Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

I. (So, 5. 9. 2020 - 18:09)

Jsou stejný, ona mu lže, on jí lže. Hodí se k sobě.

Návštěvník (So, 5. 9. 2020 - 18:09)

To taky ale hlavně jsou to hloupé lenory.

Návštěvník (So, 5. 9. 2020 - 18:09)

Ty seď doma na zadku, na setkání bude času dost, až nebude situace tak špatná. Pro Milunu by mohl být Covid fatální. Píše ta, která ho prodělala.

Miluna (So, 5. 9. 2020 - 18:09)

Fatální kvuli hivu že:'( ..tak pak nemam mít z toho divnej pocit jak děti lezou do těch největších kolektivů.Jaký si měla příznaky Kovidu ty? Jak to dlouho trvalo a kde si se nakazila???

Návštěvník (So, 5. 9. 2020 - 18:09)

Sergej se fakt nudí, tomu snad věříš. Až mu dojdou prachy, tak si práci snad najde. Je divnej. Člověk bez budoucnosti. Myslím, že Radka se ti ozvala jen kvůli tomu, že jsi v kontaktu s Lucií. Celé léto se držíš stranou, i Otu odmítáš a teď, kdy se situace zhoršuje se budeš setkávat s Radkou, která ani radou nepomohla, když ti bylo zle? Jak myslíš. Kde jsem se nakazila nevím, trasování k ničemu nebylo. Asi při nákupu. Párkrát jsem musela starší upozornit, ať dodržují odstup. Mám prý minimální příznaky. Přesně před 3 týdny jsem se probudila s bolestí na prsou, špatně se mi dýchalo, pálily mě plíce. Už dva dny před tím mi slzely oči, v tu sobotu už jsem měla zánět spojivek, večer se přidal silný průjem. Teplota pouze do 37,5. Týden naprosto mimo, jen jsem ležela, jedla polévky, pila hodně čaj a spala a spala. Teď po třech týdnech pořád ležím, jakákoliv fyzická námaha je strašná. Vyjít osm schodů mi dává zabrat, mám závratě, dusím se. Takže pořád ležím a čtu nebo spím. Plíce mám na RTG čistý. Do práce prý nejdřív za 14 dní. Na výtěr mě pozvali 10.9. Nedokážu si představit těžký průběh. Navíc u pacienta s poruchou imunity. Jím denně 3x céčko a 3x10 kapek Vigantolu. Dnes je mi hej, ale byly chvíle, kdy jsem myslela, že už se nenadechnu. Vykašli se na malichernosti ohledně nějaký virtuální nevěry, soustřeď se na to podstatný. Na své fyzické, ale hlavně duševní zdraví. Práci máš, to je supr, budeš mít své peníze a hlavně nebudeš 24 hodin denně se svýma myšlenkama. Co bych dala za to jít do práce. Máš suprový děti, tak se o ně starej. Asi je to pro kluka otravný, ale i on si na návyky zvykne. Prosím, buď na ně hodná, ony za tvou nemoc nemohou. Jsi jejich máma, tak jim vař, kupuj vitamíny, per, žehli, ať vidí jak skvělá dokážeš být. Eva

Miluna (So, 5. 9. 2020 - 19:09)

Bože,tohle že minimální příznaky??! Vždyť je to strašný!! No ty jo,tak teď si mě dostala a už mi přešla chuť se sejít s Radkou a i Luckou která se taky chtěla sejít.Je to strašný!! Co se to rozlezlo potom světě.Proč ty školy radši nezavřou!!?? Takhle riskovat!! Vůbec se mi to nelíbí.Jo lidi se lepí v krámu pořád stejně jak debilové,jako by nic nebylo!! Už sem to taky dvěm ženskym řekla co se mi lepily za záda aby dodržovaly odstupy.A to si měla roušku nebo respirátor? No sem z toho nějak mimo,když už se to objevilo i tady na diskuzi a sestřenka s manželem to taky maji jak sem psala.Tak ať se z toho brzy dostaneš a zase určitě napiš.

Eva (So, 5. 9. 2020 - 19:09)

Díky. Právě že jsem neměla nic. Žádná rouška. Hlavně, že jsem měla v kabelce nanoroušku. Jenomže mi to bylo blbý ji nosit. Jsem blbá. Pamatuju si ženskou jak mi kašlala za zády. Když jsem jsem ji upozornila ať dodržuje odstup, ještě si tomu svýmu stěžovala, že nemám úctu. Ne k chrchlajícím lidem úctu nemám. A je mi šumák kolik jim je. Já si uvědomila, jak zle by mi bylo, kdybych byla sama. Jak opatřit jídlo, uvařit čaj, osprchovat se bez pomoci, zajet na rentgen. Bylo to zlý. Děti studujou v Praze, s nimi komunikuju jen přes skype. Ale manžel byl skvělý. A nic nechytil. A vařil, pral, staral se. Ono ve dvou se to vždy líp táhne, ať je Sergej jakýkoliv. Pokud tě nemlátí, tak vydrž. Však ona ho situace donutí. Ale taky se divím, jak psala Pils, že si tak vybírá. Tady u nás Ukrajinci berou všechno, soboty, neděle, furt makaj. Stavby, fabriky, berou vše. Tak hlavně ať už mu přijde to vyrozumění, třeba mu to otevře oči. Nikdo z nás nevíme, co se mu v palici honí, třeba má panický strach z Covidu a bojí se ti to přiznat. Jestli jsem dobře četla, tam je taky HIV pozitivní. Je divný, že z pracujícího chlapa je takový flákač. Jdu spát. Určitě se ještě ozvu, ahoj. E.

