Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

Návštěvník (Ne, 29. 3. 2020 - 14:03)

Alkohol dehydrogenáza je zcela nepostradatelná k odbouráváním v malém množství léku a ve velkém množství jed na krysy a nejen lokální i celkové anestetikum těla i mozku, kdy se dotyčný někdy nevzpomene co ten večer vlastně dělal, patrně čumel do blba a pil a bavil se nad nesmysly jako každý sjetý člověk.

Návštěvník (Ne, 29. 3. 2020 - 13:03)

Takže jistý Jahoda, který tady neskutečně chlastá alespoň v písmu, to je také alkoholik párs excelance.

Návštěvník (Ne, 29. 3. 2020 - 13:03)

Dalším typem jsou natírači branek vodou z dezinfekcí. Ti 1x denně po obědě mopem namočeným v kýblu s dezinfekcí otírají vchodovou branku zevnitř...!To jsou většinou místní venkované.
Oproti tomu lidé v mladém seniorském věku, kteří přijeli se schovat na venkovské chalupy před koronavirem, tak ti nakupují víno, ale po basách. Také vynikající nápad hodný darwinových cen. Opojeni alkoholem spíše higienické pravidla ochrany poruší než získají zázračnou sílu elixíru jménem životabol alkohol-jed na krysy.

Návštěvník (Ne, 29. 3. 2020 - 13:03)

Lidé ,kterým zavřeli hospody si klasickým alkoholickou obranou vysvětlují , že si nutně potřebují pro boj s koronavirem zakoupit v 17h dvě petky 2l braníka u wietnamce a když nemá malou placatku 200ml, tak teda výjmečně zas 0,5l vodky (i když wietnamec placku má, ale neprodá, protože ví, že víc alkoholik víc koupí a víc vydělá na větší útratě).

Návštěvník (Ne, 29. 3. 2020 - 13:03)

Otázkou je jestli to vše vypijí ten večer a sami. Patrně vypijí více jak 2l piv (to by si nekupovali pro jistotu 2x2l) a určitě potřebují nějakou tu vodku (patrně ne méně než 200ml).
A sami nevědí, kolik vlastně ten večer vypijí...No tak to je konečná, to jsou alkoholici pars excelance...!

Rakato (Ne, 29. 3. 2020 - 16:03)

Alkohol oslavuje imunitu, takže vlastně přírodním výběrem se alkoholici jako slabý článek eliminují sami. Ten přírodní výběr je úžasná věc.

Cynik - realista (Ne, 29. 3. 2020 - 19:03)

Roztomilý překlep... "Alkohol oslavuje imunitu,"...

Návštěvník (Ne, 29. 3. 2020 - 13:03)

Epidemie koronaviru je podonná epidemii moru, též se lidé stěhovali na svá venkovská sídla, tedy ti bohatí Římané a tam nemoc přečkali ve zdraví.
Rozdílnost šíření v USA je dána tím, že právě tam skoro nikdo nemá druhou nemovitost natož "na venkově." Takže bohatství američanů v přepočtu ano, ale tak na 3 měsíce již nezaplatí bez platu ten horentní nájem v bytě. Tady je vidět, že tzn. životní úroveň, je stejně cinklá statistika, jako to, že Kalousek obdržel nejlepší cenu za ministra financí, nebo naopak?!

Cynik - realista (Ne, 29. 3. 2020 - 13:03)

Jahodo, má u vás v kostele roušku i Kristus Spasitel? Aby něco nechytil...

aladin (Ne, 29. 3. 2020 - 12:03)

"Sítěmi se šíří zlá zvrhlost: naplivej do tváře seniorovi"...Vyzbrojit seniory UZOU !!!

Návštěvník (Ne, 29. 3. 2020 - 13:03)

mňo….v USA a UK nato mají zákon,vizjeden britský debil co nažratý chrchlal policistce do obličeje a dostal zato měsíců basy-Ale toto by se v Česku stát nemohlo...viz veselý vrah JANOUŠEK a nic,já český tulipán

ShabbaTot-Jahoda (Ne, 29. 3. 2020 - 20:03)

zapoměl jsem se zhora podepsat

aladin (Ne, 29. 3. 2020 - 12:03)

"Miroslav Kozák, Kralupy nad Vltavou
Dnes 10:50
+46|-2
To je důsledek fašizace společnosti v celé EU.Přesně takhle se chová každý totalitní režim.V první řadě prosazuje mladé snadno manipulativní lidi a staré upozadní a rozeštvává generace nebo rasy.Dělali to nacisté,komunisté a dělají to i Bruselisté.Je to jeden ze základních znaků totalitního režimu"......Pane Kozák, vy jste KRETÉN, za komunistů žádné rozeštvávání mladých a starých lidí NEBYLO !!!

aladin (Ne, 29. 3. 2020 - 12:03)

"Psycholog: Při této krizi vyplouvají na povrch dobré stránky českého národa"...A také špatné stránky Hyen žijících v naši republice !!!

aladin (Ne, 29. 3. 2020 - 12:03)

"Hamáček s Vojtěchem si na twitteru vyjasňovali, kdo zajistil respirátory domovům pro seniory"...Vy ješitní parchanti, přestaňte si dělat body k volbám a začněte plnit své povinosti k národu, který vás zvolil !!!

