Reklama

Islám

Islám znamená vzdát se neboli podřídit se vůli jednoho Boha, Alláha. Základní vyznání islámu je: "Není Boha kromě Alláha, a Muhammad je jeho prorok." V roce 610 n. I. přinesl anděl Gabriel proroku Muhammadovi první z mnoha zjevení od Alláha. Nakonec byla tato zjevení sebrána do svatého písma koránu, jenž je považován za doslovné slovo Boží. Korán konkrétně popisuje vnitřní přesvědčení a mravní požadavky kladené na věřící.

Pět pilířů islámu vyžaduje neochvějnou poslušnost Alláhovi, věrnost, která proniká každým dnem muslimova života. Tyto pilíře zahrnují víru v základní vyznání víry (není Boha kromě Alláha a Muhammad je jeho prorok); modlitbu včetně rituálních modliteb pětkrát denně; hadž neboli pouť do Mekky, která se očekává od všech věřících; půst během denního světla po dobu měsíce ramadán; a zakát, daň používanou k péči o chudé a postižené. Přestože prvotní skupiny považovaly džihád (svatou válku) za šestý pilíř, jako takový nebyl islámskou komunitou nikdy přijat.

Alláh volá všechny lidi, aby jej uctívali. Až přijde poslední den, budou vzkříšeni mrtví a buď půjdou do nebe, nebo budou potrestáni v pekle. Protože lidé jsou pyšní a neposlušní, Alláh poslal mnoho proroků jako posly, z nichž největší je Muhammad. Přesto Satan stále svádí z cesty mnoho lidí, kteří by jinak byli spaseni.

Význačným rysem islámu je víra ve společenství věřících, od kterých se požaduje, aby na zemi nastolili sociální a ekonomickou spravedlnost. V počátcích islámské historie se toho často dosahovalo džihádem neboli svatou válkou. Účelem džihádu nebylo vynutit přestup na víru, ale získat politickou moc, tak aby se jednotlivé země nasměrovaly v souladu se zásadami islámu. Islám je druhé největší náboženství na světě s více než 840 miliony věřících.

Reklama

Reklama

Komentáře

ovšem, (St, 26. 4. 2017 - 08:04)
Potom co Petr použil meč...ale vždy se to nedá brát doslovně,a v případě bránění se někomu,je volba každého,nechat se zabít,nebo bránit...
tohle už prdel není, (St, 26. 4. 2017 - 08:04)
Saudská Arábie:
Udělat...a chce urychleně něco dělat,aby se islamizaci předešlo.My máme ještě šanci.Západní země to mají těžší,ale pokud chtěji přežít.musí jednat,a to nekompromisně...
ještě to chce… (St, 26. 4. 2017 - 08:04)
Saudská Arábie:
Udělat...zmocněncem pro práva dětí...
Magda (St, 26. 4. 2017 - 08:04)
Saudská Arábie:
Udělat...To je horor. Z toho jde opravdu strach, kam to vše povede...
rr (St, 26. 4. 2017 - 10:04)
jasne ze jednani arabskych statu a vnucovani viry pod hrozbou smrti se mi ne libi a resit se to musi, ale nasili plodi nasili a pak bude sicilska vendeta, pochopte to!
rr (St, 26. 4. 2017 - 11:04)
Potom co Petr použil meč proti veleknězovu otroku, mu Ježíš přikázal: „Vrať svůj meč zpátky na jeho místo.“ Pak Ježíš řekl důležitou zásadu, kterou křesťané poslouchají dodnes: „Všichni, kdo berou meč, mečem zahynou.“ (Mat. 26:51, 52)
rr (St, 26. 4. 2017 - 11:04)
vychova je tezsi, ale lepsi, nasili vede k odplate a udelame si v Evrope valku a budeme se bat vyjit na ulici, nebo tam pustit sve deti
holka ty si fa… (St, 26. 4. 2017 - 18:04)
vychova je tezsi, ale lepsi,...jsi nasraná na všech vláknech.Děláš vůbec něco?Myslím,že jsi dost drsnej pacient.
"syrská t… (St, 26. 4. 2017 - 19:04)
vychova je tezsi, ale lepsi,...Jenže na muslimy pacifismus neplatí. Muslimové mají výbojnost v kolébce. Něco jako Jehú, kterém zapomněli říct, že už by měl přestat.