Evo (So, 5. 9. 2020 - 19:09)

poslední dvě věty tvého příspěvku jsou, pokud jde o Milunu, sci-fi.

Eva (So, 5. 9. 2020 - 19:09)

Nemyslím si. Tu diskusi jsem objevila až teď když ležím. A Miluna píše hodně otevřeně, je to jako deník jejího života. Zajímavě se to čte. A psala kdysi, že byla na děti vzteklá a jak ji to potm mrzelo. Nemám důvod jí nevěřit. Ta diskuse je anonymní, tak proč by nemohla psát své bezprostřední pocity. A své děti má ráda, snad i miluje, jen k nim najít cestu. Ale může být na ně pyšná.

a (So, 5. 9. 2020 - 19:09)

četla jsi to poctivě od začátku? Asi ne, jinak bys zde nepsala bludy.

Eva (So, 5. 9. 2020 - 19:09)

Asi poslední tři roky.

to (So, 5. 9. 2020 - 20:09)

je málo. Vezmi to od začátku, knihu taky nečteš od prostředka.

Raději anonymní (Ne, 6. 9. 2020 - 11:09)

Zaujala mne vaše rada pro tu paní Evu a četla jsem od začátku. Dočetla jsem zatím ke str.350. Chvíli jsem nevěřila, že to píší reální lidé. Dežo, Marcel, Marián, Robin, Alex, Eržika, atd. jsou reální? Zajímavá studie do života Romů, odkládání dětí kdekomu v rodině, stěhování se, hláška Eržiky "kdyby tady bylo místo, mohli byste bydlet u nás, ale už je tu plno, asi bychom se propadli", chuť některých pracovat, ale kvůli předsudkům nemají šanci, prodávání svého těla, děcák, kde romské dítě vidělo za 18 let jednou zahradu s jahodami... Dežo je fantastická postava. Ty jeho hlášky. Je to zajímavé čtení, jen nevím jestli k smíchu nebo k pláči. Spíš to druhé.

Bravo (Ne, 6. 9. 2020 - 16:09)

tak jen pokračuj. Pokud se chceš o Miluně dozvědět vše, tak čti. To, co se zde dočteš nenajdeš v žádné knize ani filmu a budeš se občas hoodně divit, občas se zasměješ, občas se ti bude chtít zvracet. Ale je to jediná cesta jak poznat Milunu. Pak můžeš zkusit zhodnotit, jak dalece se změnila, no žádná sláva.

Raději anonymní (Ne, 6. 9. 2020 - 20:09)

Jsem u Milunina předčasného porodu. Nechápu dvě věci. První je Matka Miluny. To je fiktivní, někým vymyšlená postava? Nebo proč tam máma naříká nad VLASTNÍM dítětem, když tady se píše, že je Miluna adoptovaná? Druhá věc, píše se tam, jak jí lidi domlouvají, ať se soustředí na své první miminko. Oni netušili, že už jsou dvě na světě? Jinak velmi zajímavá je postava Eržiky, která vidí situaci reálně, je to žena činu, ví, co není vhodné psát veřejně a téměř vždy chce všem pomoci. Štefan, velice hodný chlap, snad našel své štěstí.

víš (Ne, 6. 9. 2020 - 20:09)

tady se dlouho nevědělo, že je Miluna adoptovaná, tajila to ona i její ad. matka. O dětech - no věděli jsme po čase o Zdence, ale o synovi jsme se dozvěděli relativně nedávno. Budeš se asi divit, co lží sem Miluna nanesla. Ještě si počteš jak to bylo s dvojčaty a vůbec, je toho hodně co se stalo. Štefan je správný chlap, ale své štěstí nenašel. Podle všeho je sám a vychovává Milánka.

Raději anonymní (Ne, 6. 9. 2020 - 20:09)

Koukám, že mě ještě čekají věci. :((. Objevila se tam už postava Aleše. To je ten "náš" Alešek? Připadá mi, že ano. Je mi líto Štefana. Aspoň, že má Milánka v péči. Kdyby to někdo z hlavních postav upravil jako knihu, byl by z toho hit.

Fernando (Po, 7. 9. 2020 - 22:09)

Anonymní, já myslím, že to byl asi jiný Aleš. Ten současný psal dlouho jako "čtenář". Až později se rozhodl, že se bude podepisovat jako Aleš. Brzy nato si přidal i ten známý obrázek s kloboučkem.

Raději anonymní (Út, 8. 9. 2020 - 06:09)

Děkuji za vysvětlení. Čtenář už tam nyní píše.

Jo, (Ne, 6. 9. 2020 - 21:09)

Stefan je Milánkovo štěstí. Miluna o něj neměla zájem od narození a ni nepřišla k soudu.

Reklama

Přidat komentář