Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Rakato (St, 19. 2. 2020 - 12:02)

Děkuji za vysvětlení, že Ježíš je bůh - syn, bez této informace bych byl v religionistice opravdu ztracený. --------------- Vidím, že místo žertíků dáváš přednost mlácení prázdné slámy.

dv (Út, 18. 2. 2020 - 07:02)

Neznámá léta Jezáji "JezuKrista" Pomazance¶ Biblická evangelia se nezmiňují o tom, co měl Jezája dělat mezi 12. rokem svého života (kdy údajně debatoval v Chrámu o bohu s učenci) a počátkem svého veřejného působení, jež podle evangelií údajně započalo, když mu bylo asi 30 let.¶ Toto vákuum vyplňuje řada spekulací, podle některých z nichž se měl v té době Jezája věnovat mimo jiné i cestování, a navštívit snad dokonce i Kašmír.¶ Podobné spekulace pak rozvíjejí i ti, kteří tvrdí, že Jezája nezemřel při svém ukřižování, respektive se této trapné proceduře úplně vyhnul.¶ https://en.wikipedia.org/wiki/Unknown_years_of_Jesus

Rakato (Út, 18. 2. 2020 - 14:02)

To je zajímavé téma, pokud o vysvětlení najdes v TV filmu "Ježíš: Chybějící léta". -------------- Také jakýsi Andreas Faber-Kaiser si přihřál svou polívčičku, když napsal "Jesus Died In Kashmir" (Ježíš zemřel v Kašmíru), která nejenom důkladně vysvětluje, co se přihodilo během oněch osmnácti ztracených let, nýbrž zároveň předkládá přesvědčivou a revoluční teorii o tom, co se dělo po ukřižování, když byl Ježíš sňat z kříže. -------- Takže se tam můžeš dozvědět více i o Kašmíru, o kterém se zminuješ, a o svém oblíbeném křižování (tedy pokud umíš německy). ---------- Jenže to jsou jen teorie, protože Ježíšovi vyčůraní nohsledové zničili skoro vše, co se uvedeného období týkalo, protože se jim to nehodilo do krámu. To je také důvod proč říkám, že křesťané vlastně Ježíše neznají, jen jeho přeslazený zkreslený a zfalšovaný obraz.

dv (St, 19. 2. 2020 - 09:02)

Andreas Faber-Kaiser napsal "Jesus Died In Kashmir", a já se v tomto díle více dočtu o Kašmíru a ukřižování, pokud umím německy? Ty si děláš prdel, ne?

Rakato (St, 19. 2. 2020 - 13:02)

Máš pravdu, zde jsem to netrefil. Navíc ten Andreas Faber-Kaiser je vlastně Španěl (německého původu) a psal španělsky.

dv (St, 19. 2. 2020 - 14:02)

Takové marginální mrtvoly sem cpeš... https://en.wikipedia.org/wiki/Andreas_Faber-Kaiser

Rakato (St, 19. 2. 2020 - 14:02)

Pravda, je už mrtvola. Ale zavadil o Ježíše a jeho kniha o Kašmíru je dost známá. ---------- Je třeba se na věci dívat i trochu z hlediska cash flow. A okultismus a UFO dobře sypou. Takový Däniken si z toho udělal skvělý byznys, jen na přednáškách nahrabal majland, a kde jsou příjmy z prodeje knih, a z jeho vystoupení v TV. A Kaiser to bral stejně.

dv (Čt, 20. 2. 2020 - 07:02)

Inu, Muž Dělník-Císař. Napsal a napřednášel celkem dost 3,14-ovin ohledně všeho možného, a dokonce tím zasíral i akademický svět. Nicméně plně využil možností, které mu jako druhdy mladému muži skýtalo pozdně frankistické Španělsko. Posléze však dojel na to, že ve věku AIDS šetřil kondomy.

dv (Pá, 14. 2. 2020 - 20:02)

Jinak na přístupu islámu k Jezájovi "JezuKristovi" Pomazanci je zajímavé i to, že ač této figuře islám odpírá božství, stále mu ještě přiznává aspoň pomazanectví.

