicke i fyzicke melo byt dle jejich slov pro mne motivaci k dosahnuti jeste lepsich vysledku ve skole, ktera je jako jedina vzdy zajimala. Me nadale pokladaji za nevdecnou dceru ktera nema uctu k rodicum protoze si je dovoluje v cemkoli kritizovat a jelikoz jsem se jim nakonec dokazala postavit a jit v zivote svou cestou a ne tou kterou oni pro mne naplanovali, zklamala jsem je na cele care (pravdepodobne protoze me nemlatili dostatecne abych zkrotla)coz mi dodnes nezapomenou pri sebemensi prilezitosti pripomenout. Oba jsou to inteligentni, vysokoskolsky vzdelani lide kteri jako deti doma biti nebyli.Nikdy jsem necekala omluvu, na to je az moc dobre znam, jen uznani ze to mozna obcas prepiskli.Misto toho slysim jen ze jsem precitlivela hysterka a moc koukam na americky filmy kde si vsichni jen mazou med kolem huby coz oni povazuji za odporne.Oni se pro me pry obetovali a ja jim to nevratila tak jak ocekavali, takze ja jsem spatna ne oni!

Max (Pá, 30. 9. 2005 - 12:09)

To Ti to trvalo :-)

Olga (Pá, 30. 9. 2005 - 10:09)

Niky je zpět! Tentokrát pod jménem Ja :-)))

J. (Čt, 29. 9. 2005 - 18:09)

Mam dojem, ze moji rodice byli asi neskutecne hodni. Parkrat jsem taky dostala, ale snad nikdy ne na holou a nikdy jsem pak nemela zadne viditelne stopy. Navic jsem si to fakt zaslouzila a myslim, ze jsem si to zaslouzila mnohem casteji, nez jsem dostala. Ovsem to, co tady ctu - nekdy se mi tomu nechce verit. Myslim, ze ritualni vypraskove obrady s prikazem ke svleceni a ohnuti se pres koleno, pripadne pak muset stat s holym serezanym zadkem...to se fakt hodi spis pro partnersky spanking, kdy si to ovsem oba uzivaji a oboum se to libi. Ale k vychove deti...proboha, chudinky rodice, co si na svych detech leci? Vim, ze kazdemu obcas ujedou nervy a nekdy uz neni jina a ucinnejsi cesta, jak potrestat, nez prehnout pres koleno, ale s mirou!! Sama vim, ze byly doby, kdy na me nic jineho neplatilo, ale taky byly doby, kdy pokud jsem mela na vyber mezi vypraskem a tydnem domaciho vezeni, vybrala jsem si vyprask. Ovsem kdyby me nasi rezali tak, jak se to tu popisuje, tak bych radsi sedela doma treba mesic.Pokud tohle cte nekdo, kdo zije v domacnosti, kde se takhle tyraji deti, nebo o nejake takove domacnosi vite - zavolejte na socialku!!!! Protoze je dokazano, ze deti, ktere jsou v detstvi hodne bity chte nechte totez potom pouzivaji na sve deti a opakuje se to po generace!

Ron (St, 21. 9. 2005 - 19:09)

Pekna vymluva! A tak jako pstrosy schovejte hlavy do pisku a tim padem nic nevidite a nic neslysite.

Michala (Út, 20. 9. 2005 - 11:09)

nevěřím tomu,jsou to jenom reakce nějakých uchylů

Ja (Po, 19. 9. 2005 - 21:09)

Robe take s tebou ve vetsine souhlasim a kdyz ctu ty clanky, ukazuje se, ze to biti urcite existuje.Neco opravdu musi byt spatneho s temi lidmi. Zvlaste, kdyz "rodice"z toho trestani delaji takove obrady. Hledani pomucek na biti, rozkaz na svleceni, postaveni tela a chladne pocitani ran a ani plac je v tom nezastavi. Co je to spatneho s temi lidmi? Proc dospely deti tak pokorne poslouchaji? Proc pozdeji omlouvaji sve rodice a ze si to biti zaslouzili? To opravdu neni normalni a takova rodina by mela byt poslana k psychiatrovi a pohovor s policiji. (Ale kdo vi co ti vyvadedeji doma?) Je to ostuda

miky (Po, 17. 5. 2021 - 09:05)

jo me matka jednou dala pres drzku a ja brecel kvuli ni, protoze si chudak o me zlomila ruku

