Reklama

Výprask vařečkou

Mirka (So, 21. 11. 2009 - 18:11)

Nevím co tu řešíte-proč někomu připadá výprask zvláštní?!?Já sama mám dvě děti ve věku 11 a 13let.Při každém prohřešku své děti trestám už několik let rákoskou a nepřipadám si jako matka tyranka.Rákoska je vlastně taková jejich "kamarádka",která jim vždy připomene,kde jsou pevně stanovené meze jejich chování a jednání.Visí u nich v pokojíčku jako připomínka,kdy se jejich chování nějak zvrtne.Po výprasku je většinou posílám klečet do kouta,i když musím říct že je to někdy jaksepatří potupné,ale svůj výchovný efekt to jistě má.

zdeněk Pok (So, 21. 11. 2009 - 17:11)

Včera jsem potkala kamaráda...Můj největší zážitek s vypraskem byl asi tak v šesé nebo v 7.třídě.Je to už přece jen dlouho.Nevím co se to v pubertě se mnou stalo ale představa,že dostanu výprask mně najednou začala vzrušovat.Brobudilo se to ve mne když jsme byli jednou na navštěvě u známých a jejich dcera zrovna dostávala ve svém pokojíčku výprask.Za krátko k nám přijela teta Magda,která byla jenom o 8let starší,otec měl o hodně mladší sestru,moc se mi líbila a spíše jsem jí povážoval za setřenici.Vše jsem příchystal tak abych výprask dostal před ní.Dělalo mi dobře ,když mně po výprasku řemenem chlácholila a dávala mi obklady.Po čase mi ty chotky zase přešli měl jsem strach jestli nejsem cvok.Snad to bylo jen pubertou.

Jenda (Po, 16. 11. 2009 - 18:11)

U nás fungovalo dřevěné...U nás zas proutek,který měl svoje místo na skříni.Když jsem něco provedl co zasluhovalo výprask,šli jsme do pokoje .Sám jsem si musel proutek sundat a předat tomu kdo výprask prováděl a také seohnul přes židli.Někdy to bylo na holou někdy přes spodní prádlo.Mamka dávala do 15ran tata do 20.

ivan.i. (Ne, 15. 11. 2009 - 22:11)

mam 19 rokov a rodicia ma bili naposledy v 16 rokoch. ked som bol prvak na strednej. dostaval som hlavne ked sa ucitelia na mna stazovali alebo ked som prisiel neskoro domov. bili ma vareckou po spodnou pradle. na holy zadok som nikdy nedostal ale myslim ze spodne pradlo ma moc neochranilo a vyprask bol vzdy poriadne bolestivy a nikdy mi to nebolo prijemne. ANI JEDENKRAT. a ci to bolo zasluzene??? niekedy ano a niekedy nie. osobne vyprask neuzanvam. ale nikdy som si nedovolil odporovat rodicom. bal som sa ze by to mohlo byt este horsie. odtrpel som si to a prezil som

Jiřka (Ne, 15. 11. 2009 - 12:11)

U nás fungovalo dřevěné pravítko. Musela jsem se ohnout přes židli a těch 25 na holou bylo strašných. Ale rozhodně mi to neuškodilo. Zmalovaný zadek mi vadil, dostávala jsem občas i když jsem byla na střední, ale co.

Alena (Ne, 15. 11. 2009 - 10:11)

Včera jsem potkala kamaráda se ,kterým jsem před 30lety bydlela na stejném patře tak jsme zavzpomínali i na výprasky,které jsme dostávali.Každou chvíli někdo z nás byl bit.Chodili jsme spolu do školy tak jsme i věděli kdy to přijde.Zaklapli dveře a za chvilku byl slyšet řemen a nářek.Věděli jsme ,že je Zdenda bit.Někdy tancovala vařečka nebo pásek po mé zadnici.Sousedé to vzali z humorem protože to patřilo k vychově,žádný blbec nevolal socialku.Zdenda tvrdil .že se popálil a proto že brečel nechtěl přiznat výprask.styděl se.

Karel (Čt, 12. 11. 2009 - 19:11)

Přiznám se, že manželka mě občas donutí také naše dcery (už v pubertě)potrestat. Ale jen občas a souhlasím, že mírné nasekání rukou úplně stačí. Žádné řemeny, vařečky nebo rákosky. Dlaní nasekat zadečky do prvního zrudnutí a uleví se manželce, že jsem splnil výchovnou povinnost a holkám, že mají trest za sebou.

