Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici: Pohankové placičky
Potřebujete:
500 ml zeleninového
vývaru
250 g pohankového šrotu 1 cibuli
1 malou mrkev 100 g celeru á stonku pórku 50 g sekané směsi bylinek 3 vejce
50 g pohankové mouky olej, sekanou pažitku 80 g brusinek
Postup:
- Zeleninový vývar přivedeme k varu a vmícháme pohankový šrot. Znovu přivedeme k varu a šrot necháme asi 20 minut bobtnat.
- Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Mrkev a celer oloupeme, pórek očistíme a zeleninu omyjeme. Mrkev a celer nakrájíme na kostky a pórek na proužky.
- Bylinky, vejce, pohankovou mouku a drobně nakrájenou zeleninu přidáme k pohankovému šrotu. Z těsta vytvarujeme malé placičky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a placičky na něm postupně opékáme.
- Placičky posypeme pažitkou a podáváme s brusinkami.
Příprava: 20 minut.
B 14 g Tuk 7 g S 65 g kcal/kJ 388/1630
Zdroj: Biokuchařka - 101 nejlepších receptů, nakladatelství Grada
Komentáře