Reklama

Depo-Provera

Iva (St, 14. 10. 2009 - 15:10)

Ahoj, prodám 2 injekce depo-provera. Na ceně se určitě domluvíme. Pište na: [email protected]. Díky

pavlina (Pá, 9. 10. 2009 - 21:10)

ahoj holky ja mam odskousene ledas co mam nemocny zaludek a hormony jsou hormony delaj si sve ale depo provera je jedinne co me sedlo nemenila bych a menzes se uplne a zdrave vytrati.

Hanka (St, 7. 10. 2009 - 18:10)

Pro babi Jandi
Tak jsem si dnes byla domlouvat tu operaci odstranění dělohy. Půjdu nakonec do Vyškova, sice tu budu 10 dnů po operaci, ale je to pro mě a hlavně děti za mnou můžou lépe docházet. Jenže napřed musím na histeroskopii, musí udělat výškrab, to pošlou na histologii a když to bude všechno dobré, tak operace laparoskopicky, vaječníky mi nechají. Pokud by to nedejboýe vyšlo nějak špatně, tak by brali i vaječníky a uzliny. Zítra jdu na předoperační, v pátek na ambulantní histeroskopii a 19.10 nastupuju na operaci. Akorád by do té doby měli bát výsledky, tak snad budou. Mám strach, protože mi teď v nemocnici našli v děloze polyp 7x7 mm, ale před rokem jsem měla taky polyp a byl dobrý. Tak mi drž palečky. A co ty jak se hojíš, asi už jsi z nejhoršího venku, ach jak ti závidím. Napiš Ahoj

Iva (Út, 29. 9. 2009 - 15:09)

markétko, já na tom byla stejně jako ty, ale narazila jsem pak na skvělého doktora, který mi krvácení zaléčil - ještě v době působení DP a v den, kdy jsem měla jít na druhou injekci jsem hned začala brát antikoncepční tabletky, které nastavily opět normální cyklus. brala jsem je půl roku a teď po kontrole je mám napsané opět na 6 měsíců. Díky za ně , jinak si myslím, že bych z krvácení nevyšla taky. Jo a všechny ty vedlejší učinky Dp odcházely jen velmi pomalu. To je má zkušenost z DP, mimi nechci, mám 2 dospělé děti, tak se teď jen "raduju" z pravidelné a vždy včas končící menstruace. Drž se a když bude zle, změň lékaře, pa, Iva

Ivana K. (Út, 29. 9. 2009 - 11:09)

Ahoj Markéto..Není pravda,že po aplikaci jen jedné injekce odezní účinky do 3 měsíců.Všude se píše 6-34 měsíců po vysazení nehledě na množství podaných dávek..těžko říct co s tebou dál,ale spousta holek bere antikoncepci v tabletách na srovnání cyklu.Některým stačí pouhé 2 měsíce,některým to trvá déle..Já třeba brala utrogestan,který mi srovnával cykllus a také je na podporu těhotenství,pokud chceš mimi..Ale jinak než hormonama to nespravíš...:-(

Markéta (Út, 29. 9. 2009 - 11:09)

Až teď vidím, kolik je tady...Byla mi aplikovaná 1x DEPO PROVERA za účelem zmírnění silného krvácení. Od počátku aplikace se u mě projevovaly nejrůznější vedlejší účinky, které rozhodly o tom, že v "léčbě" DP již nehodlám pokračovat. Kromě ostatních vedlejších účinků mi asi po pěti týdnech začalo slabé krvácení, které postupně zesilovalo a trvalo nepřetržitě přes 50 dní a nakonec vyvrcholilo extrémně silným krvácením, jaké jsem dosud nepoznala. Brala jsem 8 dni orgametril, který krvácení postupně zastavil. Bylo mi řečeno, že v případě jen jedné aplikace injekce problémy po 3 měsících odezní. Již uplynuly více než 3 měsíce a zhruba 3 dny po dobrání orgametrilu začínám opět krvácet. Zatím jen slabě, ale nevím, jak se situace bude vyvíjet dále. Navíc je toto krvácení doprovázeno občasnou silnou bolestí v podbřišku. Jak se tato situace může dále vyvíjet? Poraďte mi, prosím, jak dále postupovat, když nechci brát jakékoliv další hormony. Mnohokrát děkuji.

