Reklama

Podvazky a punčochy

? (Pá, 12. 2. 2021 - 12:02)

Jsi tady?

Pepa (Pá, 12. 2. 2021 - 08:02)

Dříve nosily punčochy a podvazkové pásy všechny ženy, punčocháče neexistovaly. V kolika letech dostala taková slečna svůj první podvazkový pás, se lišilo případ od případu, ale v 15 letech ho už asi nosila. Ve starších příspěvcích lze najít konkrétní příběhy.

karolina (Pá, 12. 2. 2021 - 05:02)

Jak jsem tu psala je mě letos 65 let podvazkové pasy nosím od 15 let tudíž 50 let podvazek at už kovový nebo plastový se mě rozepl tolikrát, že to nejde spočítat.Vždy, když se tak stalo tak jsem samozřejmě hledala místo,kde ho zapnout,protože kdyby povolil ten druhý, což se mě osobně zaplatpambů nestalo,tak jsem hledala místo,kde vyhrnout šaty kombiné a zapnout.Nebylo to vždy jednoduché, dříve byly všude veřejné záchody, ale dnes je to horší.Proto jsem přívítala podvazkové pasy s více tahouny.Vystřídala jsem snad všechny druhy podvazkových pasů,ale pořád nejlepší jsou ty u kterých se dají napínat tahouny a drží jak já říkám na kyčelních kostech.
Samozřejmě ženy obeznější mají problém. Já byla od malička štíhlá mě drží ty na sponky či háčky.Prostě si každá musí vyzkoušet sama. Dnes je výběr, ale já v 15 letech jsem musela, pokud jsem se chtěla líbit vzít ten jedn, který byl.

Alena (Ne, 14. 2. 2021 - 19:02)

Jsme na tom stejně Karolino,také je mně 65a nosím punčochy na podvazky taky už od doby co jako mladá slečna,,jinak to nešlo,bylo to u žen normální,jsem také štíhlá/mám to štěstí/ pasů mám několik,střídám je a žádné choulostivé situace mi nepřipravily občas se jeden podvazek rozepl ale další to jistily.

karolina (Út, 9. 2. 2021 - 05:02)

klucí jste moc chytří, ale dva tahouny dnes už nestačí, skoro všichni výrobci už dnes dělají se třemi a více tahouny. mě se osvědčil ten sice se třemi, ale do pismene ypsilon a tak mám punčochy pojištěné dokonale, když se náhodou jeden at kovový nebo plastový podvazek rozepne tak vedle je druhý

Aramis (St, 10. 2. 2021 - 11:02)

Já bych chtěl v této souvislosti položit všem ženám, zkušeným "podvazkářkám" jeden vyloženě technický dotaz. Kolikrát se vám prakticky stalo,že u podvazkového pasu se 4 tahouny se velvety uvolnily tak,že vám punčocha sjela na noze dolů? Vrtá mi to stále hlavou,neboť mně se to nikdy
nestalo a už jsem vystřídal celou řadu sortimentních typů podvazkových pásů. Takže mám zatím
spíše pocit,že je to do značné míry psychická než technická záležitost. A docela důležitá,neboť
celou řadu žen údajně odrazuje od nošení podvazkových pásů možnost uvolnění punčochy z pásu. Mimochodem, u diskutované bokovky si to už vůbec nedokážu technicky představit,neboť
podvazkové tahouny jsou velmi krátké a délkově nenastavitelné. Takže zejména zadní tahouny
jsou při kritické poloze jakou je např.sedací poloha v silném tahu.
No,ale milé dámy, i kdyby k uvolnění punčochy na vaší noze skutečně došlo, tak věřím,že min. 99% mužů to přejde s milým úsměvem a pochopením a ten zbytek jsou pak sprosťáci na kterých Vám přeci nezáleží!

