Reklama

Trestani dospelych deti

Niky (Po, 27. 12. 2004 - 04:12)

Tome, Nado proc jste se chovali jako beranci? Me je z toho spatne, skoro vsichni maji mozky vymazany? Vase rodice by meli byt poslani k soudu a vy k vyuce jak si posilnit sebevedomi!

Tom (Ne, 26. 12. 2004 - 23:12)

Byl jsem trestán až do 17ti a to i za prospěch an gymplu. Byli jsme doma tři kluci a tak mamka vždcky říkala, že jinak to nejde. Vařečku nikdy nepoužívala dostávali jsme gumovou hadičkou (asi od šlapací žabky).Říkala, že to neublíží, no musela vědět, když je zdravotní sestra.Nikdy se o ničem nediskutovalo: zdůvodění trestu, odchod do pokojíčku, svlíknout do naha a lehnout na válendu. Někdy přišla hned jindy třeba za půl hodiny. Jednou si doknce přivedla kamarádku aby ji předvedla "výchovu", to mi vadilo nejvíc. těch 5-10 švihnutí se dalo nějak vydržet, ale pocit při bití před někým cizím se popsat nedá!

Naďa (Ne, 26. 12. 2004 - 18:12)

Určitě nejsi jediná a já si dokonce myslím, že ty dvě facky byly opravdu málo.Já jsem ve dvaceti ztratila klíče od domu a táta se bál aby je někdo nenašel a nevykradl nás a tak musel vyměnit dva zámky a že jsem to neřekla hned a ještě jsem odmlouvala tak mi dal několik ran páskem přes zadek a jelikož jsem se bránila, tak zavolal mamku a společně mě přehnuli přes křeslo a nakonec mi táta dal úplně na holou a ještě jsem musela asi 1/2 hodiny klečet abych se uklidnila a pak mne teprve dovolili ustrojit. Měla jsem na ně nejprve hrozný vztek, ale pak mi došlo, co se mohlo stát, kdyby ty kliče někdo opravdu našel a tak jsem se tatínkovi i mamce za dva dny omluvila.

Niky (St, 22. 12. 2004 - 01:12)

Muze mi nekdo vysvetlit proc nekdo se namaha cist me prispevky a pak si stezuje na delku? Jirinko co je s tvou hlavou

Jirina (St, 22. 12. 2004 - 01:12)

Jejda Niky je tu zas no to jsem si holka zas pocetla jak to chodi v Kanade jen skoda zes nenapsala vic. Moc dik papa Jirina

Tony (Út, 21. 12. 2004 - 18:12)

Dotaz na Máju: V 18? Za co to prosím Tě bylo? A předtím bylo všechno v pohodě?

Niky (Ne, 19. 12. 2004 - 08:12)

