Reklama

Tinitus auris

Zdenek (Ne, 26. 6. 2011 - 07:06)

nemáte vedomosť či ten...je to volně prodejný lék bez předpisu a dá se objednat i na internetu v eshopu, takže zaslání do SK by nebyl problém. Mě pomohl.

Viera (So, 25. 6. 2011 - 04:06)

Ahoj všichni co máte...nemáte vedomosť či ten liek TEBOKAN je možné dostať aj na Slovensku? Zdá sa že tinnitus nepozná hranice.

Zdenek (Út, 21. 6. 2011 - 21:06)

Ahoj všichni co máte problém s hučením v uchu, ve stručnosti napíšu můj příběh. Je mi 23 let, jednou ráno jsem se zbudil a hučelo mi v pravém uchu, přez den jsem to nevnímal, ale večer před usnutím hrůza, nešlo usnout, nespal jsme 5 dnů a pak jsem se rozhodl jít k lékaři, ten mi více méně neporadil.. Tak jsem se díval na videa na internetu a četl si články a začal jsem si myslet, že to je od krční páteře. Koupil jsem si zdravotní polštář a začal sportovat. Pul roku jsem bral betaserc a moc nepomáhal, ale pak jsem začal brát tebokan a po měsici bylo znát zlepšení a po třech měsících úplné vyléčení. Půl roku s tinnitem bylo mé nejhorší období v životě..

Daniela (Pá, 10. 6. 2011 - 23:06)

Nahodou jsem narazila na tuto...Mohla by Tana, která byla u jisté paní z Mladé Boleslavi prozradit těch pár rad, které od ní získala - pomohla by určitě mnoha lidem trpícím tímto problémem. Předem za všechny postižené děkuji!

Martin (Út, 31. 5. 2011 - 00:05)

Taky se přidávám, je mi 21 a tinnitus vnímám asi rok. Jakési vysokofrekvenční syčení slyším už od mala, ale nikdy to nebylo tak hlasité, abych si toho extra všímal. Až poslední dobou to začalo, drží se to rok na stejné hlasitosti. Určitě tomu neprospěla hlasitá hra na bící nástroje, tehdy ještě bez chráničů sluchu.. Po hromadě návštěv ušniho, neurologa, krevních testů, mag. rezonance mozku, eeg, to doktor přisuzuje jako důsledek infekce klíštěte, které jsem měl před dvěma lety a nějak jsem se toho neobával. Takže držím palce s léčbou všem takto "postiženým" a dodávám, že vše špatné může přinést něco dobrého :)

Il M (Čt, 12. 5. 2011 - 12:05)

Už vím jak na...no to určitě!

Il M (Čt, 12. 5. 2011 - 12:05)

Dokázal se někdo z Vás...Já mám tinitus 2 roky. Je mi 39. Až , když nemoc propukla tak jsem se dozvěděla,že mému otci propukla choroba ve stejných letech jako mně- takže dědičnost!!! Nicméně bojuji!
a bojuji sama, protože pan doktor ORL mi diagnozu sdělil jako by se jednalo o rýmu,
jen s tím, že tato rýma nejde vyléčit.Nejvíce záleží na psychice,brát svoji nemoc jako výzvu a zkoušet ji překonat. Myslet si třeba, že na světě je tolik nesravedlnosti, že ta moje je strašně malinká.....

Parazity (So, 7. 5. 2011 - 10:05)

Pricina Tinitusu muze byt ruzna nejcasteji je to vsak parazitarni zatez a ma prevahu nad virovou a bakterialni zatezi.Cim vaznejsi pripad, tim vaznejsi parazit od motolic, hymenolepis a Echinococcus. Co pomuze cesnek, dy?ova seminka, mlety rebicek a jine snad trochu ulevi, zmena stravy a nebo hladovka snad ulevi, zapper mozna kvalitni trochu zabere, urcite farmaceuticka lecba v tech lehccich pripadech vermox na bazi mebendazolu 2 ´- 3 krabicky a to i opakovane, vaznejssi pripady CESOL, a nebo vyssi davky albendazolu. Snazte najit podporu ve svem osetrujicim lekari v pripade se obratte na jineho lekare, ktery ma s podobnou lebou zkusenosti/bohuzel je jich malo a vetsina nema s parazitalni lecbou zadne a nebo v lepsim pripade malo zkusenosti/

Tana (Út, 3. 5. 2011 - 14:05)

Nahodou jsem narazila na tuto diskuzi.Ja jsem tez byla "postizena"tinitusem.Pak mi kamaradka dala cislo na pani,ktera ji vylecila migreny,ktere ji trvaly 15let.No a tak jsem zkusila zavolat,co mi k tomu pani rekne.Sice jsem to k ni mela pres 150km,ale vyplatilo se.Sice mi to nejake penize stalo,ale vubec toho nelituji.Pani mi dala par rad a asi 5x jsem u ni byla.Dnes se mi tinitus objevi tak na 1den 3x do roka a pak to zase zmizi.Pani je z Mlade Boleslavi OPRAVDU UMI.Snad se nebude zlobit,kdyz zverejnim jeji cislo 607131750.Nedela jen toto,umi toho opravdu hodne.Dokonce ma i lecive rybicky na kozni problemy.Vyzkousela jsem to jen na suchou kuzi mezi prsty a bylo to supr.Snad tim nekomu pomuzu.

