Reklama

Diabetes mellitus=cukrovka

Honza (Po, 21. 5. 2007 - 17:05)

To: diabetik ještě ne...
Trochu jste to pane přehnal. Nazývat diabetiky "nenažrané prasata" je nejen neslušné ale uražejíci. Jste velký hulvat a mnoho o tom také nevíte. A nic nemění na tom i ten fakt, že 55 % naší populace je obézni.
Pro diabetiky :
snažte se aby byla Vaše strava vyrovnaná v oblastech vlákniny, ovoce a zeleniny a dostatek obilovin a luštěnin. Udělejte inventuru svého jídelníčku za týden a udělejte jeden malý krůček vpřed. Uvidíte že to půjde ...a pokud chcete nějaké informace o léčivých potravinách a lékařských přednáškach na toto téma, tak si napište na adresu aloe"aloe-gel.cz. Je to poradna zdravého životního stylu. Naše poradenská služba je bezplatná.

kvik (Ne, 6. 5. 2007 - 19:05)

diabetik ještě ne
Tak bych tě odhadl na dealera nějakých zázračných všeléků a přípravků na hubnutí.
Ovšem tvoje statistika se vylíhla zřejmě někde v bezprostřední blízkosti C2H5OH, protože je silně nejistá.

Diabetik ještě (Ne, 6. 5. 2007 - 17:05)

Vážená paní.98 % culrovkářů jsou tlusté nenažrané prasata,které si svoji cukrovku zavinili svou ZRAVOSTI.A ze by bylo jednoduché s tím přestat?Chaha-to právě ty prasata nejsou schopné.Jsou jakžtakž schopni se držet,až když už ji mají pod rizikem smrti,oslepnutí,atd.TEPRVE potom ze začnou zajímat,co do sebe roky házeli,a většina ani potom nepřestane se žravostí.Tyto lidi bych vůbec neléčil.Léčit by se měli pouze lidé,kteří jsou v tom nevinně.Jsou jich ale promile vážená paní.99 lidí ze sta cukrovkářů jsou obézní(lidově rěčeno tlustá prasata).Taková je realita madam nejenom u této nemoci.A je smutné,že člověk na sklonku života neví,co jeho tělu prospívá.Ale kolik vydělává soused,v tom přehled lidi mají.

Zena (Ne, 6. 5. 2007 - 11:05)

to diabetik
Kdyby byla cukrovka z nezřízené žravosti, bylo byto velice jednoduché, tak by se prostě přestalo nezřízeně pojídat.
To je problém větší části diabetiků II. typu, kteří nejsou závislí na inzulinu.
U dia I, který mají i malé děti, to tak jednoduché není.

to míla
Klikni na www.medatron.cz a pokračuj na diskuzní fórum a dále o všem ostatním.
Tam můžeš vznést jakýkoliv dotaz ohledně diety, inzulinu a čehokoliv, co se týká diabetu.

míla (Ne, 6. 5. 2007 - 11:05)

Děkuji za velmi vyčerpávající odpověď.Maminka, která má již počínající sklerozu, si to jistě vezme k srdci.A letáček samozřejmě má.

Diabetik (Ne, 6. 5. 2007 - 10:05)

Celý život papala,papala,a jak má papat se nenučila.Cukrovka je totiž choroba z nezřízené žravosti,když pomineme nepatrné procento těch,kteří k ní přišli jak slepý k houslím.Rada je jediná.Méně-papat,více pohybu.Méně energetický příjem,větší energetický výdej.Jinak v každé ordinaci je letáček s touž radou.

míla (Ne, 6. 5. 2007 - 10:05)

Dobrý den,maminka mého manžela se po 10ti letech držení(a nedržení)diety dopracovala k píchání inzulínu.protože jí je už 78let,neví si rady s přísným dodržováním diety a bohužel nebyla ani nijak podrobně informována. Má časté hypoglikemie. Ráda bych jí pomohla a proto prosím o informace, kde by se daly na internetu sehnat např.orientační jídelníčky, apod.Má mírnou nadváhu.Nevím, kolik by měla mít na den sacharidů, bílkovin a tuků.Chci jí napsat přesně, co má snídat, svačit,atd.My s ní nebydlíme, obědy jim ale vozí z jídelny.Chtěla bych jí její situaci ulehčit, ale mám strach, abych jí třeba neublížila.Děkuji předem za případné reakce.

Eli (Ne, 15. 4. 2007 - 08:04)

Jano, šedý zákal je u naprosté většiny lidí záležitost stárnutí čočky, tedy věku. /U mladých lidí může být vrozený /případně spojený s poměrně vzácnějším neurologickým onemocněním, které bývá dědičné, což nedude tvůj případ/. U nevyrovnané a dlouhodobě dekompenzované cukrovky se může vyskytnout většinou jako pozdnější komplikace.
U obvodního lékaře stačí orientačně vyšetřit krev a moč na cukr, nemáš -li k tomu žádné jiné příznaky.
Neboj, mělo by to dopadnout dobře.

