Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

Cynik - realista (Po, 20. 9. 2021 - 15:09)

A já Okamurovi věřil: " Žádní sedláci, ale agrobaroni bažící po dotacích. Kdo zásobuje jarmarky SPD
20. září 2021 13:36

Hnutí SPD dosud tajilo, kdo zásobuje potravinami jeho předvolební jarmarky. Letáky lákaly na výrobky „českých sedláků a zemědělců“ za „férové ceny“ nižší než v supermarketech. Hnutí však místo drobných podnikatelů nabízí zboží velkokapacitních producentů, zjistil portál Seznam Zprávy. Agrobaronům může podpora SPD pomoci v boji o evropské dotace.
Jarmarky pořádané v srpnu a září v řadě krajských měst České republiky jsou hlavním lákadlem SPD před říjnovými volbami do Poslanecké sněmovny. A to zejména kvůli nízkým cenám jako například dvě koruny za vejce či deset korun za kilo jablek.
Neobvyklé slevy vyvolaly pochybnosti o dodavatelích, hnutí však odmítalo zveřejnit, kdo na akcích prodává. Portál iDNES.cz už dříve s odkazem na zástupce zemědělských organizací informoval, že drobným podnikatelům se ceny nevyplatí a na jarmarcích je pravděpodobně zboží velkých českých zemědělských a potravinářských producentů.
Seznam Zprávy nyní přišly s konkrétními jmény. Maso například pochází z holdingu Rabbit CZ, který vlastní na 20 tisíc hektarů půdy. Jeho majitelem je bývalý prezident Agrární komory Zdeněk Jandejsek. Mléčné výrobky zase podle Seznamu dodává koncern Interlacto potravinářského velkopodnikatele Oldřicha Gojiše. Do jeho rodinného podniku patří například mlékárny Olešnice či Moravia Lacto.
U některých rostlinných výrobků se pak mluví o společnosti AGRO – Měřín, patřící podnikateli Gabrielu Večeřovi. Zde však informace nejsou jednoznačné, zatímco loga Gojišových mlékáren se objevují u stánků na jarmarku a Jandejsek se jednoho z nich přímo účastnil. Jeho zapojení navíc potvrdil místopředseda pražské SPD Jan Čížek.

Všichni oslovení podnikatelé se však odmítli vyjádřit a dodávání výrobků nepotvrdili. „Já se s vámi o ničem bavit nebudu. Na shledanou,“ položil telefon Večeřa po dotazu Seznam Zpráv.
Agrobaroni se mohou strachovat o dotace

Podniky Večeři a Jandejska patří mezi pět hlavních příjemců zemědělských dotací z Evropské unie. AGRO – Měřín bylo loni druhé s 386 miliony korun, Rabbit CZ pátý s 171 miliony. Nejvíce pravidelně s velkým odstupem dostává koncern Agrofert, který premiér Andrej Babiš vložil do svěřenských fondů, ale podle Evropské komise dál ovládá.
SPD přitom dlouhodobě volá po odchodu Česka z Evropské unie, spojení s významnými abonenty peněz z Bruselu tak na první pohled nedává smysl. Velkozemědělcům však hraje do karet agenda hnutí, že české podniky evropský trh diskriminuje.

Kromě boje za povinný podíl českých potravin v obchodech SPD hlasitě kritizuje potenciální zastropování zemědělských dotací. Zásadní téma Společné zemědělské politiky EU hovoří o možnosti omezení maximální výše plateb pro jeden subjekt, což by pro velkokapacitní podniky znamenalo roční ztráty v desítkách až stovkách milionů korun. A mezi takové podniky Rabbit CZ či AGRO – Měřín patří.
Radim Fiala ministrem zemědělství?

Útěchou pro ně může být, že i zástupci české vlády dosud zastropování odmítali a podle aktuálních jednání má být pouze dobrovolné. Zatím však není nic jisté. Zní tak logicky, že by potenciálně zasažení velkopodnikatelé před volbami chtěli podpořit odpůrce takového opatření
Zdroje Seznam Zpráv totiž hovoří o tom, že v případě povolební vládní spolupráce ANO s SPD, která nemůže být zcela vyloučena, by mohl pozici ministra zemědělství obsadit současný předseda poslaneckého klubu hnutí Radim Fiala.

