Reklama

Depo-Provera

Monika (So, 6. 12. 2008 - 21:12)

Ahohda Veru,
depo proveru rozhodně nedoporučuji. Prestala jsem ji brát v lednu, jelikož by jsme chtěli další mimčo. Stále ještě mám rozhozenou hormonální hladinu a myslím, že ještě ani neovuluji. Někde jsem četla, že hormony z injekce mužou v těle přetrvávat i déle jak rok.

Hanka (So, 6. 12. 2008 - 20:12)

Ahoj všichni,
zdravím hlavně Katy a Jitku, my se potýkáme s DP už od dubna a pořád bojujeme. Tedy alespoň já. Napište holky, jak jste na tom. Já jsem po tom Norethisteronu udělala 7 dní pauzu, kdy jsem měla dostat asi za 3 dny menzes, ale nestalo se tak. Sice jsem 3 den večer trošku špinila a to bylo všechno, potom až 6 den ráno, 7 den ráno a večer a 8 den ráno . Menzes se to moc nepodobalo, ale asi jsem neměla z čeho krvácet po DP. 8 den jsem si nasadila HA Regulon. Ten byl v pohodě až do 16 tablety. 16 den jsem začala špinit, vlastně jsem zašpinila jen ráno ze mě vyšel takový černý hlen a trošku jsem do hněda špinila, ale za 2 hod. to přešlo. Nevím, co to bylo, jen doufám, že to souviselo s HA jako že se uvolnilo vajíčko, nebo praskla cysta. Doufám jen, že se mi v jizvě po císaři zase neudělal polyp a nezlobí mě on. Teď pevně doufám, že v klidu doberu do 21 tablety a že to normálně dostanu a budu pokračovat dalším balením a už nezašpiním, kdy nemám. Na mě je to ale moc úkolů najednou a tajně doufám, že to vyjde. Po DP mám pěkně rozhašený tělo a to jsem ji měla jen 2x. Poslední přestala působit 7.10., ale jak se zdá pořád ve mě něco je, co dělá pěkný binec. Holky napište , jak jete na tom vy. Doufám, že jste taky už celkem v pohodě. Na gyndu jdu po Novém roce, kdy mi bude dělat i sono, tak se dozvím více. Všem co se potýkají s DP přeji hodně zdravíí a hlavně pevné nervy, sama vím, jak to dokáže psychicky rozhodit. Zase se ozvu.

Eva (So, 6. 12. 2008 - 19:12)

ahoj miso tak se nezapomen ozvat az otehotnis,kdyby se nam to povedlo aspon pristi rok.po tech praskas to urcite dostanes,uvidis.co jinak?

Eva (Pá, 5. 12. 2008 - 15:12)

ahoj miso,me je 23let amam uz 5ti letou slecnu,ja si pospisila.

Martina 2 (Pá, 5. 12. 2008 - 07:12)

