Reklama

Trestani dospelych deti

Niky (Čt, 23. 6. 2005 - 19:06)

Pavle, co tu lidi popisuji neni jen telesne ponizeni, ale i ublizeni cele duse. Jinak na zapade se normalne pouzivaji papirove kosile, kdyz clovek jde na prohlidku. V nekterych zemich je proti zakonu byt odhaleny i pred lekarem. On odhaluje jen tu cast co kontroluje. Rodice nejsou zadani o pritomnost.A jinak dibliku, diky za prijemna slova a musim priznat ze me tesi kdyz mohu pomoci. A doufam ze je vse kolem tebe v poradku a nezapomen, ze kdyz se mlci a nevyresuje problem, nic se nebude menit. Dale je jiste, ze lidi co ublizuji ostatnim jsou mentalne nemocny a naprosti sadisti, ale oni o tom nemaji zdani jelikoz jsou, jak uz jsem rekla - mentalne nemocni.

Pavel (Čt, 23. 6. 2005 - 06:06)

To Lucie. Myslím že sis takový ponížení nezasloužila. Dá se přece potrestat i jinak než tě nutit se v 16 svlíkat do naha a vystrkovat holej zadek. Já tohle zažil taky i když ne kvůli trestu. Byl jsem u jednoho doktora, taky v 16 a on mě musel vyšetřit přes konečník-kvůli slepáku. A taky chtěl aby u toho byli rodiče. Když jsem tam ležel před mámou s vystaveným ptákem a s prstem v zadku jak mimino na přebalováku, tak jsem mu v ordinaci málem omdlel jak mi bylo. Tak vím o čem mluvím. To když trest, radši domácí vězení, zakázat počítač a když bude nejhůř, tak pár facek. Ale takovýhle ponížení určitě ne!

Simona (St, 22. 6. 2005 - 21:06)

Když přijde ,,dospělé" dítě místo o půlnoci až ve 4 ráno, tak to je podle mě zcela jednoznačně na pořádný výprask na zadek. Opoždění dejme tomu do jedné hodiny řeším ještě domluvou nebo nějakou fackou, ale čtyři hodiny? Pokud něco takového provedou naše holky, tak musí počítat s tím, že ihned beru do ruky vařečku a bez slitování počítám do pětadvaceti.

diblík (St, 22. 6. 2005 - 10:06)

Niky, na tobě je vidět, že máš moc ráda děti a lidi vůbec,harmonii, soulad a porozumění,touhu,aby svět byl lepší,nebo se pletu?taky mě moc mrzí, že si lidé dovedou navzájem ubližovat, zvlášť,když uplatňují svou sílu na slabší a bezbranné(viděla jsem dost ošklivých důkazů domácího násilí na vlastní oči),ale tak to prostě je a bude:o( a žádné postihy,tresty,zákony tohle nikdy zcela úplně nevymýtí,třeba jsem přílišná pesimistka,ale tahle doba nenahrává harmonii a pohodě...:o(((

Niky (St, 22. 6. 2005 - 09:06)

A jestli mohu vyjadrit muj nazor na posledni clanky, tak si opravdu myslim, ze to trestani bylo hrozne. Ale zajimave je, jak deti mohou byt vynalezave a ani by me neprekvapilo, ze by se ten teplomer tak pouzival od zacatku vyroby. A vzdyt to neznamena, ze dite roste v kryminalnika a take komu se chce stale zit jako robot? A v teto rubrice je videt jak i rodice umeji ten teplomer vyuzit, zneuzit - teda nejdou moc dobrym prikladem se svym chovanim..Ja osobne jsem dovolovala mim detem zustat klidne doma, kdyz se necitily dobre, nebo chtely zustat chvilku doma, aby nabraly energiji.A ve skole se z toho nic nedelalo, jen se muselo zavolat rano, ze dite bude doma.Hlavne si myslim, ze deti v Cesku se musi ucit vice a ve skole je stale zkouseni, diktaty a vse na znamky. Napriklad co se tam uci v nejakych predmetech v seste tride, se zde uci ve vyssich tridach. Ale to neznamena ze zde si deti nevedou dobre. Deti u vas maji urcite vetsi natlak nez nekde jinde a hlavne oni by si zaslouzily porozumneni ze i oni se cas od casu dostanou do stresu a nekdy potrebuji malou prestavku. Co par dnu znamena, hlavne kdyz si vedou celkem dobre. To co ja si myslim a rodice by meli prestat s tim drezurovanim

Niky (St, 22. 6. 2005 - 08:06)

Diky Ponocny za informace. Na tu tvoji urcenou website jsem se nedostala, ale sama jsem zde jiz take nejake napsala. Jinak myslim ze na moji strane jsou zakony prisnejsi a tak i kontrola. Ale mela bych mluvit ne o cele Kanade, ale co nejvice znam B.C.

