Zdravá slaná či sladká snídaně
Právě pro Vás tu máme pár receptů, které Vám určitě zachutnají a vpasují se do Vašeho zdravého jídelníčku. Jedná se o velmi oblíbené a rychlé recepty z mé kuchyně, co zatím zachutnaly všem. Jsou jednoduché, nijak časově náročné a zároveň nutričně bohaté a plné bílkovin. Vyzkoušejte je také a přesvědčte se o tom, že co je zdravé může být i velmi chutné.
Arašídovo-čokoládové mufiiny
Ingredience na dvě porce:
100g celozrnné mouky (používám pohankovou napůl s ovesnou)
20g proteinu optimálně arašídového (lze použít i vanilkový)
2 vejce
60g jablečného pyré
20g arašídového másla
cca 100ml vody (dle potřeby postupně přilívat)
½ lžičky jedlé sody a špetku soli
1lžíce nepraženého kakaa + 2 kostky hořké čokolády
Postup:
Na těsto vše smíchejte až Vám vznikne řídké těsto. Většinu těsta nalijeme do muffinových košíčků. Cca 1/3 necháme a vmícháme do něj kakao + nasekanou čokoládu. Zbytek těsta nalijeme na světlé a dáme na 180C péct. Po 15minutách zkontrolujeme a hotové můžeme servírovat například s jogurtem a čerstvým ovocem.
Slané bramborové placky
Ingredience na dvě porce:
40g kokosové mouky
20g špaldové mouky
40g Gervais light (nebo jiný mazací sýr)
2 malá vejce
100g tvrdého nastrouhaného sýra (cheddar, eidam, ...)
100g rozmačkané uvařené brambory
60g nakrájené krůtí šunky
špetka soli, bazalka, pepř + další koření co máte rádi
jarní cibulka
Postup:
Rozmačkáme si bramboru ke které přidáme mouky, sýr, žloutky, šunku, koření a nakrájenou jarní cibulku. Nakonec vmícháme do tuha vyšlehaný bílek. Lžící naneseme na pečící plech do tvarů placek (pozor roztáhnou se). Pečeme cca na 200C asi 20min. Servírujeme s čerstvou zeleninou J
Pokud použijete bezlepkovou mouku (já používám občas pohankovou) dají se recepty připravit i v bezlepkové variantě.
Autor článku: osobní trenér Monika Šveňhová
- Odpovědět
Pošli odkaz