Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici - Pohanková snídaně
Složení:
150g pohanky
400ml vařící vody
1 lžička medu
špetka mletého hřebíčku, mořská sůl
2 lžíce olivového oleje
4 lžíce sekaných pistácií
4 lžíce rozinek
4 hručky nakrájené na kousky
špetka skořice
Postup:
- pohanku nasucho opražíme v rendlíku
- zalijeme vařící vodou a uvaříme pod pokličkou doměkka
- vmícháme lžíci medu
- okořeníme špetičkou mletého hřebíčku
- osolíme
- rozehřejeme hrnec
- rozpálíme olivový olej
- orestujeme pistácie a rozinky
- přidáme nakrájené hrušky a podusíme doměkka
- ochutíme špetkou skořice
- vše promícháme
Zdroj: Roswitha Fehrer - Vaření podle pěti lementů v souladu s ročními obdobími, nakladatelství Eminent
Roswitha Fehrer je přední evropská odbornice na čínskou medicínu.
- Odpovědět
Pošli odkaz