Lucie (Út, 21. 6. 2005 - 15:06)

To sword: V tu chvíli jsem se cítila ukřivděná, ale zasloužila jsem si to. Ale bylo to děsně trapné v tomhle věku na mamku vystrčit zadek a pipinu a ještě k tomu před mladší ségrou...To Radka:no dopadla si asi hůř. U nás naštěstí tak tvrdé výprasky nebyli. Občas jsme se ségrou taky dostaly, ale to sme byly menší. To nám stáhla sukni nebo kalhoty zároveň s kalhotkama přehla nás přes koleno a naplácala nám na holou. Naštěstí jen rukou takže to nebylo až tak hrozné.

Radka (Út, 21. 6. 2005 - 15:06)

To Lucie: To jsi z toho vyvázla ještě celkem v poho. Mě neúmyslně ponížila mnohem víc. Já za stejnou věc v 17 na střední dostala od mátiny takovej nářez vařečkou na holou prdel, že sem si před ní ucvrnkla a prosila jí ať už toho nechá nebo se počurám úplně. Holt byla jsem plná toho čaje s citronem a tou vařečkou to ukrutně štípalo. Nechala toho, ale stejně sem se týden nemohla skoro posadit. To byl naštěstí můj poslední vejprask.

Sword (Út, 21. 6. 2005 - 14:06)

Lucie, myslím, že za svůj podvod sis toto potrestání docela zasloužila. Nechtěla jsi být měřena jako dospělá tak tě matka změřila jako malou. A jak píšeš, simulování tě to odnaučilo. Koneckonců měření teploty v konečníku není až tak od věci, je totiž nejpřesnější :-)

Lucie (Út, 21. 6. 2005 - 12:06)

Když tu čtu o trestání dospělých dětí musím přiznat, že mě mamka v 16 taky drsně potrestala a nebyl to klasický výprask. Bylo to asi ve druháku na střední. Byla chřipková epidemie a mladší sestra ležela doma nemocná. Mě se do školy vůbec nechtělo a tak jsem se rozhodla trochu to nahrát. Použila jsem klasický způsob teploměr do čaje. První den mi to vyšlo a mohla jsem zůstat doma. Druhý den mě, ale mamka chytla jak vytahuju teploměr z čaje a bylo zle. Dostala jsem kázání o podvádění a na závěr mi mamka řekla, že když podvádím jak malá bude tak se mnou i jednat.Nejprve jsem myslela, že slíznu pár na zadek, ale ne. Musela jsem si sundat pyžamové gaťky lehnout si na záda pokrčit nohy na břicho trochu je roztáhnout a držet si je rukama. Mamka pak vzala teploměr a pokoušela se mi ho vsunout do zadečku. Moc to nešlo. Tak mi přikázala ať uvolním prdelku a zatlačím jak při kakání. Fakt jak s miminem. Pak už tam teploměr šel. Nechala mě tak ležet asi 5 minut. Nejhorší bylo, že kousek ode mne na druhé posteli ležela mladší sestřička a měla z toho ohromnou srandu. Ležela jsem tam vystavená s teploměrem v zadku jako malá. Bylo mi hrozně trapně. Pak máma přišla vytáhla teploměr teplota samozřejmě žádná. Párkrát mě rukou plácla přes vystrčený zadek a se slovy ať si ještě někdy zkusím hrát na nemocnou mě poslala do školy. Upřímně víckrát už jsem se simulovat nepokoušela.

Zuzana (15 let) (So, 23. 1. 2021 - 00:01)

No Lucko, u mě máma udělala úplně to samé, akorát mi plus k tomu změřila teplotu i v pipine. To všechno za zraky sestry (13 let) a bratra (16 let). Ten mi potom ještě řekl že jestli se před ním a před jeho kamarádem nesvléknu do naha, tak že všem řekne, jak jsem byla potrestána. Proto jsem to raději udělala, když jeho kamarád přišel, musela jsem nejdřív do naha. A pak mě ten jeho kamarád pleskl přes pipinu a pak už mi brácha slíbil že to nikomu neřekne. Taky zatím ani neřekl.

z (Čt, 11. 2. 2021 - 14:02)

z

Ponocny (Út, 21. 6. 2005 - 02:06)

Nejni to pravda zrovna vo dospelejch detech ale z kanadskejch zrdoju je zrejmy ze to taky zrovna nejni tak uplnej raj jak se nam Niky furt snazi vysvetlit.

