Reklama

ANTIKONCEPCE - INJEKCE!!!! :(((

Betka (St, 29. 7. 2020 - 19:07)

Dobrý den, používala jsem tuto antikoncepci snad 20 let a nakonec i moje fenka :-). Fenka se dožila 15 let čilá a hravá , jako velký pes žádné problémy. Já s touto antikoncepcí pohodlně došla až do přechodu. Musím říct, že když jsem poslouchala ženy, jak řeší své menstruace, byla jsem spokojená , že já ne .-)) A že Vás někdy bolí hlava, nebo se věkem ukáže žilka na noze, to se přece dějě i bez antikoncepce. Chce to se moc neřešit a užívat si pohodu. Víc pít v den aplikace a neposlouchat odpurce:-)). Nečíst leták.

megií (Čt, 29. 4. 2004 - 21:04)

brala jsem DP 1/2 roku závěr váha + 10kg 2roky se jí velmi těžko zbavuji nepřeji nikomu nesnesitelné stavy nevolnosti nespavosti tlak mi vylít až ke stropu bušení srdce pocení atd.Normálně přechod jak vyšitej.těch pár měsíců bez menses za to fakt nestálo z mého okolí /nejsem sama/komu neprospěla!nyní logest o.k.stačí že má popsané vedejší účinky na dvě strany.Chtěla jsem tomu věřit ale bohužel nedoporučuji!

Michaela L. (So, 21. 5. 2022 - 02:05)

Zdravím... :-)
Pokud se mohu připojit do konverzace...
Rada bych se s Vámi podělila s mýma zkušenostma.. Je mi 29 let, DEPO PROVERU jsem před měsícem přestala brát. Užívala jsem ji zhruba 2 roky.. A můžu Vám říct, že jsem netušila jaké problémy z toho jednou budu mít... o přibrání na váze jsem věděla... ale nečekala bych, že naberu tolik...
Než jsem DP začala užívat, vážila jsem 42kg, slečna malého vzrůstu a štíhlá jako proutek... zhruba po půl roce jsem vážila cca 48kg... No a vysledek po 2 letech užívání !!56kg!! Někteří Kamarádi a známí, kteří mě nějakou dobu neviděli mě málem ani nepoznali... A aby toho nebylo málo, přidaly se k tomu i časté bolesti hlavy a migrény (domnívám se,že bolesti způsobila DP!) A co ještě mi tohlecto svinstvo způsobilo?!?! Necelym rokem trpím na vysoky krevni tlak a hlavně vysoky srdecni tep!!! Před měsícem mi to řekl internista, že za to může hormonální antikoncepce a stres!!!

Iva (Út, 27. 4. 2004 - 23:04)

DEPO-PROVERA mě rozhodila úplně všechno.Dostala jsem pouhé 2 injekce a po roce mi vyoperovali cystu.Při operaci zjistili, že mám cévovitý nárust na játrech o velikosti 6x8cm, který byl vytvořen vlivem hormonů z DP. Teď bychom chtěli druhé dítě a po dvou letech stále nic.Takže i když možná zatím problémy nemáte, přeji vám aby ani nepřišly. Není o co stát.

Radka (Po, 5. 4. 2004 - 14:04)

Úplně s tebou souhlasím,beru DP teprve 1/2 roku.Menzes nemám.Žádné vedlejší účinky jsem nezaznamenala.Možná se mi malinko zhoršila pleť(akné).s váhou problém žádný.Předtím jsem brala 10 let HA(Cilest,Femoden,Tri regol, Pramino)Měla jsem hrozné bolesti prsou.Ty při DP úplně odezněly.Jediné co mi po braní HA zůstalo je syndrom suchých očí.Takže můj názor všechny hormony mají vedlejší účinky.Bohužel pro někoho s větším negativním dopadem.Každá z nás může něco riskovat.A každá z nás má právo volby zda to riskne.