Asi před rokem či dvěma jsem sledoval, jak se to mlelo na Korzice. Média zpočátku tepala místní, ale pak z nich postupně vylezlo,že prostě muslimové si jeli svou obvyklou "syrskou" (tak prý rozvrátili Sýrii) taktiku. Založili ve své čtvrti nějaký požár - a pak ze zálohy útočili na hasiče. To samé na zdravotník, pošťáky atd.. kdosi tam psal, že přesně touhle taktikou oddělali Asadův režim. Postupně pozabíjeli většinu "státních zaměstnanců" (hasiče, policajty, zdravotníky atd..)
farář Blažek (Čt, 27. 4. 2017 - 10:04)
Mé zraky, bratří a sestry,... Ignacius, tvoje bláboly zasírají každé dobré téma, jestli si na té fotce osobně, vydapáš jako imbecil.
a co ty hnupe? (Čt, 27. 4. 2017 - 10:04)
Ignacius, tvoje bláboly...co je na jeho postřehu špatné?Bud si blb,nebo provokatér...Nebo nevidíš,že se evropa žene do prdele?
rr (Čt, 27. 4. 2017 - 12:04)
nasili plodi nasili. Kdyz chceme byt krestani, nesmime pristoupit na jejich zpusoby...
Podivejte se znovu na film Ghandi a pochopte. Zil podle toho, co se naucil z Bible od anglicanu. Po filmu si dejte Bibli a zkuste pochopit!
sardanapal* (Čt, 27. 4. 2017 - 14:04)
nasili plodi nasili. Kdyz...Jenže Ghándí neměl za soupeře nesmiřitelné náboženství ...
sardanapal* (Čt, 27. 4. 2017 - 14:04)
nasili plodi nasili. Kdyz...Pokud vím tak oni slabost neuznávají , s takovými názory to spjeje akorát tak do horócí prdele ...
mamut (Pá, 28. 4. 2017 - 12:04)
Pokud vím tak oni slabost...Svatá pravda - mohu jen potvrdit.
mamut (Pá, 28. 4. 2017 - 13:04)
nasili plodi nasili. Kdyz...Asi jste Bibli vůbec nečetl. Nebo možná četl, ale nepochopil. V Bibli je také plno návodů, jak zatočit s bezvěrci - až po mordování nemluvňat. Nevidím žádné podstatné rozdíly. Všechna náboženství jsou jen oblbováním už tak dost zblblých lidí. Prostě tmářství, přežitek a obchod s něčím, co nikdo nikdy neviděl. Pohádky. I když se tam občas vyskytnou i nějaká moudra. Protože bohy si vymysleli lidé.
Pavlík (Pá, 28. 4. 2017 - 13:04)
A kolik válek, kolik zločinů bylo spácháno ve jménu ateismu. Kolik lidí bylo ateisty zabito jen kvůli své víře, kvůli tomu, že chtěli vykonávat své náboženství a přitom nikomu neubližovali. Kdepak, není to v náboženství, ale v lidech, v jejich povaze, v touze obohatit se na úkor druhého
*???* (Pá, 28. 4. 2017 - 16:04)
A kolik válek, kolik...Moc tomu nerozumím. Někdo tvrdí, že Hitler zabíjel ve jménu ateismu - Nějak se mně to nezdá.

