Zdravá lehká letní jídla: Cizrnové medailonky s jogurtovým dipem
Počet porcí: 4 (1 porce 190g z toho 140g medailonky)
Náročnost: 20 min (+ namáčení cizrny a vaření cizrny)
Veganský recept - pokud nahradíte jogurt například sojovým či jiným jogurtem a vejce rozmixovanými namočenými lněnými semínky
Bezlepkový recept
Vegetariánský recept
Ingredience:
200 g Cizrna
20 g Česnek
2 ks Vejce
170 g Olej řepkový
50 g Strouhanka
50 g Sýr Eidam
Sůl dle chuti
Pepř mletý dle chuti
Provensálské koření dle chuti
200g Jogurt bílý
Postup:
Namočíme cizrnu přes noc. Druhý den propláchneme, uvaříme do měkka a zchladíme. Cizrnu rozmixujeme a vymícháme s vejci, strouhankou, sýrem, česnekem, olejem, solí a kořením. Vytvoříme 4 ks placiček na porci, které osmažíme na pánvi potřené olejem. Bílý jogurt smícháme s nastrouhaným česnekem, přidáme sůl, provensálské bylinky či libovolné bylinky ze zahrádky. Jogurt je dobré nechat alespoň 30 minut odpočinout, aby se v něm pěkně rozležel česnek. A máme hotovo. Cizrnové medailonky podáváme přelité jogurtovým dipem a s čerstvou zeleninou.
EXTRA TIP: Pokud máte rádi veganské recepty, nevylívejte vývar z cizrny do umyvadla, ale využijte jej na vyšlehání sněhu, který nahradí vaječné bílky. Vývar z cizrny zredukujte asi na 1/3.Z vytvořeného sněhu můžete vyrobit pusinky či jiný vám známý recept.
Komentáře