Zdravím všechny,
Dlouho jsem na tyto stránky nezavítala, ale koukám, že vše je při starém:-( Negativní zkušenosti s DP drtivě převažují nad pozitivními... S DP jsem skoncovala začátkem července, kdy jsem měla dostat čtvrtou dávku, kterou jsem odmítla kvůli takřka nepřetržitému krvácení, to se naštěstí podařilo pomocí příslušných léků na druhý pokus zastavit. Pak jsem až do poloviny října nemenstruovala vůbec. Poslední říjnový týden se dostavila dluoho očekávaná NORMÁLNÍ menstruace a po 29ti dnech v listopadu opět. Nechci to zakřiknout, ale cítím se teď skvěle, zase jsem normáně fungující ženská. Ten stav něco mezi těhotenstvím, přechodem a chemickou kastrací už nechci zažít. Jsem teď bez HAK a musím přiznat, že si užívám i docela příjemného sexu, na který jsem s DP neměla ani pomyšlení:-( Používáme starý dobrý prezervativ + lubrikant, protože jsem po experimentu s DP slušně vyschlá. Vůbec nevím, co mě to popadlo zahrávat si stouhle příšerností, léta jsem se obešla bez hormonů, jen jsem si sledovala plodné dny a otěhotněla jsem vždy když jsem si toho byla vědoma. Je pravda, že metoda plodných a neplodných dnů může být nespolehlivá, ale protože jsme děti plánovali, tak by nám v minulosti její selhání žádnou svízel nepřineslo, ale u mě to opravdu fungovalo a všechna tři těhotenství byla chtěná a pokud je chápavý partner, tak dokáže respektovat ženu, kterou si vzal a ono pak i to milování je o něčem jiném, než když je žena prakticky pořád sterilní a sex tak dostupný...
Proč jsem šla po posledním porodu do hormonů? Protože další děti už opravdu nechceme a pokud by teď metoda plodných dnů selhala, tak by to už problém byl a dala jsem na radu lékaře a zvolila tu "nejpohodlnější" variantu antikoncepce.
Jak praví klasik "kdybych to býval věděl, tak bych sem býval nechodil" jenže pozdě bych honiti a to platí pro mě i pro všechny, co se teď potýkají s hrůzou zvanou DEPO PROVERA, musím uznat, že já jsem vyvázla s docela malými problémy, narozdíl od jiných píšících kolegiň.
Držím všem palce, přeji hodně zdaru, krásné 'Vánoce a do Nového roku HODNĚ zdraví!!!

Markéta (St, 3. 12. 2008 - 20:12)

Proboha vás všechny prosím jen NE DEPO PROVERU!!! Taky jsem si jí "z lenosti" nechala píchnout, ale poté jsem menstruovala 2roky! Prošla jsem 4x kyretáží, 2x histeroskopií a krvácení si zvesela pokračovalo dál, nejenže jsem byla plná hormonů, váha tu vyskočila 12kg nahoru, pak zase dolů, doktor už mi chtěl odstranit dělohu, že to bude jediné řešení a hlavně všichni páni lékaři se shodli na tom, že by tento lék (který se používá k léčbě rakoviny!)jako antikoncepci zakázali... Je to svinstvo a lékař, který vám to dovolí, je nezodpovědný a nezáleží mu na vašem zdraví!

Eva (Út, 2. 12. 2008 - 19:12)

pro misu,jak mas stary decko?doufam ze se vam podari mimco brzo.ja sem zvedava kdy se mi to podari,mela sem dp docela dlouho

Eva (Út, 2. 12. 2008 - 19:12)

kdyztak at se ozve nekdo jestli mu ty vitaminy pomohli.a jaky uzival.ted po vynechani sem taky dost pribrala a mam vetsi prsa.

Návštěvník (Út, 2. 12. 2008 - 16:12)

Ahoj mam taky dp a vubec mi nevyhovuje mela jsem ji dvakrat na konci srpna přestala působit a menstruace stále nikde to jsem si byla pichnouti injekci a stale nic přibrala jsem prsa mam jako kdybych kojila nikomu nedoporučuji.Martina

eva (Po, 1. 12. 2008 - 15:12)

tak vynechala sem dp v červnu a v řijnu sem sla na gyndu aby mi menstr.vyvolala injekcí,tak menstruaci mam,doktorka rikala ze i naka činost uz tam bude tak musim cekat kdy otehotnim,mela sem dp 5let.kamaradka ji mela 2roky a otehotnela po 2letech.pomuzou nejak vitaminy na otehotneni?

