Reklama

Výprask vařečkou

Jakub (Ne, 6. 12. 2009 - 19:12)

Ja jsem s brachou a segrou zpocatku bitej nebyl, na to byli rodice moc "moderni". Jednou ale nekde cetli clanek od nakyho vola z ciziny, ze moderni vychova muze za jistejch okolnosti zahrnovat i telesny tresty. Podle jeho navodu se decka nesmi bit ve vzteku, musi se jim vsecko vysvetlovat a domlouvat pred vypraskem, behem vyprasku a po nem a ma to byt zalezitost, ktery se zucastni cela rodina. Nejdriv to rodice vyzkouseli na mne, protoze jsem nejstarsi. Neco jsem udelal, co by se driv resilo domluvou, nebo domacim vezenim, a pak se urcil den a cas, kdy budu potrestanej podle novy, moderni metody. Sesla se cela rodina, rodice vysvetlili proc jsme se sesli a jak budu potrestanej. Chteli ode mne, jestli si uvedomuju, ze to, co jsem udelal je spatny a ze telesnej trest je zaslouzenej. To ze mne dostali a pak ze sourozencu. Pak jsem dostal rany remenem a uprostred vyprasku se mne znovu ptali, jestli to povazuju za fer a jestli to ma na mne napravny ucinek. Pak pokracovali a nakonec dalsi diskuze. Tohle se opakovalo nekolik let a myslim, ze rodicum ani nedoslo, ze to bylo absurdni.

Zdenka (Ne, 6. 12. 2009 - 18:12)

U nás se jako rákoska...No na rákosku mám vzpomínky z dětství,když jsme přišly s kamarádkou pozdě domů.Respektivě přišla pozdě kamararádka a já byla u toho když dostala prutem.Dlouho jsem si to pamatovala.Moji rodiče byky u toho také tak mi vždy připomínaly co se mi může přihodit.Parkrát jsem dostala ale ne tak hrozně jako kamarádka.

Honza (Út, 1. 12. 2009 - 19:12)

Ahoj me je 18 a bydlim s mamkou. A jeste v osumnacti kdyz prijdu hodne pozde nalitej dom z diskarny tak me mama potresta tim ze vytahne gumovou hadici zamkne abych neutekl a zmaluje mi zadek ze je fialovy a mesic jsi nemohu sednout. A kdo jse divi tak rika ze dokad bydlim s ni tak jse musim ridit jejimy pravidly-

Lenka (Út, 1. 12. 2009 - 16:12)

v TOM ti asi moc nepomžůu. Jedině mamku tolik nenasírej a kdyby to přetrvávalo tak to řekni ve škole.
Ale jinak k něterým příspěvkům rozhodni nejsem PRO aby se děti nebili. SAMOZŘEJMĚ NE ABY SE TÝRALI TO NE!!! Ale pak by z nich zase vyrostli pěkní fakani který si myslí že jim patří celý vesmír takže párkrát na zadek nebo facka určitě jen prospěje!!

zdeněk (Út, 1. 12. 2009 - 10:12)

No nevím jestli se dá říct...U nás se jako rákoska používal proutek a když jsme zlobili tak mamka sáhla na skříň sundala proutek se skříně a dostali jsme s ním výprask.Pamatuji se jak to pěkně štípalo.

Markéta (Út, 1. 12. 2009 - 10:12)

Ahoj Soni,mně bude14 a byl...No nevím jestli se dá říct pomlásce rákoska,ale jednou jsem s ní dostala mimo velikonoce.To mi bylo asi tak 12.Dnes je mi 26tak už si to tak přesně nepomatuji ale dobře si pamatuji za co.Hlídala jsem brášku,byli jsme na hřišti a já tam potkala spolužačku s jejím brachou ,tak jsem se s nimi trochu zapovídala.Než jsem se zpomatovala tak brácha byl najednou pryč,to víte jak jsem se lekla.Běhali jsme kolem,ale brácha byl pryč.Naštěstí si ho všimla sousedka a přivedla ho domů.Když jsem přišla domů tak jdem si oddychla,že se mu nic nestalo.Máma si povídala se sousedkou a jen mi řekla,počkej až příjde táta.Seděla jsem ve svém pokoji a kdzž přišel táta krve by se ve mne nedořezalo.Oba pakpřišli za mnou do pokoje a já přiznala jak to bylo.Také i to ,že jsme byli tam kde jsme nebyli.Zasluhuješ výprask a také ho dostaneš.Nadechla jsem se ale nebyla jsem schopná nic říct,máma řekla tátovi aby to udělal s citem abych si mohla ve škole sednout a potom přinesla z komory pomlásku.Táta si mne odvedl do koupelny.Zatím co si připravoval pomlásku tak jsem si stáhla kalhoty a ohnula se o okraj vany měla jsem jenom spoďáry.Najednou jsem ucítila strašné štípnutí apak už jsem slyšela svištění pomlásky a pořádné pálení na zadku.To byl největší výprask co jsem dostala.