Na https://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&u=http://www.thinkatheist.com/forum/topics/is-it-possible-to-kill-in-the
Stalin, Pol Pot a Hitler zabil lidi ve jménu ateismu.
Dále pak následuje další....
Liga militantních ateistů
Tamilské tygři
Charles Darwin mučeníci brigády
Když čtu životopisy sebevražedných atentátníků bývají to lidé, kteří nemají co ztratit
ještě také někdo tvrdí, že Hitler byl okultista (Thule)
oprava (Pá, 28. 4. 2017 - 16:04)
Moc tomu nerozumím. Někdo...http://www.thinkatheist.com/forum/topics/is-it-possible-to-kill-in-the-name-of-atheism?commentId=1982180:Comment:1527453&xg_source=activity
bohužel jen v Aj (Pá, 28. 4. 2017 - 16:04)
http://www.thinkatheist.com/forum/topics/is-it-possible-to-kill-in-the-name-of-atheism?commentId=1982180%3AComment%3A1527453&xg_source=activity
rr (So, 29. 4. 2017 - 16:04)
Hitler byl katolik a na opascich jeho vojaku byl nadpis "Buh s nami"
rr (So, 29. 4. 2017 - 18:04)
Vatikán a Druhá světová válka

Když udělali Hitlera říšským kancléřem, byl to konec německého katolicismu. Neprošlo mnoho dni, než požádal o „Zmocňovací zákon“, který by mu zákonnými prostředky dal moc diktátora. Aby ho získal, musel mít dvoutřetinovou většinu v Říšském sněmu, a úspěch či neúspěch tohoto požadavku závisel na tom, zda katolická strana bude hlasovat pro něho. A by si získal přízeň Vatikánu a vysokých katolických předáků, začal Hitler, který předtím zajistil protiústavní zákaz mandátů komunistické strany [a], začal vyjednávat o podporu Strany středu. Tato jednání začala v březnu 1933. Samotný Brüning a prelát Kaas je osobně vedli a informovali Vatikán o jejich pokroku do nejmenších podrobností.

http://jirisoler.wz.cz/worldvatikan11.html
tohle se dosta… (So, 29. 4. 2017 - 18:04)
Mezitím von Papen zahájil jednání v Římě k podepsání konkordátu mezi Hitlerem a Svatým stolcem. Byla vybrána doba vhodná pro jednání — duben, květen a červen 1933. Kromě von Papena přijel do Říma další předák katolické strany, který přijal pohled Vatikánu na politický katolicismus v Německu, kde byly projednány prostředky, pomocí kterých se měl uskutečnit papežský ortel tak, aby způsobil co nejmenší možný otřes německým katolíkům. Během svého pobytu v Římě prelát Kaas ve veřejném prohlášení popsal Hitlera jako „nositele vysokých ideálů, který provede vše nezbytné, aby uchránil národ před katastrofou.“
rr (So, 29. 4. 2017 - 18:04)
Mezitím von Papen zahájil jednání v Římě k podepsání konkordátu mezi Hitlerem a Svatým stolcem. Byla vybrána doba vhodná pro jednání — duben, květen a červen 1933. Kromě von Papena přijel do Říma další předák katolické strany, který přijal pohled Vatikánu na politický katolicismus v Německu, kde byly projednány prostředky, pomocí kterých se měl uskutečnit papežský ortel tak, aby způsobil co nejmenší možný otřes německým katolíkům. Během svého pobytu v Římě prelát Kaas ve veřejném prohlášení popsal Hitlera jako „nositele vysokých ideálů, který provede vše nezbytné, aby uchránil národ před katastrofou.“
mamut (Po, 17. 7. 2017 - 17:07)
Všechna náboženství jsou jen o oblbování lidí. A je úplně jedno, jak se nazývají. To, že teď radikální islamisti dávají o sobě nechutně vědět, je jen opožděný vývoj. Co dělali křesťani před nekolika sty lety, vyšlo úplně nastejno. Prostě dát náboženství a jeho kazatele mimo zákon. Nebo ať ukážou ty své bohy a učiní nějaký zázrak. Jinak zažalovat za podvodné jednání a zavřít do pracovního tábora a tam je nechat tvrdě pracovat, aby nahradili všechny škody, které na civilizaci svým tmářstvím napáchali.
ale některá (Po, 17. 7. 2017 - 18:07)
Všechna náboženství jsou...oblbují podstatně více nežli jiná...
mamut (Po, 17. 7. 2017 - 18:07)
oblbují podstatně více...Výsledný efekt je pořád stejný - oblbují.
sardanapal* (Po, 17. 7. 2017 - 19:07)
Šest studentek ovládajících roboty : Hmm ...

