Reklama

Podvazky a punčochy

Ludmila01 (So, 27. 2. 2021 - 07:02)

Aramisi, k veškerým velmi jemným silonkám i punčochám 5, 7, 8, 10 DEN přistupuji s maximální opatrností. Šetrné zacházení výrazně prodlouží nejen jejich bezchybný vzhled, ale svým způsobem i " životnost ". Již samotné vyjmutí z obalu a posléze i oblékání řeším striktně za použití jemných rukavic, aby nedošlo k nechtěnému zatržení. Svůj účel v krajním případě splní i hygienické rukavice určené k výběru pečiva, které se pohodlně vejdou do kabelky. Totéž platí i u šetrného přeprání v ruce, síťkovém sáčku a taktéž nutnost použití spodničky nebo sukně s hladkou podšívkou. I u těch nejjemnějších silonek 5-8DEN se mohu obvykle těšit v průměru s 10ti použitími. Punčochy lze oproti silonkám pochopitelně při poškození spárovat. Přeji krásný a pohodový víkend.

Aramis (So, 27. 2. 2021 - 22:02)

Ultratenké punčocháče či punčochy 5-8 DEN v tělové barvě už nejsou na nohou skoro vidět,ale v teplých dnech jsou fajn. Protože jsou však velice choulostivé na zátrhy a údržbu,tak jsou asi vhodné jen pro slavnostní příležitosti. V této souvislosti jsem se chtěl zeptat,zda jsi zkoušela někdy tzv.tekuté silonky,např. Air stocking či Nyce legs? A pokud ano,jaké s nimi máš zkušenosti?

Ludmila01 (Ne, 28. 2. 2021 - 12:02)

Snažím se Aramisi příliš světlým odstínům punčoch i silonek, Light Natural, Nude, Beige....vyhýbat. Vyhovují mi tmavší odstíny Lyon, Bronze, Antracit až po černé. Například u ultatenkých a velmi průsvitných Gatta Holly 8 DEN, oceňuji zejména efekt tzv." holých nohou ", přičemž působí pohledově dojmem luxusních, společenských nylonek.
Punčochy Nyce legs ve spreji jsem v horkých letních dnech vyzkoušela. Působí dokonalým hedvábným make-upem, skryjí případnou nedokonalost pokožky, to nemohu popřít, ovšem škála dostupných odstínů je velmi omezená a v podstatě končí u tmavší tělové v odstínu opálené pokožky.

Aramis (Ne, 28. 2. 2021 - 15:02)

Z praktického hlediska mohou být tekuté silonky pro ženy,zejména mladší ročníky, které si holí nohy (což je prý nezbytnou podmínkou při aplikaci tekutého spreje) zajímavé. Dokonce i uváděná spotřeba (20-25 aplikací) z jednoho sprejového balení vypadá cenově příznivě. Nicméně já se na punčochy dívám z toho mužského hlediska a trochu neskromně předpokládám,že v každé ženě by mělo alespoň trochu té touhy se předvést a muže svádět. A bez toho klasického "prádelka" si to nedovedu moc představit. Nevím totiž jak by muže nadchlo vědomí, že si žena půjde po milování umýt nohy . . .

Ludmila01 (Ne, 28. 2. 2021 - 19:02)

Nejen punčochy ve spreji Aramisi vyžadují dokonalou depilaci nohou.... nicméně s Vaší poslední větou naprosto souhlasím :-) Pracovní část dne striktně odděluji od svého soukromí......

Aramis (Po, 1. 3. 2021 - 11:03)

Já se přiznám Ludmilo,že jsem při rozhodování o nákupu punčoch tak trochu šetřílek. Týká se to zejména punčoch určených pro denní nošení u kterých je zvýšená spotřeba. Proto jsem si oblíbil punčochy zejména od polských výrobců ( obch.značky Gatta,Fiore, Sesto senso, AWE),protože jsou i u nás dostupné v přijatelných cenových relacích a ve srovnání s našimi tuzemskými značkami i v širším sortimentu a barevnosti. Je na nich prostě vidět,že Polsko je větší trh, dámy tam podvazkové punčochy více nosí a hlavně to také výrobci punčoch mají marketingově lépe zvládnuté. Mimochodem, tenké punčochy 6 nebo 8 DEN ve více barvách od polských výrobců seženu i v pěkných cenách, naši výrobci (Elite,Evona) nic takového nenabízejí. Na našem trhu je sice spousta prodejců punčoch,kteří však vesměs punčochy chápou jako erotické prádlo a podle
toho také vypadají jejich prodejní ceny,které jsou často pěkně přepálené. Vím o čem mluvím, v oboru výroby punčoch jsem pracoval,takže mám dost konkretní představu jaká je jejich výrobní cena. Takže si při výběru punčoch nejdříve předem projedu nabídku vytypovaných e-shopů a většinou nikdy nelituju,že jsem to udělal. A pak ještě jejich dodací podmínky,které se také často dosti liší. Ostatně dnes v období dlouhotrvající pandemie to ani jinak nakoupit než přes e-shopy nejde. Ale chtěl jsem se zeptat,jaké máš ráda barvy punčoch? Psala jsi,že tmavší odstíny hnědé a černou. Tak to máme stejný vkus. Ale máš ráda ještě jiné,barevnější?

