Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

Návštěvník (Ne, 29. 3. 2020 - 13:03)

Epidemie koronaviru je podonná epidemii moru, též se lidé stěhovali na svá venkovská sídla, tedy ti bohatí Římané a tam nemoc přečkali ve zdraví.
Rozdílnost šíření v USA je dána tím, že právě tam skoro nikdo nemá druhou nemovitost natož "na venkově." Takže bohatství američanů v přepočtu ano, ale tak na 3 měsíce již nezaplatí bez platu ten horentní nájem v bytě. Tady je vidět, že tzn. životní úroveň, je stejně cinklá statistika, jako to, že Kalousek obdržel nejlepší cenu za ministra financí, nebo naopak?!

Cynik - realista (Ne, 29. 3. 2020 - 13:03)

Jahodo, má u vás v kostele roušku i Kristus Spasitel? Aby něco nechytil...

aladin (Ne, 29. 3. 2020 - 12:03)

"Sítěmi se šíří zlá zvrhlost: naplivej do tváře seniorovi"...Vyzbrojit seniory UZOU !!!

Návštěvník (Ne, 29. 3. 2020 - 13:03)

mňo….v USA a UK nato mají zákon,vizjeden britský debil co nažratý chrchlal policistce do obličeje a dostal zato měsíců basy-Ale toto by se v Česku stát nemohlo...viz veselý vrah JANOUŠEK a nic,já český tulipán

ShabbaTot-Jahoda (Ne, 29. 3. 2020 - 20:03)

zapoměl jsem se zhora podepsat

aladin (Ne, 29. 3. 2020 - 12:03)

"Miroslav Kozák, Kralupy nad Vltavou
Dnes 10:50
+46|-2
To je důsledek fašizace společnosti v celé EU.Přesně takhle se chová každý totalitní režim.V první řadě prosazuje mladé snadno manipulativní lidi a staré upozadní a rozeštvává generace nebo rasy.Dělali to nacisté,komunisté a dělají to i Bruselisté.Je to jeden ze základních znaků totalitního režimu"......Pane Kozák, vy jste KRETÉN, za komunistů žádné rozeštvávání mladých a starých lidí NEBYLO !!!

aladin (Ne, 29. 3. 2020 - 12:03)

"Psycholog: Při této krizi vyplouvají na povrch dobré stránky českého národa"...A také špatné stránky Hyen žijících v naši republice !!!

aladin (Ne, 29. 3. 2020 - 12:03)

"Hamáček s Vojtěchem si na twitteru vyjasňovali, kdo zajistil respirátory domovům pro seniory"...Vy ješitní parchanti, přestaňte si dělat body k volbám a začněte plnit své povinosti k národu, který vás zvolil !!!

Rakato (Ne, 29. 3. 2020 - 16:03)

Jak se ukázalo, důchodci v domovech to měl spočítané už dávno, protože Babiš sice neustále řečnil, jak je musíme chránit, ale personál domovů důchodců neměl žádnou ochranu, protože ji nedostal. A tak důchodci sice byli v izolaci, ale pak mezi v ně vběhla nakažená ošetřovatelka, a bylo vymalováno. Psali, že takový domovů je už šest, tzn., že reálně asi šedesát. ------------------- A jak víme, u důchodců ani mimotělní oběh nemusí zabrat, když jsou prolezlí jinými chorobami. --------------------------------------------- Minutu ticha za mrtvé důchodce:

Cynik - realista (Ne, 29. 3. 2020 - 19:03)

Nabízí se otázka, zda bylo možno seniory v domovech důchodců chránit se stoprocentní účinností - jedinou možností by snad bylo jen uzavřít domovy spolu s personálem, který by mohl domovy opustit, až pandemie pomine - jedině tak by se dalo zabránit situacím, že " mezi v ně vběhla nakažená ošetřovatelka, a bylo vymalováno." I takový postup má ovšem skuliny, do domovů jezdí dodavatelé potravin, či hygienických potřeb, zejména spotřeba jednorázových plenek bývá značná, a některý z těch dodavatelů by mohl dodat i koronavirus. Znamenalo by to tedy nejen uzavřít domovy i s personálem, ale též opatřit zásoby potravin, hygienických potřeb a taky léků na týdny, možná na měsíce... to vidím jako nereálné. Abys vyloučil riziko nákazy zvenčí, asi bys nemohl ani vozit seniory k lékařům, a dotaženo do důsledků - nemohl bys tam vpustit ani pohřebáky... --- Co mě ovšem docela vytáčí, jsou někdy dost nepochopitelné stesky, příkladně, že jim nikdo nedodal bezkontaktní teploměry a teď nejsou k sehnání... to před pandemií nepoužívali teploměry, nebo jen orientačně měřili teplotu přiložením něžné pečovatelčiny ruky na čelíčko seniorů?

Rakato (Ne, 29. 3. 2020 - 20:03)

Jen připomínám, že u domovů důchodců šlo o nedostatek ochranných pomůcek a pozdní zákaz společných obědů. Ne o tvoji izolaci domova. V Číně ani dnes nepustí nikoho do obchodu bez změření teploty, natož bez masky. Klidně bych si uměl představit u personálu trasování pomocí jejich mobilu. Prostě o důchodcích se řečnilo, a skutek utek. ----------------------------- (Mimochodem, absolutně nechápu, že trasování musí povolit majitel telefonu. V nouzovém stavu, když jde o životy? Od kdy je tehdy nárok na anonymitu?) ------------ No, dalo se trasovat od samého začátku epidemie, mohl se dát zákaz cest do Itálie, ale po bitvě každý generál. Nakonec naše křivka rostě stejně strmě jako jiným, jen o něco později.

