Reklama

Dyslektik....?

Hanka (Út, 2. 10. 2007 - 12:10)

Pavlo mám 12 letou dceru též dysl.,dysgr.,došla jsem s ní k psycholožce ta dala zprávu pro školu a vypracovala pro ní individualní plán,je ted v 6tř.má supr třídní,takže ok,ale 1až 5třída ,děsné,učitelka to neuznávala,sice má vyznamenání,ted je v jazykové třídě,a v pohodě,ale Egipt je normál,zeptáš se jí řekne tvrdé a napíš měkké.Učitelky mají k těmto dětem přistupovat individuelně a pokud to neumí at si dodělá specialní pedagogiku.Jinak v rodině mého muže je samý VS a všichni jsou dysgr. a dysl.takže si z toho nic nedělej a pokud máš zprávu od psycholožky musí mu vypracovat individ.plán,vím to ,pracuji ve školství,učila jsem na ss.Hanka

Pavla (Út, 2. 10. 2007 - 10:10)

myslím,že lidé,kteří Tě znají by Tě měli chápat!to je můj názor

Pavla (Út, 2. 10. 2007 - 10:10)

Víš mám syna je mu 10 a je dislektik,diskrafik a ještě dispraktik,zítra budu jeho dispraktičnoct řešit s učitelkou,protože to nechápe!nemá to ve škole jednoduché češtinu doslova odře je mi ho docela líto,ale pomáhám mu!!ahoj jeho maminka PAVLA(a kdo tě zná nebude tě upozornovat na chyba a nebo Ti poradí v dobrém)

Jirka (St, 19. 9. 2007 - 17:09)

Vezmete ten dreveny hranol, co o nem pise Marmelada, a flaknete se snim poradne pres palici -a bude po problemu!

Dysortografie (Čt, 13. 9. 2007 - 11:09)

Ta poslední věta teda sedí marmeládo...!!!!

Jinak Jirko, to čtení je důležité trénovat nahlas a fígle jsou to nejlepší na pravopis.

marmeláda (St, 12. 9. 2007 - 22:09)

Začněte třeba tím, že si vezmete kousek dřevěného hranolku na který si napíšete - hy,chy,ky,ry,dy,ty,ny atd..Potom si vezmete žínku, či molitan, na který napíčete pravý opak tzn ži,ši,ši...a denně si napsat 3 až 4 věty,procvičovat...tyto pomůcky je důležité mít u sebe-.
čárky např,ve slově máma si převeďte do tzv morzeovky( /.) ,čárka znamená sl. má a tečka sl. ma....a je spousta jiných a jiných fíglů, ale jen to nestačí...Důležitý je chtíč !

Jirka (Po, 3. 9. 2007 - 21:09)

Ahoj čtu deně jednu hodinu po dobu dvou měsíců a moc se nelepším a chtěl bych vědět jak dlouho to trvá než se moje čtení zlepší z 40 slov za minutu na takových 90 slov za minutu děkuji za odpověď.

Pirátka (Po, 3. 9. 2007 - 18:09)

Paní doktorka mi řekla , že naopak lidé s těmito problémy/dyslektici/jsou většinou chytří lidé a mezi doktory se jich najde spousta.
U nás v podniku jsou samí inženýři a ti co nadělají chyb , společně se tomu smějeme.
Dokonce máme srandu z toho , že si většina vůbec nevzpomene jak se píše velké psací Y, Q atd. Samo že by to člověk měl vědět a umět , ale v dnešní době PC už opravdu všichni zapomínají psát a nejen dys.
Takže hlavu vzhůru , máte jistě spoustu jiných předností

Kristýna Kubíno (Po, 3. 9. 2007 - 16:09)

Dobrý den, ahojky lidičky! Je mi 18let a právě začínam nástavbové studium, ve škole jsem bývala takový vždycky průměr, mému příteli je 24 a pracuje. Můj přítel je dost silný dislektik a dohodly jsme se na tom že se mu pokusím nějak pomoct! A tak jsem začala vlastně tím že jsem si našla nějaké stránky o dislexii. A tady se mi velice líbí, koukám že každý dostane svo odpověď, ráda bych i já dostala odpovědi na mé otázky.
Zajímalo by mě jestli jsou k učení potřeba nějaké školní knížky, jestli je dobrý koupit si např. taková ty písmenka co nosí děti do 1. třídy. Od přítele jsem se dozvěděla že vlastně neumí háčky a čárky nad písmenama. Potřebovala bych vědět co bych k tomu učení "doučování po letech" potřebovala! Je důležité u toho učení třeba i psaní? Mělo by to být něco speciálního? Vím že ho nenaučím číst perfektně, ale doufám že se v tom zlepší aspoň trochu. Právě bych potřebovala poradit co bych si měla pořídit k jeho učení - "doučování po letech".
Mockrát Vám děkuji za Vaši odpověď Kristýna Kubínová

Dysorgorgarie (So, 14. 7. 2007 - 14:07)

Důležité je se pořád učit, opakovat, číst a mít v záloze pravidla českého pravopisu a k tomu různé vychytávky podle kterých se leckdy zapamatuje pravopis daléko lépe.
Např. i výjmenovaní slova v písničkách Dády Patrasové.