Rakato (Pá, 14. 2. 2020 - 23:02)

To není zajímavé. Geniální děti znají tento fakt od chvíle, co se ve třech letech naučily číst, my ostatní obyčejní polyhistoři od dvanácti let, ty až v důchodě.

dv (Pá, 14. 2. 2020 - 23:02)

To určitě. Své schopnosti práce s koránem jsi tu už prokázal :p

Rakato (So, 15. 2. 2020 - 15:02)

Tvá náboženská pozice je neudržitelná, jen si to kvůli svým intelektuálním omezením neuvědomuješ: Trapně tady machruješ arabskými texty, ale arabsky neumíš, a korán jsi pravděpodobně ani nečetl, jen sem tam nějakou větu. --------- Kontrolní otázka: Co se píše v súře "Kráva"?

dv (So, 15. 2. 2020 - 17:02)

Jinak já jsem samozřejmě ateista, takže žádnou "náboženskou pozici" nemám. A o nějakých mých "intelektuálních omezeních" mě tu nebude poučovat někdo, kdo nezvládá ani blbou gaussovku.

Rakato (So, 15. 2. 2020 - 18:02)

Pokud narážíš na své grafické a pravděpodobnostní znalosti, měl jsem chvíli dojem, že dosahují mých, ale nakonec jsem došel k názoru, že jsi jen zručný kompilátor, což ti možná pomohlo dokončit střední školu, ale nestačí to, abys udělal dojem na Doktorce. Protože já jsem uměl udělat rovnice z grafů a grafy z rovnic (a možná to stále umím). ----------------- Tvůj deficit každý vidí (až na tebe) takže není třeba nikoho o něm přesvědčovat.

Mart nick (So, 15. 2. 2020 - 18:02)

0dplivni si

dv (So, 15. 2. 2020 - 16:02)

Súra "Al-Baqarah" (česky "Kráva") je vůbec nejdelší súrou koránu. Sestává z 286 veršů, 6 201 slov a 25 500 písmen. Tato súra se zabývá různorodými tématy, jako zejména značným množstvím právních norem, a převypravuje též příběh Adama, Abrahama a Mojžíše.¶ Leitmotivem dané súry je mentorování lidí. Súra vyzývá medinské nevěřící a židy, aby přijali islám, a varuje tyto i "pokrytecké" vyznavače islámu před božím trestem, dávajíc za odstrašující příklad to, jak bůh již údajně naložil s těmi, kteří jej v minulosti odmítli uposlechnout.¶ Více o dané súře: viz např. https://en.wikipedia.org/wiki/Al-Baqarah ¶ Plné znění súry v českém překladu: http://www.islamweb.cz/koran/koran.php?action=view&sura=2&od=&do= ¶ Lahůdka z verše č. 73 dané súry: "Udeřte mrtvého částí této krávy obětované!" ¶ Kontrolní otázka: jak se opovažuješ mě zkoušet z koránu? Už aspoň znáš rozdíl mezi súrou a veršem z koránu?

Rakato (So, 15. 2. 2020 - 18:02)

Gratuluji, zkouškou jsi přišel - kopírovat súry umíš, takže úroveň páté třídy dosažena. Definici súry jsem si nastudoval, takže vím, že se skládá z veršů. Nijak mě to ale nezaujalo, takže stále nudíš. ----------------- Koránem se zabývají lidé typu Cassius Clay, rapper T-Pain, Jannet Jackson a podobní hloupí mulati, a jak se zdá, chceš do té nízkointeligenční party za každou cenu patřit také. Budiž ti to přáno, vrána k bráně sedá.

dv (So, 15. 2. 2020 - 22:02)

Kdyby na tomto vláknu byli lidé, se kterými se dá bavit o něčem inteligentnějším, než je koranické pojetí Jezáji, jenom bych to ocenil. Nicméně ve tvé osobě nikoho takového nenacházím. I srovnávací religionistika je pro takové, jako jsi ty, příliš namáhavá pro jejich lebeční obsah.

Rakato (Ne, 16. 2. 2020 - 00:02)

Srovnávat křesťanství a islám je zábava pro úchyly. Je vás málo a proto nemůžeš nikde narazit na partnera. ------- Ježíš v koránu nikoho nezajímá, ani tebe. Jen se snažíš na sebe upoutat pozornost, ale jak sám vidíš, je to zcela marné. (Já se ti věnuji jen ze soucitu.) -------- Najdi si hodnotnějšího koníčka - například vycvič si bleší cirkus nebo hledej na procházce, co najdeš pod kamenem. ------- Jako psycholog amatér ti radím, abys rychle změnil téma, jinak se z toho svého Jezáji dočista zblázníš.

dv (Ne, 16. 2. 2020 - 11:02)

A proč jsi tady ty?

Reklama

Přidat komentář