Reklama

molusky

Návštěvník (Po, 23. 10. 2006 - 07:10)

DObry den,
molusky se zatim nerozmnozily, tak snad to zvladnem a znovu se neobjevi, je pravda ze od te doby jsme nebyli na plavani, ted v patek jdeme poprve od vyskrabavani, tak snad se neobjevi znovu. Mam z toho docela strach, pozoruji od te doby kazdou tecku na tele. a pak zmatkuji jestli to neni nahodou moluska. tak klepu na drevo a doufam, ze ne.
Zanet
hlavne drzim palecky at vas to uz netrapi a molusky znicite.

jaja (Čt, 19. 10. 2006 - 13:10)

Pre Zanet: este sa vam nerozmnozili??? Mz sme takto boli vyskrabavat 4 molusky a mame ich po 10 dnoch uz 20!!!!!!! Tiez sme to chytili v bazene na plavani!

jaja (Čt, 19. 10. 2006 - 13:10)

Pre Zanet: este sa vam nerozmnozili??? Mz sme takto boli vyskrabavat 4 molusky a mame ich po 10 dnoch uz 20!!!!!!! Tiez sme to chytili v bazene na plavani!

Petra (Po, 16. 10. 2006 - 16:10)

Dobrý den paní Marcelo, dnes jsem byla se svou dvouletou dcerkou u dětské lékařky také ohledně molusek. Poradila nám, že to má vyzkoušené už u několika dětí, že na ně stačí, potírat je švédskými kapkami Dr. Theisse. Měla už několik dětí na kterých to vyzkoušela a prozatím s úspěchem. Tak snad to pomůže i Vám. Na shledanou.

žanet (Čt, 5. 10. 2006 - 08:10)

dobrý den,
můj 1,5lety syn dostal molusky zrejme na bazene. Instruktorka me na to upozornila, ze mame zajit ke koznimu to odstranit, po precteni prispevku na internetu jsem dostala sok a hrozne spatne jsem nesla to, ze snim musim ke koznimu a ze mu budou ublizovat.
Chtela bych napsat teda pozitivnejsi zpravu, aby maminky nemely takovy strach. My jsme byli na odstraneni molusek vcera a trvalo to asi pet sekund, pani doktorka je odstranila lzickou a maly ani nezabrecel, proste si ani nevsiml, ze se neco deje. takze nemejte z toho az takovy panicky strach jako jsem mela ja. Hlavne nenechat molusky roznest po celem tele. Melo by se to asi podchytit hned na zacatku. Ted si jen rikam, aby se to nevratilo jak tady pisete.
Ale opravdu to nebolelo a vse se odstranilo rychle a bez kriku.
žanet a jiricek

Standa (Út, 3. 10. 2006 - 08:10)

Návod jak bezbolestně zbavit malé děti bradavic.

Chtěl bych se podělit o naše zkušenost s bradavicemi. Naší tehdy 2.leté
Anetce se objevilo na těle několik bradavic. Prví měla 3 bradavice na boku.
Po čase jich měla asi 150 po bříšku na nohách a rukách. Přišli jsme na to jak se jich

bezbolestně zbavit!!!
Více na http://bradavice.nazory.cz/

Brzké uzdravení přejí rodiče Anekty.

Karin (Út, 26. 9. 2006 - 22:09)

Ahojky ! Moje dcera měla molusky před dvěma lety. Přes prázdniny jsme mazali šťávou z vlaštovičníku, asi tak jednou za den. Máme ho na zahradě, tak to nebyl problém. Během měsíce molusky zmizely a už se neobjevily. Kdo nemá možnost čerstvého vlaštovičníku - dá se koupit tinktura.

Monika (Po, 25. 9. 2006 - 19:09)

Ahojky maminy..muj 11měsíční syn měl taky Molusky...moje paní doktorka v té době mě říkala,že je na zákrok ještě malý at to nechám být...když se to ale začalo rozšiřovat a mému synovi bylo 1,5roku šla jsem ke kožní doktorce..ta se na něj vrhla a všechny mu vydloubla...od té doby nechce chodit k doktorce...byla jsem velice naštvaná a vinu jsem si dávala na sebe...no prostě děs...pomohlo to,ale jenom na chvilku.Během měsíce se mu znova udělali a já už věděla,že k ní nejdu..začala jsem lítat po nemocnicích,ale všude mě říkali,že jinak to nejde,než vydloubnout...až jedna paní primářka z jedné nemocnice my pomohla...je to 7 týdení léčba a jde pouze o bylinky...řeknu vám,moc jsem tomu nevěřila,ale když mému synovi začali mizet po 3 týdnech uvěřila jsem...po 4 týdnu už neměl ani jednu a hlavně to bylo uplně bezbolestný...od té doby věřím bylinkám...ted mu jsou 2 roky a stále se nic neobjevilo...jestli budete mít někdo zájem o recept tak se my ozvete na mail tejkalova.monika"seznam.cz ráda napíšu ...ahojky