Ivana K. (Út, 29. 9. 2009 - 10:09)

Ivanko, četla jsem i předešlé...Ahoj babičko Jandi.Je to pravda,dr. mi taky řekl,že prostě moje tělo ještě nebylo po DP dostatečně připraveno na těhu.Ale je pravda,že jsem se už ke konci modlila,aby to samo odešlo,protože po tom zážitku s těma křečema a potom,co jsem si četla články o mimoděložním těhu,jsem byla ráda,že to odešlo tímhle způsobem a že se nestalo "nic horšího"...Určitě se ozvu co a jak..Teď jsem dostala menstruaci,teda opět po norethisteronu, měla jsem jí dva dny a teď zase nic,tak nevím,jestli je to ta správná.Zřejmě to zase nebude všechno v pořádku,ale to se uvidí..:-)

Ivana K. (Út, 29. 9. 2009 - 10:09)

Ahoj, tak jsem si tu přečetla...Ahoj Věrko,jsi na tom naprosto stejně jako já..Taky bez prášků nemenstruuju už 9 měsíc.Je to hrozné svinstvo...Nejhorší je právě to,jak píšeš..že všechny výsledky mám i já v pořádku,ale prostě následky DP dokážou překonat všechno,takže Ti přeju hodně trpělivosti...:-( a samozřejmě štěstíčko při snažení...:-)

Jandi (Ne, 27. 9. 2009 - 09:09)

Ahoj Hani,
na operaci jsem byly v Brně, v porodnici na Obilním trhu.Já to měla rychlý, protože jsem po Depo proveře 7 týdnů krvácela. 24.8. mně dělali výškrab, 7.9. jsem si byla pro výsledky hystologie. byly negativní, ale i tak už bylo rozhodnuto, že si dělohu nechají. 9.9. jsem byla v nějaké indikační poradně. Tam to ještě přednosta odsouhlasil a na 14.9. už jsem měla termín. bylo by to normálně tak 18.9., ale uprosila jsem je, ať tam najdou něco dřív, z toho krvácení už jsem byla jak tělesně, tak psychicky na dně. Takže tak do týdne až dvou od rozhodnutí berou na operaci. Nevím jak to chodí, když jsi z Vyškova, ale určitě musíš mít zprávy o svým stavu, možná doporučení a zajet tam na ambulanci a dohodnout se s nima. Na stehy jsem šla až v pondělí. Ale zase si nemysli, že budeš hned OK. Máš sice v břichu jen 4 dírky po 1 stehu, ale vevnitř jen ten stejný zákrok, jako kdyby tě řezali, navíc máš ještě v pochvě pár stehů. Musíš dodržovat ten stejný režim, jako po normální operaci. To znamená Tak 4 týdny odpočívat, hlavně nic netahat těžkýho, což u Tebe bude asi se 16 měsíčním dítětem problém. Budeš na tu ddobu potřebovat fakt pomoct. Ostatní věci se dají zvládat, ale s dávkou rozumu.Já si taky myslela, že jsem jen po takové halabala operaci, než mě doktoři vyvedli z omylu. Teď už na sebe dávám fakt pozor. Tak to je asi všechno, co Ti k tomu můžu napsat. Tak hodně štěstí. Jandi.

Hanka (So, 26. 9. 2009 - 18:09)

Ahoj babi jandi,
díky moc za odpověď a za podporu. Už jsem celkem rozhodnuta, že tedy půjdu, nebo momentálně mám měsíčky opět již 8 dnů a stále špiním. Jen je strašné se odhodlat, strašně špatně snáším nemocnici, navíc mě doma čekají tři děti 9 let, 6 let a 16 měsíců. Jsem z Vyškova a taky se rozhoduji, že půjdu do Brna. Ve Vyškově se nastupuje den předem, druhý den operace a 10 den po operaci teprve domů, což je 12 dnů a to je strašně dloho. Chci se zeptat ve které nemocnici jsi v Brně byla a jak dloho trvalo, než Tě na operaci objednali. Který den se objednává, to tam musíš dojet a nějak se domluvit, nevíš, jak to tam funguje? Dělali by mi to určitě laparoskopicky a ještě se chci zeptat jestli Ti stehy vytáhli nebo Tě pustili se stehy a vytahoval je až tvůj gynekolog. Díky moc za odpověď. Moc jsi mě navnadila, že bych mohla být bez komplikací do týdne doma. Díky moc a dám vědět, jak jsem dopadla.

