Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

asi tak (St, 7. 10. 2020 - 12:10)

Vědci oslovili Boha. I my umíme oživit hmotu. Skuste rád se podivam. Tak jo, vědci vzali nadobu a nabirali hlinu. Bůh na ně volá, hoši ale ta hlina je moje!

jehovista lže (St, 7. 10. 2020 - 12:10)

Nátlak nefunguje ani v rodině rodič - potomek. Nátlak nefunguje ani ve škole učitel - žák. Nátlak nefunguje ani v pozici pán - pes. Dokonce i psovi musím mít respekt. Když to lámu, tak to zvorám. Nejde to. Je to velmi citlivé, je to balanc. Člověk se nemůže chovat jako slon v porcelánu. Mimochodem, pobožní, vy byste měli být rádi, že žijete ve státě, kde se vy osobně, každý z vás, nemusí bát pronásledování, můžete se modlit ve svých kostelích, sborech, můžete si nakupovat tuny náboženské literatury, můžete prakticky cokoli. Ale vy si toho nevážíte. Nevážíte si svobody a toho, že vás nikdo neomezuje. Jste rozežraní a nevíte už roupama, co byste....

jehovista lže (St, 7. 10. 2020 - 11:10)

A jak to bylo na počátku - odkud se vzala hmota, jak vznikl první virus, první bakterie - o tom jsou jen spekulace. NEVÍME. Ale že něco nevíme, neznamená, že tam povinně musíme strkat nějakou nadpřirozenou bytost. Možná existuje nějaká nadpřirozená bytost, co to způsobila, možná ne. NEVÍME. Někdo v tu nadpřirozenou bytost věří, někdo ne. Nejodpornější je to vnucování - ty musíš. TY MUSÍŠ VĚŘIT V TO, V CO VĚŘÍM JÁ. To je něco tak odporného, pokřiveného, nechutného, že nad tím kroutím hlavou. Toho se zbavte pobožní. Jde to ovládnout. Byl jsem taky pobožný, mnoho let jsem byl pobožný. Většinu života jsem byl pobožný a když jsem se setkal s ateistou, tak jsem mu řekl, v co věřím, netajil jsem svoji víru, ale NEVNUCOVAL jsem mu ji. Neříkal jsem mu, že musí věřit. Nedělal jsem na něj nátlak, protože nejsem kokot jako někteří tady a protože jsem věděl, že s nátlakem bych dosáhl pravého opaku. Tedy zapření se toho člověka. Nátlak jako dělali komunisti nebo fašisti nikam nevede. Zbavte se toho, je to odporné. Nefunguje to. Ani to vyhrožování peklem satanem a další nesmysly. Jste stupidní, když si myslíte, že to může fungovat na někoho, kdo tomu nevěří. Znovu říkám, byl jsem pobožný, vím, že pobožní lidi mají tendenci evangelizovat, měl jsem to taky, ale nikdy ne přes nátlak a podpásovky a středověké strašení. To jsem věděl, že nemůže fungovat. Jak to, že vy to nevíte? Co vás to v těch vašich církvích a sektách učí? Copak se nemůžete trochu modernizovat a opustit ducha středověku?

jehovista lže (St, 7. 10. 2020 - 11:10)

Tady na tento server darwinisti nechodí. Tedy že by někdo věřil pouze na náhodné mutace. To by byla pošetilost stejná jako věřit, že za všecko může hebrejský bůh. Vždycky když si někdo chce situaci ulehčit, zjednodušit, zprimitivizovat, tak se se 100% jistotou mýlí. Náhodné mutace se jistě dějí, ale je vyloučeno, aby byly zodpovědné za celý proces změn. Těch faktorů, vlivů, příčin a způsobů, jak se organismy proměňují, je celá řada. Opravdu NESMÍRNĚ ŠIROKÁ PALETA. Přímo vějíř. Není to nadnesené. Je to opravdu takto komplexní. My zatím nevíme přesně, jak to funguje. Něco víme o genetice, něco víme o epigenetice, ale jak přesně se vtiskávají zkušenosti do organismu, jak se přenášejí na další generace - to zatím nevíme. My jen vidíme výstupy. Vidíme až co to udělá v dalších generacích. Chcete příklad? Například současní běloši, když se přestěhují k trvalému životu do tropického pásma, tak za několik tisíc let, možná desítky tisíc let, budou velmi podobni černochům. V barvě kůže apod. Ale nedá se říct, že tyto změny způsobí jen náhodné mutace. To by bylo pohádkové, fantaskní. Ne, tak to není. Je to adaptační tlak. Převodní mechanismus, jakým se to zapisuje, není přesně znám, ale výstupy jsou známé. Organismy se prokazatelně mění. Evoluce nade vší pochybnost funguje. A evoluce to není jen proces od jednoduché buňky ke komplexnímu organismu. Evoluce znamená trvalou plasticitu, proměnlivost. Různými směry. Nejen nahoru, ale i dolů, nejen vlevo, ale i vpravo, atd. Nemá to smysl vysvětlovat pobožným, když oni jsou pohodlní přemýšlet, otevřou si bibli, tak jako si jiný primitiv otevírá lahváče u televize a pustí si fotbal a dá si nohy na gauč. Oni si dají nohy na gauč a řeknou, za všecko může bůh, je to v bibli, kašleme na zjišťování fakt.