Petr (Ne, 29. 11. 2009 - 17:11)

O jak staré děti jde?U nás se...Ty vyplacis, nebo ses vyplacenej? Jestli vyplacis, jak stary jsou ti vyplaceni a v jaky poloze dostavaji? Jestli ses vyplacenej, kolik je ti a v jaky poloze dostavas?

Pavel (Ne, 29. 11. 2009 - 16:11)

Uštědřit slušný výprask...O jak staré děti jde?U nás se vyplácí řemenem na holou.

Rodič (Ne, 29. 11. 2009 - 14:11)

Uštědřit slušný výprask...Plně souhlasím,výprask rukou to stačí jen u tříletých dětí ,když zlobí na písku tak stačí dvakrát třikrát plesknout přes zadek ale u větších dětí ruka nestačí.Měl by být vyčleněn jeden předmět,kterým ditě dostává.Já osobně používám pásek,rozhodně radši než rákosky po,kterých mají zbytečně jelita ani vařečka se mi nezdá vhodná.Po pásku mají trochu červený zadek ale nikdy žádné modřiny takové věci se musí dělat s rozumem a né v zuřivosti.Ditě nemá cenu trestat ,když je v afektu.Teprve,když si v klidu vše ujasnime tak pak vemu syna nebo dcerku do pokoje kde dostanou na zadek.

zdeněk (Čt, 26. 11. 2009 - 20:11)

Já bych děcka rákoskou...Ahoj Soni,mně bude14 a byl jsem bit nedávno asi tak to bude měsíc.dostal jsem od mámy jejím řemenem.Nevím jak to bolí rákoskou ale tím řemenem to pěkně štípalo mimo řemenu mám zkušenost jen s vařečkou a ta mi připadala přijatelnější.Dostávám přes kalhoty tak by to asi rukou nešlo.Do kolika let si byla bita ,počítam,že vice než dva roky dostávat nebudu a dostávam tak dva výprasky za rok tak to bych dostal4krát.Ahoj Z.

Matka od tří (Čt, 26. 11. 2009 - 12:11)

Uštědřit slušný výprask rukou, jak ho popisuje Soňka, neni žádná legrace. To vás po pár minutách bolí ruka možná víc, než toho trestaného zadek. A když se vám sejdou tři výprasky za jeden večer, tak to se vůbec rukou nedá zvládnout. Rákosku ani řemen jsem nikdy nepoužívala, ale vařečkou jsem si pomáhala často, to ano. Dělala jsem to tak, že první část trestu dostal každý rukou, následovala krátká přestávka, 10-15 minut klečení v koutě, a pak jsem je rychle dosekala velkou vařečkou.

Soňka (Čt, 26. 11. 2009 - 11:11)

Já bych děcka rákoskou netrestala, co jsem tak slyšela, tak to prý hrozně bolí a hlavně dlouho zůstávají vidět otisky rákosky na kůži. Pětadvacet rákoskou je už mučení a ne trestání. Nevím, mě je teď 22, za deset let třeba změním názor.
Já sama jsem byla v životě bita dostkrát, ale vždycky tak nějak přiměřeně a snesitelně. Mamka si mě vždycky ohnula přes kolena a rukou mi propleskávala půlky až jsem tam vzadu byla celá rudá. Ale dalo se to vydržet.

Veronika (St, 25. 11. 2009 - 23:11)

Nevím co tu řešíte-proč...Presne tak, ja take s Mirkou plne souhlasim...

