Reklama

Depo-Provera

Návštěvník (Čt, 28. 6. 2007 - 15:06)

Take ji beru a chci prestat. Je nejaka lepsi antikoncepce?

Návštěvník (So, 23. 6. 2007 - 18:06)

Dobry den je mi 26let a už skoro dva roky nemužu otěhotnět po DEPO-PROVERE.Taky jsem měla hrozný problémy s krvácením ted? mi můj doktor predepsal hormony PROVERA protože mám prý pořád uzavřené vaječníky.A to všechno jen díky depo-proveře.

kača (So, 23. 6. 2007 - 15:06)

pročetla jsem vše a souhlasim že přesto že je to levná antikoncepce a brala jsem ji skoro 4roky mám teď skoro rok problémy s menzes a dalším otěhotnění,a navic mám taky 6kg příbytek na váze proto nedoporučuji zvláště pro ty kteří plánují další dítě.

kača (So, 23. 6. 2007 - 15:06)

pročetla jsem vše a souhlasim že přesto že je to levná antikoncepce a brala jsem ji skoro 4roky mám teď skoro rok problémy s menzes a dalším otěhotnění,a navic mám taky 6kg příbytek na váze proto nedoporučuji zvláště pro ty kteří plánují další dítě.

Andy (Čt, 21. 6. 2007 - 18:06)

Já se divím,že v dnešní době,kdy si žena může vybrat z mnoha kvalitních a šetrných druhů antikoncepce tak se najde mnoho žen užívající Depo-Proveru.Je to zastaralá metoda a nešetrná ke zdraví ženy.Je sice docela levná,ale na zdraví se šetřit nemá!

Jarda (Čt, 21. 6. 2007 - 18:06)

Asi se divíte, že do této diskuse zasahuje chlap, ale jsem zdravotník, pracujíci na přístroji na zjišťování osteoporosy. Poslední dobou se na vyšetření dostavují mladé ženy s osteoporosou (odvápněním kostí), které užívají Depo-Proveru, a není divu, neboť tento přípravek
toto bohužel může způsobit(a dle mých zkušeností také spolehlivě způsobuje). Koukněte na tento odkaz http://www.sukl.cz/cs01dulupoz/cs01dulupoz2004.htm;depo_provera
Já osobně bych toto mé ženě nikdy nedovolil užívat. Věřte, že léčba osteoporosy je velice zdlouhavý, drahý a nejistý proces.

Radka (Čt, 21. 6. 2007 - 16:06)

Ahoj,jak to tady tak čtu,tak už vím,kde se vzalo 8kg navíc,Proveru jsem brala 3roky kvůli kojení,v únoru 2007 jsem dostala poslední injekci a teď čekám až se dostaví menstruace,jsem zatím bez antikoncepce,dík za diskuzi,plno věcí se mi tady potvrdilo,kromě toho,že jsem četla informace v létku,který jsem dostala v ordinaci.Není to nic moc a docela jsem měla ošklivou kůži,zhoršilo se mi akné hodně,až když jsem ji vysadila tak OK.Daň kojení,že pro ty maminy nevymyslí něco,kde je míň vedlejších účinků a cenově dostupné,depo byla sice levná,ale asi na úkor něčeho. Držím všem palce.

aaaa (Út, 19. 6. 2007 - 10:06)

jak vidim tak tohle je teda podle mého úsudku děsný.Já brala Proveru 4roky a řeknu Vám,co si budeme povídat,gynekologové tvrdí že je to v pohodě,jenže jsem za ty 4roky přibrala 10kg.Je to nenormální.Jen z nás ždíímou peníze!!

Návštěvník (So, 16. 6. 2007 - 15:06)

ahoj Veroniko
já brala depoproveru 5 let a poslední injekci jsem měla píchnutou taky v říjnu 2006, menstruace ale nikde a když jsem se ptala doktora jestli můžu i bez menzes otěhotnět tak tvrdil že ano, s manželem se stále pokoušíme ale mimi je v nedohlednu.Je to na palici.Tak jesli chcete s manželem miminko až později tak bych používala raději kondom.