Iva (Ne, 30. 11. 2008 - 20:11)

Odp pro Misu.zdravim Te Miso, mne prestala pusobit injekce cca na konci cervna a doposud jsem pouze dvakrat spinila-to se menstruaci dle me nazvat neda- jednou asi po ctyrech mesicich a nyni,prave ted.boli me podbrisek tak cekam v co se to vyvine,zda uz v tak vytouzenou menstruaci.ano slysite-vidite dobre.vytouzenou..jinak praxe je takova dle me doktorky ze menses se obvykle dostava do pul roku max do roka, nekdy vyjmecne drive.kamardka ji dostala hned do mesice,ale to je vyjimka troufam si rict. jinak po menstruaci se take hodlam pokouset o mimi, driv mi bylo receno, ze ne. ze se mam chranit.ale proc vlastne nevim.stejne to asi vlastne nejde otehotnet ne?nevim.zdravim vsechny.mejte se devcata.kazdopadne uz do DP nejdu.vypadavali mi vlasy hodne(ale kojila jsem zaroven-to take padaj vlasy,takze tezko rict,co za to mohlo vlastne),ztloustla jsem to ano, a hlavne ted musim dlouho cekat na mimi a nez se telo srovna).pa

jita (Ne, 30. 11. 2008 - 17:11)

Ahoj, mám dlouhodobé zkušenosti s DP. Je mi 33 let a mám pětiletého syna. Před porodem jsem nikdy neužívala antikoncepci a po porodu mi lékař nabídl DP. Po první dávce jsem přestala menstruovat a toto trvalo 3 roky. Po celou tu dobu jsem byla úplně v pohodě, zmizely mé nálady před menstruací, přestala mě bolet hlava... Měla jsem také chvíli bolesti v podbřišku, ale mám skvělého lékaře, se kterým jsme probrali veškeré mé zdr. problémy a řekl mi, že bolesti se mohou občas vyskytovat, hlavně po aplikaci injekce. Takže já jsem velmi spokojená a od nového roku ji začnu zase užívat. Musím říct, že je to pro mě jediná možná antikoncepce, protože beru po celý život prášky ny spaní a nic jiného se s nimi nesnese. Je to opravdu individuální pro každou z nás.

Eva (So, 29. 11. 2008 - 19:11)

ahoj vynechala sem dp a menstruaci mam tak by me zajimalo po jake dobe je mozne otehotnet?

Věra (Čt, 27. 11. 2008 - 13:11)

Zdravím všechny,DP mi doporučil lékař,protože jsem měla asi rok silnější menstruaci. první inj. v únoru a druhou v březnu. Začátkem dubna jsem začala špinit a postupně krvácet a tak po třech týdnech jsem zašla k lékaři a předepsal mi noreristheron, ale nepomohl i když o mnoho mín, ale stále jsem slabě krvácela, takže po týdnu jsem ho přestala brát a do tří dnů jsem začala znova dost krvácet. Doktor mi řekl, že to je normální menstruace a at příjdu 2.6. na třetí inj. Krvácela jsem až skoro dokonce května - takže 2 měsíce- hrůza. Třetí dávku jsem odmítla a tak mi dr.předepsal antikoncepci v tabletách, ale do dnešního dne jsem ji jěště nepoužila,protože menstr. nemám a tak čekám kdy to dostanu. Taky mi padají vlasy, řekla bych že čím dál víc a už jsem z toho dost neštastná. DP UŽ NIKDY.

Jana (Po, 24. 11. 2008 - 12:11)

Ahojky Janco je to vsechno z DP a budes mozna mit jest jine problemy ja jsem na tom taky tak ze nekdy semi sex s pritelem hnusi je to hormonalni zmena a jsem protivna padaji mi vlasy spinim brecim pribrala jsem 30kg a mam z toho deprese protoze to nijak nejde dolu.Boli mi v podbrisku ,Stim sexem se to srovna ale jsi urcite hodne naladova to je vsechno z DP mam vlastni zkusenost a beru ji 2,5roku a chci zhubnout a premyslym ze ji prestanu brat ,kazda zena ma jiny organismus .Najdi si na internetu strankxy Depo povera vedlejsi ucinky a tam si zkontroluj co se s tebou deje a zjistis co a jak ja mam skoro vsechny spatny ucinky coz mi mrzi .Tak se ta mrkni a hlidej se .Jana

Jana (Po, 24. 11. 2008 - 12:11)