Poslanec vystudoval Vysokou školu zemědělskou a v oblasti v minulosti podnikal. Na dotaz však takovou spekulaci odmítl. „Není to pravda,“ uvedl stručně.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/spd-jarmark-levne-potraviny-dodavatele-zemedelstvi-nizka-cena-kampan.A210920_113003_domaci_pmk

aladin (Út, 21. 9. 2021 - 00:09)

Já mu taky věřil !!!

Návštěvník (Po, 20. 9. 2021 - 15:09)

ODS, SPD a ANO jsou různé podnikatelské chobotnice, které bojují o podnikání ve veřejné správě a zastupují v podstatě stejné developery jako Sekyra group, Penta a dašlí, takže jde o to uchvátit tu moc a pak povolovat a prodávat pozemky a stavět a rozdělovat veřejné zakázky. Navíc v SPD bojují různé frakce. Místopředseda pražské SPD Jan Čížek je podobně jako Jaromír Soukup podnikatel v tiskoviných a prodává v nich reklamní prostor. Jsou to tiskoviny městských částí,které mu přihráli. No a nyní tedy dělá ty letáky a časopisy pro SPD do voleb patrně, celkem plagiáty opět časopisů městských částí, něco jako Kalouskovy složeky. Ono dělají cokoliv aby upoutali voliče. FICO např. dnes vysílal na ČTK video s výzvou Čechům o bezpráví a zvůli na Slovensku a bylo to na ČTK odkud jistě budou odkazy pro Slováky aby to mohli shlédnout. Ono totiž Ficovi prakticky asi znemožňují se takto vyjadřovat na brífizích , když už je v opozici na Slovenských televizích jak soukromých(pravičáci) tak veřejné-ovládla jiná skupina.

Rud Dick Pussy Kozak (Po, 20. 9. 2021 - 15:09)

Presbyteriáni by uklidili tento svinčích v ČR, proč se nedovídáme víc , kde se rozlil nějaký kýbl s térem mimo vozovku, kde praskla kanalizace a vylila se na chodník, kde se zřítil regál a vytvořil mess, která je třeba uklidit. Presbyterián to chce vědět i vidět a uklidí to!

Rude Dick (Po, 20. 9. 2021 - 13:09)

Christmas český je tak hezký, a každý by měl povinně slavit české Vánoce, na to bych zřídil kontrolu s docházkou do domácností namátkou ku štědrovečerní večeři zda je kapr, zda se tím podporuje česká ryba a zda hraje Jakub Ryba a zda je salát řádně uležený nejméně den v lednici, a zda je stromeček vyzdoben.

Návštěvník (Po, 20. 9. 2021 - 13:09)

I tento pracovník si opravu přišel s nevděkem od klientky.Chudák statečně trpí, práce zdravotníka je složitá a podhodnocená vzhledem k tomu co musí zažívat...https://www.itemfix.com/v?t=18cb1w

Návštěvník (Po, 20. 9. 2021 - 13:09)

Relax man, to je populární miskoncepce, že práce hlídače nebo security guard je extra chalenging v ČR, co potom tento prduch z Missisipy, to vše jde k nám. Také musí vydělávat na léky a chléb vezdejší : https://www.itemfix.com/v?t=cyhufb a NEREMCÁ!

Návštěvník (Po, 20. 9. 2021 - 13:09)

A ještě se mu řehtají jak poloopice, zřejmě také volí SPD nebo podobnou stranu v USA jako Republikány za Trumpa.

Návštěvník (Po, 20. 9. 2021 - 13:09)

Velká auta zvláště v hustě dopravně vytížených místech jsou naprosto nevzhodná na osobní přepravu a měl by být jejich vjezd do centra kontrolován. Často uvnitř sedí nějaký domýšlivý jedincec přeceňující svoje schopnosti řídit a pokud se srazí s malým osobním autem tak i při malé rychlosti se jedná o vážnou nehodu často s invalidizujícím nebo smrtelným následkem pro často třeba mladou rodinou obsazené dle předpisů jedoucí malé auto cestující logicky někam společně.Praha by měla následovat příklad větších západních měst jako je Paříž.

Návštěvník (Po, 20. 9. 2021 - 13:09)

Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD! Volím ČSSD!