Ahoj Zdenku, neni o to jestli jsem tvuj pisatelsky styl pochopila, jde o to ze sem psaly i deti a budou ti dobre rozumet? Dale v Kanade byl zakon neublizovat zadnym zbusobem detem. Ale nekdo v minulem mesici se snazil zmenit tem prisny zakon, ze slabe placnuti na zadecek malemu diteti je ok, ale kanadani s tim nesouhlasi a bude se to menit. Nejdulezitejsi je, ze spolecnost je tu uz dost vzdelana a vi ze nema smysl bit deti tak jako pit hodne alkoholu nebo kourit a kazit zdravi sobe a ostatnim. Dale je jiste, ze lidi tu naprosto nemaji tu mentalitu ublizovat detem nebo zviratum. A lidi kteri ublizuji detem jsou podle me podobni nacistum. Je asi dobre ze neziji v Cesku, jelikoz me nazory by urcite asi delaly velke potize. Ale je pravdou, ze od malicka jsem mela ten nazor a nenavidela kteri schvalovali biti deti a vzdy to davala najevo. A je to ceska ostuda. Nechapu proc lidi z generace do generace si drzi tuto tradici a jsou uplne presvedceni ze neexistuje jina vychova.Ohledne ciganu - je mi jich velmi lito, ale oni take nechapou ze stylem kterym oni chteji zit neplati do tohoto stoleti. Myslim ze by se melo zapracovat na mlade generaci na detech ktere prijdou do skoly a pomoci jim videt zivot ocima ostatnich lidi. Pred lety hodne ciganu prislo i do Vancouveru a delali se s nimi pohovory pro noviny a televisi. I kdyz byli ubytovani v hezkem hotelu skoro ve stredu mesta a vlada jim davala normalni castku penez co ostatnim kdo nema pojisteni, jim to nestacilo a rozhodli se vratit nazpet ke svym rodinnym. Nevim presny pocet, ale psalo se ze se jich hodne vratilo. Zacatky nikdy nejsou lehke, hlavne kdyz clovek neumi rec. Zde se od nich cekalo ze si vezmou kurs anglictiny a jakoukoliv praci nez se vylepsi v reci. Ale oni se radeji vratili do Ceska a do znameho. Oni sem prijeli s myslenkou ze o ne bude postarano jako ke kralum. Jinak pro ostatni zivot tu vzdy byl svobodnejsi, jednodussi, jelikoz clovek se nemusi stale ohlizet s obavami aby mi nekdo neukradnul tasku ci penezenku. Lidi s kriminalnim chovanim tu nepotrebujem a nevim proc Cesi si to uz davno nesnazili vyresit. Jelikoz ty cigani v Cesku jsou take ve vetsine Cesi- oni se narodili v Cesku a vsichi by se meli snazit delat neco positivniho ohledne techto obcanu. A ohledne te steny, ono to vypadalo ze se to delalo s nenavisti a hodne lidem to pripadalo ponizujici. Napriklad zde se take najdou krasne nove usedlosti a jsou ohrazene se zdi a vratama a na specialni kodu. Ale nikomu to nevadi, jelikoz to bylo velmi hezky architektycky navrzene a kdo tak chce zit je to Ok.A ohledne ostatnich zemi co kritizuji situaci ohledne ciganu by radeji meli dat nejakou pomoc a take si uvedomit ze nikde neni nic stoprocentni.Zdenku nechci se delat chytrou jenom rikam sve nazory o kterych jsi se ptal. Ahoj

Zuza (So, 18. 12. 2004 - 22:12)

Kdy se to stalo? Letos nebo před padesáti lety? V dnešní době snad už důtky nikde neexistují, ale je fakt, že před lety se tělesně trestalo mnohem víc. Třeba moje babička často vypráví, jak byla v dětství mnohokrát bita opratěmi, to byly nějaké dlouhé kožené řemeny od koní, a že to bylo příšerné. Nicméně za pár let potom už podobným způsobem klidně trestala svoje děti, moje máma totiž zase vzpomíná, jak dostávala pravidelně až do dospělosti obtýden výprask rákoskou a jak musela hodinu klečet na hrachu. Na mě už naštěstí tyhle výchovné praktiky nezkoušela, ale i tak jsem dostala párkrát pořádně nařezáno.

Zdeněk (Pá, 17. 12. 2004 - 12:12)

Pro N(iky): vidíš to, to je právě tvůj problém, že se pokoušíš vstupovat do diskuzí na českém serveru bez dobré znalosti "nuancí" českého jazyka, protože můj příspěvek byl ironický a věřím, že to ostatní čtenáři pochopili. Jinak Tvůj výkřik o středověku není na místě, naše legislativa odpovídá EU, ostatně ty sama jsi přiznala že Váš nejvyšší soud mírné trestání připouští. Když jsme tak u toho poučování ze zahraničí, tak mi vysvětli proč Kanada, ta demokratická země zavedla víza jako trest za cikány, kteří se tam chtěli usadit? Proč všichni řvali proti zdi v Matiční ulici, aby vzápětí nasadili imigrační úředníky již v Praze na letišti?

ssvd (Pá, 17. 12. 2004 - 11:12)

Předmět: Trestani dospelych deti Autor: Petr Datum: 15.11. 2002 15:00:22 Asi vás, dámy, zklamu, ale domnívám se, že ve všech shora uvedených případech byla reakce rodičů plus minus přiměřená. Ostatně dospělost není nezbytně nutno posuzovat jen s ohledem na dosažení určitého věku, ale i s ohledem na to, jak se dotyčný adolescent chová. Osobně nijak zvlášť nefandím tělesným trestům, ale za určité situace je přiměřené pokárání "dospělého dítěte" patrně nezbytné ... A myslite si ze par facek pomuze tomu aby se to neopakovalo? Myslite ze to dotycna udelala schvalne? Neni dostatecny trest zpusobena skoda, myslim ze si bude dotycna davat na vodu vetsi pozor, ale rozhodne to nebude ze strachu pred fackou. Dyt strestala sama sebe. A stat se to muze kazdemu.

