Reklama

Odvodňování pevnin - klimatická změna

Půda na velké části republiky má díky naší nevhodné činnosti velmi malou schopnost zadržovat srážky, a tak většina vody z území odteče. Přitom nenarušená (nezhutnělá) půda by dokázala v pórech udržet v 1m3 200-500l vody. Co vše jsme udělali špatně a jak to můžeme napravit, se dovíte v tomto úžasném videu.

Nadějí je, že: “Pokud zastavíme odvodňování pevnin, zastavíme jejich přehřívání sluneční energií, zastavíme globální oteplování, zastavíme tání ledovců, zastavíme stoupání hladin oceánů, zastavíme povodně, zastavíme sucha, zastavíme snižování hladin podzemních vod, zastavíme vysychání potoků a řek, zastavíme sesuvy půdy. Naše řešení dokáže zastavit klimatickou změnu!

Ověřené řešení existuje. Je okamžitě účinné a trvale udržitelné.” ~ Štefan Vaľo

Reklama
Reklama

Komentáře

úžasný objev! (So, 10. 11. 2018 - 02:11)
Nemám to ověřeno, neznám protiargumenty, ale je to logické a věřím tomu, zcela jistě by to hodně pomohlo, ale my zatěžujeme celý ekosystém ještě dalšími zásadními věcmi, jako skleníkové plyny.. dále doprava, když vynecháme chemtrails, dejme tomu teda že se to neděje, budiž.. tak i samotných letů je tolik že to údajně čemuž bych také věřil, ovlivňuje proudění či co, pak nám v oceánech rostou kontinenty plastu, a vládnoucím "elitám" leze neomezená moc a přísun financí, na mozek, a ze samé rozežranosti už neví co by.. navíc se podívejte, lidi nevěří že zachvíli bude zle.. protože místo důležitých věcí nutných k přežití, jsme se učili hovadiny ve škole, o šemíkovi a horymírovi na LSD o jeho tetách. Prostě jsme debilizování a málo kdo si to chce připustit, ten Člověk, na něm jde normálně vidět skutečný vztah k přírodě, kdyby na světě byli všichni jako on, existovali v prosperitě věčně ! Proč tady není komentář, proč ten chlap není zavalen penězy a oceněními proč svět nechce slyšet.. Protože je to obyčejný Slovák co to mimochodem natřel celé vědecké komunitě!! Bude vryt do kamene i kdybych to měl osobně prsty vyškrábat !
Mário (So, 10. 11. 2018 - 19:11)
To video je depresivní a nadějné současně. Tohle by měli dávat večer v televizi místo hloupých nekonečných seriálů. Vše co pán objevil dává logiku. Nevím, proč se chováme stále tak stupidně a ničíme, kde žijeme. Jinou Zemi nemáme.
Magda (So, 10. 11. 2018 - 19:11)
Bohužel většinu lidí tyto problémy, které se dotýkají přímo naší existence nezajímají. Když s tím někde začnu, tak na mne koukají, jak na blázna. Většina má větší strach z imigrantů než z nějakých klimatických změn a odvodňování či naopak hrozby povodní, což spolu velmi souvisí. V tomto ohledu jsou lidé na západě mnohem více informovaní a změny, které podnikají, aby se na měnící klima připravili, jsou vidět hned jakmile člověk vyjede za hranice.
Anežka (Ne, 10. 2. 2019 - 16:02)
Já osobně mám velký strach z migrantů, protože se nejenom zvýší hustota obyvatelstva a tím větší zátěž na životní prostředí, ale i to , že migranti pochází se zemí, které již vysušili , tak že jsou to pouště . Pro mně je trvalá nevratná likvidace vegetace horší než vražda.
Jinak autor videa se mýlí v tom, že srážek je dostatek. Bohužel u nás dostatek není , vedle jednoho mého pozemku vyschl potok. Kdyby voda stékala po udusané hlíně, muselo by být dno aspoň dešti dno potoka trochu mokré, ale ani po dešti není v něm ani bahno, prostě tvrdá zem vyschlé bahno. Žádná technika tam nikdy nejezdí - proč taky by jezdili po dně potoka.
Jindra (Út, 12. 2. 2019 - 09:02)
Srazek je v uhrnu plus minus podobne. Ze nekde jich muze byt mene a jinde zase vice, je taky fakt. Nicit vegetaci je opravdu zlocin, protoze tim nicime prostor pro mnohe zivocichy a postupne podrezavame vetev i sobe. Bohuzel i ve svem okoli vidim dlazdeni, asfaltovani, polevani roundupem, kaceni jen kvuli tomu, ze ze stromu pada listi atd. Bojim se, aby se to nezacalo resit, az bude pozde. Kazdy den se zabira urodna puda pro nakupni strediska, haly...a vse zatim i bez migrantu. Samozrejme zvyseni poctu obyvatel bude tento trend zesilovat.
Karel Hradecký (So, 16. 2. 2019 - 08:02)
Žel, lidstvo již tak kleslo, že zánik je nevratný. Odhaduji, že v tomto století skončí. Buď atomovou katastrofou do hodiny + následnou, nebo jenom pomalou přírodní...Lidstvo je, jak zdůraznil i stoletý cestovatel Zikmund, nepoučitelné a podle toho dopadne. Nedomluví se ani politici, generálové ani různé "mírové, duhové, aj." spolky ani majitelé firem, bank, pojišťoven, zajišťoven. Ani farmáři nepřestanou pěchovat pole, používat všemožné jedy a umělá hnojiva když jim jde hlavně o zisk. Za komančů přece existoval podnik Meliorace, který zavinil hodně odvodňovacích neřádstev.
Tonda Vlas (Ne, 11. 11. 2018 - 20:11)
@Magda

Dost pochybuju, jsem na tom západě více než v ČR.
luci (St, 29. 5. 2019 - 18:05)
Pořád existují podniky , kterým se říká armáda a ty zaviňují neřádstva odjakživa.
Reklama