Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

Pils (So, 14. 3. 2020 - 17:03)

Aleši, mám ještě přitvrdit? :-))) Já jsem celý den pracovala na zahradě a vůbec jsem netušila, že umřela Pilarka, to je mi líto, o Daně Zátopkové jsem četla už včera. A včera jsem si na poslední chvíli koupila u Bati jarní boty, moc se mi tam nechtělo, říkala jsem si - zajdu tam v neděli. A udělala jsem dobře. Kdybych to chytla, mám aspoň nové boty.

Pils (So, 14. 3. 2020 - 07:03)

Když jsem byla venku, napadla mě jedna balada - Utichly továrny, utichly ulice, usnuly hvězdy okolo měsíce... Jenže ta naše aktuální jde jiným směrem. Tak se všichni držte, buďte opatrní, ale nepropadejte panice, nemá to cenu. Que sera, sera.

Fernando (So, 14. 3. 2020 - 03:03)

Miluno, Radka sem napsala akorát tři slova (12.března v 11.11).

Miluna (Pá, 13. 3. 2020 - 15:03)

Kači to se mi dneska zdál sen o krásné letní noci.Jen nevíme jestli si budem moct v létě posedět do společnosti.Jinak tady u nás taky vítr.Teď denně ale březen je vždycky takovej.Ráno hezky a jak padne vždy 11h dopoledne přijde větší vítr.Všimla sem si toho i minulý roky.Tak sem tu Kači zůstala sama.Sergej odjel na několik dní k příbuznému kterej má zahradu tak že si tam Sergej posedí.On takhle mezi zdma nevydrží.Tak sem ráda že si můžu dělat co chci.Sem tu vlastně v takové své karanténě,jenže nejlepší je že mě tohle vyhovuje:-) ..Už mi přišla výplata do toho Sergejovo peníze tu mam takže tohle řesit nemusim.Jen teda zamrzí že mam po návštěvách barů a restaurací,Mc Donaldů atd..no bohužel,tohle mi chybí nejvíc ale jestli jít a riskovat to se mi nechce.Teď ale když sem sama tak mi to je jedno a chci svuj klid ale až tu bude zase Sergej a děti to bude horší.Kéž by se brzy ukázalo že to jak vláda přitvrzuje povede k lepší situaci.Ale to se dozvíme až tak za tři týdny jestli to pomáhá.Teď pořád vylézaji nakažení co se nakazili před týdnem až dvěma týdny.Sem ráda Kači že si na mě takhle vzpomeneš to já na tebe hodně taky.Ja tu nejvíc vzpomínam na tebe na Andy na Bianku a Miu a Aleška.Jo a Kači vždy jak se Sergej víc napije a já zrovna nemam náladu tak je to mezi náma že takový kočkování který se obcas zvrtne no.Ale naštěstí aspoň nebyly vyloženě hádky nebo tak.A jak si se ptala tak vůbec už nevim ani o Radce ani Lucce.Radka se nějak odmlčela a Lucka naposledy sem jí viděla v tom lednu u Alice a pak už mi nic nepsala a já jí taky vůbec ne.Ale nějak dovedu odhadnout jaký by měla názor na Koronu ona ale nemam to potvrzený.No a v hlavě už ji nemam,už si ani na ní nevzpomenu denně.Sem strašně ráda že mi to přešlo.Tak zase brzy napiš.A Bianko teď zase pár dní budu jako ty.Jsme doma sami viď a co si uděláme to si uděláme.Pak zapojim procházku.A teď budu bez lidí,nebudu je zbytečně vyhledávat takže asi přecházim na tvuj momentální způsob života? a jak je? Co čtu zprávy tak mi přijde že se snaží s virem bojovat jen naši a Slováci,možná Polsko ale Německo,Francie ty nic?? Nepřipadá ti to taky tak podle zpráv??

Andrea (Pá, 13. 3. 2020 - 15:03)

Milu,jsem ráda, že jsi klidnější.Verim, že zase bude dobře, myslím tak do 500 nakažených,asi pár úmrtí,no třeba ne.Ja mám víkend pracovní,to mi nevadí.Uzivej si klidu a vám všem přeju, ať jste zdraví, klidni a bez paniky, bude líp, ještě to ale chvilku potrvá

Koronavirus (Pá, 13. 3. 2020 - 06:03)

Myslíte že ho dostaneme i mi romáci? Ja mislym že ne protože sme imuní.

to jo (Pá, 13. 3. 2020 - 11:03)

vy jse s koronem kámoši :)

bianka (Pá, 13. 3. 2020 - 06:03)

Jsem ráda, že jsi se ozvala Milu. Drž se. A zlé anonymy neber vážně. Možná to jsou jen nešťastní lidé, kteří to své neštěstí ze sebe vybíjí tímto způsobem....Ať vám pátek třináctého jen štěstí přinese.