Marek (Út, 24. 11. 2009 - 20:11)

U nás fungovalo dřevěné...Jednou jsem byl s mamkou na podnikové chatě to bylo ještě za komunistů.Bylo tam plno dětí takže nebyl problém se zkamarádit.Našel jsem si tam partu holek a kluků.S námi tam bydlel takový chlapek ,který se jmenoval Morka,mi děti jsme mu říkali Můra a různě jsme na něho pokřikovali,Jednou to nevydržel a přišel si stěžovat našim mamkám a ty souhlasili,aby nám dal na zadek.Nemohli jsme tomu ani uvěřit.Museli jsme se postavit do řady,jedna maminka přinesla vařečku a jeden po druhém jsme chodili k židli přes ,kterou jsme se museli ohnout a každý dostal svůj díl.Holka,kluk to bylo jedno.Pro mne ,který neměl sourozence to byla o to větší potupa,byl jsem poprvé bit před dětmi,i když jsme dostali všichni.Už jsme nikdy nebyli drzý na dospělí.Možná by to táké neškodilo i dnes na některé děti.

Rodič (Út, 24. 11. 2009 - 19:11)

Nevím co tu řešíte-proč...Mirko já s tebou souhlasim,děti je třeba vychovávat a rákoska k tomu patří.Ten blb zřejmě neví kam dospěla současná liberarní výchova,děti jsou sprostý a nevychovaný,nemají autoritu k dospělým.Pryč se všema radoby psychologama ,podrývají autoritu děti se chovají jako dobytek,sám to vidím a slyšimím.Rakoska by neměla být jen doma ale i ve škole.Naše rodiče s tím také souhlasili.

Radúz (Po, 23. 11. 2009 - 15:11)

Jednou jsme se vraceli domů a já strašně řval a máma mě překřikovala a já jsem stichnul a potom máma doma řvala už nevím proč a já jsem jí řekl že tu nejvíc řve ona a jájsem šel na WC a jak jsem se vracej zpátky máma mi řekla atˇˇsi lehnu na břicho na postel já jsi lehla máma mi sundala kalhoty a slipi a dala mi 3 rány na holou pořádně to štípalo

zděšený (Ne, 22. 11. 2009 - 06:11)

Mirka asi není matka, ale nějaký sadistický úchyl. A pokud to je matka, tak je to citový deprivant.

Mirka (So, 21. 11. 2009 - 18:11)

Nevím co tu řešíte-proč někomu připadá výprask zvláštní?!?Já sama mám dvě děti ve věku 11 a 13let.Při každém prohřešku své děti trestám už několik let rákoskou a nepřipadám si jako matka tyranka.Rákoska je vlastně taková jejich "kamarádka",která jim vždy připomene,kde jsou pevně stanovené meze jejich chování a jednání.Visí u nich v pokojíčku jako připomínka,kdy se jejich chování nějak zvrtne.Po výprasku je většinou posílám klečet do kouta,i když musím říct že je to někdy jaksepatří potupné,ale svůj výchovný efekt to jistě má.

zdeněk Pok (So, 21. 11. 2009 - 17:11)

Včera jsem potkala kamaráda...Můj největší zážitek s vypraskem byl asi tak v šesé nebo v 7.třídě.Je to už přece jen dlouho.Nevím co se to v pubertě se mnou stalo ale představa,že dostanu výprask mně najednou začala vzrušovat.Brobudilo se to ve mne když jsme byli jednou na navštěvě u známých a jejich dcera zrovna dostávala ve svém pokojíčku výprask.Za krátko k nám přijela teta Magda,která byla jenom o 8let starší,otec měl o hodně mladší sestru,moc se mi líbila a spíše jsem jí povážoval za setřenici.Vše jsem příchystal tak abych výprask dostal před ní.Dělalo mi dobře ,když mně po výprasku řemenem chlácholila a dávala mi obklady.Po čase mi ty chotky zase přešli měl jsem strach jestli nejsem cvok.Snad to bylo jen pubertou.

Jenda (Po, 16. 11. 2009 - 18:11)

U nás fungovalo dřevěné...U nás zas proutek,který měl svoje místo na skříni.Když jsem něco provedl co zasluhovalo výprask,šli jsme do pokoje .Sám jsem si musel proutek sundat a předat tomu kdo výprask prováděl a také seohnul přes židli.Někdy to bylo na holou někdy přes spodní prádlo.Mamka dávala do 15ran tata do 20.

Reklama

Přidat komentář