Jája (Ne, 15. 4. 2007 - 06:04)

Jano,zkus se zeptat obvoďáka,zda ti udělá krevní testy.Jinak s cukrovkou se codí k internistovy.mamka ji má již několik let

Jana (So, 14. 4. 2007 - 16:04)

Dobrý den, mám šedý zákal zděděný po babičce, která ho měla díky cukrovce. Je možné, že i já zákal mám díky cukrovce? Za kým mám jít abych zjistila, zda-li mám cukrovku? Díky za odpovědi.

xxx (Po, 26. 3. 2007 - 17:03)

ahoj .no sni toho pomerne dost.rozhodne nedoporucuju delenou stravu nebo nejake hrozive diety ale dat do jidelnicku vic zeleniny nebo kdyz ma rada sladke tak nejake to ovoce nebo ovocny salat do nej muzete nenapdne primichat grep ktery snizuje hladinu cukru v krvi.nebo na redukci vahy je n¨dobry taky ananas.rozhodne m neco s cukrem nemusi to byt akutne cukrovka.pri cukrovce jsou trochu jine priznaky.ale kazdopadne by mel azajit k doktorovi a pokud tam nechce jit tak pozvete doktora k ni.

Koukám (Ne, 25. 3. 2007 - 12:03)

Tak tedy klobouk dolů.Já kdybych tak žral,tak je po mě.A to mám 47.Jsem zdravý,jím dělěnou stravu,maso žádné,sem tam ryby.Je neuvěřitelné,co tělo vydrží přesto,že si žaludek pletou s popelnicí.

Křivánkovi (So, 24. 3. 2007 - 14:03)

Dobrý den - chtěla bych se zeptat jak lze rozpoznat cukrovku u starého člověka. Máme doma babišku 80let, dalo by se zevrubně napsat že nejí nic jiného než sladké - ráno si uděla sladký čaj (přímo sirup) k tomu si dá vánočku k snídani, k obědu pokud to nejsou sladké knedlíky nebo něco podobného, je to pečené kuře se sladkým zelím a knedlíky, popřípadě sladká rajská omáčka s kynutými knedlíky, odpoledne sladké kafe se sušenkou, večeře je bílá houska se šunkou, sýrem, nebo paštikou. V pauzách mezi jídlem si dává čokoládu a večer na cestu do postele si dá ještě bombary.. Nedonutíme jí ani přejít na tmavé pečivo ani sníst nějakou zeleninu, alespoň si někdy dá nějaké to ovoce jablko, mandarinka, banán, hroznové víno... K doktorce šla jednou ta jí vzala krev a po výsledcích jí nařídila přísnou dietu že má vysokou hladinu cukru od té doby babičku k doktorovi nedostaneme a ona jí tak jak jsem uvedla výše. Žádné zdravotní problémy zatím nemá jen přiměřené k jejímu věku - špatně vidí na blízko, bolí jí nohy, záda a ramena, která měla zlomená v tomto pokročilém věku. Má otázka zní - co se může stát při jejím stylu stravy ? co máme očekávat a na co se připravit - záchvat, koma, nebo mrtvice ???? Babička u nás žije již 2 roky a jinou než výše uvedenou stravu jsem jí jíst neviděla.
Děkujeme předem za reakce a případné rady Křivánkovi z M.

klarkys (So, 17. 3. 2007 - 16:03)

diky moc

Zena (So, 17. 3. 2007 - 16:03)

klarkys
Tím, že vynechá řepný cukr si může jedině prospět, rozhodně jí nic nehrozí, naopak může si krásně udržet váhu.
Tělo si potřebné sacharidy bere pak z pečiva /chléb, rohlíky, knedlíky/ brambor, mouky, ovoce.Velmi málo sacharidů má zelenina,mimo např. hrášku/, minimálně sýry, maso, pokud nejde o smažený řízek/houska mouka/, pozor na obalované mleté rybí prsty - tam je dost často víc náhražek než masa. Např. l rohlík má asi tolik sacharidů, co 2 kostky cukru nebo 400 ml mléka. Tuky, oleje, máslo, sádlo sacharidy nemají, ovšem zato jsou kalorické bomby, což je všeobecně známo. Diabetická dieta se přibližuje prakticky zdravé výživě, pokud se omezí tuky.

klarkys (Pá, 16. 3. 2007 - 17:03)

ahoj, prosim Vas, moje babicka mela jednou zvysenou hladinu cukru(6,7), po diete ale uplne prestala pouzivat cukr....CUKROVKU NEMA......vsechno ji DIA, dokonce i obedy v dome s pecovatelskou sluzbou. Nevite nekdo, jestli si tim, ze je telo uplne bez cukru, nemuze zpusobit cukrovku, nebo jine potize?diky moc

Zena (Po, 12. 2. 2007 - 15:02)

to Leník
klikni na www.Medatron.cz.

Leník (Po, 12. 2. 2007 - 13:02)

Ahojky všem, je mi 20 let a před pár týdny mi zjistili cukrovku typu 1., ráda bych si popovídala s někým podobně starým, který má tu samou nemoc a chce si vyměnit pocity a rady. Mail: SLenka"seznam.cz, mám i ICQ a skype, tak napiš!!!Ahoj

Ivča (Út, 6. 2. 2007 - 19:02)

Blanka: 3,4 je začátek hypoglykémie. Motání hlavy by s tím souviset mohlo myslím ale jistá si nejsem a na ty další dvě otázky ti odpovědět nedokáži. Raději by jsi měla zajít k lékaři. Zkus se zeptat na stránkách určených pro diabetiky např. www.diasport.cz , www.diabetesmellitus.

blanka (Út, 6. 2. 2007 - 18:02)

dobrý den.prosila bych o radu.jsem ve 13 týdnu těhot.nedavno jsem si udělala test na cukr v krvi(doma) a ukázal mi 3.4 což je pod pruměr.muže to mít vliv na to, že je mi stále špatně a motá se mi hlava?nemuže to ohrozit miminko?děkuji

Reklama

Přidat komentář