Ludmila01 (Ne, 7. 3. 2021 - 12:03)

Není mi Aramisi dvacet, kdy bych si mohla dovolit barevnější odstíny, ačkoli výběr je nyní mnohem širší, než tomu bývalo dříve. Netuším do jaké míry se změnily technologie, nicméně vývoj se posunul mílovými kroky. Výběr podvazkových punčoch u českého výrobce Elite je velmi úzký. Občas si koupím Melanie, které jsou v podstatě jediné, které mne oslovily, byť jsou 15 DEN. Nelze je srovnávat například s Cervin Capri, které jsou zcela o něčem jiném. Nejširší škálu odstínů silonek měla svého času Bellinda, podotýkám....měla...byť se k tomuto trendu nesměle s odstupem času navrací. Vybrat si ze sortimentu nejen podvazkových, ale i samodržících punčoch, s ohledem na jemnost vlákna, transparentnost....je i v dnešní době poněkud obtížné. Netušila jsem, že máte s punčochovým zbožím i praktické zkušenosti :-)

Aramis (Ne, 7. 3. 2021 - 16:03)

Podvazkové punčochy z Elitky ( Melanie,Brigita,Braňa,Karélie) jsem Ludmilo odzkoušel prakticky všechny,které nabízí ve svém sortimentu. Upřímně řečeno svou kvalitou mě příliš nenadchly. To už pro moje potřeby jsou lepší punčochy typu RHT ( Miluše,Milka) z Evony, zkoušel jsem i jejich samodržky RITA. Ale hodnocení závisí na úhlu pohledu,co od nich člověk očekává. Já jsem spíše člověk sportovního zaměření ( běžky,horské túry apod.) takže pro mou potřebu vyžaduji spíše delší životnost za rozumnou cenu. Navíc já jako muž nosím punčochy pod svrchním oblečením
takže estetická stránka punčoch u mě nehraje zase až tak podstatnou roli. Něco jiného je to u žen,které nosí punčochy jako součást svrchního oblečení k sukním a chtějí se pochopitelně okolí také líbit.
Asi bych měl také prozradit jak jsem se k praktickému nošení punčoch jako muž dostal. Není zase na tom nic intimního, na začátku byly zdravotní důvody. Před pár lety jsem v dúsledku postupujícího diabetu 2.stupně dostal tzv.polyneuropatii dolních končetin. Ta se pocitově projevuje tak,že necítím nervové dráhy nohou tak,že mám pocit chladu a jakoby omrzlých chodidel. A protože jsem dříve pracoval v pletařském oboru,napadlo mě odzkoušet dámské punčochy. Díky svým vynikajícím tepelně izolačním vlastnostem mi udržují pocit tepla a jemně masírují pokožku nohou při chůzi. A postupně jsem si na ně tak zvykl,že už je nosím prakticky denně. Pocitově mi nejlépe vyhovují podvazkové punčochy či samodržky, u punčochových kalhot
se cítím trochu svázaný a s obavou aby se mi při pohybu neroztrhly kalhoty v rozkroku. Za svoji
"zálibu" se nikterak nestydím, koneckonců jedná se u mě o spodní prádlo,které není vidět,takže
není ani důvod aby se okolí nějak pohoršovalo. Moje manželka je v tomto ohledu také tolerantní a nemá s tím žádný problém. Navíc já patřím ke generaci,která zažila dobu,kdy ženy nosily podvazkové punčochy zcela běžně jako spodní prádlo. A pracoval jsem obklopen ženami,které si
běžně přede mnou zapínaly podvazkové punčochy a ani jedna ze stran na tom neviděla nic erotického. Takže jsme si běžně poklábosili jaké punčochy se jim momentálně líbily. Erotika se z punčoch začala dělat až později. Tak snad jsem svou motivaci k danému tématu alespoň trochu ozřejmil a nezbývá mi než doufat,že jsem se se svými příspěvky nějaké dámy negativně nedotknul.

