Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

bianka (So, 14. 3. 2020 - 17:03)

Jinak.... lidi podlehli jste davovému šílenství předzásoby? Někde v cizině se poprali zákazníci o 50 kg mouky, jestli jsem to četla správně. Prodavačům, zdravotníkům a všem kolem toho držím pěsti, a ty politiky, kteří kritizujou a chtějí se zviditelnit raděj ani nečtu. Jsou horší než virus.

Návštěvník (So, 14. 3. 2020 - 18:03)

Problém je, že opozice vysírala s pandemickým plánem už v lednu. Vláda o něm nechtěla slyšet. Takže dnes jsou všichni nadšený z kroku vlády, ale nemêlo by se zapomínat, že to jsou oni, kdo zaspali. I přes varování. To nemluvím o rozpuštění rezerv. Na které nesáhl dokonce ani Kalousek v době krize. A kdo to odnese? Samozřejmě ti nejslabší.

bianka (So, 14. 3. 2020 - 19:03)

Jen k tomu.... začátkem března začli u nás první nakažení. To měli zavřít hranici už v lednu? Tuhle debatu nemusím. Jdu se dívat na tu komedii v tv.

Návštěvník (So, 14. 3. 2020 - 20:03)

Typický Babišovec. Na konci ledna ODS měla dotaz na zásoby zdravotnického materiálu. Bylo jim sděleno, že všeho je dostatek. Plné sklady. Že není nic potřeba. Na to už si nevzpomínáš?

bianka (So, 14. 3. 2020 - 17:03)

Tak čtu ty švejkoviny, ale moc to nepomáhá :-(.... Vyměním kilo mouky a 2 konzervy za chatu a 2 auta. Při rychlém jednání přidám roli toaletního papíru.

Miluna (So, 14. 3. 2020 - 11:03)

To se trochu zdá Andy že sem klidnější ale uvnitř mě to je.Jen se už netřesu ale smutno,divno z toho je ale momentálně mi pomáhá když děti nejsou ve skole a Sergej v práci.Akorát mi ještě provokuje jak příbuzný jezdí k rodičum,hlavně teta která dělá pokladní,tak to mě provokuje.Už sem i přemýšlela že ji napíšu aby je nenavštěvovala.Je to tvrdá realita i když mi to někdy připadá jak blbej sen.Asi nejlepší řešení jak se toho svinstva zbavit by bylo kdyby každej člověk zůstal na tři týdny izolovanej po celem světě ale to nejde no,škoda! Začínam si myslet už to co si myslí Sergej.Sergej moc nevěří že to je z čínskýho praseckýho jídla.Říkal že Číňani tohle dělaji pořád a nikdy z toho až něco takhle velkýho nebylo.Jeho tip je laboratoř,buď únik nebo úmysl a ta laboratoř ve Wuchanu akorat je.Taky mi Kači nevadí že to tu zavíraji,čim dřív tim líp,maji příklad z Itálie jak to vypadá když v počátku je ignorace.Akorát hrůza kdyby měli pravdu odborníci co píšou že se s tim můžem prát do srpna.To by bylo celý jaro a léto v prdeli! A kdyby to člověk chytnul tak to je na zbláznění.Prý se to léčí dva až osum týdnů.Tady na jihu jsou oficiálně zatim potvrzený dva ale škoda že nepíšou aspoň v jakym městě! Kdyby to tu začlo přibývat tak asi vytáhnu aspoň tu roušku no.I když prý to asi stejn tak neochrání a je to pro nemocný ale kdyby roušku nosili všichni tak by to mělo smysl.

Sany11 (So, 14. 3. 2020 - 09:03)

Pardon.....odklepla jsem omylem
A trnula jsem, aby ho pustili zpet do Cech. Ale jinak uz to neminim cist a kazit si naladu, je krasny den.
Budte vsichni opatrni a zdravi!

Sany11 (So, 14. 3. 2020 - 08:03)

To je mile od tebe, Alesi, zes vzpomnel na nase problemy, mas pravdu, vcera jel manzel do firmy a trnula

bianka (So, 14. 3. 2020 - 08:03)

Jinak také schvaluji opatření vlády, jednají rychle a to je správně.

bianka (So, 14. 3. 2020 - 08:03)

:-( A ještě k tomu zemřely Pilarová a Zátopková....:-(

-Aleš- (So, 14. 3. 2020 - 08:03)

Měly svůj věk, zvláště paní Zátopková. U paní Pilarové je zajímavé, že i když zemřela v 80 letech, tak ji její maminka přežila.

bianka (So, 14. 3. 2020 - 11:03)

Byly to významné ženy, škoda, že se s nima nemůže veřejnost rozloučit tak, jak by si zasloužily.

Kača (So, 14. 3. 2020 - 08:03)

Zarazilo mne, kolik mých známých se chystalo "vyvenčit" své potomky do nákupních center. Takže jsem ráda, že když vláda řekla A, řekla i B.

