Reklama

Obřízka

Žaneta (So, 1. 9. 2018 - 23:09)

Žaneto, opravdu jsem se...Mile Anonyme! Pochopitelně i výhody ženské obřízky ( opatrně se tomu říká labioplastika doplněná o rejuvenaci) jsou v mnoha případech prokazatelné. Zákrok je vhodný pro ženy, které stydké pysky jakkoliv omezují esteticky, nebo dokonce fyzicky.

Muž (So, 1. 9. 2018 - 18:09)

Žaneto, opravdu jsem se...pak nedostane rakovinu hrtanu nebo jazyku.

Anonym (So, 1. 9. 2018 - 17:09)

Žaneto, opravdu jsem se pobavil u věty "Klesl mi podstatně účet za teplou vodu. Je až neuvěřitelné, kolik práce si někteří lidé dají s tím, jak vymyslet nespočet výhod obřízky. A když jim některé logicky vyvrátíte, přijdou s účtem za vodu. Ale pořád se tu kupodivu nikdo nevyjádřil k výhodám ženské obřízky. Tak co holky, co vy na to?

Tony (So, 1. 9. 2018 - 07:09)

Oprava: OBŘEZANÍ

Tony (So, 1. 9. 2018 - 07:09)

Jejda, to je zase demagogie...Souvislosti tam jsou. PO OVOCI JE POZNÁTE. NEJVĚTŠÍ ZLO NA SVĚTĚ PÁCHAJÍ OBŽEZENÍ - MUSULMANI A EMERIČTÍ EVANGELIKÁLOVÉ.

Mates (So, 1. 9. 2018 - 07:09)

Jejda, to je zase demagogie Tony! Takže všichni vrazi, nasilnici a darebáci jsou obřezaní? A jejich povaha a přerod v násilník se stal až po obřízce? Za co ještě obřízka a Zkoumal může? Za vysoké daně? Korupci? Státní dluh? Je to směšné...působíte na mě tak, že všemi těmi fázemi procházíte spíše Vy sám... Není to s obřízkou lepší nebo horší...ano má v dílčích věcech jisté výhody / nevýhody...ale celkově je to úplně jedno...

Tony (So, 1. 9. 2018 - 06:09)

mělo tam být hlavně na ženy a ne pouze na ženy. Mužům se pokoušejí vymýt mozek také.

Tony (So, 1. 9. 2018 - 06:09)

Krávoviny? To byste teprve...V časopisech se píšou všelijaké bláboly. Agresivní cirkumfetišisté se zaměřují pouze na ženy. Těm lze vymýt mozek snadněji.

Žaneta (So, 1. 9. 2018 - 06:09)

...Krávoviny? To byste teprve viděl holoubku, kdybyste byl jedním z mužů v mé domácnosti! Já bych Vám nechala přistříhnout křidýlka a nejen ty! V Cosmopolitanu jsem toho četla daleko víc, než vy o výhodách obřízky, tak mě laskavě nepoučujte. Tam se to píše pro ženy.

Tony (So, 1. 9. 2018 - 06:09)

Co znamená obřízka u...Přesnější odkaz nemáš? 1539 stránek kvůli tobě prohledávat nebudu. Co když sis to vymyslel. A pokud to tam je,tak mnozí papouškují kde co. Toto může vyhledávat pouze zavilý agresivní cirkumfetišista.

Tony (So, 1. 9. 2018 - 06:09)

Co znamená obřízka u...Náboženské tmářství nemá smysl rozebírat. Horší je, že někteří mají vymytý mozek zvrácenou cirkumfetišistickou propagandou.

Obřízka (So, 1. 9. 2018 - 05:09)

...Co znamená obřízka u chlapců?

http://www.cs.lovetheteam.com
OBŘÍZKA u chlapců je kompletní nebo částečné odstranění předkožky penisu. O PROVEDENÍ operace dítěte nebo z náboženských důvodů mohou rozhodnout pouze rodiče, a za přítomnosti lékařských indikací se obřízka stává povinným postupem, což umožňuje penisu normálně fungovat.