Ludmila01 (Pá, 12. 2. 2021 - 09:02)

Mohu se pouze ztotožnit s poznatky Karolíny, kdy se mi naštěstí uvolnila obvykle zadní velveta, která je vystavena většímu tahu zejména při sezení nebo podřepu. Je poté obtížné hledat vhodné místo k úpravě mimo zraky kolemjdoucích. Neblahé zkušenosti jsem mívala spíše u plastových velvet a nylonových nepružných punčoch, nikoli u strečových s příměsí Lycry. Po vyzkoušení několika podvazků, včetně bojovky Mitex Ira a dalších jsem zvolila taktéž mnohem kvalitnější se 6ti tahouny ( pruženkami ) a kovovými velvetami. Vhodným výškovým nastavením posunovačů,pro optimální napnutí punčochy, lze těmto " kolizím " předejít. Nestalo se mi ovšem v minulosti, aby se mi punčocha po uvolnění velvety ocitla až u kolenou. U kvalitního podvazkového pásu, nikoli podvazků, které jsou vhodné pouze pro potěšení partnera na valentýnský večer, jsem uvolnění punčochy z kovové velvety řešila pouze výjimečně, spíše z důvodu pochybení mého, nikoli selhání funkčnosti kovových velvet.

Pepa (Pá, 12. 2. 2021 - 12:02)

Uvolnění punčochy z podvazku si za roky nošení nepamatuji, pouze mi jednou praskla plastová velveta a punčocha zůstala držet jen na druhém podvazku. Že se punčocha uvolnila a spadla ke kolenu, se mi podařilo pouze u samodržek.

Ludmila01 (So, 13. 2. 2021 - 08:02)

K uvolnění punčochy, podotýkám nepružných RHT, které vyžadují určité předepnutí, nikoli strečových, jsem se sporadicky potýkala zejména u zadní pruženky ( tahounu ) a plastových velvet.
Zkušenosti s kovovými velvetami u podvazků se 6-ti pruženkami mám zcela odlišné. Ať již u podvazků HQ, Rago a posléze i ikonou Riwaa, které považuji za TOP. Nicméně podvazky střídám i s klasickými silonkami a samodržícími punčochami v rozmezí 7-15 DEN se silikonovými pásky se kterými mám naopak velmi dobrou zkušenost, co se případného sklouznutí týče.

karolina (Ne, 14. 2. 2021 - 06:02)

já jsem si ted zvykla nosit pas se 6 tahouny do písmene Y a když se jakýkoliv podvazek rozepne je kousek od něj druhý, absolutní pohoda

Ludmila01 (Ne, 14. 2. 2021 - 12:02)

Ačkoli jsou Karolíno mým šálkem kávy zejména podvazky z kolekcí Liz, Ingrid a Elisa od Riwy, vím o kterém hovoříte, skvělá volba :-) Nedávno jsem se po delším váhání rozhodla pro změnu pro vyšší, s V-čkovými pruženkami, spíše ze zvědavosti a víceméně na zkoušku, který je svým střihem i pevností zcela odlišný. Velmi příjemně mne ovšem překvapil.
Není pro Vás obtížné uchycení punčochy dvojnásobkem velvet? Z počátku jsem byla po ránu nevrlá.... s uchycením šesti.

karolina (Ne, 14. 2. 2021 - 20:02)

milá ludmilo, když si ty podvazky zapínám 50 let tak už to děláte automaticky, nemám žádné problémy

Karel (Ne, 14. 2. 2021 - 19:02)

Přidám se několika slovy k předchozímu přání všem zamilovaným k dnešnímu Valentýnu. Všem ženám, které považují krásné, rafinované prádlo za svoji každodenní součást. Doba se změnila, je Vás málo, pro které jsou punčochy a sukně běžné. Je pro Vás Ludmilo, Karolíno faux-pax na veřejnosti odhalení části něčeho, co by mělo zůstat skryto? Horní část punčochy, podvazek?

Ludmila01 (Út, 16. 2. 2021 - 18:02)

Snažím se jakémukoli, byť jen částečnému poodhalení podvědomě předcházet. Ovšem není jednoduché v úzké sukni se zadním rozparkem nastoupit do obstarožních, vysokých vozů ČD ze sedmdesátých let, potažmo v pouzdrové sukni vystoupit z auta, aniž by nebyla poodhalena zesílená část punčochy pod lemem, nikoli však podvazek. Určitý společenský prohřešek připouštím, ale vysloveně za faux pas nepatrný okamžik poodhalení nepovažuji, byť mám etiketu pana Špačka nastudovanou.