Reňa (St, 25. 2. 2004 - 21:02)

Injekci užívám 4 roky, od narození syna, kdy jsem chtěla antikoncepci vhodnou při kojení. Pravdou je že mě paní doktorka upozornila na fakt, že po jejím užívání je těžší otěhotnět, což v mém případě bylo vyhovující(mám 2 děti a tím končím).V prvním roce jsem zhubla 6 kilo, které jsem za poslední 2 roky zase nabrala + další 3kg. Nemyslím však že je to jen injekcí, určitě však zadržuji vodu a mám kulatější obličej (což je spojeno s kily navíc)Jinak mi vyhovuje ve všech směrech, vlasy mi nepadají, ale doporučila jsem ji dvěma kam. - ani jedné nevyhovovala. Obě špinily - já už nemenstrujuji. Oběvil se u mě však jiný problém - diagnostikovali mi kožní formu alergie - tzv. ulticaria pigmentoza. Jsou to malé hnědé skvrnky po celém těle... Je to nemoc nevyléčitelná spuštěná určitým alergenem. Podle doktorů určitě nemoc nezapříčinila DP. Zvažuji však její vysazení, jestli se moje nemoc nějak upraví. Jinak jsem s ní byla max. spokojená a myslím si že váhový přírustek hrozí u více HA, nebo je to jen omluva pro zvýšenou chuť k jídlu.( Před druhým dítětem jsem užívala Cilest a také jsem přibrala)Rozhodně sdílím názor, že co vyhovuje jednomu, nemusí sedět druhému.

Helena (Po, 9. 2. 2004 - 21:02)

Ahoj Zuzo, Depo-Proveru jsem brala rok a půl, protože jsem kojila a neměla jsem čas myslet na antikoncepci. Na mě působila spíš negativně; přibrala jsem sice jen 3 kg, ale ty jsem nezhodila ani cvičením, ani tím, že jsem méně jedla. V těhotenství jsem přibrala 20 kg a ty šly do 3 měs. dolů samy, ale s Depo-Proverou ty 3 prostě nešly. Připadala jsem si nafouklá, padaly mně vlasy. Takže jsem se na to vykašlala a skoro půl roku jsem neměla menstruaci. Teď ji konečně mám - už měsíc a hodně silnou. Naskákaly pupínky a tak přemýšlím, že přejdu na Yadine, tabletky mně nevadily, měla jsem hezkou pleť a všechno se méně mastilo. Chuť na sladké jsem měla větší, ale naštěstí to dokážu ovládat. A chuť na sex žádná, což se za několik týdnů upravilo k naší spokojenosti. Do DEPO-PROVERY bych už víckrát nešla a to jsem si 10 let myslela, že nějaké vedlejší projevy spojené s HA jsou výmysly pro ženské, které nedokážou ovládnout chut na sladké. Teď si to v žádném případě nemyslím.

Zuza (Ne, 8. 2. 2004 - 21:02)

kdo bere DP, a přibere,tak přibere tim, že zadržuje vodu nebo má víc chuť jíst sladké?

Marie (St, 21. 1. 2004 - 14:01)

Byla jsem bezradná, po antikoncepčních práškách jsem měla hrozné bolesti hlavy nebo bolesti žaludku. Tělísko nemohu, tak jsem zvolila injekce před sterilizací. Jsem spokojená, ale přibrala jsem 12 kg za 6 měsíců. Snažím se vrátit na svoji váhu a hubnu pod lékařským dohledem za 2 měsíce mám 9 kg dole. Jiné problémy nemám. Každému to asi nesedne, ale jsem ráda, že tuto antikoncepci mám. Ahoj Marie

Marcela (Čt, 8. 1. 2004 - 22:01)

Nechala jsem si dát injekci 3x.Špinila a krvácela jsem 11 měsíců a nakonec se mi pokusil lékař cyklus srovnat Klimonormem. Když se nedostavilo zlepšení, nechal mě svému osudu. Vlasy mi taky padaly- nechala jsem si píchnout 20 injekcí Panthenolu a to mi pomohlo.