Rakato (Ne, 29. 3. 2020 - 16:03)

Jak se ukázalo, důchodci v domovech to měl spočítané už dávno, protože Babiš sice neustále řečnil, jak je musíme chránit, ale personál domovů důchodců neměl žádnou ochranu, protože ji nedostal. A tak důchodci sice byli v izolaci, ale pak mezi v ně vběhla nakažená ošetřovatelka, a bylo vymalováno. Psali, že takový domovů je už šest, tzn., že reálně asi šedesát. ------------------- A jak víme, u důchodců ani mimotělní oběh nemusí zabrat, když jsou prolezlí jinými chorobami. --------------------------------------------- Minutu ticha za mrtvé důchodce:

Cynik - realista (Ne, 29. 3. 2020 - 19:03)

Nabízí se otázka, zda bylo možno seniory v domovech důchodců chránit se stoprocentní účinností - jedinou možností by snad bylo jen uzavřít domovy spolu s personálem, který by mohl domovy opustit, až pandemie pomine - jedině tak by se dalo zabránit situacím, že " mezi v ně vběhla nakažená ošetřovatelka, a bylo vymalováno." I takový postup má ovšem skuliny, do domovů jezdí dodavatelé potravin, či hygienických potřeb, zejména spotřeba jednorázových plenek bývá značná, a některý z těch dodavatelů by mohl dodat i koronavirus. Znamenalo by to tedy nejen uzavřít domovy i s personálem, ale též opatřit zásoby potravin, hygienických potřeb a taky léků na týdny, možná na měsíce... to vidím jako nereálné. Abys vyloučil riziko nákazy zvenčí, asi bys nemohl ani vozit seniory k lékařům, a dotaženo do důsledků - nemohl bys tam vpustit ani pohřebáky... --- Co mě ovšem docela vytáčí, jsou někdy dost nepochopitelné stesky, příkladně, že jim nikdo nedodal bezkontaktní teploměry a teď nejsou k sehnání... to před pandemií nepoužívali teploměry, nebo jen orientačně měřili teplotu přiložením něžné pečovatelčiny ruky na čelíčko seniorů?

Rakato (Ne, 29. 3. 2020 - 20:03)

Jen připomínám, že u domovů důchodců šlo o nedostatek ochranných pomůcek a pozdní zákaz společných obědů. Ne o tvoji izolaci domova. V Číně ani dnes nepustí nikoho do obchodu bez změření teploty, natož bez masky. Klidně bych si uměl představit u personálu trasování pomocí jejich mobilu. Prostě o důchodcích se řečnilo, a skutek utek. ----------------------------- (Mimochodem, absolutně nechápu, že trasování musí povolit majitel telefonu. V nouzovém stavu, když jde o životy? Od kdy je tehdy nárok na anonymitu?) ------------ No, dalo se trasovat od samého začátku epidemie, mohl se dát zákaz cest do Itálie, ale po bitvě každý generál. Nakonec naše křivka rostě stejně strmě jako jiným, jen o něco později.

Cynik - realista (Po, 30. 3. 2020 - 05:03)

Jistě, jak píšeš, šlo „o nedostatek ochranných pomůcek a pozdní zákaz společných obědů“, mnou popisovaná izolace domova byla výsledkem úvah, zda by opravdu šlo zabránit rozšíření nákazy v domovech pro seniory, ale (nejen) vzhledem k podfinancování oněch domovů a značným komplikacím šlo o možnost patrně jen ryze teoretickou… ---

Nedostatek ochranných pomůcek se skutečně ukázal jako problém – jen se ptám, jak domovy již dříve řešily případné epidemie, třeba „pouhé“ chřipky – to také očekávaly, až jim někdo něco dá? Vždyť vzhledem k věku uživatelů může být i prachobyčejná chřipka fatální… a totéž platí pro zákaz společných obědů – i ten bych považoval za rozumné opatření při epidemii obyčejné chřipky, na takové opatření snad mohli v domovech pro seniory přijít i sami, bez čekání na povely odjinud, bez trapného přehazování odpovědnosti na ministerstvo zdravotnictví, jestliže jsou zřizovatelem domovů kraje, či neziskové organizace, a jestliže spadají nikoliv prod ministerstvo zdravotnictví, nýbrž pod MPSV. ---

Nicméně soudím, že ani zákaz společných obědů nemůže rozšíření nákazy zabránit v případě, že by obědy roznášely seniorům na jednotlivé pokoje zvenčí nakažené pečovatelky – to by snad před nástupem na směnu musely projít důkladným odmořováním, jako pracovníci v laboratořích s nebezpečným biologickým materiálem, což považuji nejen z prostorových důvodů za nereálné… ---

Je ale možné, že některým ze zdejších ctěných čtenářů připadají mé úvahy jako zbytečné hnidopišství…

Rakato (Po, 30. 3. 2020 - 14:03)

Křetínský v Blesku (je jeho majitel) dnes vykládá, že ti mrtví důchodci by umřeli stejně vzápětí, jen na něco jiného, a že úmrtnost 3 - 4 % je hrubá statistická chyba. Vychází z toho, že nemocných je cca 10 x více než testovaných, co významně snižuje procento úmrtnosti (na 0,3 %, tedy zhruba na úroveň chřipky). Já myslím, že každý optimista by si měl jeho názory přečíst.

Reklama

Přidat komentář