Tony (So, 1. 9. 2018 - 05:09)

Už se stalo, mám doma 3...Krávoviny.

Nejmodernější výzkumy prokázaly.že v miminkovském věku je ta obřízka pekelně bolestivá a poškozuje ho na psychice.

Toto píše MUDr Staněk:

Obřízka může mít závažné psychické dopady bez ohledu na to, z jakých důvodů či v jakém věku je provedena. Podle některých výzkumů může obřízka penisu vést k psychickým a sociálně-psychickým obtížím již u chlapců před pubertou. Tak například G. Cansever, který srovnával duševní zdraví chlapců (ve věku 4 až 7 let) před obřízkou a po ní, uvádí ve své vědecké studii* mimo jiné i následující změny:

nárůst agresivního chování
posílení impulzivního jednání
rozvinutí dosud skrytých pocitů strachu a úzkosti
možné obtíže při formování pohlavní identity
možné narušení vztahu mezi dítětem a rodičem

Již samotná operace, byť provedená v celkové či alespoň v lokální anestezii, představuje pro dítě traumatický zážitek, z něhož si mnohdy odnáší tzv. posttraumatickou stresovou poruchu (PTSD). Avšak u obřezaných chlapců, jak dokládá např. studie R. Goldmana, se projevují také dlouhodobé psychické následky, spojené se ztrátou významné části těla. Mezi takovéto dlouhodobé následky patří například:

kastrační komplex (strach ze ztráty i zbývajících částí pohlavních orgánů)
často se dostavující mrzuté nálady, podrážděnost, pocity vzteku a (sebe)lítosti
nárůst sklonů k agresivitě, včetně agresivity v pozdějším pohlavním životě
nárůst sklonů k sebepoškozování, včetně sebevražedných pokusů
narušení zdravého sebevědomí a autoakceptace (sebepřijetí)
strach ze společnosti, snížená úroveň sociální adaptace

Nelze sice přímo tvrdit, že by obřízka musela nutně udělat z do té doby duševně zcela zdravého dítěte psychopata, nicméně může být rozhodujícím faktorem, který podmiňuje plné rozvinutí dispozic k psychotickému či psychopatologickému chování.

Ještě závažnější důsledky může mít obřízka provedená u dospívajících (zejména pokud již začali masturbovat), případně u dospělých (kteří již zpravidla žijí pohlavním životem). Podle některých studií jsou u chlapců po obřízce pozorovány obdobné projevy nestandardního chování, jaké obvykle vykazují děti vystavované týrání a pohlavnímu zneužívání. Podobně u straších chlapců či dospělých mužů se v důsledku obřízky mnohdy projevují obdobné symptomy, jako u obětí znásilnění.

Psychické reakce dospělých mužů (či starších dospívajících) na ztrátu erotogenní tkáně předkožky lze (podobně jako reakce na jiné těžké újmy) rozdělit do pěti stupňů:

Odmítnutí. Snaha nepřipustit si, že opravdu došlo k poškození těla
Racionalizace, rozumové zdůvodnění. Snaha rozumově, tj. racionálně si zdůvodnit „nutnost“ a „výhody“ obřízky
Agrese. Když je takovéto přesvědčování sebe sama již neudržitelné (je v rozporu se smyslovou zkušeností), dostavují se pocity vzteku, závisti či lítosti
Deprese. Po odeznění „první zlosti“ se mohou dostavit pocity stísněnosti, neřešitelnosti situace
Akceptace, přijetí. Člověk se s utrpěnou ztrátou smíří, protože získá pocit, že mu nic jiného stejně nezbývá

Ne všichni muži, kteří byli poškození obřízkou, projdou všemi těmito stupni. Někdo dlouhodobě zůstává ve fázi odmítnutí či racionalizace, což vysvětluje, že mnozí muži si na stav svého penisu po obřízce nejen nestěžují, ale ještě tento zákrok doporučují jiným. Jindy se vývoj zastaví na stupni agrese (ať už orientované dovnitř či navenek) nebo deprese. Stupeň akceptace je sice zdánlivě „nejlepší“, avšak je třeba si uvědomit, že akceptace (přijetí) zdaleka neznamená, že obřezaný muž je se svým stavem stejně spokojený, jako byl před ztrátou předkožky.

