Reklama

Depo-Provera

annacoko (Út, 20. 3. 2007 - 14:03)

Tak právě dnes mám píchnutou první injekci.Ale teda po těch negativních správách nevim jestli sem udělala dobře.Měla sem danu,ale nepravidelnou menstruaci a silnou,tak sem myslela že je DP lepší ,začínám tedy pochybovat.

Návštěvník (Út, 20. 3. 2007 - 14:03)

Depo Proveru jsem mela bez problemu, tedy temer bez problemu(mozna, ze diky ni jsem pribrala par kilo navic) a s absolutni absenci menstruace od roku 1999 dosud. Vzhlede k riziku odvapnovani kosti mi lekarka minuly mesic doporucila prejit na jinou antikoncepci, rozhodla jsem se pro Mirenu, doufam, ze budu i nadale spokojena a ze treba pujde i par kilo dolu.

PAVLA (Út, 20. 3. 2007 - 10:03)

DP jsem brala asi 5 let bezproblémů. Poslední injekci jsem měla v srpnu 2006 a doteď nemám menzes.

P.E. (So, 17. 3. 2007 - 19:03)

A jakou antikoncepci máš tedey nyní???

Jehlicka00 (Po, 12. 3. 2007 - 08:03)

Já chodila na injekce 2 roky .Menstruace zmizla a já myslela,že bude všechno klapat.Přibrala jsem 8 kilo a co se týká sexu....?Chuť byla na bodě mrazu .Chtěla jsem s injekcemi přestat a moje rozhodnutí urychlila oboustranná plícní embolie.Po dlouhých vyšetřeních zjistili,že tomu pomohly právě ty injekce. Takže nikdy více

uživatelka (Ne, 11. 3. 2007 - 19:03)

Já jsem si vzhledem k silné menstruaci nechala injekci aplikovat s nadějí, že budu žít bez ní. Zatím už půl roku řeším, že cyklus je úplně otočený (týden ne, 3 týdny krvácení), mám problémy psychické, přibrala jsem 6 kilo a nejdou dolů. Mou lékařkou mi bylo řečeno, že někomu sedne úplně, komu nesedne, má problémy. Takže nikdy více, je to asi pěkné svinstvo. Prášky vysadíte a tělo se vzpamatuje rychle. U téhle injekce se tělo ozdravuje velmi velmi dlouho. Rozhodně NE!

IM_cookie=true (Čt, 8. 3. 2007 - 14:03)

Brala jsem depo proveru 5 let a po určité době jsem si musela začít hlídat váhu. Přibírala jsem pomalu, ale šlo to pořád nahoru. Po vysazení jsem úplně pookřála, začala jsem mít větší zájem o sex. (A to jsem měla pocit, že mi depo provera nijak nevadí). Přešla jsem na tělísko Mirenu, váha jde sama dolů a cítím se prostě mnohem líp.

ivana (Po, 26. 2. 2007 - 22:02)

i já jsem se od kamarádky nchala uvrtat do depoprovery.sedla mi ale výborně,ze začátku jsem trochu špinila, ale vydržela jsem a po čase se to upravilo tak že nebyla žádná menzes ani špinění! zdálo se mi že jsem trochu přibrala ale nepatrně. Brala jsem jí 5 let a celou dobu v pohodě, nyní jsem jí od října06 vysadila z důvodu otěhotnění tak jsem zvědavá kdy se to podaří.je mi ale jasný že pokud jsem nemenstruovala takovou dobu že to nebude tak rychlé. menzes se taky nedostavil tak by mě zajímalo jesli můžu otěhotnět i bez menzes. mohl by mi někdo poradit, než se odhodlám jít k doktorovi Má někdo takové zkušenosti? Moc děkuji

Hana (Po, 26. 2. 2007 - 21:02)

Myslím si že není vhodná pro dívky,které ještě nerodily,slyšela jsem že je spíše pro starší

Hana (Po, 26. 2. 2007 - 21:02)

mám za sebou teprve 2 injekce ale s váhou problém zatím nemám ,naopak jsem začala pravidelně cvičit,trochu ubrala jídla a 4 kila jsou dole.Spolupracovnice depo-proveru má jiř 5 let a také nemá žádné váhové ani jiné problémy.Je to individuální

Irena (So, 24. 2. 2007 - 23:02)

Depo proveru jsem brala cca 5 let, do doby než mi doktor doporučil udělat si test na osteoporozu. Samozřejmě, po shlédnutí výsledků mi doporučil vysadit ji, protože mi začaly ve 38 letech "řídnout" kosti. Kdybych to věděla předem, dala bych si test udělat před prvním "vpichem", a potom třeba za cca 1 - 2 roky, abych věděla, co to se mnou dělá.Třeba ty kosti byly "chycené" už předtím. Jinak bylo fajn nemít "to", ale jaké další vlivy to má, nevím. Poslední dávku jsem měla v listopadu 2005, první menzes v květnu 2006, od té doby pravidelně, spíš o 2 - 3 dny dříve . Děti už máme a další neplánujeme, tak netuším, jak je to s těhotenstvím.
Co se týká váhy, nemyslím, že jsem přibrala díky injekci, ale nějaké kilo spíš životním stylem. ALe kdybych neměla žádné děti a chtěla je, a přečetla si všechny komentáře, asi bych hóódně přemýšlela.

