Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

D (So, 4. 5. 2019 - 14:05)

To jsou po tisíciletí opakované, naprosto ubíjející náboženské hlody. Náboženské báchorky, instituce a rituály jsou jednou z mnoha problematických forem sociocentrické adaptace lidských komunit na tvrdý okolní svět. Pámbíčkáři bez uzardění vydávají svět svých náboženských báchorek (v nichž kupříkladu nějaká božstva odměňují jakousi "spásou" víru, ale nikoli poznání) za pravou realitu, a vyvozují z této domnělé reality naprosto nesmyslné a neplatné konsekvence.¶ Jakých jen bludů jsou lidé schopni, jen aby iluzorně popřeli tragickou bezesmyslnost lidského bytí, a života vůbec!

Rakato (So, 4. 5. 2019 - 16:05)

No jo, lidé nechtějí trvale umřít. Aspoň vidíme, co udělají pro naději.

Jirka (So, 4. 5. 2019 - 15:05)

Rád tě opět vidím v těchto diskuzích. S tím, co píšeš zcela souhlasím. Tedy s tím, že Evangelium většinová část současné populace, považuje za něco natolik nemyslitelného, aby byla ochotna to přijmout. Protože srovnání podle světa hmotného tak, jak ho smyslově detekujeme, na nic takového nepoukazuje. Je možné se proto důvodně a zcela oprávněně domnívat, že pomyslný kruh záchrany nevisí na laně rozumu, ale víry. Stejně jako víme, že do chrámu Božího nemáme možnost vejít branou spravedlnosti, nýbrž jedině branou slitování. Neboť kouska dobrého v nás není z nás samotných, ani zásluh našich nikde podle snažení našeho. Vše lidské jen marnost jest.

Rakato (So, 4. 5. 2019 - 16:05)

Kdyby ses místo nesmyslných kutňáckých frází naučil nějaké řemeslo, třeba plést housky, udělal bys líp. Pro společnost i pro sebe. Běž se rychle zbavit své závislosti na víře, jinak špatně skončíš.

ccc (So, 4. 5. 2019 - 17:05)

také by bylo dobré, kdybys dělal něco užitečného

Jirka (So, 4. 5. 2019 - 17:05)

Z diskutujícího D si vezmi příklad. Je sice také ateista, ale narozdíl od tebe dokáže diskutovat slušně na úrovni a má oproti tobě alespoň nějaké vědomosti. Ty nejen, že nevíš co a o čem píšeš, ale ono je to pokaždé jiné. Jestliže jsi už natolik zoufalý, nikdo tě přece nenutí diskutovat. Prezentuješ se tu jako nedospělý moula co se v anonymitě schovává za monitorem a od rána do večera tu breptá, protože ve skutečném životě s ním asi nikdo nevydrží. Pokud se budeš chovat takto i nadále, nic se na tom nezmění. Heleť, je mi tě Otíku snad i líto, neboť si myslím, že v jádru úplně zlý chlapec nejsi, že si na to jenom hraješ. Ale co tady? Řekni vašim ať ti koupí mičudu a jdi se proběhnout někam na louku, máš jaro, tak bude pěkné počasí. Za mě se říkalo také kopačák.

Rakato (So, 4. 5. 2019 - 20:05)

Děkuji ti za tvoji odpověď. Jako každý mimoň, zahnaný do slepé uličky, přecházíš na urážky oponenta. Jenže tím jsi přiznal, že jsi v koncích. Ale pokud jde o obranu tvé pohádkové víry - dobrý pokus. (Ale i tak - zvaž to pletení housek.)

Jirka (So, 4. 5. 2019 - 20:05)

Ale já se vůbec neurazil, ani tebe jsem nechtěl. Jen jsem se snažil pochopit jaký smysl má psát tady od rána do večera neustále opakované blbosti. Z počátku to mohlo být možná zábavné, ale vždyť tě to už musí i vyčerpávat. A hlavně jak tě to může pořád stejně bavit. Klidně se domnívej, že jsem v koncích. Jsem v koncích, asi jako člověk, co už čtyřikrát řečenou věc nechce opakovat popáté.