Ahojky Janco je to vsechno z DP a budes mozna mit jest jine problemy ja jsem na tom taky tak ze nekdy semi sex s pritelem hnusi je to hormonalni zmena a jsem protivna padaji mi vlasy spinim brecim pribrala jsem 30kg a mam z toho deprese protoze to nijak nejde dolu.Boli mi v podbrisku ,Stim sexem se to srovna ale jsi urcite hodne naladova to je vsechno z DP mam vlastni zkusenost a beru ji 2,5roku a chci zhubnout a premyslym ze ji prestanu brat ,kazda zena ma jiny organismus .Najdi si na internetu strankxy Depo povera vedlejsi ucinky a tam si zkontroluj co se s tebou deje a zjistis co a jak ja mam skoro vsechny spatny ucinky coz mi mrzi .Tak se ta mrkni a hlidej se .Jana

Janča (Po, 24. 11. 2008 - 11:11)

Zdravím všechny!
Jako kojící matka jsem se rozhodla pro D.P. Nechala jsem si ji píchnout asi před měsícem.Od té doby jsem úplně frigidní a mám chvílemi i depres. stavy.Manžel na mě nemůže ani šáhnout, protože se mi to hnusí. Ach jo!! Opravdu výborná antikoncepce! Vím na milion procent, že těhotná nebudu :)) snad mě to za ty 3 měsíce přejde a vrátí se mi můj apetit. Máte někdo stejnou zkušenost???

Mirka (Ne, 23. 11. 2008 - 17:11)

Ahojte, DP jsem uživala víc než dva roky. Teď se mi to trochu rozhodilo, protože doktor měl dovolenou, ale půjdu tam znovu. Mensky jsem celé dva roky neměla, a je to fakt pohoda, když má člověk pokoj. Je to asi fakt individuální, ale já si na CP nemohu stěžovat.

Hanka (So, 22. 11. 2008 - 18:11)

Tak ahoj holky a Katy, píšu jak jsem na tom. Brala jsem ten Norethisteron 15 dní 2x1 tabletu. Hned druhý den jsem přestala špinit a to vydrželo 10 dní , 10 a 11 den při braní Norethisteronu jsem večer špinila takovou tmavou krví. Pak se to zastavilo. Po dobrání Norethisteronu měli přijít menzes. Dobrala jsem ho ve středu a v sobotu jsem trošku večer zašpinila zase černou krví a potom až v úterý ráno, ve středu ráno a večer a ve čtvrtek ráno, no menzes to rozhodně nebyla i když mě bolelo v zádech jako při menzes. Ale opravdu jsem jen tak pošpiňovala. Říkám si, že to je asi po té DP. Po Norethisteronu jsem dělala 7 dní pauzu a nasadila si antikoncepci Regulon, začala jsem ve čtvrtek, a klepu na co se dá, od čtvrtku nešpiním. Hlavně aby to vydrželo celých 21 dnů a potom dostala normálně menzes a už by to mohlo být v pořádku. No tajně doufám a psychicky se poodporuju, že už to musí být od dubna dobrý. Tak mi držte palečky. Budu Vás informovat, jak se mi to vyvíjí dál. Holky napište taky, jak jste na tom, jsem hrozně ráda, že tato diskuse funguje. Tak zatím ahoj a všem přeji jen to nejlepší.

jitka (So, 22. 11. 2008 - 14:11)

Ahoj holky a Katy,s DP je to opravdu děs a hrůza,už bych to svinstvo nebrala,jak píše Katy,člověk myslí že ušetří za vložky a tampony ale jaký to je omyl!Jsem na tom podobně jak Katy,pořád jenom špiním a nebo krvácím,po první dávce to bylo docela v pohodě ale po druhé katastrfa,za týden bych měla jít na další injekci,ale nepůjdu,teď jenom budu čekat kdy to svinstvo přestane působit a kdy budu mít opět pravidelnou menstruaci týden a pak budu mít zase pokoj a konečně také sex,jestli ovšem na to budu mít chuť,protože teď po té slavné DP mě chuť uplně přešla.Všechny vás moc zdravím a přeji krásný den i když zasněžený.

Reklama

Přidat komentář