Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Hm (So, 24. 8. 2019 - 19:08)

Tady to není našprtane. V tvém případě máš v tom guláš. Všechno uvařeno v jednom hrnci.

Hm (So, 24. 8. 2019 - 19:08)

Odstrašující případ jsi ty.

tak to je (So, 24. 8. 2019 - 17:08)

Křesťanská víra člověka naopak neosvobozuje a neumožňuje mu žít kvalitní život. Křesťanská víra zbavuje člověka soudnosti, vyvolává konflikty v rodinách, na pracovišti. Křesťanská víra je v kolizi s vědou a dělá z věřících zaostalé hlupáky. Křesťanská víra bere radost ze života a přirozené biologické věci chce trestat a pronásledovat. Křesťanská víra svazuje nesmyslnými regulemi a řeší marginality, zato závažné věci přehlíží. Křesťanská víra odebírá jedincům čas, který by mohli věnovat smysluplnějším činnostem, rezignuje na vývoj společnosti. Křesťanská víra utíká do utopistických nereálných očekávání. Křesťanská víra je na hovno.

Jirka (So, 24. 8. 2019 - 17:08)

Že si křesťanská víra odporuje s vědou, je jenom zakořeněné klišé nevzdělaných lidí, kteří mají o víře a vědě naivní představy, podle kterých pak chybně posuzují. Týká se to i ostatních tebou zmíněných věcí, nejen vědy. Ani z pohledu ateisty,který užívá rozum a má smysl pro základní společenské etické hodnoty,není z morálního hlediska vůbec nic špatného. Právě naopak, být každý křesťanem, kriminalita by prakticky zmizela ze světa. Tvé názory jsou pomýlené, zvrácené a plné spíš emocí, než rozumného úsudku.

Rakato (So, 24. 8. 2019 - 18:08)

Píšeš: "... být každý křesťanem, kriminalita by prakticky zmizela ze světa." Mysli trochu. Zapomínáš na dobu temna, kdy se vraždili lidé ve jménu víry ve válkách a v mučírnách, na to, že mnoho současných vrahů upřímně věří v boha. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Já vím, co mi odpovíš - že tihle lidé nebyli ti praví křesťané. Ale byli, pomýlený Jirko, i ti se mohou dostat do ráje, když se dají na upřímnou lítost. I Pavel zabíjel lidi, a nikdo nepochybuje, že je v ráji.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Už mi rozumíš když píšu, že nemyslíš, jen sypeš hloupé fráze?

Hm (So, 24. 8. 2019 - 19:08)

Napiš, odkaz, kde je psáno, že Pavel zabíjel lidí.

Rakato (So, 24. 8. 2019 - 20:08)

Odkaz sem vložit nejde. Takže hashtag je: Pavel z Tarsu: To, že jsem poznal Ježíše Krista, svého Pána, je mi nade vše.
http://disuk.cz/pavel-z-tarsu-to-ze-jsem-poznal-jezise-krista-sveho-pana-je-mi-nade-vse/

Jirka (So, 24. 8. 2019 - 21:08)

Článek v odkazu ukazuje na převelikou Boží moc. Měl by sis z něho vzít to užitečné. Třeba to, že Saul byl ještě daleko větším paličákem než ty. A proč? Zřejmě záměrně, aby se na něm mohly projevit Boží skutky. A ty si uvědom, že Bohu stačí pomyšlení a ty seš tam taky, a kopat nožičkama by ti nebylo nic platné :-)

Rakato (So, 24. 8. 2019 - 21:08)

No a je to i s odkazem. Sláva. Už mě ty jejich bloky štvou.