Milena (So, 24. 2. 2007 - 16:02)

Ahoj Saranče, podělím se s tebou o své zkušenosti z depo-proverou.Bohužel na každého člověka to má jiné účinky. Já mám bohužel zkušenosti špatné. Menstruace vymizí což je docela kladná strana, ale já jsem po ní přibrala během 3 měsíců 15 kg a nejsem schopná se jich zbavit.Všechno je mi malé a dolů váha nejde. Jestli by mi někdo mohl pomoci, jak se těch nabraných kil můžu zbavit, budu ráda. Chodím cvičit, nejím sladké ani tučné, jím hodně zeleniny a prostě s tím nehnu.

saranče (So, 24. 2. 2007 - 14:02)

Někde jsem četla,že se po ní dost přibírá,je to pravda má s tímto problémem nějakou zkušenost?

Jana (Pá, 23. 2. 2007 - 22:02)

Stojí okolo 120kč a podá ji každý gynekolog.

42let (Pá, 23. 2. 2007 - 20:02)

mám ji rok a je to super, žádný problém, měla jsem bolesti a silnou menstruaci a nálady na zabití,je to pryč a fakt pohoda..

Janča (Pá, 23. 2. 2007 - 10:02)

Ahoj,mám dvě děti a po třetím rozhodně netoužím.Doktor mi napsal antikoncepci v tabletkách a z duvodu,abych neotěhotněla,a hlavně že mám docela velké bolesti břicha při ovulaci.CHtěla bych se zeptat jestli by pro mě byla vhodná Depo-provera?Moje sestra jí užívá přes 1rok a vřele mio jí doporučuje.Tak mi prosím poradte.

Jarka (Čt, 22. 2. 2007 - 19:02)

No už si další nenechám dát. Ke všemu jsem mi začala sílná menstr. a to je děs.Prdím na to - zlatý pilulky. Ale mám 2,5 měsíční mimi a nestíhám myslet na pilule..ale od ted prostě budu.

Daisy (Čt, 22. 2. 2007 - 18:02)

Tento druh antikoncepce je sice pohodlný,že stačí párkrát do roka jít na injekci, jinak je to ovšem pěkné svinstvo.Vyhledala jsem si informace, že způsobuje i řídnutí kostí(osteoporózu),po vysazení se tělo z toho vzpamatovává ještě několik dlouhých měsíců.Tak kdo ví, co to je za humus.Ale je to všechno o penězích.Někdo na tom prodeji musí vydělávát a negativní dopady radši elegantně obejde.Protože to by si to potom žádná ženská nikdy nenechala aplikovat.

iva (Čt, 22. 2. 2007 - 13:02)

Depo-proveru jsem si nechal předepsat poté, co se u mě projevila alergie na jiný druh antikoncepce. Byla jsem s ní spokojená, ale nikdo mě neupozornil na vedlejší účinky této antikoncepce. Brala jsem ji po porodu prvího dítěte asi 4 roky. Pak jsme chtěli druhé dítě. Jaké bylo mé překvapení, když mi bylo řečeno, že návrat k normální menstruaci může trvat i více než rok. Po 11 měsících se menstruace obnovila a já následně otěhotněla. Toto těhotenství se však ukázalo, jako mimoděložní. A opět mi bylo řečeno, že tomu tak je s největší pravděpodobností kvůli Depo-proveře. ženy, které ještě chtějí děti by prý tento typ antikoncepce brát neměly. Nakonec se sice vše zdařilo a druhé dítě máme, ale tuto zkušenost bych již nechtěla zažít. Nízká cena a pohodlí z toho, že nemusím myslet na pilulku za to nestojí.

Jarka (St, 21. 2. 2007 - 07:02)

Ahojte,byla mi doporučena DP lékařkou, krom pilulek - ale teď nestíhám,tak jsem raději chtěla tu injekci. To jestli to bude mít vliv na mě..no prosím,ale nemůže to mít vliv špatný na mimi? Díky

Reklama

Přidat komentář