nebitá (Pá, 17. 12. 2004 - 08:12)

Můj muž dostal v 50 takovou do huby od mámy, div se mu hlava neotočila obličejem dozadu. Byla to malá sporá babka, ale zlá a panovačná. Šli jsme tehdy spolu večer z restaurace. Číhala na nás za stromem a to bylo překvapení. Měla kliku, že ji nenatáhla i mně, dopadlo by to moc špatně. Mám známou, kterou táta mlátil důtkama jen proto, že jako holka přiběhla domů o 10 minut dýl, než jí poručil. Jednou jí švihnul přes obličej, jenom zázrakem jí nevyšlehl oči. Ale to už hraničí se sadismem.

N (Pá, 17. 12. 2004 - 08:12)

Zdenku co to ty zde vykladas za nesmysly? Renatko tva matka nema pravo nikoho bit a ty se nedej. Nemuzu si pomoci, ale myslim ze lidi jako ona to maji v hlave prehazene. Mohla by si dovolit bit souseda, prodavace, nebo nekoho jineho? Urcite ne, tak proc mysli ze muze mlatit sve dite? Deti nejsou rodicu majetek. Jak si to muze nekdo v teto dobe dovolovat. Pravdou je ze ceske zakony jsou v dobe kamenne.

Zdeněk (Čt, 16. 12. 2004 - 22:12)

Chtěl jsem napsat ..moudrou maminku ..., chybička se vloudí. A je také moudré, že si Tě přehne kdykoliv to uzná za vhodné. Moudré rozhodnutí, babička od Boženky Němcové by jistě měla radost.

Zdeněk (Čt, 16. 12. 2004 - 21:12)

Renatko máš modrou maminku a važ si jí, je to moudrá žena, protože ti řekla jak dlouho Tě bude ještě bít. To někteří takové štěstí nemají a rodiče je mlátí aniž jim oznámí konec těchto bohulibých aktivit.

Renata P. (Čt, 16. 12. 2004 - 20:12)

Já mám 17 a žiju sama s mámou.Dostávám na zadek rukou, ale i vařečkou a proutkem...Když jsem se vzepřela,tak mi bylo řečeno,že do 18 let si mě přehne kdykoliv,kdy uzná za vhodné...

HUBERT (Po, 13. 12. 2004 - 14:12)

Já mám názor takový, že se tu zřejmě formují minimálně 2 názorové proudy. Ještě je důležité říci, že si vzájemně odporují. Tj. co jedni považují za přípustné pro druhé není. Tolik alespoň můj poznatek.

Niky (So, 11. 12. 2004 - 06:12)

Tony, jak ty by jsi si uzival bit prutama? Ja nemyslim ze je to legrace, hlavne kdyz muzi si neuvedomuji kolik sili do toho daji a mnoho v teto dobe to pouzije se zlosti. Kdesi jsem cetla ze mnoho zen po tech Velikonocich se octne v nemocnici. A kolik se uzdravuje doma?Jakekoliv biti by melo byt proti zakonu.

Tony (Pá, 10. 12. 2004 - 18:12)

Ale v cizině jsme zase kritizováni i za velikonoce, a ty jsou podle mne neškodné. K té druhé věci, tj. ukazování otlaků: Pro někoho je zase možná dobrý ventilátor, že se může vypovídat nebo svěřit, záleží na prostředí a na důvěře těm lidem, to je pak děsně individuální.

N (Út, 7. 12. 2004 - 07:12)

Jirinko kdo tebe bil pres hlavu?

Jirina (Út, 7. 12. 2004 - 03:12)

Niky opravdu dekuji za skvely prispevek, jen tak dal. Jsi perlou ceskeho internetu!!! Pis porad, jake je to v Kanade, hltame to tady vsichni. Papa Jirina

Reklama

Přidat komentář