Návštěvník (Čt, 24. 9. 2020 - 21:09)

Dobrý večer, mohla bych Vás poprosit o recept . Dekuji

Bohumil (Ne, 20. 8. 2006 - 23:08)

Mohu pomoci dětem od 3 roků.Ty mají oslabenou imunitu. Můžeme řešit individuelně e-mailem.Moje adresa:bjaeger"tiscali.cz

Irena (Čt, 17. 8. 2006 - 22:08)

I nás trápí noční můra "Molusky".Můj šestiletý syn měl nejdříve 2 na boku a po odstranění lžičkou se zřejmě roztok z molusek dostal na zdravá místa a jsme v tom znovu.Syn má molusky již po celém těle na různých místech (celkem 30).Máme však velký problém .Po prvním škrábání má tak velký blok ,že nyní se jeho návštěva u lékaře mění v hysterii a tudíž nám lékařka napsala doporučení do nemocnice na celkovou anestezii.Toho se bojíme. Před dvěma lety jsme úspěšně vyléčili molusky u starší dcery pobytem u moře za týden ji zmizeli a měla je v daleko horším stavu než syn.Letos jsme se k moři nedostali ,ale po odkázání na nemocnici, silně uvažujeme ,že manžel se synem k moři pojedou .Toto je jeden příspěvek jak dobře vyléčit molusky ,ale ráda si přečtu vaše zkušenosti .

Vladka (Po, 14. 8. 2006 - 09:08)

Noje šestiletá dcera má také molusky po celém těle.Zjistila to kožní lékařka při kontrole atopického ekzému.Hned jí, po lokální anestézii, 12 bradaviček odstranila vyškrabávací lžičkou. Nejvíc bolestivé to bylo v oblasti ekzému, ale zvládla to na 1!Na další pokračování se chystáme 5.9. Horší je, že dcerka plave aquabely.Může mi prosím někdo poradit, zda má pokračovat, nebo hledat raději jiný sport. Děkuji!

Simona (Po, 24. 7. 2006 - 08:07)

Náš 3letý syn má moluska už 10 měsíců, chodili jsme do plavání pro novorozence do Fylie a jednou jsme to objevili na synkovi, po 3 měsících neúspěšného seškrabávání jsme nechali dělat i krevní testy a nic, slyšela jsem že prý i nějaká homeopatika zabírají, že stávající pupínky prasknou a další se neudělají, ale také jsem slyšela že přenašeč může být i někdo kdo moluska nemá, snažíme se vanu dezinfikovat před každým koupáním dítěte, ale marně je sice pravda že je jich čím dál méně, ale pořád pravidelně chodíme na kožní na seškrabávání. Naštěstí náš syn vydrží hodně, ale mě už to začíná trápit, kožní nám řekla že můžeme vyzkoušet homeopatika a mastičky a cokoli, ale její zkušeností je seškrabávat, seškrabávat a seškrabávat dokud to nezmizí úplně. Jíme vitamíny tak snad to časem bude dobrý, ani se nechodíme koupat, abychom nenakazili další děti, ikdyž někdo nezodpovědný prostě šel nakažené dítě koupat. Zajímalo by mě kolik dětí to tenkrát odneslo, ale to už se nedozvím, protože už jsme tam od té doby nešli a raději ty 3 předplacené hodiny jsme nechali propadnout.

evina (Čt, 20. 7. 2006 - 10:07)

Prosim Vas, moze mi niekto prezradit, kto mal moluska, ze kolko sa z toho dostaval? Ja ich liecim-odstranujem na koznom asi 10ty den. Rada by som vedela, ze ake dlhe obdobie ma to bude este trapit a co to ovplyvnuje. Dakujem velmi pekne za skusenosti a rady.

mobilni poradna (Čt, 13. 7. 2006 - 10:07)