Aja (Ne, 30. 11. 2003 - 09:11)

Dvakrát jsem si nechala aplikovat Depo-Proveru, nyní mám problémy chodit mezi lidi, třesou se mi ruce i nohy, často omdlívám, nemohu chodit ani nakupovat. Poradí mně někdo jak se z toho co nejdříve dostat? Doktoři naznali, že jsem uplně zdravá....

Kvítko (St, 26. 11. 2003 - 14:11)

Olgo máš naprostou pravdu .. každému vyhovuje něco jiného .. já s injekcemi teprve začala, takže zatím nebudu soudit, jenom prozatimní postřeh který mám je, že měsíčky jsem měla pouze o dva dny dýl než obvykle (první injekci sem dostala při nich) a zatím jsem neměla žádný zánět nebo tak něco, kterými jinak trpím dost často .. takže zatím asi dobrý :o) .. je děs jak to všichni odsuzují .. brala jsem dříve několik let logest, celkem mi vyhovoval a kamarádka ho musela ihned vysadit .. prostě je to individelní, takže co potká jednu nepotká druho .. děvčata která váháte prostě to zkuste, jinak nikdy nezjistíte jestli vám injekce vyhovují nebo ne .o)

Miki (Po, 24. 11. 2003 - 22:11)

P.S. Libi se mi,jak to Olga vystihla s tim cukrem a mlikem...chichi. Nekteri lide jsou desne zbrkli a hned delaji zavery.Taky me par lidi desilo,ale dosud jsem neslysela zadnou kritiku z ust lekare,spis naopak.Zadnej hormon neni nevinnej,ale verim,ze nejakej ten pokrok ta medicina snad uz udelala,ne? Jak se rika,v malem mnozstvi nic neuskodi..Sla jsem do toho a jsem spokojenejsi nez se vsema pilulkama,ktery jsem uz vystridala.Mela jsem strach,ze zrovna ja budu ta mensinova,ktera bude porad spinit a nesedne ji to,ale opak byl pravdou!Mne treba vic nez antikoncepce desi tzv.Ecka /E/ v potravinach.Vychazi najevo,ze se vesele pouzivaji i silne karcinogenni a to i do detskych bonbonu!! A tady teprve nemame jistotu co vsechno v potravinach kupujem a v jakem mnozstvi. A v kazdem jidle je nejakej ten konzervant,barvivo.. a nase deti na tom vyrustaji. Co to s nima udela dal,to se jeste nevi,to se ukaze casem.Jako by tech nemoci bylo malo,kupujem si jedy v jidle... Pa

Miki (Po, 24. 11. 2003 - 21:11)

S Depo Proverou ziju uz tretim rokem,je mi 29let,jedno dite,druhe neplanuju.Jsem maximalne spokojena,zivot bez menstruace je uzasnej.Zbavila jsme se ruznych kvasinkovych potizi a bylo by fajn,kdyby to tak slo naporad.Ale pry je dobre antikoncepci po nekolika letech zmenit.Kazda jsme jina,neda se nikdy s urcitosti nikomu nic doporucit,vysledky se scitaji v procentech a Depo Provera fakt vede v uspesnosti a minimalizaci potizi.Problem by byl s planovanim tehotenstvi,na to ale lekari u tohoto typu ant.upozornuji.Je to logicke,jedna se o depotni preparat.Nekdy jsou potize s otehotnenim i po vysazeni tabletek..Kazdemu sedne neco jineho...Pa!