Rob (Po, 19. 9. 2005 - 20:09)

Pokud považuješ bití důtkama a ještě k tomu 25 ran za zasloužené, tak buď nejsi normální Ty nebo Tvoje matak včetně otce nebo jsi provokatér. Tak si vyber.

eva (Po, 19. 9. 2005 - 18:09)

já dostávala až do 18,společně s ml.ségrou,o dva r. mladší.Dostávaly jsme na holou důtkama,které si máti nechala někde vyrobit,dostávaly jsme i od táty,ale od máti to bylo horší.Někdy jsme dostaly i společně a to tak že jsme se musely obě sehnout přes stůl a stáhnout si kalhotky.Pravidelně jsme dostávaly 25 ran,to byla klasika.Když jsem dostala sama tak po výprasku jsem musela ještě asi půl hod. klečet a potom ukázat zadek,jak vypadal.S odstupem času si myslím,že ty výprasky byly většinou zasloužené,když si uvědomím co jsme prováděly.Většina holek v tu dobu dostávala výprasky,jak bylo někdy v tělocviku vidět.

Rob (Po, 19. 9. 2005 - 15:09)

Výborně, již zde máme opět počurávání při výprasku, jo, jo, je potřeba oživit téma.

Věrka (Po, 19. 9. 2005 - 09:09)

To Ivana: no buď ráda, že ti nechala aspoň kalhotky, jinak by to byl daleko větší trapas...Já poslední výprask dostala v 17 od máti a bohužel na holou taky vařechou ale naštěstí beze svědků byl to snad nejdelší výprask v mém životě, bolelo to pekelně a trochu jsem se i připočurala kdyby mě takle viděl někdo další to bych nepřežila

Ja (Ne, 18. 9. 2005 - 20:09)

Myslim ze v minule generaci si rodice hrali na "bohy" a od malicka vybijeli z deti(hlavne bitim)sebevedomi. Tim si vyrizovali stoprocentni poslusnost..Pritom sami v zamestnanich byli vetsinou nulou a museli skakat na kazdy povel.Coz se jim take nelibilo a tak jen domov bylo misto, kde rodice mohli provadet svoji velkomost.Tim padem, ze deti byli od malicka tak cepovane, se dosahlo, ze ani v dospelosti "detem" nenapadlo se postavit za sebe a nechali se dale bit jako umucene duse.

Honza K. (Ne, 18. 9. 2005 - 17:09)

Já byl pořádně bit ještě v 17. Naši jsou rozvedení,takže jsme byli já a brácha s mámou.Jak tu někteří píšete,nedostávali jsme za pětky ani poznámky.To skončilo jen domluvou.Jednou se mi ale povedlo na zábavě přehnat s pivem.Nevím jak se to stalo-sice jsem domů trefil ale neuměl odemknout.Tak jsem ožralej spal na schodech.Podruhý jsme si s kámošema zapálili v parku a načapal nás mistr.Skončilo to třídní důtkou za kouření.U nás se bilo v koupelně,kde byl jenom závěs.Takže při večerním koupání na mě vlítla máma do koupelny s vařečkou v ruce.Nejvíc jsem dostal za to spaní na schodech po tom pivě.Prý jsem udělal ostudu na celej barák,že má syna ožralu.Kleknout do vany,vystrčit zadek a ať už to mám za sebou.Lidi,na mokrej zadek to bolí PŘÍŠERNĚ! Po pár ranách jsem brečel jak malej kluk a sliboval že už v životě nebudu pít.Dostal jsem jich strašně.Nejhorší bylo že jsem se z tý bolesti před mámou počůral do vany.Takový ponížení!To bylo horší než ten fialovej zadek.Za ty cigarety jsem dostal taky,ale přece jen míň.Ale pak jsem si na každý zábavě vzpomněl na ten výprask.Dal jsem si jedno pivo a dost.Děti ještě nemám,ale takhle bych je určitě neřezal ani za horší věci.Je to strašně ponižující.