Ponocny (Út, 21. 6. 2005 - 02:06)

http://www.phac-aspc.gc.ca/cm-vee/cishl01/

Ponocny (Út, 21. 6. 2005 - 02:06)

How common is child abuse in Canada? Child abuse is a common problem in Canada. In the past ten years more and more people are reporting when they think a child is being abused or neglected. Also, police and child protection agencies are finding more children than ever who need protecting. Still, it is estimated that less than one in ten child abuse cases is ever reported to authorities. It is hard to find reliable Canadian statistics on child abuse. The National Incidence Study on Child Abuse and Neglect (Health Canada) is currently underway. It will estimate the nature and extent of child abuse and neglect that has been reported. Other groups have done studies over the years. The results from some of them are below. When viewed together they suggest just how common a problem child abuse is.Child protection In 1992, child protection authorities put about 40,000 Canadian children into foster care or other settings away from their home. In many of these cases, abuse was a factor. In Ontario in 1993, Children's Aid Society investigated over 13,000 cases of child physical abuse. This is compared to 3,546 ten years earlier. Children 3 years old or younger are most often investigated for neglect. Children 12 to 15 years old are most often investigated for physical abuse. Information on abusers In a national study, abused women reported that their partners had also abused their children: physically

Niky (Po, 20. 6. 2005 - 19:06)

dibliku, i zde jsou vyjimky, ale nikdo by tu neomlouval fackovani. A mojemu synovi je jiz sestnact a hodne dovede veci. Vareni take umi, hodne kuchtil se starsi sestrou uz kdyz byl malicky. Proste ma zlate ruce, jak se i rika o Cesich. On umi opravit vse a priznam, ze jeho nesmirne znalosti v politice, hystoriji, skoro o vsem me skoro zarazeji. Nedovedu si predstavit bit takove deti - jenom se jim musi dat moznost a stale ucit dobre od spatneho. Take si myslim, ze deti jsou tu hodne independentni.

diblík (Po, 20. 6. 2005 - 19:06)

Evropa je holt víc konzervativní, žádné květinové děti, spíš zaběhané koleje, ne nadarmo se jí říká Starý kontinent:o))jsi si stoprocentně jistá, že žádný člověk z té mladé úspěšné generace v Kanadě nedostal nikdy facku? víš, on se tím nikdo nechlubí,ani ten co ji schytal ani ten co ji dal.gratuluju k takovému synovi,jestli to u vás chodí jak jsi psala, klobouk dolů:o))jenže tady to vypadá ještě trochu jinak-otec maká 12hodin pokud možno na směny, máma podobně a nechat dítě dovařit oběd a jít si zacvičit?pro spoustu lidí naprosto nemyslitelné a nedosažitelné-samozřejmě na tom nejsou všichni takto.

Niky (Po, 20. 6. 2005 - 18:06)

diblik, ja si nedovedu predstavit fackovat pubertaka, vzdyt jsou vetsi nez rodice. Zde vsichni lidi by si mysleli, ze jsem se zblaznila! Vzdyt uz jsou to dospeli lidi. Ale trestat se vzdy da nejak bez biti. Napriklad muj syn je velmi hodny, ale nedavno mi nejak spatne odpovedel, a tak jsem mu nechala dokoncit jeho nejmilovanejsi obed. A protoze ho velmi chtel, musel si najit ten recept v pocitaci a vse pripravit a ja si odesla zacvicit. Obed byl bezvadny, on se neco naucil a vi ze si nenecham nic dovolovat. Nakonec byl na sebe hrdy, za svy vykon a ke me hodny. Nebo bych odmitla ten den ho ucit jezdit. Ale mam velke stesti, ze moje deti nedelaji problemy, ale take bych si nedovedla predstavit jim telesne ublizovat a ani fackou, kdyby neco provedly. To by bylo pod dustojnost vsech.Ale je videt, ze jsme asi z jinych svetu.I to biti s rakoskou a remenem, ach boze!V mem miste kde ja ziji, rodicovske diskuse na internetu, kdyz se mluvi o trestani, vsichni lidi jsou proti tomu. Ale na americkych diskuzich uz se obevuji lide, kteri veri na telesne trestani. Normalni lidi zde ne. A vlada v Cesku by se mela postavit za neublizovani a nechat vedet ze je to trestny cin. Jo, jiste je to generacni zvyk, ale zde v hypies doubou asi zacatkem 1964 se hodne menilo a hlavne ty spatne zvyky. Jejich deti vyrostly ve velke svobode, bez biti a v uspesne dobre obcany. A jejich deti maji jeste lepsi charaktery. Vyrostly v blahobytu a chozenim do vsech moznych kurzu a cekaji jen to nejlepsi od dalsiho zivota. Jsou vzdelani a nic si nenechaji libit, hned se ozvou, umeji se postavit i za ostatni, jelikoz maji spravne sebevedomi a ze pry nesnasi zadne pretvareni. Takhle odbornici hodnoti novou kanadskou generaci a ze zamestnavatele se musi k nim prizpusobit, jestli chteji kvalifikovane zamestnance. Proste je videt, ze se da vychovavat bez biti a place.