Nevim, zda je toto tema jeste opravdu aktualni. MA dcera ma 15, ale moluska mela v obdobi jeslicek. Dostala atopicky ekzem, kuzi mela jednu supinu, oblicej mela misty fialovy, jak opareny a do toho se ji pridaly moluska. jeden kozni doktor rekl - promastovat a nic vic. Jinak - nejlepsi je veprove sadlo. Nic tolik nepomuze. Ted v 15, kdyz s eji lokalne objevi lozisko ekzemu, fantasticky zabiraji pletova mleka s tea tree olejem. ten kozar totiz rekl, ze ji na to neda kortikoidy, ktere sice spolehlive zaberou, ale moluska by se ji rozsirila jeste vic. Nakonec jsme zacali chodit k jine kozni doktorce. TA rekla, ze kortikoidni mast riskne, protoze mela ekzem v tak hroznem stavu (diky pridanym moluskam), ze by se s tim asi nic jineho delat nedalo. Ekzem se vylecil i nastalo likvidovani puchyrku, ktere mela v dekoltu, na krku, pod kolenem, na rukou, na pipince. Chodivali sjme tam nekolikrat tydne. Trvalo to mozna mesic, nez jsme s ejich zbavili, mozna jeste dyl, protoze s eobjevovala nova a nova a vzhledem k mnozstvi, ktere mela, nedalo se udelat hned opravdu vsechno. Jinak se to pak strhava v narkoze, kdyz uz je to neunesitelne. Moluska se opravdu seskrabavaji malilinkatou ostrou lzickou a nasledne se kazdy pupinek dezinfikuje. Takze, to co pise nekdo vys, ze to nejaky muz mel a maminka mu poradila, at puchyrek narusi a potre tinkturou, to sedi. Ale nelze to dela vlastnimu dvouletemu diteti, kdyz je ma po celem tele. Bylo to hrozne v tom, ze jsme dceru drzeli ja, manzel, sestra a doktorka strhaval za velikeho vriskani moluska. Mne tekly slzy po tvari....ano, bylo to pro mne, jako amtku, hrozne. Ale jinak neverim, ez se da molusek zbavit. ROzhodne se ji uz nikdy vic nevratily. Ma jen tak 1x do roka malinek lozisko ekzemu, ktere zlikvidujeme zinkovymi tabletkami a tea tree oeljem - ne cistym ale v masti, max 2%. Preji vsem pekne deti s cistou kuzi!

Martina (Po, 10. 7. 2006 - 20:07)

Moje dcera má 4 roky, po dobu dvou měsíců má vyrážku a dětská lékařka mi řekla,že to není nic vážného a mám to promaštovat,dnes jsem se dozvěděla,že by mohlo jít o molusky,lékaře navštívíme až zítra,ale děkuji,že jsem se na této stránce mohla informovat, nikdy jsem o moluskách neslyšela

Další blbec (Po, 10. 7. 2006 - 20:07)

Připojuji se k dotazu "co jsou to molusky".Vytvořil se mi na noze výrustek připomínající bradavici.Snaha zlikvidovat bradavici Duofilmem se nasetkala s úspěchem, protože výrustek se proměnil v jakýsi
načervenalý tuhý útvar. Jedná se o molusku? Děkuji.

úplný blbec (So, 27. 5. 2006 - 10:05)

Co jsou to ty molusky?

Tereza (Pá, 26. 5. 2006 - 20:05)

Dobrý den, můj prítel měl molusky. Mel tedy pouze dve, ale zbavil se jich velmi snadno. Jeho maminka je kožařka a poradila mu: musí se porušit povrch pupínku (nejlépe sterilní jehlou) pak pupínek potřít iodovou tinkturou(snad..radši se zeptejte v lékárně). Do 7 dnů by se mely molusky ztratit. Nevím však, jak je tomu u pokročilých stádií, ale tato metoda 100% funguje.

Galina (So, 13. 5. 2006 - 12:05)

škoda,že jsem tohle nečetla dřív:-( Včera nás objednala paní doktorka kožní na vyškrabavaní molusek.Dcerka má 4 roky a celkem se děsím,jak to zvládne.Dostali jsme EMLA krém,kterým jí mám pipínky potřít asi hodinu před zákrokem,ujišťovala mě,že se to místo znecitliví a dcera nic neucítí,ale když to tady čtu,tak tomu přestávám věřit.Má to rozlezené už po celém tělíčku,pokud by se to mělo jeste nekdy vrátit,tak preventivně začnem některými radami,co tu píšete.
Dík za ně a piště dál,maminky!!!

Reklama

Přidat komentář