Jandi (Pá, 25. 9. 2009 - 16:09)

Ahoj babčo Jandi, tak ty už...Ahoj Hani. Já jsem z Brna. jsem šťastná, že to mám za sebou. Nastupovala jsem taky 1 den před operací. V pondělí mně odoperovali, v pátek pustili domů. Potřebovali postel a já byla v pohodě, tak jsem šla domů. Jinak to mělo být 6 dní, takže od pondělí do soboty. Taky záleží na tom, jestli by Ti to dělali laparoskopicky, nebo klasicky řezem. Tam je to tak 1-2 dny navíc. Jestli můžeš, tak neváhej a jdi na to. Mně nechali vaječníky, takže hormony budou dál produkovat a děloha je tam akoráty na průsery. Já vím, že jsi mladá, ale pokud už nechceš mít děti, je lepší ji dát pryč. Jde i o psychiku, že budeš mít pocit, že bez dělohy nebudeš žena. Tím jsem si prošla taky a je to nesmysl. děloha má funkci na mateřství a když jsou problémy, tak ať ji vezmou. Ženou zůstaneš i nadále, nemá to na nic vliv a už vůbec na sex. Tak držím pěsti, ať Ti vše dobře dopadne a máš co njdřív pokoj. Když tak dej vědět, jak jsi dopadla. Babča Jandi.

jandi (Pá, 25. 9. 2009 - 16:09)

Zdravím babičko Jandi:-)Jsem...Ivanko, četla jsem i předešlé příspěvky a je mně to hrozně líto. Ale zase je to lepší, než by Ti mimoděložním těhotenstvím mělo jít o zdraví. Budu držet všechno co mám a uvidíš, že se to podaří. Určitě na tom má zásluhu i ta svinská DP. Tělo se toho těžko zbavuje. Já jsem šťastná, že nakonec všechno takhle dopadlo. Jsem sice snad jediná baba na světě, které ještě do listopadu bude fungovat antikoncepce a přitom je bez dělohy!!:-)) Tomu říkám jistota. tak se opatruj a písni, jak dopadl další pokus o miminko. pa. Jandi

Věra (Pá, 25. 9. 2009 - 16:09)

Ahoj, tak jsem si tu přečetla pár příspěvků a jsem teda dost z toho vyřízená. Máme skoro dvlouletého kluka, po šestinedělí mi byla dr. nabídnuta DP, nic mi neřekl, jen že je to dobré při kojení, tak jsem si jí nechala hned píchnout. Pak ještě 3x, takže poslední jsem měla vloni v červnu. Žádné problémy jsem s touto antikoncepcí neměla, všechno bylo v pohodě. Bohužel doteď nemám menzes, rádi bychom druhé mimčo, ale jak to tu, čtu, tak máme smůlu. Dr. mi dělal krevní testy na nějaké hormony, to bylo vše dobrý, nasadil mi Triregol, aby se mi ms vrátila. Což se vrátila, ale bohužel jen po dobu braní prášků. V srpnu jsem dobrala a od té doby zase žádná ms. Tak jsem z toho už opravdu na nervy a druhé mimčo zřejmě jen tak nebude.

terkys (St, 23. 9. 2009 - 20:09)

ahoj, potrebovala bych poradit je mi 16 menstruaci mam 1,5....a mam strsne kratky cykly je tonormalni?....dostala sem to 17.cervence pak 16.srpna to je ok ale pak najednou 25.srpna pak 5.zaří a teď 22.září.....vždycky sem to měla cyklus 30 dni?:(......nechci jit na gyndu?stalo se vam to nekomu uz?

DEPO-PROVERA (Út, 22. 9. 2009 - 19:09)

Zdravím vás všechny depo-proveru beru 4 měsíce a povím vám už nikdy více neustále špyním a taky jsem přibrala 4 kg a pleť nic moc,ale moje sestra jí bere už nejméně 5 let a je spokojená tak že na každou to určitě působí jinak.

