Reklama

tělocvik naboso

Bývalý žáček (Čt, 12. 12. 2019 - 20:12)

Ono asi všude nejde nechat někde před tělocvičnou nějaké přezůvky, v tělocvičně asi ano. V mém dětství se často ti, co neměli správné boty na tělocvik a věděli, že budou muset cvičit bosí zuli do bosa v šatně, ale na bosé nohy si obuli bačkory, nebo co zrovna měli a v těch pak přešli do tělocvičny. Až tam si to zuli někde u stěny, v koutě a pak byli bosí. Ale ještě se pamatuji tak z druhé až čtvrté třídy, že jsme se na tělocvik převlékali ve třídě a tam se občas ti, co pak cvičili bosí zuli do bosa už ve třídě a šli pak bosky po chodbě ze třídy, pak po schodech. po hlavní chodbě se studenými dlaždicemi, znovu po schodech a pak ještě po chodbě u tělocvičen. Pa celý tělocvik cvičili bosí a pak to celé bosky šlapali zpět...

Honza (Pá, 13. 12. 2019 - 21:12)

Tak muset jít takto bosky přes celou školu si nedovedu představit. Mně naprosto stačilo, když jsem musel být bosky v tělocvičně jen před spolužáky. Už to bylo sakra ponižující a nepříjemné. Ale muset jít tak přes celou školu mezi obutými žáky z ostatních tříd, to by jsem se asi hanbou propadl...

Bývalý žáček (So, 14. 12. 2019 - 10:12)

Víš Honzo, ono to bylo tak že jsme se v té třídě převlékali o přestávce a na ten tělocvik jsme šli až těsně na začátku hodiny, takže už bylo po zvonění a ostatní děti ve třídách, Ale po tom tělocviku jsme se vraceli na začátku přestávky, tak to nás pak samozřejmě viděli všichni, kdo byli na chodbách. Ale nejen nás, ve třídě se převlékaly i jiné děti, z ostatních tříd na prvním stupni, tak když se pak vracívaly a jedné třídě to vycházelo na velkou přestávku, když jsme svačili na chodbě, tak jsme je viděli zase my. Pamatuji si, že třída C byla plná bosých žáku, málokdo z nich měl cvičky. Ony tehdy i některé děti cvičily bosky schválně, i když nemusely, ale zase tak moc jich nebylo, většině to bylo trapné, hlavně taky to zouvání před ostatními, jak to popisuje Aleš, že je to tak stále. Když tedy byly učitelko na nástupu vyzvání, aby se zuly a cvičily bosky, protože nemají správné boty. Stačilo, když byly cvičky trochu roztrhané a už se musely zouvat do bosa.

Bývalý žáček (Ne, 24. 11. 2019 - 08:11)

https://www.youtube.com/watch?v=ytb3SqfE3hw&feature=em-uploademail
Tady v tomto videu ten rusky hovořící klučina cvičí sice asi doma, ale má na sobě něco podobného, jako tu mívali kluci v minulosti - tedy nějaké bílé tričko a červené trenky. A to hlavní - cvičí úplně bosky...

Bývalý žáček (So, 16. 11. 2019 - 13:11)

A jak funguje tělocvik naboso v dnešní době? Když děti šplhají na tyč, tak jsou bosé, to se dá na internetu najít. Ale co při klasickém tělocviku, ještě musejí cvičit bosky, když nemají správné boty? A jak je to v těch bývalých socialistických evropských zemích, ví to někdo?

aleš (Ne, 1. 12. 2019 - 13:12)

Chodím do 6. třídy a je to stale přesně jak píšeš. pokud nemáme správne boty, tak se v šatně musíme jen zout, sundat ponošky a do tělocvičny jít bosky. Pokud neprijdeme bosky, tak nás při nástupu stejne donutí se vyzout do bosa a za trest ještě před trídou dělame 25 kliků a 25 dřepů a pokud nepřijdeme bosky nebo ve správne obuvy podruhé tak dostáváme navíc poznámku. Kdyz přijdeme bosky už ze šatny tak žádné tresty ani poznámky nedostáváme

Matúš (Pá, 22. 1. 2021 - 16:01)

Na akú školu chodis? Alebo nepoznáte školy kde sú žiaci bosi?