Ivana (So, 17. 9. 2005 - 23:09)

Nejstrašnější výprask se mi přihodil krátce po 16. narozeninách, kdy jsem byla už skoro dospělá, v roce 1993. Měla jsem již nashromážděná nějaká menší provinění, pak jsem matku ještě něčím vytočila a výsledkem byl výprask. Matka si přinesla svou oblíbenou velkou vařečku a usadila se v obýváku na gauči, já jsem musela sundat kalhoty a přehnout se jí přes nohy, tak jako už mnohokrát dříve. Ještě jsem zaregistrovala pohyb v předsíni a napadlo mě, že se vrací mladší bratr, což bylo nepříjemné, že mě uvidí při trestání, ale stejně jsem nemohla nic dělat. Hlavu jsem měla až u koberce, zadek vystrčený, ani jsem se nemohla pohnout, a pak matka začala s bitím. Byl to pořádný nářez a dost jsem naříkala, protože bití vařečkou se prostě bez křiku vydržet nedá. Když mě matka konečně pustila a vstala jsem, tak jsem hrůzou doslova málem upadla, protože u dveří stála moje starší sestra s manželem, jeho sestra a rodiče a ještě nějaké děti. Ti všichni se v tichosti dívali na můj trestaný zadek! Šílený trapas, seřezaná ubrečená a skoro nahatá, to se ani nedá popsat, jak jsem se cítila poníženě. Matka se mi potom sice omluvila, ale stejně si ze mě všichni dělají legraci ještě dnes.

Vera (Út, 6. 9. 2005 - 12:09)

No, to mas zlate holky!! Bud za ne rada a podporuj jim sebevedomi. Nakonec treba si najdou partnery, kteri polovinu i vic tehle praci budou delat za ne, pokud se od zacatku budou stavet do role sluzek, ktere maji uklid doma na starost, tak jim to zustane na cely zivot (jako se to stalo me :o(( ).

alena (Út, 6. 9. 2005 - 08:09)

Vera, ďakujem za podporu,atmosféra sa trochu uk?udňuje. Oduté a odmerané sú síce stále, ale včera bolo doma vyupratované, dokonca umyté aj okná na kuchyni a dcéry si vypýtali rodinné prídavky, ktoré na nich dostávame. Je to 540.- Sk/mes. na hlavu.Divili sa, že či je to naozaj iba to?ko. rodičia sú teraz najhorší a ony držia spolu ako nikdy, pomáhajú si a znášajú sa.prinieslo to toto pekné pozitívum a v duchu si myslím, nech im to vydrží

Manchester (Út, 6. 9. 2005 - 03:09)

Pipino Raro co dál?

Vera (Út, 6. 9. 2005 - 00:09)

to "marie", tedy, pokud ted nepises pod jmenem Tom. Vy dva jste se tu nasli! Dej na sebe kontakt, abyste si mohli ty vase pudy vybijet spolu...to Alena: No, takhle by se mi to doma taky libilo. Ale vytrvat v tom a dusledne to dodrzovat, to bude pro vas dost tezke. Muzete dceram take platit za praci doma, kterou jinak odmitaji delat, za penize treba budou ochotne. Dalsi problem jsou brigady, neni jednoduche neco slusneho sehnat a aby dcery kvuli nim pak nezanedbavaly uceni.Zvaz co je pro zivot tvych dcer dulezitejsi - dostudovat vcas a najit dobrou praci nebo mit nalestene sklenicky v kredenci a umet delat marmelady. Napis, za nejakou dobu, jestli ten vas zavedeny system funguje. Pokud to vydrzite vsichni alespon mesic, tak je nadeje, ze to tak pujde. Jinak ja to take zkousela, ale nedokazala jsem byt dusledna, a tak to vyslo do ztracena. Ver ale, ze az budou mit dcery vlastni bydleni, ze si uklizet budou.

Reklama

Přidat komentář