Reklama

Antidepresiva

JITKA (Čt, 8. 6. 2006 - 15:06)

Nemáte někdo zkušenosti s Welbutrinem? Já jssem ho ted začala brát a než začne účinkovat beru k němu ještě Lexaurin. Naposledy jsem brala prášky na nervy před deseti lety o to oxazepam a pak jsem byla docela dobrá až na občasný úzkosti. Ted jsem se dostala do stavu kdy bez prášků asi nebudu moct fungovat a do depresí ke kterým nemám žádný důvod. Prostě mám se dobře ale jsem v šílený depresi. Navíc začínám zapomínat a být roztěkaná. Myslíte že to patří k tý depresi? Děkuji za odpověd

E (St, 7. 6. 2006 - 19:06)

Přijde mi šílené, že to trvá tak dlouho a ještě píšete, že vám pomohly třeba až třetí, co jste vyzkoušeli.... to je tedy vyhlídka...

Helena (St, 7. 6. 2006 - 07:06)

Jirko, a přibral jsi? Já už jsem vyzkoušela spoustu AD (super je Prozac, absolutní životabudič :o)) a Esprital byl pro mě absolutně nejhorší zkušenost. Překonávat celý den tu šílenou únavu a ospalost bylo hrozné, a taky jsem pořád žrala a žrala. Za měsíc jsem přibrala asi pět kilo! Teď už tento dryják používám tak, že když se potřebuju vyspat, vezmu si ČTVRTKU prášku a do půl hodiny se motám a usínám. Ale zvýšenou chuť k jídlu pociťuju i při tomhle minimnožství druhý, někdy i ještě následující den. Podle mě je to sajrajt. Ze mě na čas udělal ploužící se, zívající a žeroucí trosku. Naproti tomu Prozac (Deprex) mě vůbec netlumí, vlastně jsem nezjistila jediný vedl.účinek - akorát když se na něj člověk napije alkoholu, tak je to hodně zlé :o) Ale to je samo mimo mísu. Jinak pro všechny - já se léčím s přestávkama už osmnáct let. Připadá mi, že doktoři hrozně rádi experimentujou a jak se objeví nové AD, hned se ho snaží vnutit. Takže jsem jich odhaduji tak kolem deseti vyzkoušela. A moje zkušenost s tím "zabíráním" - pokud nezabraly během prvních 10, 14 dní, nezabraly už nikdy (já vím, že si to protiřečí s příbalovými letáky, ale je to moje zkušenost). Pokud to někdo berete dva měsíce bez efektu, tak se to těžko změní a tyhle prášky asi nejsou pro vás ty pravé.

E (Út, 6. 6. 2006 - 21:06)

Pro Jirku- ne, myslím přesně Mirzaten. Jsem z toho dost nešťastná, cítím se hrozně. Beru to 14 dní a jsem moc unavená, úplně dřevěné a jakoby nejisté ruce i nohy... Přitom musím normálně fungovat... Vím, že antidepresiva zabírají za delší dobu, prototo nechci hned vzdávat. Ve vedl. účincích je napsáno ospalost především v počátcích léčby. Za svým doktorem jdu až tak za 14 dní, tak se ho nemůžu ani zeptat a asi není moc lidí, co má s tímto lékem zkušenosti....????

Jonatan (Út, 6. 6. 2006 - 20:06)

Pro fff: co já bych za to dal, kdyby mi doktor předepsal Neurol -musím ho shánět pokoutně a dá to dost práce.

Jirka (Út, 6. 6. 2006 - 18:06)

Nemyslíš náhodou mirtazapin? Já ho beru (Esprital), 30 mg. vždy na večer. První týden jsem po něm byl také hodně ospalý, pak to celkem přešlo (jsem sice stále unavený, ale to jsem byl před tím taky). Beru ho už ale 2 měsíce a stále bez nějakého výsledku :-(.