Cynik - realista (Po, 30. 3. 2020 - 05:03)

Jistě, jak píšeš, šlo „o nedostatek ochranných pomůcek a pozdní zákaz společných obědů“, mnou popisovaná izolace domova byla výsledkem úvah, zda by opravdu šlo zabránit rozšíření nákazy v domovech pro seniory, ale (nejen) vzhledem k podfinancování oněch domovů a značným komplikacím šlo o možnost patrně jen ryze teoretickou… ---

Nedostatek ochranných pomůcek se skutečně ukázal jako problém – jen se ptám, jak domovy již dříve řešily případné epidemie, třeba „pouhé“ chřipky – to také očekávaly, až jim někdo něco dá? Vždyť vzhledem k věku uživatelů může být i prachobyčejná chřipka fatální… a totéž platí pro zákaz společných obědů – i ten bych považoval za rozumné opatření při epidemii obyčejné chřipky, na takové opatření snad mohli v domovech pro seniory přijít i sami, bez čekání na povely odjinud, bez trapného přehazování odpovědnosti na ministerstvo zdravotnictví, jestliže jsou zřizovatelem domovů kraje, či neziskové organizace, a jestliže spadají nikoliv prod ministerstvo zdravotnictví, nýbrž pod MPSV. ---

Nicméně soudím, že ani zákaz společných obědů nemůže rozšíření nákazy zabránit v případě, že by obědy roznášely seniorům na jednotlivé pokoje zvenčí nakažené pečovatelky – to by snad před nástupem na směnu musely projít důkladným odmořováním, jako pracovníci v laboratořích s nebezpečným biologickým materiálem, což považuji nejen z prostorových důvodů za nereálné… ---

Je ale možné, že některým ze zdejších ctěných čtenářů připadají mé úvahy jako zbytečné hnidopišství…

Rakato (Po, 30. 3. 2020 - 14:03)

Křetínský v Blesku (je jeho majitel) dnes vykládá, že ti mrtví důchodci by umřeli stejně vzápětí, jen na něco jiného, a že úmrtnost 3 - 4 % je hrubá statistická chyba. Vychází z toho, že nemocných je cca 10 x více než testovaných, co významně snižuje procento úmrtnosti (na 0,3 %, tedy zhruba na úroveň chřipky). Já myslím, že každý optimista by si měl jeho názory přečíst.

Návštěvník (Po, 30. 3. 2020 - 09:03)

Hlavně by ty pracovnice v LDN zasloužili přidat a ne na ně jít s negativními opatřeními.

snad (Ne, 29. 3. 2020 - 16:03)

ti taky do důchodu moc nezbývá. Při tvých znalostech a zkušenostech. A pak je to jak mávnutí proutku, ze dne na den se nemůžeš hýbat, nemusíš o sobě i vědět. A to ti může být třeba čtyřicet, nemusíš být ani v penzi. Neznáš někoho takového ve svém okolí? Můžeš se cítit jako lev, jako teď ty a vypouštět moudra. Zítra vše může být jinak

Rakato (Ne, 29. 3. 2020 - 17:03)

Nepíšu, že mě ty špatné informace (např. o důchodcích) těší. Nicméně je eviduji a vyhodnocuji. Na rozdíl on mnoha lidí, kteří si špatné zprávy filtrují a odmítají je připustit, a pak vykládají sluníčkářské hovadiny.

Návštěvník (Ne, 29. 3. 2020 - 12:03)

Patrně si dává důchodcovského šlofíčka po nedělním obídku.

aladin (Ne, 29. 3. 2020 - 12:03)

"ON-LINE: Česko má další oběť nákazy koronavirem, celkem zemřelo 14"....Proč někteří lidé nedodržují pravidla své a veřejné ochrany ??? Tresta za nenošení ochrany dýchadel jsou příliš malé !!! Udělejte vyjímku - Za veřejné ohrožení provaz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Návštěvník (Ne, 29. 3. 2020 - 12:03)

V podstatě jde o to, aby to co by mělo podle "dezinformační úderky na PL a jejich kremlofilů" nastat, aby nebylo horší než to co tu je "tzn. nenáviděná EU" a dle jejich slovy "neomarxistický experiment soudružské komunistické soldatesky!"
----------------------------------------------------------------------------------------------
Takže Aladin, Cynik, Jedovatej co je tvůj model ?
NIC! Typický kverulantský český spokojený týpek, co chce, aby druzí se uskromnili a sám je v podstatě spokojený v STATUS QUO.
Fakt ti to žeru, co děláš ty ?! České houno! Jen žvaníš!

aladin (Ne, 29. 3. 2020 - 12:03)

"Glosa Petry Procházkové: Pomocná náruč Vladimira Putina"...Pani Procházková, když už chcete tárat v TV, zjistěte si aspoň pravdu o tom o čem táráte !!! Rusko má skoro 146 milionů obyvatel !!! A to, že KOVID 19 je ze západu se už nikde netají !!! Také se objevují informace, že jde o 3 světovou válku !!! Co vy na to, je to konspirační teorie a nebo pravda ??? Asi by nám to měl osvětlit "Ústav pro dezinformace", co vy na to ??? Ona vás ta ironie přejde, až ten virus dostanete !!! A co říkáte tomu, že se někde neléčí lidé nad 75 let věku ??? Nechávalí se umřít !!! Co si myslíte o HUMANITĚ kapitalisticko-demokraticko-fašistické společnosti ??? Jaký máte na to názor při své starosti o Ruské zdravotnictví ???

Reklama

Přidat komentář