Karel (Pá, 19. 2. 2021 - 22:02)

Děkuji Ludmilo a Karolíno,rozumný přístup obě. Každý chlap se rád podívá na vaše pěkné nohy s fantazií. Ludmilo co znamená název Rht punčochy? Odpovíte na všetečnou otázku, jak nosíte kalhotky s dlouhým podvazkovým pásem? Pod ním nebo přes něj?

Ludmila01 (So, 20. 2. 2021 - 11:02)

Označení RHT punčoch zcela doslovně popsal Aramis v předchozím příspěvku. Doplňkově u těchto punčoch výrobce uvádí i informaci " non stretch ",....nestrečové, nepružné punčochy, což klade pečlivý důraz na správný výběr velikosti chodidla i délky punčochy.
U vyšších podvazkových pásů a potažmo i po funkční stránce si neumím, obdobně jako Karolína, představit návštěvu toalety s kalhotkami pod.... U konkrétního podvazku Beth od Riwy, který je zapínán řadou 13 háčků, který je svým střihem opravdu vysoký oproti ostatním, který jsem si zkoušela doma v soukromí, o samotě, víceméně v rouše Evině.... pouze s punčochami....jsem od použití kalhotek poněkud upustila.

Aramis (Út, 23. 2. 2021 - 11:02)

To je docela zajímavé,já jsem dosud žil v přesvědčení,že ženy z pochopitelných praktických důvodů nosí kalhotky "přes" a "pod" je nosí pouze modelky předvádějící podvazkové pásy proto aby byly při presentaci vidět. Jinak u vysokých podvazkových pásů či korzetů s tahouny na podvazkové punčochy ( viz např. firma Klingel) ,které sahají až pod zadeček, mi připadá skoro zbytečné kalhotky oblékat. Může to být docela příjemné v teplém počasí chodit takto oblečená v sukni s ventilací odspodu, co myslíte dámy?

Ludmila01 (St, 24. 2. 2021 - 10:02)

Zůstaňte Aramisi u svého přesvědčení, máte dokonalý přehled o dámském prádélku, nicméně.v teplých dnech, kdy jsou punčochy nebo silonky v zaměstnání každodenní nutností si lze zvolit i možnost mnohem pohodlnější a příjemnější, což ponechám na Vaší fantazii. Kombinuji jemné punčochy i se silonkami, které jsou opatřeny malým bavlněným klínkem umožňujícím pohodlné nošení.....i bez..

Aramis (Čt, 25. 2. 2021 - 17:02)

A kde nakupujete punčochy Ludmilo? Já jsem si poslední dobou oblíbil e-shop ekskluzywna.cz,
mají tam docela široký výběr punčoch i punčocháčů za docela slušné ceny i když poslední dobou již také podražili. Ale pořád se tam dá vybrat od laciných pro denní nošení až po ty,co iniciují "mužskou fantasii", jak tomu říkáte.

Ludmila01 (Čt, 25. 2. 2021 - 19:02)

Dříve jsem punčochy Aramisi nakupovala víceméně náhodně v prodejnách s dámským spodním prádlem a galanteriích. Nyní jsem se po velmi dobrých zkušenostech, co se sortimentu týče, omezila na nákup punčoch u Timea.
Velmi jemné silonky 5-8 DEN, kupříkladu Veneziana Summer 5 DEN, Gatta Holly 8 DEN s oblibou nakupuji u luxusnipradlo.cz. Dříve jsem volila možnost vyzvednutí zásilky na výdejním místě prodejny SARA s možností vyzkoušení konfekce, nikoli punčochového zboží. Nyní objednávám přímo z e-shopu do místa bydliště.
V podstatě zůstávám téměř u totožného zboží, které mám již vyzkoušené k naprosté spokojenosti a při objednávkách již řeším pouze volbu odstínů.

Reklama

Přidat komentář