Ludmila01 (Ne, 7. 3. 2021 - 21:03)

Zcela Vás Aramisi chápu. Nevidím v tom nic špatného, pokud si muž oblékne dámské punčochy z důvodu, který zmiňujete. V době, kdy naše maminky nosily podvazky zcela běžně jsem se nacházela ještě v kočárku, nicméně první zkušenosti jsem čerpala zejména od ní, kdy jsem si potají zkoušela její Elitky s podvazkovým pásem. Dnes na to obě s úsměvem vzpomínáme a svým způsobem mamka čerpá poznatky naopak ode mne. Překvapil mne její zájem nejen, co se kvalitních podvazků týče, ale taktéž o mnohem jemnější silonky, které si kupuji a kterým se dříve víceméně vyhýbala. Je pravdou, že nelze srovnávat produkci punčoch před čtyřiceti lety se současností, potažmo s produkty pro muže. Mám v živé paměti výraz partnera, když jsem mu na jednom turistickém výšlspu v sychravém počasí nabídla svoje silonky, aby si je oblékl pod kalhoty...pro zahřátí. Po několika minutách je nejen ocenil, ale také se přestal s podivem ptát, jak je mohu nosit k sukni i v zimě.

Aramis (Po, 8. 3. 2021 - 13:03)

Děkuji za hezká slova,Ludmilo. Jinak jsem se samozřejmě podíval na ty francouzské punčochy
na www.cervin-store.com/cs/nylon a mohu říct,že tak krásné punčochy asi rozjasní oko každého muže. Doporučuji Ti se také podívat na www.ladamedefrance.com resp. na La Dame de France - you tube, kde uvidíš krásné punčochy i v reálném barevném provedení v doprovodu podmanivé
hudby. To už se pak našinec jenom zasní a připadá si jak když prochází umělecká díla v nějaké pařížské galerii. Marná sláva,ne nadarmo se říká, že módu,kosmetiku a rychlá auta mají Francouzi a také Italové nejhezčí na světě.
Já si pak jen mohu povzdychnout,že je škoda,že jsem se nenarodil jako žena. I když mi manželka tvrdí,že mám krásné štíhlé nohy s úzkými "ženskými" chodidly a že mi na nich punčochy docela sluší, tak nošení takových krásných punčoch vyžaduje přece jenom dámskou nožku v pěkné sukni a střevíčku nejlépe na podpatku. A oblékat se jako transvertit tak na to psychicky nemám.
Ale chtěl jsem se Tě přeci jenom k těm punčochám něco zeptat. Podle mého názoru se jedná už o docela luxusní punčochy, k jakým příležitostem a jak často je nosíš?
A protože je dnes MDŽ, tak Ti přeji vše nejlepší a alespoň obrazně Ti věnuji FF punčochy,které se mi v diskutované presentaci líbily nejvíc!

Ludmila01 (Út, 9. 3. 2021 - 20:03)

Děkuji Vám Aramisi za milé přání i poskytnuté odkazy. Pokud mi čas dovolí, ráda se podívám. Francouzské nylonky jsou velmi krásné....o luxusu nemluvě. Především kolekce Cervin Capri 7 a 10 DEN, které mám nejraději, působí vzhledem na nohou jako ta nejjemnější pavučinka. Ten pocit nelze slovy popsat. Obvykle jsem je nosila spíše ke slavnostním příležitostem, do společnosti, když jsem si chtěla zpříjemnit romantickou večeři " ve dvou " v restauraci.... nicméně téměř s ročními vládními omezeními, kdy jsem si je pouze pečlivě schraňovala a doplňovala " zásoby ", jsem se nechala obměkčit a u několika již rozbalených párů nalézt poněkud.....smyslnější využití.

Aramis (St, 3. 3. 2021 - 15:03)

Ještě bych doplnil zhora uvedený text konkretním příkladem pro dámy či pány ( třeba jako vhodný dárek k nadcházejícímu MDŽ) milující klasické podvazkové punčochy:
Podvazkové punčochy AWE 20 DEN nebo 56 DEN za 29,- Kč/pár resp.39,- Kč/pár ve 4 barevném provedení se širokými horními lemy ve kterých perfektně drží velvety podvazkového pásu. Protože jsou pleteny z chemického vlákna PAD 6.6 (původní Nylon 6.6) namísto obvyklého PAD 6, tak mají vyšší pevnost v tahu. Což prakticky znamená,že mají vyšší životnost a proto je možné je nabízet pouze v jedné universální velikosti. Jsou proto ideální pro běžné denní nošení ( do práce apod.). Mimochodem, chemické vlákno PAD 6.6 se také používá jako výchozí materiál k výrobě
kompresních punčoch,které jsou charakteristické vysokými nároky na pevnost materiálu.
K takovým punčochám je pak ideální podvazkový Mitex IRA pás za 399,- Kč ( včetně dopravy přes
Zásilkovnu), opět ve 3 barevných provedeních a v 6-7 odstupňovaných velikostech podle obvodu
pasu. Je hladký, perfektně tvaruje bříško a dobře se nosí (to si ovšem musí každá vyzkoušet). Jak
již bylo řečeno, má sice jen 4 plastové velvety, zato ale na zmíněných klasických punčochách s širokým horním lemem perfektně drží. To vše najdete na již zmíněném ekskluzywna.cz.
Takže na uvedeném konkretním příkladu jsem chtěl jenom ukázat,že nošení kvalitních podvazkových punčoch není zase tak drahá záležitost, jak se někdy některé dámy vymlouvají ....

