Reklama

5 tipů na oživení interiéru

Jaro a léto je období, kdy můžeme osvěžit nejen svou každodenní rutinu, ale i oživit prostor kolem sebe. Česká nábytkářská společnost RIM nabízí 5 tipů, jak přivítat dovolenkovou sezonu a doplnit dům o stylové letní prvky.

Minimalismus neznamená prázdno

Rozvoj designérského minimalismu v roce 2024 směřuje k jednoduchosti s osobitým charakterem. Vyberte si odvážné prvky jako například nábytkové kousky nebo dekorativní předměty se zajímavými strukturami či geometrickými tvary nebo dokonce dekorativní předměty z různých materiálů s netradičními texturami. Tyto prvky dodají vašemu prostoru nejen vizuální zážitek, ale také zajímavost a osobitost, aniž by narušily minimalistickou estetiku. 

Nebojte se barev 

Léto přináší ideální příležitost k oživení interiéru pomocí sytých a živých barev. Oblíbené jsou odstíny inspirované tropickou atmosférou - svěží zelená, jasná modrá a slunečná žlutá. Tyto barvy vyvolávají pocit energie, optimismu a radosti, ideální pro přenesení letního ducha do vašeho domova. Než začnete, vždy vezměte v potaz stávající barevnou paletu a styl bydlení.  Nebojte se experimentovat s různými vzory, barvami a motivy pro vytvoření dynamické a příjemné atmosféry.

Reklama

Zelený koutek v bytě 

V dnešním tempu života často nemáme dostatek času na venkovní aktivity. Nicméně zapojení rostlin do interiéru může oživit naší náladu a přinést kousek přírody do našeho každodenního prostředí. Rostliny nejen celkově zkrášlují interiér a přidávají mu texturu, ale také čistí vzduch a podporují naší pohodu. Ať už upřednostňujete bujné tropické rostliny či jemné sukulenty, přenesení venkovního prostředí může proměnit váš domov v útulné místo oslavující teplé dny. 

Schovejte těžké závěsy

Průsvitné a vzdušné záclony jsou jednoduchým způsobem, jak do vašeho domova vpustit přirozené světlo a čerstvý vzduch. Zvažte použití jemné bílé, pastelových odstínů nebo lehkých neutrálních barev. Tato paleta barev skvěle doplňuje letní atmosféru a vytváří prostor, který je zároveň zklidňující a osvěžující. Průhledné záclony mají také vynikající vlastnost - poskytují soukromí, aniž by blokovaly denní světlo. Výsledkem je osvětlený a příjemný prostor, ideální pro letní setkání nebo odpočinek.

S úctou k přírodě 

S rostoucím důrazem na udržitelnost se stávají recyklované tkaniny a nábytek v interiérovém designu stále populárnějšími. Materiály jako organická bavlna, bambus či plast z recyklovatelných materiálů nejen minimalizují negativní dopad na životní prostředí, ale také přispívají k bezpečnějšímu a pohodlnějšímu bydlení pro vás a vaši rodinu. Výběrem ekologických možností můžete dosáhnout jedinečného a zároveň udržitelného interiéru, který rezonuje s vašimi hodnotami. „Příkladem mohou být plasty z recyklovaného domovního odpadu (PCR plasty) nebo látky s příměsí recyklovaných PET lahví vylovených z moře. Používání dřeva a dalších ekologických materiálů bude mít v nábytkářském průmyslu stále významnější podíl,“ hovoří o trendech Michal Hotmar ze společnosti RIM.

Reklama

Komentáře

Default User Image
Alena (Čt, 23. 5. 2024 - 07:05)

Já jsem nechala dělat kompletně nový interiér a s tím i kompletně novou elektroinstalaci. Nechala jsem si pak namísto klasických vypínačů a zásuvek namontovat kulaté zásuvky a vypínače. Takové ty retro jak to bylo dřív. Podařilo se mi tak skvěle sladit interiér. Kupovala jsem je od kliklap .cz Dá se u nich vybrat za dobrou cenu a hlavně se dá i vybírat z několika barev. 

Default User Image
Marcela (So, 20. 7. 2024 - 09:07)

Hledáte sprchovou vaničku, která bude dokonale splývat s podlahou? Kaldewei Superplan Zero je skvělou volbou. Tato vanička se kompletně zabuduje do podlahy, což znamená, že nebudete mít žádné špatně udržovatelné spáry. Vanička je vyrobena ze smaltované oceli, která je odolná proti poškrábání a zažloutnutí. To zajišťuje, že si vanička dlouhodobě udrží svůj krásný vzhled. Navíc má velkou únosnost, což je ideální pro každodenní použití. Osobně ji mohu doporučit všem, kdo hledají kvalitní a spolehlivé řešení pro svou koupelnu.

 

Default User Image
Mirka (Čt, 23. 5. 2024 - 13:05)

ta barevná kombinace se mi líbí

Default User Image
Zuzana (Čt, 18. 7. 2024 - 10:07)

taková trochu ukrajinská, ale taky se mi líbí. Je to tak lehce veselé.

Default User Image
Šárka (Ne, 21. 7. 2024 - 12:07)

Ono je to hezké takto prázdné, ale zkombinovat to s nábytkem již asi dá fušku. Já bych si na to sama netroufla.

Default User Image
Viktorie (Út, 23. 7. 2024 - 23:07)

já bych to zkombinovala s bílým nábytkem a třeba nějakými žlutými doplňky, židlemi. 

Default User Image
Karol (Čt, 23. 5. 2024 - 15:05)

nám interiér oživuje pes, kočka a papoušek

Default User Image
Martina (Čt, 18. 7. 2024 - 07:07)

Řekněte mi prosím, kdo jste rekonstruoval koupelnu. Jak vybrat kvalitní nové vybavení do koupelny? Jde mi tedy hlavně o kvalitní sprchu, kterou bych chtěla ideálně posadit do úrovně podlahy, protože se mi to hrozně líbí. Instalovat bych ji chtěla ale hlavně beze spár no... 

Reklama