Návštěvník (Po, 20. 9. 2021 - 13:09)

Lowbudgetariani, to je problém, z nich se rekrutuje zločinnost, prostituce, mafie. A piráti je chtějí zaměstnat v prodeji marihuany a prostituci, vynikající nápat hodný vola!

sdfg (Po, 20. 9. 2021 - 12:09)

OD ODS bych uvítal větší vstřícnost k lidem a místo keců, které si můžou nechat na koledu reálné zlepšení situace nízkopříjmových oborů zaměstnanců jako třeba hlídači.Místo toho nechávají kriminální živly a bývalé STBáky a policajty vydělávat na státních a obecních krajských zakázkách na hlídání, kdy najímají pracovníky z východu a mnohdy obohacené i Čechy, za směšnou sumu např. 100Kč, která je nižší než minimální mzda v této pracovní činnosti 120KČ/h.

aladin (Po, 20. 9. 2021 - 23:09)

sdfg, v ODS jsou jen symí zloději, snad nechceš, aby to co nakradli rozdali potřebným ???

sdfg (Po, 20. 9. 2021 - 12:09)

Kapitalismsu je anální shromažďování. Věc serepetičkářů a cetkařek.Volím ČSSD!

Paula Wikld (Po, 20. 9. 2021 - 12:09)

Ty můj horny horse, já si myslím, že svoboda by měla být vyvážena zodpovědností a práce náležitě ohodnocena, ne podhodnocena.

nona (Po, 20. 9. 2021 - 12:09)

Cyniku nedá mi to a musím napsat svůj názor na paní Lipov, tu éterickou bytost. Dle mého mínění je to fanatička, i když to určitě ''myslí dobře''. Navíc je ovládaná jednou z největších karieristek české politické scény, která se neštítí ničeho, paní Bobo. Ta za svých dvacez nebo více let fungování v politice, působily v Evropském parlamentu, laškovala s komunisty tuším v souvislosti s její kandidaturou na prezidenta, založila stranu, kdy po pár letech ustoupila do pozadí ale ve spolupráci s paní Volf lákala ke spolupráci Klause, začala v Lidicích ovládat nějaký ten spolek antifašistický, ze kterého spousta místních, lidických díky ní vystoupili. Nyní gauneří s tím šílencem ze sněmovny, který kolem sebe kope a kterého si tam nacpala paní Volf s Bobo, aby se opět zviditelnily a urvali nějaký to teplý místečko. Takže nechci se tě dotknout ale musela sem, no..

aladin (Po, 20. 9. 2021 - 23:09)

Nono, kdo to je paní Lipov, Volf a Bobo ???

Cynik - realista (Po, 20. 9. 2021 - 19:09)

Rozhodně ses mne nikterak nedotkla, bez obav… Inženýrku Lipovskou ovšem vidím poněkud jinak – jako ženu, která tvrdě bojuje za to, čemu věří, bez ohledu na osobní útoky, s nimiž musela počítat, a ty začaly ještě dříve, než byla zvolena… ----- Že se paní „Bobo neštítí ničeho“? A není to v politice spíše pravidlem, než výjimkou? Kdo je bez viny, ať hodí kamenem… ----- Mně je prostě inženýrka Lipovská sympatická, a soudím, že Česká televize potřebuje náramně „provětrat“… K čemu vlastně potřebujeme veřejnoprávní televizi? Vždyť je to moloch, který za zhruba 7 miliard koncesionářských poplatků živí vesměs ty stále stejné „kádry“, jedním z mnoha příkladů budiž poslankyně Sommerová, která nahradila exempláře Feriho (kdepak je mu asi konec), a která si televizního rozpočtu odebrala nemálo kousků koláče… není divu, že se velmi aktivně angažovala při odvolání inženýrky Lipovské… Samozřejmě nejen ona, je mnoho tvůrců a „tvůrců“, jejichž televizní produkce dle mne rozhodně neodpovídá oběživu, který ten televizní moloch ročně spolkne. A pochopitelně – zpravodajství… Tendenční, manipulativní, ostouzející pana prezidenta (ať už je jakýkoliv, je to pořád pan prezident), popřávající sluchu především stranám tzv. demobloku a obecně všem, kteří vystupují proti panu Babišovi (a to jsem ho nevolil a volit nebudu). Nejen zpravodajství, též OVM, či neoficiální mistrovství republiky ve skoku do řeči s Jílkovou jsou opravdu „chuťovky“… a tyhle sebestředné, arogantní exempláře platí občané svými koncesionářskými poplatky… ----- Takže podtrženo a sečteno – vážím si boje inženýrky Lipovské, i když musela vědět , že píchá do hnízda sršňů, že mnohým šlápne na kuří oko, nepolevila… a byla „odejíta“ mimořádně sprostým způsobem.

