Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici: Losos na kapustě se zázvorem
Suroviny:
500 g kadeřavé kapusty
1 kousek zázvoru (o velikosti vlašského ořechu)
1 cibule
1 stroužek česneku
400 g filet z mořského lososa
1 lžička citrónové šťávy jódová sůl
pepř
1/2 lžičky mleté papriky
2 lžičky slunečnicového oleje
100-150 ml zeleninového vývaru
1/2 svazku petrželky
150g jogurtu (s obsahem 1,5% tuku) - (pozn. redakce -ve velmi chladném počasí můžeme vynechat)
Postup:
1. Kapustu očistíme a nakrájíme na jemné, krátké proužky. Zázvor oškrábeme a nastrouháme. Cibuli a česnek oloupeme a velmi jemně nasekáme.
2. Rybí filety omyjeme, opatrně osušíme a nakrájíme na kousky, akorát do úst. Pak nakrájenou rybu pokapeme citrónovou šťávou a okořeníme solí, pepřem a paprikou.
3. Na teflonové pánvi rozpálíme olej. Zázvor, cibuli a česnek smažíme za stálého míchání. Kapustu a vývar vložíme do pánve, osolíme a opepříme. Vše přivedeme do varu, přikryjeme a necháme 2 minuty slabě vařit.
4. Rybí filety položíme na kapustu, přikryjeme a za mírné teploty vaříme 4 až 5 minut. Pak rybu vyjmeme a postavíme do tepla. Petrželku omyjeme a lístky najemno nakrájíme. S jogurtem ji pak přimícháme ke kapustě a dochutíme. Lososa pak servírujeme na kapustě.
1 porce obsahuje:
1596 kJ/382 kcal cholesterol: 112 mg tuk: 13 g bílkoviny: 51 g uhlohydráty: 14g vláknina: 8g
Zdroj: Marlisa Szwillus - Životospráva ženy po 40, nakladatelství ComputerPress
- Odpovědět
Pošli odkaz