Jirka (So, 24. 8. 2019 - 18:08)

Ty špatnost lidské povahy svádíš na křesťanskou víru, ale pokud znáš trochu Nový zákon, nikde tam neuvidíš nějaké příkazy zabíjet. Ano, asi každý člověk ve svém životě udělal něco, čím se nechlubí, co by rád, aby se vůbec nikdy nestalo. Ale kdyby podle tvé filozofie neexistovalo žádné odpuštění, ale jen přísný trest, tak by to měl člověk prakticky spočítané leckdy už v raném věku svého života, bez jakékoliv naděje. Byl by už dopředu odsouzen, i kdyby se svíjel v té nejupřímnější lítosti....která už sama o sobě bývá někdy trestem. Ty jenom nechápeš, co to je skutečná lítost a pokání. Zřejmě si to pleteš s tím, když si zůstal po škole a musel stokrát napsat na tabuli, už nebudu zlobit soudružku učitelku. Tohle není upřímná lítost. Tvůj model je postaven na krutosti a beznaději. Bůh ale není krutý a dal nám naději. Znovu opakuji, být každý křesťan, kriminalita neexistuje. Svými názory odsuzuješ především sám sebe, poněvadž jednou budeš chtít také odpustit, neboť nikdy nevíš, co tě v životě potká. Musíš být hodně mladý člověk, podle svých názorů.

Rakato (So, 24. 8. 2019 - 18:08)

Jirko, proč ty kecy od věci? Prostě čestně uznej, že ses mýlil, když jsi tady naťápal větu: "... být každý křesťanem, kriminalita by prakticky zmizela ze světa." Máš na to, anebo odpovíš dalším kázáním zcela mimo předmět, o kterém se bavíme?

Jirka (So, 24. 8. 2019 - 19:08)

Chápu, že máš potíže to pochopit, ale nebudu uznávat něco, co není pravda, jenom proto, že si to přeješ. Křesťan žije v milosti, je znovu-zrozený, je novým člověkem, starý člověk zemřel. Znovu ti musím zopakovat, být každý křesťanem, kriminalita by zmizela ze světa. Nemůžu za to, že nechápeš co je to křesťan. Jak už jsem psal, možná by ti k pochopení pomohlo přečíst si Komenského knihu Labyrint světa a ráj srdce, kde autor coby v roli poutníka blížeji rozebírá pohnutí tzv "vnitřních křesťanů". Mohl bys se s tím napřed seznámit, místo toho, abys pořád dokola opakoval svoje dojmy založené na špatném chápání významů pojmů.

Rakato (So, 24. 8. 2019 - 20:08)

Píšeš (opakovaně): "Znovu ti musím zopakovat, být každý křesťanem, kriminalita by zmizela ze světa." -- Asi tak, Jirko: S dementy se nebavím.

Jirka (So, 24. 8. 2019 - 20:08)

Ale no tak, trochu laciné a nedůstojné, snížit se k takovým vulgárním urážkam, nemyslíš? Zřejmě ti dost ujely nervy, jako když žena trucuje. Ale já ti to samozřejmě odpouštím. Buď ale mužem a dej si poradit, a koukni se do té knihy. Je opravdu potřeba, abys některé věci pochopil. Abys tu zbrkle nepsal pořád svoje omyly. Prosím tě snažně, pochop to :-)

je to subjektivní (So, 24. 8. 2019 - 15:08)

Jsou zase lidi, co měli posranej život, dokud věřili nějaké bláznivé knize, či víře.

Jirka (So, 24. 8. 2019 - 16:08)

Motáš dohromady víru a náboženství, případně členství v nějaké sektě. Křesťanská víra člověka naopak osvobozuje a umožňuje mu žít kvalitní život. Snažíš se posuzovat něco, čemu za mák nerozumíš, pomeranče a tenisáky míchat dohromady, ale co, vždyť žlutý a kulatý jsou všichni že jo.

Jirka (So, 24. 8. 2019 - 13:08)

Vy co tomu nerozumíte, a nechcete číst Bibli, protože jí nedůvěřujete, tak si přečtěte Labyrint světa a ráj srdce. Abyste pochopili, v čem tkví skutečná "posranost" života.

Co? (So, 24. 8. 2019 - 11:08)

A kdy už konečně vykopete toho vašeho boha? Někam jste ho zakopali a ne a ne ho najít.

Steve (Pá, 23. 8. 2019 - 14:08)

Místo JaHVáče, dám si lahváče ... :-D

luci (Pá, 23. 8. 2019 - 22:08)

A určitě dobře uděláš . Lahváč je užitečnější.

Reklama

Přidat komentář