Jana (Pá, 14. 11. 2003 - 14:11)

Olgo plně s tebou souhlasím. Já mám Proveru 4. rok a jsem s ní maximálně spokojená. Před tím Cilest, takže pořád myslet na to, abych si vzala prášek, menstruace každý 4. týden (manže turnus, takže někdy byly měsíce, že jsem ani prášky nepotřebovala), bolavá prsa, přibírání na váze. Proveru mi doporučila moje doktorka a té plně důvěřuju. Je teda fakt, že mi řekla, že při delším užívání bych mohla mít problémy otěhotnět, ale to u mě nehrozí, protože mi bude skoro 40 a mám už dva kluky, takže tohohle se nebojím. Závěrem musím říct, že jsem konečně našla to, co mě plně vyhovuje. Netvrdím, že je to tak u všech, tak si nechte napsat něco jinýho a nedělejte ukvapený závěry.

Olga (Pá, 14. 11. 2003 - 10:11)

nedoporučuj ji především sobě. Spoustě žen maximálně vyhovuje a to, že zrovna tvoje tělo na ni reaguje špatně, neznamená, že je třeba ji šmahem odsoudit. Spoustě lidí škodí penicilin, nepříklad. Někteří lidé nemohou cukr, někteří nemohou mléko. A znamená to, že cukr a mléko jsou svinské jedy?

Jana (Čt, 13. 11. 2003 - 22:11)

Ahoj,souhlasím s názorem, že tato injekce je asi pěkný s...... Mě lékařka nedoporučovala antikoncepční prášky,nitroděložní tělísko /jsem po operaci vaječníku/ a tak jsem se nechala zlákat kammarádkou k této antikon. po jedné inj. jsem přibrala 10 kg,přestala jsem mít chuť na sex a začaly mi padat vlasy. Všem vřele NEDOPORUČUJI!!!

Olga (So, 25. 10. 2003 - 15:10)

Trvám na tom, že účinky se mohou lišit kus od kusu. Nehledě na to, že mimo kondomů, které jsou pro některé páry nepřijatelné (problémy s erekcí, alergie na latex...), a nitroděložního tělíska, které pro ženu bezdětnou a citlivou na infekce není řešením, je Depo-Provera jedinou spolehlivou antikoncepcí pro ženy, které prodělaly hlubokou žilní trombózu. Chápu, že na někoho může působit špatně, ale mě málem zahubil Cilest. A nedělám kvůli tomu kampaně na jeho zničení. Nechme te hysterie, ano?

Lída (Po, 20. 10. 2003 - 15:10)

Depo provera je HA rozvojových zemí Nejenomže má spoustu vedlejších účinků ale vliv i na pozdejší plodnost už jen ten rozdíl že po klasické HA pilulkách může žena otěhotnět hned první měsíc po vysazení pilulek zato po Depo proveře za rok po vysazení.To samo o sobě ukazuje jaký vliv a zásah je Depo Provera do ženského organizmu.Nikdy bych tuto metodu Ha na sobě nechtěla zkoušet má kamarádka díky této skvělé a šetrné HA nemůže už 3 rok otěhotnět má totálně rozhozený cyklus ( před užíváním Provery byla naprosto v pořádku.( změnila gynekologa a lékařka jí řekla že nechápe jak v dnešní době moderních a šetrných preparátů doporučí mladé dívce ještě nějaký gynekolog Proveru.

Olga (Po, 20. 10. 2003 - 12:10)

Depo-Proveru jsem si musela u své gynekoložky doslova vybojovat. Ona má poněkud biblické představy o životě ženy :-) A jsem nejen spokojená, jsem nadšená! Přestaly bolesti v prsou v polovině cyklu, pleť je lepší o 100%, za první čtvrtletí jsem z ničeho nic zhubla 5 kg přesně tam, kde to bylo třeba a úplně přestaly ty nepříjemné plačtivé nálady a podrážděnost. Menstuace mi ustala ihned po aplikaci a už se neobjevila, ani špinění ne. Prostě - na každého to působí jinak a přestat se dá vždycky. A to je úplně stejné s jakoukoliv jinou antikoncepcí. (Cilest a Mercilon moje výše uvedené potíže ještě zhoršovaly.)

Reklama

Přidat komentář