Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

Sany11 (So, 14. 3. 2020 - 19:03)

ok, Lallo.Jdu si to hned precist.

di (So, 14. 3. 2020 - 18:03)

Miluno teď jsem četla návod na masku z petky (2l). To by bylo srandovní kdyby si ji všichni vyrobili a v ní chodili.

Miluna (So, 14. 3. 2020 - 19:03)

Jo na to sem koukla na tu masku z petky.Jenže zase sem nepochopila návod jak na ní:-) ..Už sem ten krám proběhla.Vzala sem do ruky jen co sem unesla a koukala sem že to pár lidí dělá taky že vše jen v ruce.Ale rozkašlala se tam prodavačka kousek ode mě a pak prošla kolem mě tak sem začla utíkat.A atmosfera tam byla napjatá,mladej prodavač tam taky jen mluvil o Koroně jak rano lidi vzali obchod útokem.A sem si říkala že má pravdu.Protože už neměli ani jeden chleba ani tousťáky ani veky a to sem tam nikdy nezažila.Zůstali tam jen housky a to chápu když je nedávaji ani za sklo a nechaji je tam jen v koších že na to může každej krchlat a hrabat tak ty sem taky nechtěla.Holt musim doma dojíst starej tousťák a rozlámaný poslední kousky chleba co už vypadá jak pro kachny.Pak budu jíst konzervy a k tomu rýži,těstoviny.Co ty Di? Seš to ty Die s novim jménem?

bianka (So, 14. 3. 2020 - 17:03)

Milu, dělají a budou se dělat další opatření. Já koukám teď na komedii na Nově. Ono je dobré být teď doma. Tak rychle nakup a pak si pusť třeba nějakou dobrou hudbu.

Miluna (So, 14. 3. 2020 - 18:03)

To se přesně chystam Bianko na hudbu a na nějaký díl mých oblíbených pořadů.Ale začlo mi chytat nějaký uvnitř smutno.Ta nejistota je tak těžká a jak nikdo neví jak to bude dlouho trvat.Bojim se až tu budou děti i Sergej a děti budou mě nahánět do vaření.A teď to nemyslim že by se mi nechtělo vařit ale bojim se čim dál víc chodit nakupovat.Když tu sem sama vydržim tam nechodit dýl.Nejlíp by mi bylo moct to přečkat o samotě.Bojim se až za pár dní přijdou.Bojim se už všech Bianko.

Miluna (So, 14. 3. 2020 - 17:03)

Taky mi to Bianko nepomáhá číst vtipy.A hrozný je že už odpadávaji i doktoři.U vás na moravě už jsou nakažení dva doktoři.A co teď ten personál a jiní pacienti? Takovej řetězec.Já se za hodinu chystam do krámu pro pár věcí a já Bianko mam uplně trému.Nechci si brát ani košík.Chci jen pár věcí do ruky a hned ke kase.Jenže mam strach aby vedle mě nestál někdo kdo kašle.Nevim co mam dělat,je to čim dál horší pocit.Akorát ty co vylézaji nakažený teď tak to je spád z minulého týdne.Takže nechápu ty komentáře některejch co čtu že ty opatření nefungujou.Ono se to ukáže nejdřív až tak za dva týdny jestli fungujou.Ale kdyby moc ne,byla bych ráda aby vláda přitvrdila co se dá,prostě jako v Číně,celkovou karanténu.Akorát mi sere že tu neni takový počet roušek.

bianka (So, 14. 3. 2020 - 17:03)

Jinak.... lidi podlehli jste davovému šílenství předzásoby? Někde v cizině se poprali zákazníci o 50 kg mouky, jestli jsem to četla správně. Prodavačům, zdravotníkům a všem kolem toho držím pěsti, a ty politiky, kteří kritizujou a chtějí se zviditelnit raděj ani nečtu. Jsou horší než virus.

Návštěvník (So, 14. 3. 2020 - 18:03)

Problém je, že opozice vysírala s pandemickým plánem už v lednu. Vláda o něm nechtěla slyšet. Takže dnes jsou všichni nadšený z kroku vlády, ale nemêlo by se zapomínat, že to jsou oni, kdo zaspali. I přes varování. To nemluvím o rozpuštění rezerv. Na které nesáhl dokonce ani Kalousek v době krize. A kdo to odnese? Samozřejmě ti nejslabší.

bianka (So, 14. 3. 2020 - 19:03)

Jen k tomu.... začátkem března začli u nás první nakažení. To měli zavřít hranici už v lednu? Tuhle debatu nemusím. Jdu se dívat na tu komedii v tv.