nona (Út, 21. 9. 2021 - 12:09)

Cyniku, něco o rebelování proti mocným tunelujícím firmu vím, sama jsem byla kdysi ''odvolána''. Takže dnes bych doporučovala rebelovat jinak sofistikovaněji chytřeji a pro paní Lipovskou ještě bez fanatismu a s čistým vlastním štítem, který ona vzhledem k tomu, kdo s ní stojí, prostě nemá. Že se každý jako paní Bobo neštítí ničeho, protože se jiní také neštítí ničeho, to pro mě tedy sorry není argument. Veřejnoprávní televizi, že nepotřebujeme? Znáš nějakou s Českem srovnatelnou zemi, která tuto TV nemá? Pak beru, jinak ji pořád považuji ve srovnání s komerčními přece jen za tu lepší variantu. Fakt se nechci dívat na rodinnou a bulvární Primu a Novu, o panu Soukoupovi nemluvě. ČT se musí o něco snažit a věřím, že se zberká, aby to tam k něčemu vypadalo. Takže ano, bylo by potřeba vyčistit ''Augiášův chlív'' ale reálně, ne tím so její příznivci včetně toho blba, co zase likvidoval nábytek ve sněmovně, předvádí. Jo a tomu blbovi ať už proboha někdo řekne, ať si koupí nové sako, když se pere, leze mu z něj pomalu prdel, pardon, dámy prominou ale strašný.....A ještě jedna věc. Doufám, žese s ním Okamura nespolčí, motivovala jsem několik lidí, kterých hlasy by jinak propadli, aby volili SPD, tak ať si neudělám ostudu.

Cynik - realista (Út, 21. 9. 2021 - 19:09)

„Veřejnoprávní televizi, že nepotřebujeme? Znáš nějakou s Českem srovnatelnou zemi, která tuto TV nemá? Pak beru, jinak ji pořád považuji ve srovnání s komerčními přece jen za tu lepší variantu. Fakt se nechci dívat na rodinnou a bulvární Primu a Novu, o panu Soukoupovi nemluvě. ČT se musí o něco snažit a věřím, že se zberká, aby to tam k něčemu vypadalo.“ ----- Nic nenasvědčuje tomu, že se ČT „zberká,“, měli na to dost času… a po odvolání inženýrky Lipovské se tam rozhostí požehnaný klid... a smrádek. V čem je podle tebe ČT nepostradatelná? Že veřejnoprávní televizi mají všechny srovnatelné země? No a? I tam je veřejnoprávní televize hlásnou troubou protiprezidentských mudrlantů? I tam ji ovládá úzká skupina lidí z opozice, podobné našemu „Demokratickému bloku“ (velikánský smích), i tam slouží televize k sebeprezentaci ješitných a samolibých jedinců, ať už v roli modrátorek, či moderátorů, nebo v roli neveliké tlupy stále stejných hostů z řad politiků, či „analytiků, u nichž je nezbytnou kvalifikací chrlit moudra proti pánům prezidentovi a premiérovi, či zběsile útočit na Rusko? I tam veřejnoprávní televize opakovaně reprízují archívní pořady, v našem případě natočené mnohdy ještě za socialismu, nová, původní tvorba je povětšinou žalostnáa zoufalá? ----- Takže – krom toho, že se nechceš „ dívat na rodinnou a bulvární Primu a Novu, o panu Soukoupovi nemluvě“, máš nějaké přesvědčivé důvody, proč a k čemu potřebujeme veřejnoprávní televizi v současné podobě? A ten Soukup je opravdu příšerný… -----"...motivovala jsem několik lidí, kterých hlasy by jinak propadli, aby volili SPD, tak ať si neudělám ostudu" --- Prima, na volbě se shodneme, ovšem dva exempláře ze zdejšího nepočetného hloučku rozhodně neprojeví žádné nadšení...

Reklama

Přidat komentář