D (So, 4. 5. 2019 - 16:05)

Do těch tvých argumentů je však superimponován ten "pomyslný kruh záchrany", respektive "chrám Boží" s "branou spravedlnosti" či "branou slitování". Takové věci však ve skutečnosti neexistují (snad s výjimkou kruhů pro neplavce a podobného bezpečnostního vybavení, nebo některých budov a jejich stavebních prvků, které tak mohou být pojmenovány).

Jirka (So, 4. 5. 2019 - 16:05)

Já na království nebeské věřím.

Jirka (So, 4. 5. 2019 - 03:05)

Ke komu se ty budeš modlit, to by mě zajímalo. K androidům? Píšeš kraviny, veškeré lidské poznání si na onen svět nikdo nevezme. Mimochodem zrovna ty konkrétně, jsi toho příliš nepoznal. U tebe nějaké poznání začne až tím, že zjistíš, že hodně věcem nerozumíš. To je zatím k nedohlednu.
____
Víra je skutečně založena na doufání, aniž bychom viděli. Protože když doufáš v něco, co vidíš, už to není víra, ale zjištění, ale spasení jsme vírou, nikoliv zjištěním.
A ano, Bůh pošle celé lidstvo i s jeho věděním a moudrostí kam bude chtít. Sám říká, že je zahanbí. Nečeká až mu to schválí nějaký trouba tady z diskuze, kterému se to nezamlouvá. Ale ty sám jsi stejně nic nevymyslel, tak tě to přece nemusí trápit.

Rakato (So, 4. 5. 2019 - 16:05)

Při tvém nedostatku informací o světě se divím, že dokážeš vyhodnotit situaci a dojít si pro rohlík do obchodu. Takové klapáky na očích hned tak někdo nemá. Kdybys aspoň žil ze svého jako Amiš a neparazitoval na našem vědeckotechnickém světě, ale to ne - ty plnymi hrstmi bereš z cizí ruky, ale bez sebemenšího vděku pak na tu ruku kálíš. Jsi jen propletená duše, která hodila rozum do kanálu.

Jirka (So, 4. 5. 2019 - 16:05)

Ano pevně věřím, že má duše je propletená pravdou, jež zjevil Bůh nám skrze Krista. Ještě je tady ale možnost, že jsi chtěl na napsat popletená duše. Ale to nedává smysl, protože jestli je někdo popletený, není důvod ho nikterak agresivně napadat, ale naopak mít s ním trpělivost. Ještě menší smysl mi však dává, když to napíše někdo, kdo vůbec nevěří na duše. S nutnou naléhavostí tě žádám, příteli; udělej si v názorech řád a stabilitu.

Rakato (So, 4. 5. 2019 - 20:05)

Asi jsi si dal závazek, že nikdy nic nenapíšeš k věci, že nedáš jasnou odpověď. A tak jen okrajově pindáš, do toho naučené fráze a hlavně náboženský zápal. Když jsme u toho slovíčkaření, tak si někam zapiš, že duše se u ateistů rovná vědomí, a tvá dušička bude mít pokoj. U počítače je to podobné jako u člověka - máš SW (neuvědomělé myšlení) a HW (tělo). No a u umělé inteligence k tomu myšlení přibude vědomí, čili tvoje duše. Jen zase nebásni, že duše je něco více než vědomí. Dokud duši neumíš ukázat, tak o jejím náboženském významu mlč. Není duše - není význam.

Jirka (So, 4. 5. 2019 - 20:05)

U umělé inteligence pochopitelně nic jako vědomí a svobodná vůle "nepřibude". Ani sama ani pomocí člověka. Bude to pořád stroj, byť složitější, ale stále omezený na počet příkazů a jejich kombinací. Žádné svoje vědomí v něm samo nevznikne a ani člověk mu ho nedá. To vážně věříš takovým pohádkám? :-))) To platí jen ve filmech.