karolina (Pá, 5. 3. 2021 - 21:03)

Jsi asi velmi vzdělaný co se týče teorie punčoch, ale už asi né jejich dlouhodobého nošení.Jak už jsem napsala nosím podvazkové pasy a punčochy 50 let a nikdy jsem nestudovala jejich složení, bud vydržely
délé byly lepší nebo né byly horší. Barva se vždy řídila modou a hlavně dostupností. Dnes, když
by se dalo vybrat z barev tak mě to nedovolí věk.

Aramis (So, 6. 3. 2021 - 11:03)

Milá Karolíno,jestli jsi pochopila mé příspěvky k danému tématu jako poučování jaké punčochy mají dámy nosit, tak to se moc omlouvám. Naopak tvých praktických zkušeností s nošením punčoch si velmi vážím. Ale doba se mění, materiál i technologie výroby punčoch také a tak jsem považoval za potřebné na některé aspekty upozornit,protože výběr ze sortimentu punčoch je dnes oproti minulosti velmi široký. Jaké punčochy si pak kdo vybere podle svého vkusu či zvyklostí je samozřejmě jeho intimní věc. Pokud se týká praktických zkušeností s nošením punčoch i zde se doba oproti minulosti změnila,nošení punčoch či silonek není již tak úplná doména žen stejně jako není nošení kalhot jen doména mužů. Myslíš,že muži nemohou mít praktické zkušenosti s nošením punčoch ?

Aramis (St, 24. 2. 2021 - 17:02)

Děkuji Ludmilo za kompliment,pokud se týká znalostí dámského spodního prádla. Nicméně není na tom u mě nic světoborného, protože v minulosti jsem pracoval v diskutovaném textilním oboru včetně příprav módních přehlídek dámského spodního prádla. Takže jeho erotická stránka mě celkem nebere, spíše mě zajímají jeho aplikační vlastnosti a s tím související komfort při jeho nošení. Neboť nadále považuji punčochy včetně podvazkových pásů za krásné spodní prádlo (jak už jsem
dříve uvedl) a byl bych rád,kdyby ho zase ženy začaly v hojném počtu nosit . . . .

Ludmila01 (Čt, 25. 2. 2021 - 08:02)

Nemáte zač Aramisi, rádo se stalo. Překvapila mne Vaše dokonalá definice RHT a FF punčoch i široký přehled. U spousty žen a zejména mužů jsou podvazky víceméně vnímány jako erotický doplněk pro intimní potěšení. Nahrává tomu svým způsobem nejen povědomí o tomto segmentu prádélka, ale zejména dostupnost tohoto sortimentu v běžných obchodech, kde lze nalézt v drtivé většině opravdu kousky pouze pro intimní potěšení partnera v očekávání vášnivé noci. Byť jsou na pohled krásné, bohužel po funkční stránce, k dennímu nošení, zcela nepoužitelné. Kvalitní podvazkový pás od kterého očekávám nejen určitý komfort, ale především splnění základní podmínky.... stoprocentní podpůrné funkce punčoch, nenaleznete na " první dobrou " za první výlohou.

David (So, 27. 2. 2021 - 00:02)

Ludmilo podvazky nosíte jenom jako součást ošacení nebo taky večer jako erotické prádlo?

Ludmila01 (So, 27. 2. 2021 - 18:02)

Svůdné prádélko mi Davide není cizí ani při intimnostech. Není tajemstvím, že rafinované prádélko působí....mimo jiné aktivity partnerky.... v zorném poli muže, jako " podpůrný prostředek ", velmi pozitivně na kvalitu....odvedeného výkonu...

Aramis (So, 20. 2. 2021 - 10:02)

RHT punčochy - zkratka Reinforced Heel and Toe. V překladu vyztužená pata a prstová část. Takový typ podvazkových punčoch vyrábí a prodává např. Evona Chrudim.
Jinak pokud by vás zajímalo o tomto tématu více, existuje na doktorce.cz diskusní téma pod názvem "Punčochy typu Fully fashioned a RHT".

karolina (So, 20. 2. 2021 - 06:02)

Já na všechny které mám nosím kalhotky na pas WC je WC

Reklama

Přidat komentář