-Aleš- (So, 14. 3. 2020 - 08:03)

Pils, nemluv sprostě, jo :-) Ta opatření jsou asi potřeba, ale pro plno lidí to bude mít větší dopad než samotnej vir. Třeba taková Sany, koupila si zámek v Čechách a teď se ani nedostane do své továrny. I když možná má vyjímku. Kdyby o tom furt nepsali, tak ani nevíme že nějakej vir existuje. Například já teď peru modráky a než jsem do pračky nasypal prášek, tak jsem zíral do bubnu jestli tam nelítají mušky koronoviru. Všude jenom vir vir vir. Nikdy bych si nemyslel, že mi budou chybět články o té protivné Grétě.

Pils (So, 14. 3. 2020 - 17:03)

Aleši, mám ještě přitvrdit? :-))) Já jsem celý den pracovala na zahradě a vůbec jsem netušila, že umřela Pilarka, to je mi líto, o Daně Zátopkové jsem četla už včera. A včera jsem si na poslední chvíli koupila u Bati jarní boty, moc se mi tam nechtělo, říkala jsem si - zajdu tam v neděli. A udělala jsem dobře. Kdybych to chytla, mám aspoň nové boty.

Pils (So, 14. 3. 2020 - 07:03)

Když jsem byla venku, napadla mě jedna balada - Utichly továrny, utichly ulice, usnuly hvězdy okolo měsíce... Jenže ta naše aktuální jde jiným směrem. Tak se všichni držte, buďte opatrní, ale nepropadejte panice, nemá to cenu. Que sera, sera.

Fernando (So, 14. 3. 2020 - 03:03)

Miluno, Radka sem napsala akorát tři slova (12.března v 11.11).

Miluna (Pá, 13. 3. 2020 - 15:03)

Kači to se mi dneska zdál sen o krásné letní noci.Jen nevíme jestli si budem moct v létě posedět do společnosti.Jinak tady u nás taky vítr.Teď denně ale březen je vždycky takovej.Ráno hezky a jak padne vždy 11h dopoledne přijde větší vítr.Všimla sem si toho i minulý roky.Tak sem tu Kači zůstala sama.Sergej odjel na několik dní k příbuznému kterej má zahradu tak že si tam Sergej posedí.On takhle mezi zdma nevydrží.Tak sem ráda že si můžu dělat co chci.Sem tu vlastně v takové své karanténě,jenže nejlepší je že mě tohle vyhovuje:-) ..Už mi přišla výplata do toho Sergejovo peníze tu mam takže tohle řesit nemusim.Jen teda zamrzí že mam po návštěvách barů a restaurací,Mc Donaldů atd..no bohužel,tohle mi chybí nejvíc ale jestli jít a riskovat to se mi nechce.Teď ale když sem sama tak mi to je jedno a chci svuj klid ale až tu bude zase Sergej a děti to bude horší.Kéž by se brzy ukázalo že to jak vláda přitvrzuje povede k lepší situaci.Ale to se dozvíme až tak za tři týdny jestli to pomáhá.Teď pořád vylézaji nakažení co se nakazili před týdnem až dvěma týdny.Sem ráda Kači že si na mě takhle vzpomeneš to já na tebe hodně taky.Ja tu nejvíc vzpomínam na tebe na Andy na Bianku a Miu a Aleška.Jo a Kači vždy jak se Sergej víc napije a já zrovna nemam náladu tak je to mezi náma že takový kočkování který se obcas zvrtne no.Ale naštěstí aspoň nebyly vyloženě hádky nebo tak.A jak si se ptala tak vůbec už nevim ani o Radce ani Lucce.Radka se nějak odmlčela a Lucka naposledy sem jí viděla v tom lednu u Alice a pak už mi nic nepsala a já jí taky vůbec ne.Ale nějak dovedu odhadnout jaký by měla názor na Koronu ona ale nemam to potvrzený.No a v hlavě už ji nemam,už si ani na ní nevzpomenu denně.Sem strašně ráda že mi to přešlo.Tak zase brzy napiš.A Bianko teď zase pár dní budu jako ty.Jsme doma sami viď a co si uděláme to si uděláme.Pak zapojim procházku.A teď budu bez lidí,nebudu je zbytečně vyhledávat takže asi přecházim na tvuj momentální způsob života? a jak je? Co čtu zprávy tak mi přijde že se snaží s virem bojovat jen naši a Slováci,možná Polsko ale Německo,Francie ty nic?? Nepřipadá ti to taky tak podle zpráv??

Andrea (Pá, 13. 3. 2020 - 15:03)

Milu,jsem ráda, že jsi klidnější.Verim, že zase bude dobře, myslím tak do 500 nakažených,asi pár úmrtí,no třeba ne.Ja mám víkend pracovní,to mi nevadí.Uzivej si klidu a vám všem přeju, ať jste zdraví, klidni a bez paniky, bude líp, ještě to ale chvilku potrvá

Koronavirus (Pá, 13. 3. 2020 - 06:03)

Myslíte že ho dostaneme i mi romáci? Ja mislym že ne protože sme imuní.

Reklama

Přidat komentář