FANFAryon (Po, 20. 6. 2005 - 17:06)

Tohle se stalo už před dávnými léty. Mám dvě sestry. Jedna je dva roky mladší a druhá o tři roky starší než já. Naši na nás byli dost přísní, ale k výpraskům se přistupovalo jen při vážných proviněních. Pokud však došlo až k výprasku, což byla doména matky, tak to teda stálo za to. Zpravidla jsme dostali výprask řemenem, ale v pozdějším věku rákoskou. Tresty byly vždy za něco poměrně vážného. Starší sestra dostala výprask dokonce ještě když už jí bylo skoro dvacet za to, že přišla opilá domů. Museli jsme se na to dívat. Musím přiznat, že mě přemlouvat nemuseli. Tenkrát dostala rákoskou na holou. Ani se moc nebránila. Jen hrozně plakala. Já jsem dostal poslední výprask asi půl roku po svých osmnáctinách. Taky před sestrama. Bylo to za to, že jsem si bez dovolení půjčil rodinné auto a chytli nás policajti. K tomu jme ještě měli všichni popito. Máma se příšerně naštvala a řekla ať si stáhnu kalhoty. Když jsem to odmítl, tak mi řekla, že to oznámí tátovi až se vrátí. On jezdil po montážích a byl doma tak jednou za tři měsíce. Přizabil by mě na místě. Byl to hroznej pruďas. Výprask od mámy byl taky dost hrozný, ale pořád lepší, než co by mě čekalo od táty. Poslechl jsem a nechal si nařezat. Dostal jsem na holou. Po kalhotech šli na řadu slipy. Výprask to byl hrozný, ale snažil jsem se to vydržet. Po rákosce přišlo ještě něco horšího. Máma vytáhla řemen a chtěla abych se jí ohnul přes koleno. Když se prý chovám jako malej kluk, tak že to mám mít se vším všudy. Ohnul jsem se jí tedy přes koleno. Brečel jsem, ale nedalo se nic dělat. Když výprask řemenem skončil, tak mi ještě plácala na zadek rukou a při tom křičela "aby sis to pamatoval jednou pro vždy cos proved!" Se sestrama na to dodnes zavzpomínáme. Dnes už se tomu smějeme, ale tenkrát to legrace nebyla. Je zvláštní jak se tyhle věci generačně přenášejí. Starší sestra má dva kluky a vím, že občas výprask dostanou. Jednomu je čtrnáct a druhýmu šestnáct. Já mám sedmnáctiletou dceru. Výprasky dostávala jen velmi málo. Ale před půl rokem jsem se neudržel když přišla domů ve tři ráno opilá a druhý den měla jít na zkoušku. Nasekal jsem jí co se do ní vešlo. Myslím, že si to pamatuje, stejně jako všichni kdo dostali od rodičů za něco, co skutečně provedli. Na výprasku ať už erotickým, nebo výchovným není nic špatného a k lidské společnosti patří a vždy tu byl. Vzpomínám si, že moje babička mi vykládala, že za jejich časů to bylo naprosto běžné někdy i po dvacítce

diblík (Po, 20. 6. 2005 - 12:06)

víš Niky prostě jen chci říct, že rodič je člověk a že prostě někdy ujede a potomkovi jednu vytne,ale to přece neznamená, že je rodičem špatným či zavrženíhodným, či snad ano?!ano, dostala jsem jednou nebo dvakrát lepáka a vůbec nemám pocit, že by mí rodiče byli špatní, naopak..nikdy mi ani nezakázali tu televizi, jak doporučuješ-podle mě to v pubertálním člověkovi vzbudí ještě více vzdoru-zkus 17letému synovi zakázat počítač-to si fakt nějak neumím představit, to bys ho musela mít jo dobře vychovanýho,aby se ti nevysmál do očí a stejně si ho nepustil nebo nešel pařit ke kamarádovi:o))tím neříkám, že ho musíš mlátit-tohonem dodávám,abys to zase nevytáhla:o))takto to s mladýma chodí milá Niky-vidím to dnes a denně:o)a ten vzdor je v tomto věku normální,a tak se není čemu divit, že rodiči ruka ujede:o)) doufám, že z toho zase uděláš drama o fackování:o))snažím se pořád jen říct, že bránit děti je správné,ale jedna facka z rodiče padoucha nedělá:o))přeju ti krásný den:o))

Reklama

Přidat komentář