Pablo (St, 7. 10. 2020 - 10:10)

Koukám, že nějaké dítě znužívá moji jméno "Pablo". Je vidět, že ho nemá nikdo rád, tak se snaží na sebe upoutat. Asi byl v raném dětství zneužívanej a proto druhé lidi nenávidí. Je to zoufalec, který se bude na internetu vydávat za kohokoli. Zbývá mu jediné řešení, jít se léčit.

Návštěvník (St, 7. 10. 2020 - 10:10)

Darwinista: "Nikdy nebude to, že budou odměněni ti, co vyznávají bibli věčným životem." ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○ Máš pravdu. Bible: "Je to Boží dar; není z vašich skutků, takže se nikdo nemůže chlubit." Efezským 2,9.

Návštěvník (St, 7. 10. 2020 - 09:10)

Domněnka, že život vznikl na dně oceánů ve vhodných podmínkách, při vhodném tlaku a teplotě z neživé hmoty, bez zásahu živé bytosti, v dnešní době již neobstojí. Vždyť přece v laboratořích je možné vytvořit takové podmínky, jaké panovaly na dně oceánů, je možné dát dohromady všechny prvky a látky, ze kterých se živá buňka skládá, k tomu je možno přidat navíc moudrost a úsilí tisíců vědců; a přece živou buňku nelze vytvořit. Jestli tedy nedokáže vytvořit život z neživé hmoty ani tisícová armáda vědců v nejdokonalejších laboratořích, bylo by naivní se domnívat, že život vznikl sám z neživé hmoty v hlubinách oceánů.

dlouhá doba (St, 7. 10. 2020 - 13:10)

Jenže v laboratoři na to máš měsíce či roky a ne tisíce a miliony let, ale i tak MIllerův experiment s neživou hmotou ukázal, jak brzy se rodí aminikyseliny, základní stavební kameny života: https://cs.wikipedia.org/wiki/Miller%C5%AFv%E2%80%93Urey%C5%AFv_experiment

Nona (St, 7. 10. 2020 - 11:10)

Mnohokrát zde diskutováno. Věda je živá, vyvíjí se, postupuje pomalu vpřed, někdy o krůček zpátky a znova. To, že dnes něco neumí věda vytvořit neznamená, že to nebude umět vytvořit za tisíce, desetisíce let (pokud to teda tady nevezme rychlý konec). Jak by nás asi tak hodnotila antika a daleko starší civilizace?

Pablo (Út, 6. 10. 2020 - 21:10)

Ty svině nebeská, shoříš.

Pablo (Út, 6. 10. 2020 - 20:10)

Nevěř si, ty skončíš v ohnivém jezeru, ne já.

Pablo (Út, 6. 10. 2020 - 13:10)

Můj počítač vymylel Boha, ale Satan mi našeptal, že to byli vědci. Ale nebyli! Byl to můj počítač! On vymyslel i Satana. Nesmíš věřit jen tomu co vidíš, ale co cítíš! Co opravdu cítí tvé pravé Já, tvé svědomí! My, věřící, jsme úplně normální a nepřeskakuje nám v hlavě, jak jde vidět.

Pablo (Út, 6. 10. 2020 - 13:10)

Počítač vymyslel Bůh, stvořil ho Bůh, ale Satan ti našeptává, že to byli vědci, ale nebyli! Nesmíš věřit jen tomu co vidíš, ale co cítíš! Co opravdu cítí tvé pravé Já, tvé svědomí!

Návštěvník (Út, 6. 10. 2020 - 02:10)

Samozřejmě. Proto je nejlépe chutná cihla, která roste volně v prériích a na oku nohy.

Návštěvník (Po, 5. 10. 2020 - 21:10)

Bůh dal lidem auta a počítače, ale lidé to nesprávně přičítají vědcům, které vymyslel satan!!!!

Návštěvník (Po, 5. 10. 2020 - 19:10)

Náboženská víra je provázaná s kreténismem

asi tak (Po, 5. 10. 2020 - 16:10)

Nežijí z toho, žijí stim. Zitra nam přijdou zazimovat bazen, sklidi gril a budeme slizet lekniny. Nato všechno jsme si vydělali ve službě pokroku, moudrý muži.

Návštěvník (Po, 5. 10. 2020 - 15:10)

Jsi pokrytec, pobožný pitomče! Žiješ hlavně z toho, co vytvořil svět vědy a techniky. Jestli to je pro tebe satan, zbav se toho a mazej žít poustevnickým životem!

asi tak (Po, 5. 10. 2020 - 14:10)

Nemám jenom počitač, mam také plynový pec, auto a mnohé jiné potřebné věci. Jsou to vysledky badaní vědců ve znamení pokroku hmotného světa. Jsme na diskuzi duchovní! Vyjadřil jsem se jasně?

Návštěvník (Po, 5. 10. 2020 - 14:10)

Satan vymyslel vědce, aby mu sloužili. - tohle se fakt může zrodit jen v pobožné hlavě.... tak proč používáš počítač, ty pitomče, když ho vymyslela taky věda a vědci?

Reklama

Přidat komentář