Inez (Ne, 8. 7. 2007 - 09:07)

Všichni dys..., každý máme na něco talent a na něco jsme totální dřeva. Já mám například pro češtinu cit, kamarádi mi tvrdí, že vidím hrubku tři stránky dopředu, ale absolutně mi byl odepřen dar ladného pohybu, takže takové taneční pro mě byly noční můra, a když jsem se začala svíjet na diskotéce, chtěli mi dávat první pomoc, protože to vypadalo jako epileptický záchvat. Takže se živím jako korektorka a nikoli jako baletka. Kdo vás má rád, bude vás mít rád i s pravopisnými chybami. Možná trošku pomůže snažit se hodně číst - správný vzhled slov si tak "nakoukáte".

marmelada (Ne, 8. 7. 2007 - 01:07)

Žádná léčba ani pomůcka neexistuje, cvičit a opakovat vyjmenovaná slova a gramatiku, toť vše. Není to totiž nemoc, nedá se léčit.Prostě ty pravidla českého pravopisu vecpat do hlavy, nic víc.

Návštěvník (Út, 6. 3. 2007 - 17:03)

Laura
To ti tady asi neporadíme, jak mu to máš říct, to musíš vystihnout ty.
Jen si uvědom, že ty máš zase jiné kvality, někdo je dobrý ve škole a neuspěje zase tak dobře v praktickém životě a naopak.
Víš, pokud mu bude záležet víc na pravopisu než na tobě, asi to není ten vhodný člověk do nepohody.
Jdi do toho, ale ujasni si zase, v čem jsi dobrá ty. Žádné komplexy. Držím palce!

Laura (Út, 6. 3. 2007 - 17:03)

Jenze ja nevim ja mu to mam rict!! A jeste k tomu on se uci dobre cj je mezi nejlepsima ve skole!!

Návštěvník (Ne, 25. 2. 2007 - 19:02)

Laura
Až tě upozorní, měla bys mu to vysvětlit. Předpokládám, že vztah a rodina nestojí na měkkém nebo tvrdém iy či na tom jestli si pletu d a b.
Jsou lidé, kteří cit pro češtinu mají jaksi "vrozený" a naopak je pro ně noční můra matematika.
Složité je to v případě, když je nutno psát nějaké elaboráty v práci, počítač neopraví všechno. Myslím, že by nebylo od věci navštívit psychologa, i když je člověk dospělý.

Laura (Ne, 25. 2. 2007 - 16:02)

Mam taky s tym taky problem!! Muj kluk uz me nekolikrat upozornoval na hrubky!! Je mi to pekne trapne!! Nevim co mam delat jestli mu to mam rict nebo ne!!

Návštěvník (St, 31. 1. 2007 - 23:01)

Jsem na tom stejne jako vy,jen me vadi ze je plno lidi co ignorujou tuto zkutecnost a hned si mysli ze clovek je jen hloupej:-(

I (St, 31. 1. 2007 - 21:01)

mě je taky 35 a mám stím ten samý problém.Sloh mi vždy šel,ale ta gramatika :-(Také nevím co s tím,nikomu to nevysvětlíte,každý Vás má za blbce-problém je to velký.Chodím na jedno diskuzní forum a tam už jsem byla několikrát upozorněna na chyby-prý jestli to nevidím.Tak jsem jim napsala,že to opravdu nevidím a o co se jedná a bylo mi odpovězeno,že je nejjednodušší,aby se každý blbec schovával za nějaká dys.Jim se to mluví.Kdyby někdo věděl o nějaké pomůcce,léčbě....byla bych ráda.Nejhorší je,že si to uvědomuji a stydím se za to.

Marvanek43 (St, 10. 4. 2019 - 11:04)

Nestydte se za nic. Mám přítele je dislektik a disgrafik a jak se říká, ať umí kdo co umí, hlavně že existuje.

Návštěvník (Út, 30. 1. 2007 - 21:01)

Mam stejny problem a je mi 36let.Co s tim?Je to velka prekazka.

Reklama

Přidat komentář