Ivan (Čt, 16. 7. 2020 - 12:07)

Učitelce by mělo stačit, že chodíme v ponožkách, když nemáme přezůvky. Aspoň u nás to tak je. Když někoho chytne, kdo není přezutej, tak řekne většinou Tak do ponožek a boty si odnes. Nedovedu si představit, že bych si zouval i ty ponožky, to jako fakt ne. Naštěstí to ještě nikoho nenapadlo, to bych nedal.

max09 (So, 18. 7. 2020 - 14:07)

no to právě učitlkám u nas be škole nestačí... kdyš nás chytí nepřezuté, tak se musíme zout a musíme sundat i ponožky :( oboje nám učitelka vezme a dá to do sveho kabinetu, kam si pro ně musime po vyučování přijit.

Karolína (Po, 20. 7. 2020 - 22:07)

Já třeba nosím občas silonky k sukni a v zimě pod kalhoty a nesundávám si je když jsem ve škole bosa. Jasně, že bych si je mohla sundat třeba na záchodě, když přijdu do školy, ale to bych si je musela pak znova na konci vyučování obléct, než odcházím a to se mi nechce, protože to není tak rychle jako ponožky a baleríny nebo kozačky v zimě úplně naboso fakt nedávám. Jak to dělaj holky u vás?

Návštěvník (Čt, 5. 11. 2020 - 06:11)

Buť choď bosa úplně nebo nos přezuvky!

Návštěvník (Čt, 5. 11. 2020 - 06:11)

Buť choď bosa úplně nebo nos přezuvky!

Návštěvník (Ne, 1. 11. 2020 - 09:11)

Máš na výběr.

Návštěvník (Ne, 1. 11. 2020 - 09:11)

Buť choď bosa úplně nebo nos přezuvky!

učitel (So, 18. 7. 2020 - 14:07)

A nestačí to. Stejně nedochází k nápravě!!

učitel (Čt, 16. 7. 2020 - 18:07)

Dal bys to! Ne, že ne...!

Bývalý žáček (Ne, 8. 12. 2019 - 12:12)

A ty to děláš jak, Aleši, když se ti stane, že nemáš boty na tělocvik. Vyzuješ se úplně do bosa už v šatně, nebo čekáš, až k tomu budeš vyzván v tělocvičně? A vadí ti, když musíš cvičit bos?

aleš (St, 11. 12. 2019 - 19:12)

no, jedina výhoda nejit bosky už ze šatny je v tom ze si někdy ucitelka nevšimne že nemame správne boty a dá se tak teoreticky cvicení bosky vyhnout. Já se ale radsi dobrovolně vzdy zuju úplne do bosa už v satně a přejdu bosky ten kus po chodbe než abych ryskoval ze se budu muset zouvat trapně před tridou, dělat kliky a drepy a vystavovat se nebezpečí že dostanu poznámku. a navic bosky bych s největsi pravděpodobností musel cvicit stejně. Dělá nás to takto naprostá větsina.
No tak nadšený že musim být bosky samozřejmně nejsem. Studí to, jsou potom spinavé nohy, je to nepohodlné, bolí potom trochu paty a narty a být tak před spolužaky taky není úplně příjemne, obzvlášť na chodbě před těmi z vyších tříd... nadruhou stranu to ale není zadná katastrofa a těch pár hodin za rok bosky přeziju... Dá se ale ríct že mi to vadi.

Bývaláý žáček (So, 14. 12. 2019 - 12:12)

Aleši a nezkusíš to taky tak, že až budeš muset cvičit bos, tak by ses zul úplně do bosa v šatně, obul si přezůvky na bosé nohy přešel v nich po chodbě a zul si je až v tělocvičně? No, ještě se může stát že budeš ve škole jen v ponožkách, tak pak je na tobě, co ti bude připadat horší - sundat si ponožky už v šatně a jít bos do tělocvičny, nebo si sundat ponožky až v tělocvičně...

aleš (Út, 17. 12. 2019 - 20:12)

Klidne bych to tak dělal, ale ucitel chce aby sme si všechno nechávali v satně a chodili uz ze satny bosky. Pokud se zouváe az v tělocvične tak to nebere jako ze cvičíme bosky dobrovolně a dostaneme trest za zapomenuti bot. navíc nechat boty pred tělocvcnou asi není nejlepši napad. Jak to tak znam tak bych je po hodině mel přinemenším odkopnuté na druhe straně chodby jestly bych je vůbec nasel.

Reklama

Přidat komentář