Návštěvník (So, 14. 3. 2020 - 20:03)

Typický Babišovec. Na konci ledna ODS měla dotaz na zásoby zdravotnického materiálu. Bylo jim sděleno, že všeho je dostatek. Plné sklady. Že není nic potřeba. Na to už si nevzpomínáš?

bianka (So, 14. 3. 2020 - 17:03)

Tak čtu ty švejkoviny, ale moc to nepomáhá :-(.... Vyměním kilo mouky a 2 konzervy za chatu a 2 auta. Při rychlém jednání přidám roli toaletního papíru.

Miluna (So, 14. 3. 2020 - 11:03)

To se trochu zdá Andy že sem klidnější ale uvnitř mě to je.Jen se už netřesu ale smutno,divno z toho je ale momentálně mi pomáhá když děti nejsou ve skole a Sergej v práci.Akorát mi ještě provokuje jak příbuzný jezdí k rodičum,hlavně teta která dělá pokladní,tak to mě provokuje.Už sem i přemýšlela že ji napíšu aby je nenavštěvovala.Je to tvrdá realita i když mi to někdy připadá jak blbej sen.Asi nejlepší řešení jak se toho svinstva zbavit by bylo kdyby každej člověk zůstal na tři týdny izolovanej po celem světě ale to nejde no,škoda! Začínam si myslet už to co si myslí Sergej.Sergej moc nevěří že to je z čínskýho praseckýho jídla.Říkal že Číňani tohle dělaji pořád a nikdy z toho až něco takhle velkýho nebylo.Jeho tip je laboratoř,buď únik nebo úmysl a ta laboratoř ve Wuchanu akorat je.Taky mi Kači nevadí že to tu zavíraji,čim dřív tim líp,maji příklad z Itálie jak to vypadá když v počátku je ignorace.Akorát hrůza kdyby měli pravdu odborníci co píšou že se s tim můžem prát do srpna.To by bylo celý jaro a léto v prdeli! A kdyby to člověk chytnul tak to je na zbláznění.Prý se to léčí dva až osum týdnů.Tady na jihu jsou oficiálně zatim potvrzený dva ale škoda že nepíšou aspoň v jakym městě! Kdyby to tu začlo přibývat tak asi vytáhnu aspoň tu roušku no.I když prý to asi stejn tak neochrání a je to pro nemocný ale kdyby roušku nosili všichni tak by to mělo smysl.

Sany11 (So, 14. 3. 2020 - 09:03)

Pardon.....odklepla jsem omylem
A trnula jsem, aby ho pustili zpet do Cech. Ale jinak uz to neminim cist a kazit si naladu, je krasny den.
Budte vsichni opatrni a zdravi!

Sany11 (So, 14. 3. 2020 - 08:03)

To je mile od tebe, Alesi, zes vzpomnel na nase problemy, mas pravdu, vcera jel manzel do firmy a trnula

bianka (So, 14. 3. 2020 - 08:03)

Jinak také schvaluji opatření vlády, jednají rychle a to je správně.

bianka (So, 14. 3. 2020 - 08:03)

:-( A ještě k tomu zemřely Pilarová a Zátopková....:-(

-Aleš- (So, 14. 3. 2020 - 08:03)

Měly svůj věk, zvláště paní Zátopková. U paní Pilarové je zajímavé, že i když zemřela v 80 letech, tak ji její maminka přežila.

bianka (So, 14. 3. 2020 - 11:03)

Byly to významné ženy, škoda, že se s nima nemůže veřejnost rozloučit tak, jak by si zasloužily.

Kača (So, 14. 3. 2020 - 08:03)

Zarazilo mne, kolik mých známých se chystalo "vyvenčit" své potomky do nákupních center. Takže jsem ráda, že když vláda řekla A, řekla i B.

-Aleš- (So, 14. 3. 2020 - 08:03)

Pils, nemluv sprostě, jo :-) Ta opatření jsou asi potřeba, ale pro plno lidí to bude mít větší dopad než samotnej vir. Třeba taková Sany, koupila si zámek v Čechách a teď se ani nedostane do své továrny. I když možná má vyjímku. Kdyby o tom furt nepsali, tak ani nevíme že nějakej vir existuje. Například já teď peru modráky a než jsem do pračky nasypal prášek, tak jsem zíral do bubnu jestli tam nelítají mušky koronoviru. Všude jenom vir vir vir. Nikdy bych si nemyslel, že mi budou chybět články o té protivné Grétě.

Reklama

Přidat komentář