.
Pavel (Po, 17. 7. 2017 - 20:07)
Všechna náboženství jsou...at ukáží své bohy a učiní zázrak?Kolik ti prosím je let?Tak 10let a IQ 30?Takhle se to nedá pokládat...
Lidé by měli dbát na to,aby duch.snažení bylo podepřeno hlavně o praxi,a pak se už hůře oblbuje.Pokud tedy ta praxe není ovšem NEW AGE!!!
mamut (Po, 17. 7. 2017 - 20:07)
at ukáží své bohy a...A jak si tu praxi představujete ? To jako myslíte, že by např. některý z kardinálů makal od rána do večera a od večera do rána v hospici ?
Expelled (Po, 17. 7. 2017 - 21:07)
at ukáží své bohy a...Jo, to mě taky dostalo. Mnohým zatajili ve škole historii náboženství a oni při tom zůstali. Pak už jen něco rudé indoktrinace a výsledek je tu.

"Ukazování zázraků" nikdy nepřesvědčilo a nepřesvědčí ty, kteří jsou rozhodnuti, že žádné zázraky (či obecně cokoliv neobvyklého) existovat přece nemůžou.

Doporučuju dokument Expelled: No Intelligence Allowed o akademické "svobodě" - v daných mantinelech.
Pavel (Po, 17. 7. 2017 - 23:07)
A jak si tu praxi...samozřejmě jsem myslel duchovní praxi,a to jsem i napsal...Nemyslím jen čtení knih,ale hlavně meditace,a vnitřní práci.
mamut (Út, 18. 7. 2017 - 00:07)
samozřejmě jsem myslel...To je sice hezké, ale jaký to má efekt ? O čem chcete meditovat ? O bohu ? Namísto planého mudrování to chce konkrétní činy.
Pavel (Út, 18. 7. 2017 - 05:07)
To je sice hezké, ale jaký...a podle Vás není meditace konkrétní čin?Potom nemá cenu pokračovat v rozpravě...
Expelled (Út, 18. 7. 2017 - 11:07)
To je sice hezké, ale jaký...Jaké konkrétní činy a proč?
D (Út, 18. 7. 2017 - 11:07)
a podle Vás není meditace...Představa, že i meditaci lze chápat jako konkrétní čin, tato představa jistě není obecně akceptovaná. Je spíše exkluzivní, ne-li přímo ezoterická. Proto by neškodilo o tom diskutovat, a netrucovat hned jako malá holčička.
D (Út, 18. 7. 2017 - 12:07)
Jaké konkrétní činy a...Někteří lidé mohou věřit, že situaci jednotlivce i lidstva lze vylepšit třeba nějakými manuálními úkony, odvážnými politickými rozhodnutími, dovedným a promyšleným obsluhováním různých zbraní, dopravních prostředků, počítačů, CNC strojů a podobně. Zkrátka aktivitami výrazně orientovanými směrem od lidského nitra do vnějšího světa. V různém meditování, ruminování, onanování a podobných činnostech mohou naopak vidět neplodné, plané marnění času.
mamut (Út, 18. 7. 2017 - 14:07)
Někteří lidé mohou...Kdysi dávno jsem viděl v Indii jednoho svatého muže. Stál na jedné noze na sloupu asi třímetrové výše. Dle údajů průvodce tam prý vydržel nepřetržitě stát celý týden, což ovšem považuji za značně přehnané, už jenom vzhledem k tělesným potřebám. Lidé mu tam nosili různé obětiny a dary a zapalovali svíčky. On blahosklonně shlížel na to hemžení pod sebou a jen se připitoměle usmíval. Asi musel bý notně zdrogovaný. Ovšem tento způsob obživy mi přišel daleko náročnější, než si odmakat šichtu ve fabrice. Celé to dění mi přišlo značně ujeté. Co si tím ten maník chtěl dokázat ? Faktem je, že fyzičku měl zřejmě vynikající, když tam tak vydržel. Kdyby se se stejnou intenzitou věnoval nějaké smysluplné práci, bylo by to lepší jak pro ostatní, tak i pro něho. Ale je to jen můj názor. Někdo to zřejmě vidí jinak.