Návštěvník (Po, 23. 9. 2019 - 14:09)

Dobrý den, a jaké rady to prosím byly? Děkuji Lenka

Parazit (Út, 3. 5. 2011 - 12:05)

Echinococcus granulosis a jini parazite muzou zpusobit krome jinych zdravotnich potizi y tinitus. Pri kazdem zdravotnim problemu se podivejte na sve parazity. 99,9%lidi ma nejakeho parazita i miminka, protze parazite projdou placentou/pak se mluvi kolikrat o vrozenych nemoceh/. Na nektere plati cesnek, a hladovka, dy?ova seminka mlety rebicek, bohuzel napr. u mechozila vetveneho pouze chemie a to albendazol ve vetsich davkach. Vermox za 3 dny pomuze, ale nevyleci

Ludmila (Út, 3. 5. 2011 - 10:05)

Moji spolutrpitelé. Šelesty mám již 30 let.Prošla jsem si peklem. Ale soustavným cvičením krční páteře a užíváním léku Avertin nebo podobným jsem docílila značné úlevy. Zbytek jsem vytěsnila z mozku vúlí. Takže nyní už žádné zvuýky nevnímám i když se zaposlouchám, tak tam jsou. Chce to trpělivost a pevnou vůli. Pomáhá to. Držím palce.

Milada (Po, 25. 4. 2011 - 15:04)

ahoj, také taková jedna......úplně chápu, sama mám tinitus 25 let a rovněž mně začal v jednom uchu a nyní již rok se krásně stal součástí i druhého ucha. Prošla jse všemi léčebnými "pokusy" (jinak se to nazvat nedá)v současné době neexistuje jediná účinná metoda a proto držím všem palce a co nejmenší ztrátu sluchu, která je nehorším důsledkem tinitu. Jednu radu ale přece... pokud máte pocit, že se to nedá vydržet, tak vězte, že existují psychická onemocnění, která způsobují daleko větší utrpení...jednou z nich je "sociální úzkost", kterou aktuálně trpí většina obyvatel naši planety. Tak že, pokud máte kde bydlet, netrpíte hladem a dokonce máte práci, patříte mezi menší procento šťastlivců, jelikož většina lidstva žije na pokraji bídy. Připadá vám nyní tinitus tak šílený???? No a moje rada? Těšte se, radujte se a buťe laskaví.

Karel (Po, 25. 4. 2011 - 12:04)

Pracoval jsem v dolech se zbíječkou.Můj tinitus začínal vždy po směně,později zesílil asi na 70 decibelů a stal se trvalým.Je to stále horší.Myslím si že je to něco jako varovný signál nebo poplašné zařízení těla,které nás varuje že něco není v pořádku a zdravotní stav že je špatný.Ve středním věku to považuji za signál předčasného tárnutí.Zhoršuje se to jak fyzickou tak psychyckou zátěží,nezdravým jídlem a pitím,některými "léky",kouřením,profesionálními otravami ,nevyřešenými problémy,nespokojenost s něčím.....Prý jsme žili příliš naplno.(Proto budem dřív u životního "cíle".)Odreagovat se od silného tinitu je těžké.Snad trochu při něčem příjemném a neobvyklém.

IGNACIUS (Pá, 8. 4. 2011 - 13:04)

Jak se zbavit pískání a hučení v uších

Pískání či hučení v uchu rozhodně nepatří mezi oblíbené stavy. Čas od času to jistě zažil každý, jsou ale i tací jedinci, kteří pískáním v uších trpí pravidelně. Jistě by vám řekli, že by kolikrát udělali cokoli, aby se toho zbavili. Možná budou moci vyzkoušet nový způsob, s kterým nyní přišli britští odborníci - pronikavou hudbou.

Jak sami vědci tvrdí, možná našli způsob, jak nadobro udělat z pískání v uších problém minulosti. Jak dokládají, jen v Británii trpí těmito opakovanými stavy stovky až tisíce Britů.

Při úspěšných testech na krysách byli schopni zastavit otravné pískání v uších, a to stimulací nervů na krku (vagus nerv) malou elektrodou, přičemž testovaným subjektům do uší zároveň hrála pronikavá hudba.

Technika, která podle odborníků "restartuje" mozek, bude podle serveru Daily Mail během několika měsíců připravena k testování na lidech.

Pískání nebo hučení může postihovat jedno či obě uši a je nejčastěji popisováno jako pronikavý zvonivý či pištivý zvuk, ale také chrastění, pípání nebo návalovité hučení.

