Reklama

Gynekomastie

? (So, 17. 1. 2015 - 22:01)

Nepleteš si kozy se zvonkem u dveří?

Jin (So, 17. 1. 2015 - 18:01)

Ahoj, chtěl bych se zeptat. Mam obavy z gynekomastie. Mám vystouplé prsní dvorce. Když je mi zima a nebo si je zatlačím tak se vrátí do normálu a pak zase vystoupnou. Nevím co s tím a prosím o radu.

JOGO (Út, 4. 6. 2013 - 18:06)

AHoj, jak dlouho jste byli po operaci v nemocnici? (s pravou gynekomastii)

david (Ne, 28. 12. 2014 - 16:12)

Nazdar, pro ty, kdo se...nabízím elastickou vestu, vel. L. jako nová. slouží po operaci na ztažení :-)

michal (Út, 28. 5. 2013 - 18:05)

Ahoj vsichni,

Jsem 12dni...ahoj, jsem 5 dnů po operaci, zatím vše ok.nolest žádná.akorát nechápu, že má doktorka řekla,abych nosil vestu 6 týdnů, ale prej stačí jen 3 týdny.tak nevím.ale taky všem doporučuju a hlavně na pojištovnu a ne za peníze :)

jakub (St, 15. 10. 2014 - 18:10)

Nazdar, pro ty, kdo se...ta zenska mi znicila zivot...podstoupil jsem tu samou operaci...vysledek katastrofalni

Qjú (Út, 14. 10. 2014 - 12:10)

Lidi tak sem tady pročetl...ahoj mohl bys mi napsat na email [email protected] ? chtěl bych se na něco zeptat:)

Jara (Út, 23. 9. 2014 - 14:09)

Ahoj chlapi,
taky se musim pochlubit. Jsem cerstve po operaci, lezim v bolestech, ale stalo to za to! V nemocnici jsem byl den, dneska me pustili. Pri prevozu domu citite kazdou diru, mate otok, ale to se zahoji. Byl jsem na odberu zlazy. Jinak kdo do toho chcete jit, nechodte jen na liposukci! Ta nic nevyresi a jen budete zbytecne trpet. Ja si nechal i zmensit dvorce, jde to taky. Operace probehla u mudr. Kulhanka v Holesovicich, je to profik. Hradil jsem si to sice sam, ale bude to mazec. Jakmile ustoupi bolest, budu chodit snad v tricku i v zime :)

§§§ (Po, 18. 8. 2014 - 16:08)

Akorát z tebe tahají peníze ti svině nenažraný!

honza (Po, 18. 8. 2014 - 10:08)

Ahoj, také napisu své bohate zkusenosti.Asi ve 12 letech mi nabehly prsni dvorce. Prez tričko to bylo dost videt, ale pokud jsem byl v chladnu, tak to nebylo skoro videt. Tento stav se pomalu, ale jiste zhoršoval. Tak jsem asi po roce s tímto problemem navštívil obvodního lékaře. Lékař řekl, ze je to normální, když jsem mu říkal, ze se to pomalu, ale jisté zvětšuje, tak se jenom pousmival a myslel si sve. Po roce se to zhorsilo, tak jsem navstivil opet obvodaka, tomu uz usmev opadnul a poslal me na endokrinologii. Tam jsem postoupil testy a vse ok. I nadale se to zhorsovalo, tak sem skoncil na endokrinologii znovu opet testy ok. Jelikoz mi to velmi vadilo, tak jsem ve 22 letech podstoupil operaci (15000kc). Byly kompletne odebrany zlazy velikosti cca 45x35x10mm. Tuk nebylo potreba odsavat, protoze jsem velmi stihly 182cm 65kg. Rok po operaci na leve strane zlaza opet dorostla, tak jsem ihned podstoupil jeste jednu operaci, kde byla zlaza opet odebrana. Nyni je mi 25 a na leve strane to stejne dorotlo, boli to a je to vystouple. Nyni se chystam zkusit tamoxifen. Je tady nekdo kdo ho mel a vi jak se to davkuje? Honza25

lukáš (Čt, 7. 8. 2014 - 17:08)

Můj 15-ti letý syn má...Dobrý den.Doporučuji Vám to řešit co nejdřív.Měl jsem gynekomastii od 13 let a dnes ve třiceti jsem se konečně rozhodl k operaci.Ušetříte syna nepříjemným situacím v životě.Ono to neodezní,praktičtí lékaři o tom vůbec nic neví.