E (Pá, 2. 6. 2006 - 18:06)

Má někdo zkušenosti s Mirzatenem? Beru 15 mg pouze týden,jsem strašně ospala a unavená (což může být ale i stresem a prac. vytížením apod). Kdy vedl. účinky odezní? A ještě jedna otázka-jak se projevuje, když má někdo panický záchvat? Děkuji....

sabina (So, 6. 5. 2006 - 21:05)

Oni vzdyckyk predepisou vsechno co se da. Vi uplnyhovno. Ani moji mamce jeji psycholozka nebyla schopna rict, ze trpi panickyma zachvatama. Krava s prominutim.

fff (Po, 1. 5. 2006 - 17:05)

dobrý den, je normální když mi lékař na třes rukou předepíše neurol?

milada (Čt, 13. 4. 2006 - 07:04)

prosím o radu.Paní doktorka mě předepsala citadel asi hodinu po užití se mě zvíší tlak
horní přes 200 adolní přes 100 je jiný lék který by mě tak velký tlak nezpůsobil?
DĚKUJI

Monika (Po, 3. 4. 2006 - 21:04)

Prosím o nějakou informaci ohledně EPIRALU, má někdo s tím zkušenosti???? Dík !!!!

Dessy (Po, 3. 4. 2006 - 16:04)

mám dlouhá léta problémy, navštěvuji psychiatra, dostávám už několikátá AD, naposledy Efectin, nepozoruji po žádných AD zlepšení, polykám je asi zbytečně. Když je mi nejhůř, pomůže jedině Neurol, i na spánek, Hypnotika neberu.

Jirka (Čt, 30. 3. 2006 - 18:03)

Jsem dva dny na Espritalu a jsem po něm hrozně malátný. Máte někdo s tímto lékem zkušenost? Zmízí časem tahle malátnost? A jaký byl účinek léku tak po měsíci?

Monika (St, 29. 3. 2006 - 14:03)

EPIRAL - říká to někomu něco, pomáhá??? Dík

Martin (Čt, 23. 3. 2006 - 20:03)

Není za co děkovat...ve zdraví to přežiješ určitě, aspoň co se fyzického zdraví týká - když je člověku špatně, že má pocit, že se s ním něco deje i fyzicky, že mu třeba musela odumřít polovina mozkových buněk, pomáhá uvědomit si, že fyzicky se s tebou nic neděje, že až to přejde nebo zmírní se to, žádné fyzické následky to mít nebude, že to není žádná záhadná, ale docela běžná, velmi rozšířená, přesně popsaná nemoc. Když je člověku špatně, je těžké takhle přemýšlet, pro člověka není žádné "potom", ale pokud si tohle aspoň trošku dokážeš uvědomit, může to být ten impuls, kdy se to vždycky na chvíli zase zlomí a je ti dočasně líp. Je to jenom taková malá berlička, než zaberou prášky - nic to dlouhodobě neřeší, ale trošku to na chvíli pomáhá. (aspoň mně dřív pomáhalo)
Měj se a ještě jednou hodně štěstí.

Monika (Čt, 23. 3. 2006 - 17:03)

Dobrý den paní doktorko, máte někdo zkušeností s lékem Epiral ?? Říká se, že se u toho zlepšuje i myšlení, je to pravda?

Ruda - Martinov (Čt, 23. 3. 2006 - 17:03)

Diky moc, snad to ve zdraví přežiju, ahojky a ještě jednou dík

Martin (Čt, 23. 3. 2006 - 16:03)

To nevím, nepiju, na těch prášcích je napsané, že se alkohol pít nemá. Jednou jsem za tu dobu, co je beru, pil víno a žádný vliv to na mě nemělo, ale raděj se zeptej doktora.
Přeju hodně štěstí u maturity, hlavně aby ti ty prášky rychle zabraly a mohl ses v klidu učit...

Ruda - Martinov (Čt, 23. 3. 2006 - 12:03)

Jsem rád, že si mohu s někým podobným vyměnit pár slov. Také studuji a čeká mě letos maturita. Chci se ještě zeptat možná na blbou otázku, ale pro mladé kluky jako já asi běžnou, MUŽU SI DÁT PIVO ??? Necítím se být závislákem, ale s klukama si vždy něco dáme pivo, vínko i štamprli. Nebo to už je pro mně tabu. Dík předem za pár t

red bull (Čt, 23. 3. 2006 - 00:03)

Jezismaria, co to tady kdo mele o geopatogennich zonach!! Jedinou patogenni zonu mas ty miusto mozku.
Tloci do hlavy lidem s depresi, ze jsou pod vlivem geopatogenni zony by melo byt trestne!! Jdi s tim do prd..e!

Reklama

Přidat komentář