Veronika N. (St, 13. 6. 2007 - 20:06)

Ahoj všechny uživatelky Depo Provery,
když to tu pročítám, tak mám čím dál tím větší obavy. DP jsem užívala skoro 2,5 roku - fajn doba bez menzesu, ale za cenu asi 15 kg navíc. Poslední aplikaci jsem měla v říjnu 2006 a od té doby čekám. Dnes jsem byla na ultrazvuku a tam mi řekli, že sliznice dutiny děložní mám 3 mm vysokou. Pro normální průběh menzesu musí být sliznice alespoň 10 mm vysoká. Tak nevím. V průběhu léta bychom chtěli otěhotnět. Nevím, nevím jestli mi sliznice naroste...
Ještě jeden dotaz - musíme se při milování chránit? Používáme kondom - není zbytečný? Díky a pevné zdraví i nervy

beata (Po, 11. 6. 2007 - 15:06)

Tet jsem se dozvedela ze kamaradka je tehotna.Taki brala tu inekcji 2 roki a po roku a 2 mesice otehotnila .Tak chce to cas a hlavnie klid.

Danča (So, 9. 6. 2007 - 19:06)

Ona mi jen rekla že po vysazení depo.mi muže trvat treba pul roku než otěhotním tak jsem si řekla že to je docela dobrý.Jenže ono to tak vubec není ted když jsem tam byla naposledy tak mi řekla že to muže trvat i rok někdy i dva.A porad se nic neděje tak se jen bojim aby to vubec nekdy šlo.A to už budou dva roky co ji nemám.

beata (Pá, 8. 6. 2007 - 21:06)

to mel vas informovat dohtor ze muzou nastat problemy z otehotnenim.Mne dohtor vse vysvetlil a poslal mne domu domluvit se z manzelem.a pak dopyrve udelal mi celkove vysetreni a po vysletkah dal mi inekcje.Depo-provera mi vyhovuje.beru ji asi 4 rok a jsem spokojena.Promin za hyby jsem polka a moc psat ceski neumim.Nashledanou

Danča (Pá, 8. 6. 2007 - 09:06)

Mám ještě dotaz je tady vubec nějaká paní která po depo-provere otěhotněla?Dík za odpověd protože jak už jsem psala tak se s partnerem o miminko snažíme už skoro dva roky a pořad nic.Tak mě to docela trápí protože bych chtěla ještě jedno miminko.Diky moc za odpověd Danča

Danča (St, 6. 6. 2007 - 13:06)

A jak jsi zjistila že máš tu sraženinu?Protože já porad krvácim a vlastně diky těm hormonum mi to krvácení ustane ale pak když je přestanu brát tak do 5 dnu zase zacnu krvácet.A ještě ke všemu zatim nemužu mít miminko protože mám prej porád uzavřené vaječníky a to už trvá 2roky.Prej je to kvuli depo-proveře.

d (St, 6. 6. 2007 - 10:06)

ja zase diky depo- provere musela jit na zakrok kvuli krevni srazenine, zmenila jsem nakonec i gynekologa...

Monika (Út, 5. 6. 2007 - 10:06)

To je svátá pravda je mi 26 a už dva roky po DEPO nemužu mit miminko strašně me to ubiji:-(. A stim krvácením mám taky strašny problémy.Moje gynekoložka mi predepsala hormony PROVERU tak jsm zvedava uživam to vždy 12den po cyklu a krvaceni prestane ale když to doberu tak pak asi zhruba patý den zase začnu krvácet.Nezbyvá nám nic jiného než se asi modlyt.Každy kdo by chtěl DEPO at? si to poradně promyslí

Veronika Macháč (Út, 5. 6. 2007 - 10:06)

Já jsem brala DEPO-PROVERU po porodu asi dva roky a ted? mám problémy otěhotnět.S pritelem se o miminko snažíme už dva roky.Jinak se dá koupit u tvého ženského lékaře a ja jsem za ní platila 250kč na tři měsice.Mužeš ji brat i když kojiš proto jsem si ji tenkrat nechala dat a ted toho lytuju protože mám již dva roky uzavřené vaječníky a musim jen čekat až prestane pusobyt DEPO-PROVERA ted beru hormony ale zatim bez učinku.Tak si radši promluv se se svím gynekologem.Danča

JITKA (Ne, 3. 6. 2007 - 23:06)

DOBRÁ ANTIKONCEPCE,JEN JSEM PŘIBRALA 24 KG A TO MNE NIČÍ.

Marcik (Út, 29. 5. 2007 - 09:05)

Depo provera je úžasná,dokud se neprojeví vedlejší účinky.A to už zmíněné řídnutí kostí.Znám to z vlastních zkušeností a opravdu není nic příjemného,když vstáváte z židle úplně stejně jako 80-letá paní.Projeví se to na kostech i kloubech.Už bych do toho nikdy nešla.Pohodlí bez menstruace,ale za jakou cenu?!

Reklama

Přidat komentář