Dannula (St, 11. 11. 2009 - 13:11)

Dobrý den,
Je mi 10 let a...Také jsem jako malá dostala praklam na holé tělo.Nikdy jsem se svým dětem k tomu nepřiznala , protože do teď když si vzpomenu jak jsem maminku vytočila,tak myslím, že jí nic jiného nezbylo a já si to zasloužila.
Mám dva kluky a mladší to také jednou slízl vařekou. Je pravda , že na každého platí něco jiného. S tím starším se dalo vše řešit jen domluvou s mladším to nezabíralo, ten měl svoji hlavu.
Moji chlapci už jsou dávno dospělí ale jednání k nám mají pořád stejné. Se starším se dá o všem domluvit, dokáže uznat vinu a omluvit se dokonce i s dárkem.
A mladší, s tím se musí velice opatrně jednat, pořád má pravdu a jak né, tak se urazí.

Pavel (St, 11. 11. 2009 - 10:11)

Mojí dceři je dvanáct....Děkuji za odpověď

Ivana (Út, 10. 11. 2009 - 20:11)

Mojí dceři je dvanáct. Dostane na zadek vyjímečně, jednou za čas. Stačí mi na to ruka, nebo maximálně její pravítko.

LUDVÍK R (So, 7. 11. 2009 - 19:11)

DUTKY NÉ. RUKOU .VAŘEČKOU JO MLADE ZMRDI MLATIT. TAK DO 18 .17 ROKŮ.

Ondra (So, 7. 11. 2009 - 17:11)

Ahoj lidičky.
U nás doma se...Milá Jarko,také já se sestrou vzpomínáme jak jsme občas dostali vářečkou,když jsme byli malý.Klekli jsme na kanape mamka si přinesla s kuchyně vařechu jak jsme se sestrou vařečce říkali zadky jsme si dali vedle sebe a dostali jsme výprask.Jako větší jsem dostal asi tak dvakrát.Poslední v devítce za kouření jsem dostal od mamky páskem.Dnes na to vzpomínáme s úsměvem.

ffffffffffff (Pá, 6. 11. 2009 - 15:11)

ss

zdeněk (Čt, 5. 11. 2009 - 19:11)

Tak to buď rád Zdeňku,že...Paní Ivvano a čím dostává já většinou řemenem.Určitě nedostává moc,holky nikdy moc nedostávají.

Pavel (Čt, 5. 11. 2009 - 14:11)

Tak to buď rád Zdeňku,že...Ivano a kolik je Tvojí dceři roků

Karel (St, 4. 11. 2009 - 21:11)

Ahojky nechce nekdo pokecat o zazitcich z vyprasku?? [email protected]

Ivana (St, 4. 11. 2009 - 02:11)

Tak to buď rád Zdeňku,že nejsi můj syn. Já mám dceru a to taky občas zaslechne. :-)

zdeněk (Út, 3. 11. 2009 - 18:11)

Dostat výprask před cizí...Nazdar Jarko dík za odpověď,to teda bylo hodně nepříjemné zvlště ten začátek toho výprasku a ta nepříjemná štiplavá bolest při výprasku,ještě pořád slyším tu tolik neoblíbený pokyn vystrč zadek,více se ohni,nedávej tam ty ruce.A pak se nejvice jsem se styděl po výprasku,když si mne prohlížela.

Jarka (Út, 3. 11. 2009 - 10:11)

Dostat výprask před cizí holkou musí být pro kluka hodně zahanbující, to ti tedy Zdeňku opravdu nezávidím. Ani švagra bych u svého výprasku mít nechtěla, lituju tě Soňo. Ale v rámci rodiny jsem se nikdy přehnaně nestyděla, spíš mě zajímalo, jak moc budu bita, a že je u toho brácha, to bylo v té chvíli úplně to poslední.

zdeněk (Po, 2. 11. 2009 - 20:11)

Zdravím Jarku.
Můj poslední...čauky Soňo já mám také podobný zážitek s výpraskem.Dostal jsem řemenem před sestrou a její kamarádkou.Musel jsem si stahnout trenýrky ohnout se o opěradlo židle a pak už to jelo napřah rána a štípnutí nářek.Před sesetrou jsem se tolik nestyděl ,protože pár výprasků jsme absolvovali spolu .Vařečka nás párkrát sblížila ale před její kamarádkou to pro mne byla hanba .Zvláště ,když jsem chodil se starší sestrou do třídy.Druhý den věděla o mém výprasku celá třída.

Reklama

Přidat komentář