Pro mnoho dospělých i nedospělých jedinců mužského pohlaví se poškození penisu způsobené obřízkou stává závažným traumatem, mnohdy navíc traumatem o to horším, že nepochopeným.

* viz Cansever, G.: Psychological Effects of Circumcision. British Journal of Medical Psychology, 38, 1965, s. 321-31

Více zde: https://www.predkozkapenisu.cz/psychicke-nasledky-obrizky/

Žaneta (So, 1. 9. 2018 - 02:09)

A vem tam svého synátora,...Už se stalo, mám doma 3 obřezané muže. Sice ne od rabína, ale z Motola. Byla to fuška jim to všem zařídit. Ale vyplatilo se to, klesl mi podstatě účet za teplou vodu. Obřízka šetří čas, peníze a nervy. Ale dělá se ideálně do tří měsíců věku dítěte. Doporučuji!

Anonym (St, 29. 8. 2018 - 21:08)

já to vím, že chlapy jsou...Boha jeho, to jsou zase intelektuální výlevy. Když chlapi masturbují, tak jsou prasata. Když ženy masturbují, tak jsou co? Jestě nás postraš, že masturbace způsobuje vysychání míchy. Já bych spíš řekl, že pokud má chlap stálou partnerku a masturbuje(né moc často, pak to může být nějaká porucha), tak to s největší pravděpodobností svědčí o tom, že jeho žena je sexuální kopyto.

Alice (St, 29. 8. 2018 - 20:08)

já to vím, že chlapy jsou prasata, jednou jsem jako holka nachytala dědu, jak si honil péro, hned jsem to pak řekla mámě a babičce, ta ho pak pěkně seřvala. Tebe asi nekdo nevychoval.

Tony (St, 29. 8. 2018 - 20:08)

Taková prasárna jako je obřízka z rozmaru rodičů není zadarmo nikde.
ODSTRANĚNÍ 5/7 NEJCITLIVĚJŠÍCH ZAKONČENÍ NA MUŽSKÉM TĚLE JE ZMRZAČENÍ:::

Alice (St, 29. 8. 2018 - 19:08)

taky si myslim že si pak nebude tolik honit ptáka, naučily ho to starší kluci na táboře a dost se tomu věnuje. Když ho nachytam to mu to vždycky zakazuju, holka když cho přistihne, tak mi to pak hlásí, snad každej den. Tak se to tím omezí, to mu ale nedošlo.

Alice (St, 29. 8. 2018 - 19:08)

o dovolené jsem si všimla, že plno cizinců má tu obřízku, byly jsme v chorvatsku. Všimla si toho i třináctiletá dcera a jedenáctiletý syn, ona o tom začla mluvit. Synovy se to taky líbí. Já už předtím četla něco o obřísce, že je moderní a zdravá. Ale vidět to naživo, tak se mi to skutečně líbilo i mým dětem, který z toho ještě nemaj rozum. Syna nechám obřezat, chtěl by to taky mít jak ty němci a dcera je taky proto. Tak jen musím sehnat, kde to dělaji dětem, ty to snad maji zdarma, u dospělých se platí velký peníze, to by byl problém. Divim se, že se to někomu nelíbí, vždyť samy doktoři to doporučujou.

Tony (St, 29. 8. 2018 - 01:08)

Osidla tmářství, ginové,...A vem tam svého synátora, tenrabín vás vopižlá voba najednou.

Reklama

Přidat komentář