Miluna (Čt, 12. 3. 2020 - 20:03)

Zdravim Bianko a Kači.Tak to jsme všichni dopadli co? Teď i ty peníze jsou mi k prdu když se bojim někam jít.Babiše sem minule přechválila a ono je to naopak.Zjistila sem že Hamáček už chtěl závect mimořádnej stav na začátku března a tim by mohli uzavřít i hranice dokud byl čas ale Babiš to nechtěl! Kdyby to bejval chtěl,uchránili by nás od lyžařů a lyžaři by to sem nezatáhli! Takže mi to dost sere.A jinak moje dny se Sergejem,ten teď každý den pil,jeden den dal flašku vodky druhý den flašku rumu a pak mi tady blbne.Včera na mě skočil a chtěl sex a já nebyla zrovna umytá a neměla sem na to náladu a on mi chtěl lízat! Jak naschvál když to dlouho sám od sebe neudělal ale zrovna mi neumytou chtěl ožralej lízat a já sem ho skopla a on se mi pak zakousl do ruky a já ucukla a praštila sem se o roh zdi do hlavy tak mam teď bouli.Tak takhle si tady žijem :-( ..je to všechno na hlavu.Nevim jak dlouho se všechno nechá dlouho vydržet.Tak na sebe Kači a Bianko dávejte pozor.Já ani neměla chuť psát když mi tu přirovnávali k Sars.

Kača (Čt, 12. 3. 2020 - 20:03)

To jsem ráda, že ses ozvala. Už jsem měla strach, jestli jsi v pořádku. Ostatní píší, tak aspoň člověk ví, že jsou v pořádku...a politika ať jde k čertu. Chápu, že to doma s opilým Sergejem není žádná legrace, ale co naděláš. Holt se pořád myj, kdyby to zase na něj přišlo ;)). Kousanec do ruky...vy tedy jedete :). My tak nějak spokojeně přehrabujeme domek, tam jsme v izolaci, večer doma koukneme na telku a zalezeme do postele. Do práce jezdím MHD, ale je to ráno skoro prázdné. Dnes jsem měla chuť vyrazit někam do přírody, bylo tu asi 17 stupňů, ale byl tak nepříjemný vítr, že jsme byli nakonec zase doma. Tak se nám jaro přiblížilo...a všichni sedíme a budeme sedět doma. Milu, představ si krásné, teplé letní večery...však se dočkáme :). Objímám tě. Všem přeji ať jste zdraví. Milu, co Radka, ozvala se ti? A co na Lucinu, vzpomeneš si vůbec? Nebo vše odvál čas? Všechno tak letí...

Lalla (Čt, 12. 3. 2020 - 19:03)

Ahoj všichni. Koukám, že mě tady dobře propíráte. Takže jen upřesním. Při včerejší diskuzi mezi Kačou, Sany a mnou byl výchozím tématem příspěvek tuší Bianky ohledně seniorů. Proto se také diskuze točila převážně kolem nich. V prioritách civilizované společnosti jsem uvedla nejslabší skupiny včetně dětí pochopitelně . Rodičovský příspěvek a jeho zvyšování jsem sice nerozebírala ale pochopitelně ho považuji za ( pro děti a jejich rodiče ) stejně důležitý jako důchody. A nejen rodičovský příspěvek ale vše co může mladým rodinám s dětmi pomoci pči výchově a vzdělávání dětí a udržení dobré žívotní úrovně. Děkuji za pozornost a pro dnešek končím, mám bohužel fofr

No (Pá, 13. 3. 2020 - 05:03)

Díky Lallo.

Kača (Čt, 12. 3. 2020 - 19:03)

Milu, ozvi se. Jsi v pořádku? Celý den na tebe myslím...

ale (Čt, 12. 3. 2020 - 18:03)

tady:
Lalla (anonym)
Každá vysoce civilizovaná společnost, která se pyšní ctěním nejvyšších hodnot, se stará o svoje nejslabší. O děti, seniory, invalidy. Proč? Protože oni jaksi nejsou konkurenceschopní, nejsou schopni se o sebe postarat sami.

Návštěvník (Čt, 12. 3. 2020 - 19:03)

A zapomněla na feťáky. Ti jsou nejslabší článek.

tak (Čt, 12. 3. 2020 - 19:03)

si to po sobě přečti .." děti, seniory, invalidy "... kde máš něco o rodičovském příspěvku? Lalla napsala obecnou úvahu o vysoce civilizované společnosti. A ty z toho uděláš kolaloku, tss

Ale (Čt, 12. 3. 2020 - 19:03)

prd. Lalla napsala vysoce civilizovanou úvahu o obecné společnosti.

ale (Čt, 12. 3. 2020 - 18:03)

jsem, jsi

ale (Čt, 12. 3. 2020 - 18:03)

jo takhle. já su ale ty si tak

Návštěvník (Čt, 12. 3. 2020 - 14:03)

Ta komunistická verbež je všude. Přitom Kačka měla pravdu.Až bude krize na koho se zdravotnictví vykašle? no na nás,na staré. A budem muset držet pusu, protože jsme dostali 140 korun držhubný.Taky bych chtěl aby byly k valitní Ldnky,a by byly Domovy důchodců přístupný všem. Ale někdo radši cestuje, t ak jo no.

Reklama

Přidat komentář