Ivana K. (Út, 22. 9. 2009 - 14:09)

Ahoj Tosko,tak to ti moc gratuluju,ani nevím,jestli jsem ti už gratulovala nebo ne:-)No druhá věc je,jaké by to bylo,kdybys hned nepřešla na cerazette,ale nechala tomu volný průběh..Díky bohu se ti to povedlo,tak držím palce,ať všechno probíhá tak jak má.Já to štěstí neměla..:-(Snad příště..

Toska (Út, 22. 9. 2009 - 13:09)

Loreno ... já nemám vlasy ani tmavé, ani světlé ... měřím nějakých 158 cm a vážím 47 kg - s depo proverou jsem nepřibrala nic - neměla jsem v podstatě ani žádné problémy - poslední injekci jsem měla loni v září, pak jsem hned bez přestávky přešla na Cerazette. Prášky jsem vysadila letos na konci května - od té doby jsem nepravidelně špinila a MS vůbec neměla. Přesto jsem naštěstí otěhotněla někdy ke konci července. Nyní jsem v 10-tém týdnu ... já jsem prostě asi měla štěstí, přesto už bych do ní nikdy nešla !!!!

Ivana K. (Út, 22. 9. 2009 - 11:09)

Ahoj Loreno..Je to těžké a v podstatě se tady píše pořád všechno dokola...Já jsem s DP byla taky spokojená,byla jsem bez menstruace,problémy se špiněním jen zpočátku,pak v pohodě,pak slabé krvácení tři týdny vkuse,pak zase v pořádku.Problém přišel teprve po vysazení.

Lorena (Út, 22. 9. 2009 - 09:09)

Všem ahoj. Holky, nebo ženy, to je jedno, jedny píšete, že DP hrůza děs a další že fajn a bez komplikací. Mě by jen zajímalo, co mají ženy z obou skupin společného - jak jste vysoké, kolik vážíte, jakou máte barvu vlasů a celkovou stavbu těla, zda jste spíše špejličky nebo máte sem tam nějaký špíček, resp. jak jste na tom byly před DP. Mně totiž připadá, že není jenom tak možné aby někomu sedla ale v zásadě spíše všem nesedla. Moje kamarádka DP bere již několik let zatím si nenaříkala, ale ja pravda že je to tmavovláska která měří 182 cm. Moje mamina jí taky bere/brala a je to hnědovláska 175 cm. Obě jsou štíhlé jako lunt. Další známá má "jen" 165 cm a zrovna štíhlounká tedy nikdy nebyla a s DP má zkušenosti katastrofální. Já DP zvažuji, ale po tom co jsem si tu všechno přečetla, možná budu spíše uvažovat nad možností brát dál Dianne v kuse a sem tam udělat pauzu na menses, protože takto se dá na nějaký čas, který si navíc regulujete samy, menstruace zbavit taky, takže já ji beru třebas 2 měsíce v kuse pak necham krvácet, a pak zase.. a problémy jsem dosud žádné neměla, občas (1x za měsíc) mě chytne křeč do nártu a prstů u nohy a to takovým způsobem že se mi zkroutí prsty jak to bolí si neumíte představit, ale jinak váhově jsem pořád stejně, spíše se mi zdá že mi příliš nepomohla s pletí a cena také není zrovna úplně nejpřívětivější.

Ivana K. (Út, 22. 9. 2009 - 09:09)

Ahoj Ajo...I v příbalovém letáku se píše,že najetí do normálního cyklu po vysazení trvá 6-34 měsíců a to nehledě na to,jak dlouho jsi DP užívala,zda-li to byla jedna injekce,nebo 20:-(Ale je to individuální samozřejmě,ale dřív jak za půl roku bych to nečekala..Pokud na to budeš mít nervy a pokud budeš čekat.Jestli máš v plánu rodinu,doporučuju ti,jako všem tady,dojít si k dr. ať ti předepíše další antikoncepci,ale v tabletách,na srovnání cyklu...Hezký den všem..

Reklama

Přidat komentář