Většinou se tento stav projeví po vystavení osoby velkému hluku, který ničí buňky ve vnitřním uchu, které přenášejí zvukové signály do mozku. Vědci se domnívají, že se při takovém stavu mozek snaží nahradit poškozené buňky a proto začne vysílat domnělé zvuky. Dalšími příčinami tohoto stavu může být také zranění či přirozené stárnutí.
Restartování mozku

"Na rozdíl od jiných metod se nesnažíme tento problém nijak maskovat," uvedl vedoucí studie doktor Michael Kilgard. "Naše metoda jednoduše při stavu pískání v uších přeladí mozek opět do stavu, kdy pískání přestane. Při stimulaci nervů jsou totiž vypouštěny chemikálie, které dokáží změnit mozkové obvody.

Stejná stimulace proběhne při testování lidských pacientů na terapeutických sezeních v rozmezí několika týdnů.

http://www.novinky.cz/zena/zdravi/222284-jak-se-zbavit-piskani-a-huceni-v-usich.html

Možná mám radu, (Ne, 13. 2. 2011 - 13:02)

Dobrý den,
měla jsem problém s šuměním, lékař to nazval tinitem. Zkoušela jsem leccos a začínala mít strach. V televizi jsem náhodně viděla terapeuta PhDr. Andrewa Urbiše. Moje povolání je obdobné, takže v některých věcech dokážu posoudit, že má pravdu a jde na věci dobře. Takže mu i v těch ostatních jsem ochotná věřit. Občas bývá hostem pořadu Sama doma. Pořad jako takový nesleduji, ale Urbiše v něm si nenechám ujít. O tinutu mluvil tady: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1148499747-sama-doma/410236100171008/. Je to cca v 51:55 minutě. Také hovoří kolem 29:30 – cvičení hlavy. Vypadá to bláznivě, ale mně to pomohlo – jestli jako placebo, neposoudím, ale zaplaťpánbu za výsledek. Má také webovky http://www.medicineman.cz, kde si můžete udělat obrázek sami. Je ochoten radit i po telefonu a mailem, akorát teď sám na sobě zkouší „terapii tmou“ a vyleze někdy v březnu:-) Působiště má v Čeladné. Držím palce!

Michaela (Út, 8. 2. 2011 - 21:02)

Dobrý den, ráda bych vás poprosila o kontakt na léčitelku, o které jste tady psali. Potřebovala bych to pro maminku, která Tinitem trpí zatím jen krátkou dobu, ale i tak si to neumím představit a chci jakkoliv pomoct. Předem vám děkuji a přeji vám všem jen to dobré

lenka14 (Ne, 23. 1. 2011 - 07:01)

Dobrý den, také trpím pískáním v uších. V pravém i levém, bohužel v pravém mi píská stále a v levém přerušovaně, ale zase jiným tónem. Přes den to prakticky nevnímám, horší je to před usnutím. Pískání se mi horšuje při fyzické ale i psychické námaze. Před 10 lety jsem byla u ušního, ale ani po lécích se nic nezměnilo. Říkám si, že snad se za těch 10 let objevil nějaký lék, který pomáhá. Chtěla bych se zeptat žen, zda nemají zkušenost s tím, že by jim porod zhoršil zvonění v uších. Vzhledem k tomu, že se mi pískání zhoršuje při fyz. a psych. přepětí, bojím se, aby se pískání po porodu ještě nezhoršilo. Máte někdo nějaké zkušenosti? Díky za odpověď.

Návštěvník (Čt, 11. 12. 2008 - 14:12)

vypínejte, lidi Caps Lock...ne?

PAVEL ELO (St, 10. 12. 2008 - 06:12)

AHOJ VŠEM , KTEŘÍ MAJÍ TINITUS.ZAČALO TO U MNE PŘED 10 LETY PO NÁVŠTĚVĚ V NEMOCNICI ZA MOU, BOHUŽEL JIŽ ZESNULOU ŠVAGROVOU , KTEROU JSEM MĚL VELICE RÁD . JEJÍ NEMOC MĚ VZALA NATOLIK , ŽE MI SPUSTILA TOTO NEPŘÍJEMNÉ PÍSKÁNÍ , ŠUMĚNÍ V HLAVĚ. V PODSTATĚ NEMOHU ANI URČIT ODKUD TO VYCHÁZÍ. PRODĚLAL JSEM NĚKOLIK VYŠETŘENÍ ,ALE VÝSLEDEK ŽÁDNÝ.SNAŽÍM SE S TÍM ŽÍT, ALE NĚKDY JE TO VELICE NEPŘÍJEMNÉ , HLAVNĚ V TICHU A PŘED SPANÍM.JSOU NA SVĚTĚ ALE DALAKO JEŠTĚ HORŠÍ VĚCI. SNAD SE NÁM JEDNOU ULEVÍ .

Reklama

Přidat komentář