Pavel (Út, 1. 7. 2014 - 17:07)

Ahoj vsem.Jmenuji se Pavel a rad bych se pripojil do diskuze.Mrzi me ze si z toho dost lidi dela legraci pritom vubec nevi o cem mluvi a netusi jak to pro nekoho muze byt slozite.Me je 28 let jsem sportovec a ziju myslim celkem aktivnim zivotem.Kdyz my bylo kolem 23 let zacal jsem si vsimat ze se mi zvetsuji prsa a byl jsem z toho dost rozhozenej ale s zadnym odbornikem jsem to neresil.Vydrzel jsem necely rok ale to uz jsem mel dvojky prsa a bylo nemozne to skryvat a maskovat.Musim rict ze to neni proto ze bych byl obezni protoze mam sportovni postavu.Byl jsem tedy na nekolika vysetrenich kde se zjistilo ze jde o hormonalni problem.Musel jsem se tedy smirit s tim ze mam prsa jako zena a i kdyz by to slo resit operaci tak je to celkem slozite a taky se to muze vratit.Stydel jsem se za to ale neslo s tim zatim nic delat.Ve 25 letech jsem mel prsa trojky a prsa se uz zvetsovat prestala.Malo kdo si umi predstavit jake to je kdyz ma kluk trojky prsa a nestoji o to.Lidi s timto hormonalnim problemem je na svete dost.Pokud se tomu tedy nekdo chce smat nebo urazet tak by si o tom mel nejprve neco zjistit.I kdyz je to slozite tak jsem se s tim naucil zit ale jde to jen v ramci moznosti.Je mi 28 a protoze mam prsa jako zena tak je muj zivot v nekterych vecech omezeny.Jit do bazenu bez toho aby na tebe nekdo koukal neni mozny protoze musim mit horni dil plavek nebo sportovni podprsenku a to pro okoli neni normalni.I kdyz se to da pomerne dobre skryvat tak to pokazde nejde.Kdyz je pocasi na tricko tak je to pak vetsi problem protoze to je dost videt.Branil jsem se tomu nosit podprsenku protoze mi to nepripadalo normalni ale bez ni to venku mozne neni.Vypada to blbe stejne tak jako kdyz podprsenku nema holka a ma trojky prsa.Navic to neni uplne prijemne.Naucil jsem se tedy nosit podprsenku a pokud si toho ze mam prsa nekdo vsimne tak se snazim to neresit i kdyz me nekdy vadi jak nekdo nechapave kouka.Pral bych tomu kdo si z toho dela legraci aby si to vyzkousel a mel by jasno hned.Stejne tak tem co urazi a delaji si legraci.Preju vsem hodne stesti.Pavel

milano (Čt, 1. 5. 2014 - 13:05)

Zdravím všechny,

Gynekomastie se u mě objevila ve 13 letech a od té doby mě trápila. Dříve to ale nebylo tak špatné, když jsem byl mladší, byl jsem hubený a tak stačilo mít tričko a nic nebylo vidět. Horší už byl sport v létě, koupaliště apod., snažil jsem se těmto aktivitám vyhýbat.

Jenže pak jsem začal přibírat, k tomu jsem začal cvičit - hodně se to zhoršilo a už ani tričko nepomáhalo. Dnes je mi 26 a loňské léto jsem skoro celé strávil doma nebo venku v silnějším tričku s potiskem nebo lehčí mikinou. Ty trapné otázky "a není ti v tom vedro, proč si to nesundáš?" asi taky všichni znáte :)

Letos už jsem to nechtěl opakovat a tak jsem prošel diskuze včetně této a zjistil si další informace. Rozhodl jsem se podstoupit operaci u paní doktorky Točíkové v Praze na Vinohradech. V březnu jsem přišel na konzultaci, tam jsem se dozvěděl že mám malou gynekomastii ( uf, jak asi vypadá ta velká ), ale že to postupně roste a stále by se to zhoršovalo. Prášky podle všeho mohou pomoci pouze v pubertě, jinak se toho ničím jiným než chirurgickým zákrokem zbavit nejde. Takže jsem se nechal objednat na operaci hned na začátek dubna - super, člověk nijak dlouho nečeká.

Samotná operace trvala hodinu a půl, nechal jsem si dát jen lokální umrtvení, ačkoli to chvilkama dost bolí.