mamut (Út, 18. 7. 2017 - 15:07)
Kdysi dávno jsem viděl v...Oprava - musel být. Už mi tu někdo žere písmenka. Že by pan Alzheimer ?
Pavel (Út, 18. 7. 2017 - 16:07)
Představa, že i meditaci...že není meditace obecně akceptována jako konkrétní čin,je mi zcela jedno...Co soudí omezenec,či materialistický fanatik nebo komunista mě opravdu nezajímá.Ani nějaké fakírské výkony tzv.indických svatých mužů.To není meditace,ale askeze,navíc často zbytečná.
Meditace má vést k celkovému zdokonalení člověka,a to především v duševní a duchovní oblasti.
Jestli máš Déčko (Út, 18. 7. 2017 - 16:07)
Představa, že i meditaci...problém se sexuální orientací,a nevíš jestli jsi holčička či chlapeček,nepodsouvej to ostatním.
mamut (Út, 18. 7. 2017 - 17:07)
že není meditace obecně...Můžete mi prosím blíže vysvětlit to duchovno ? Každý se tu tím ohání, stalo se to pomálu zaklínadlem, ale obsah nějak vyčpěl. Vy věříte v něco nadpřirozeného ?
Expelled (Út, 18. 7. 2017 - 19:07)
Někteří lidé mohou...V čem spočívá vylepšení situaci jednotlivce i lidstva? Na Východě lidé chápou, že zrození, nemoc, stáří a smrt jsou charakteristické projevy utrpení všech vtělených bytostí. Z tohoto pohledu je ztráta času naopak honba za úlevou od utrpení hmotnými prostředky či lepšími hmotnými standardy života. "Memento mori" je budíčkem z této materialistické iluze. A skutečně, teprve blízkost smrti mnoho materialistů probudila. Začátkem duchovní cesty je uvažování o dočasnosti všeho hmotného vs. naší touze po trvalé existenci.
Expelled (St, 19. 7. 2017 - 20:07)
A na jakém vlastně...Je zřejmé, že nejsi schopen pochopit ani to základní.
Pavel (Čt, 20. 7. 2017 - 07:07)
Člověk se chce jen poučit,...déčko,já to myslel obecně,a na tebe jsem to nesměřoval,pokud ses tam ale našel,potom je to něco jiného...Nebud tak vztahovačný.
Opravdu nejde řešit něco,jestli lidé obecně meditaci berou jako konkrétní čin,pak bychom se nedostali nikam,a jen by jsme zcela zbytečně diskutovali,kdo má či nemá pravdu.
Pavel (Čt, 20. 7. 2017 - 07:07)
Můžete mi prosím blíže...v nadpřirozeného?Jistě.Ovšem ono to je v podstatě přirozené,jen lidi se již od té přirozenosti způsobem života tak odklonili,že to nechápou,a neznají.Pak vše takové považují za nadpřirozené...
Duchovno?Pokud si nebudeme hrát se slovíčky,tak se jedná o duchovní,neboli vnitřní techniky a pochody,které vedou k poznání.
D (Čt, 20. 7. 2017 - 09:07)
déčko,já to myslel...: Opravdu nejde řešit něco,jestli lidé obecně meditaci berou jako konkrétní čin,pak bychom se nedostali nikam,a jen by jsme zcela zbytečně diskutovali,kdo má či nemá pravdu.

To je tvoje utkvělá představa. Asi jsi schopen pouze prokomunikovávat hotové mentální šablony, které jsi kdesi kdysi z nějakých důvodů vstřebal. Obhajovat samu opodstatněnost těchto šablon se však bojíš.

Pavel (Čt, 20. 7. 2017 - 11:07)
: Opravdu nejde řešit...já tu nepotřebuji nic obhajovat,a tobě už vůbec ne.Zeptám se jinak.Jakou máš zkušenost s meditací,kdy si aktivně a pravidelně pracoval na sobě?Pokud nemáš s tímto zkušenost,tak nemůžeš určite pochopit,že meditace je konkrétní a reálný čin...
Reklama