Rakato (So, 4. 5. 2019 - 21:05)

Zase planě žvatláš (že u UI vědomí nepřibude). Když tomu nerozumíš, tak si aspoň nevymýšlej. UI je na spadnutí a její definice spočívá na jejím vlastním vědomí. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ale protože jsem vstřícný ateista, poradím - podívej se na neuronové sítě, fuzzi logiku a kvantové počítače. Je to hlavně otázka počtu umělých neuronů a propojení mezi nimi. (To jsou prostě věci, u kterých tě žádný duch svatý neosvít - musíš jít do vědy, jinak jsi odsouzen k tupé neznalosti.) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ale pokud nevěříš ani na auta, která jezdí bez řidiče samy po cestách - s pánem bohem, lámu nad tebou hůl.

Jirka (So, 4. 5. 2019 - 22:05)

Já ti rozumím jak to myslíš, ale nikdy to nebude jako živý tvor. Že jezdí auto bez šoféra a co jako, copak letadlo s funkcí autopilota dokazuje, že má letadlo vědomí, emoce, duši? Začínám mít dojem, žes nepochopil záměr kybernetiky. Šetři se slovy "že tomu rozumíš", i blbec pozná, že jsi laik, byť sebenadšenější. Před lety jsem diskutoval s člověkem co měl podobné nadšení pro UI, někde na zpovědnici nebo kde, ten tomu aspoň rozuměl, protože ty neuronově sítě přímo dělal. Tam šlo zase o spor, že vědomí zaniká s hmotou. Avšak chyba je už v předpokladu porovnávat neživé s živým a vyvozovat z toho závěry. Budou logicky mylné. Kdybys aspoň trochu věděl o co tam jde, chápal bys kde je hlavní problém a že to není tak jednoduché. Jsi fantasta. A proč vůbec otravuješ s umělou inteligencí na těchto stránkách?

Rakato (So, 4. 5. 2019 - 22:05)

Už to s tebou vzdávám, šedesát osmičko. Copak jsem tvrdil, že UI už existuje? Že auto řídí UI? Copak jsem říkal, že UI je jen má osobní teorie? Takový je stav vědy, že lidé, kteří do kybernetiky dělají, říkají, že se UI rýsuje. Proč se nepodíváš na příslušné články sám? Připomínáš mi malého Pepíčka, který tluče pěstičkami do stolu a řve: "Nebudu a nebudu papat polívčičku." "No tak nežer, parchante." (říkám mu já).

Jirka (So, 4. 5. 2019 - 22:05)

Já ty články znám a číst je nepotřebuju. Ale tobě nedochází jak to v takových výzkumech chodí. Kdyby totiž říkali, že to nemá cenu a nebude to možné, těžko by dostávali nějaké dotace, které nutně potřebují na další vývoj a experimenty. Jenže ty, laik, co tomu vůbec nerozumí, si to pochopí po svém a myslí si kdoví co to znamená. Možná do tebe tu UI zabudovat by se hodilo, když s tou přirozenou to žádná sláva jak vidno není. Není to nakonec důvod, proč se tak těšíš, že by tě vylepšili nebo úplně předělali? Občas je s tebou fakt zábava. Ve středověku bys našel zcela jistě uplatnění jako dvorní klaun :)

Rakato (So, 4. 5. 2019 - 23:05)

No to je zajímavá vjemová rozostřenost - když ti řekne kutňák z kazatelny nějakou bajku z bible, to stojíš v pozoru, ale když ti řekne něco vědec, který třeba vymyslel čip ve tvém mobilu, tak nemá pravdu. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jsou ubožáci, kteří se netrefí lžičkou do huby. Ale ty jsi na tom tak špatně, že ani k takovým ubožákům nepatříš.

Reklama

Přidat komentář