Operace stála 10 tisíc + tisíc korun stahovací vesta, kterou vám po operaci nasadí. Myslím že ta cena je dost malá, na to jak moc to člověku pomůže. Každopádně 10 dní po operaci jsem měl hrudník přelepený a obvázaný. Plus jsem musel nosit po celou dobu stahovací vestu - docela blbě se mi na začátku spalo, ale člověk si zvykne. Po 10 dnech už mi zbyly jen přelepené jizvy a vesta, kterou jsem už nemusel nosit 24h denně.

Teď to nejlepší - po dvou týdnech jsem začal zase cvičit! Sice jen ruce, ale i tak. Teď jsou to tři týdny a občas sundám vestu a jdu ven jen v tričku - to je tak super pocit! Ani ten hrudník nijak hrozně nevypadá, je v pohodě.

Takže všem doporučuju - běžte na operaci co nejdřív, vyplatí se to

radek (Pá, 17. 4. 2020 - 07:04)

ahoj a jak jsi spokojen s odstupem casu?

dik
R.

Lukáš (Čt, 13. 2. 2014 - 21:02)

Ahoj.
Před 2-3 týdny jsem...Čau, prosím tě, u koho a kde jsi byl na vyšetření na edokrinologii?

Milan (St, 13. 10. 2010 - 09:10)

Ahoj všichni. Tak jsem byl...Ahoj Jersey, dávám Ti 100 % za pravdu. Po opakovaných návštěvách praktika a endokrinologa a po jejich závěru, že na operaci hrazenou veřejným zdravotnictvím nemám z lékařského hlediska nárok, jsem se rozhodl zaplatit si ji sám a nelituji. Svěřil jsem se na doporučení kamaráda do rukou dražšího ale kvalitního a renomovaného plast. chirurga, který mě tohoto problému zbavil. Po operaci zbyly 2 malé jizvičky po bocích, které jsou téměř neviditelné. Chápu, že tuto záležitost často řeší mladí kluci, kteří si nemůžou zákrok dovolit, těm asi opravdu nezbývá nic jiného než to zkusit přes endokrinologa (třeba budou mít větší štěstí než já), nebo se zákrokem prostě počkat, až si jej budou moct dovolit. Držím vám všem palce, chlapi:-) A pokud byste měli nějaký dotaz nebo si o tom prostě chtěli jen pokecat, kontaktujte mě nejlíp na mailu [email protected]

jersey (Pá, 8. 10. 2010 - 11:10)

Ahoj všichni. Tak jsem byl včera na operaci. Měl jsem jak zvětšené žlázy, tak něco navíc tuku. Mám na sobě takové slušivé kombiné, budu ho nosit nejm. měsíc. Vůbec to není bolest, která by se nedala vydržet, jen včera jsem tam loupnul prášek, dnes už nic. Nepříjemné je, že nemůžu spát jinde než na zádech, což není zrovna moc pohodlné. Až budu mít víc času, tak se rozepíšu o celé mojí cestě za normálním hrudníkem. Zatím se jen omezím na radu pro všechny, kdo se rozhoupávají něco s tím udělat: vykašlete se na veřejné zdravotnictví, vůbec vám v ničem nepomůžou. Běžte rovnou k soukrom. plast. chir. a máte do 14 dnů po problému! Věřte, vím o čem mluvím...

pepan (Út, 14. 9. 2010 - 18:09)

Ahoj, mám dost zvětšené...zdar, me udelala vyšetření štítný žlázy + varlat, ale prej ten ženskej hormon nemám ve vetším množství než je obvyklé.... prej by to melo zmizet ale pořád se nic neděje,.. je mi už skoro 21,.. bradavka nemám "smrsklý" ale takový nafouklý a když si jakoby prošahám prsa tak tam cejtim zhruba 3,5*3,5cm velký "něco", ovšem ta endokrinoložka říká že nic necítí,není to cítit když jezdíš po prsu, ale jen když ho vezmu jakoby do ruky,... co ty jak jsi na tom? já se operace bojim,.. nemám to rád...

Jouda (Ne, 15. 8. 2010 - 22:08)

Ahoj, mám dost zvětšené prsa. Obvodní doktorka mě po tomto zjištění okamžitě poslala na endokrimologii, tam mi řekl bez jakékoliv prohlídky, že to nic není. Sice mi vzal krev, ale nic tam nenašli. Jak probíhala vaše návštěva u endokrimologa? Předem děkuji za odpověď :)

dawe (Pá, 30. 7. 2010 - 18:07)

mam stejny problem prosim pomoct

Reklama

Přidat komentář