Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Rakato (So, 4. 5. 2019 - 16:05)

Kdyby ses místo nesmyslných kutňáckých frází naučil nějaké řemeslo, třeba plést housky, udělal bys líp. Pro společnost i pro sebe. Běž se rychle zbavit své závislosti na víře, jinak špatně skončíš.

ccc (So, 4. 5. 2019 - 17:05)

také by bylo dobré, kdybys dělal něco užitečného

Jirka (So, 4. 5. 2019 - 17:05)

Z diskutujícího D si vezmi příklad. Je sice také ateista, ale narozdíl od tebe dokáže diskutovat slušně na úrovni a má oproti tobě alespoň nějaké vědomosti. Ty nejen, že nevíš co a o čem píšeš, ale ono je to pokaždé jiné. Jestliže jsi už natolik zoufalý, nikdo tě přece nenutí diskutovat. Prezentuješ se tu jako nedospělý moula co se v anonymitě schovává za monitorem a od rána do večera tu breptá, protože ve skutečném životě s ním asi nikdo nevydrží. Pokud se budeš chovat takto i nadále, nic se na tom nezmění. Heleť, je mi tě Otíku snad i líto, neboť si myslím, že v jádru úplně zlý chlapec nejsi, že si na to jenom hraješ. Ale co tady? Řekni vašim ať ti koupí mičudu a jdi se proběhnout někam na louku, máš jaro, tak bude pěkné počasí. Za mě se říkalo také kopačák.

Rakato (So, 4. 5. 2019 - 20:05)

Děkuji ti za tvoji odpověď. Jako každý mimoň, zahnaný do slepé uličky, přecházíš na urážky oponenta. Jenže tím jsi přiznal, že jsi v koncích. Ale pokud jde o obranu tvé pohádkové víry - dobrý pokus. (Ale i tak - zvaž to pletení housek.)

Jirka (So, 4. 5. 2019 - 20:05)

Ale já se vůbec neurazil, ani tebe jsem nechtěl. Jen jsem se snažil pochopit jaký smysl má psát tady od rána do večera neustále opakované blbosti. Z počátku to mohlo být možná zábavné, ale vždyť tě to už musí i vyčerpávat. A hlavně jak tě to může pořád stejně bavit. Klidně se domnívej, že jsem v koncích. Jsem v koncích, asi jako člověk, co už čtyřikrát řečenou věc nechce opakovat popáté.

D (So, 4. 5. 2019 - 16:05)

Do těch tvých argumentů je však superimponován ten "pomyslný kruh záchrany", respektive "chrám Boží" s "branou spravedlnosti" či "branou slitování". Takové věci však ve skutečnosti neexistují (snad s výjimkou kruhů pro neplavce a podobného bezpečnostního vybavení, nebo některých budov a jejich stavebních prvků, které tak mohou být pojmenovány).

Jirka (So, 4. 5. 2019 - 16:05)

Já na království nebeské věřím.

Jirka (So, 4. 5. 2019 - 03:05)

Ke komu se ty budeš modlit, to by mě zajímalo. K androidům? Píšeš kraviny, veškeré lidské poznání si na onen svět nikdo nevezme. Mimochodem zrovna ty konkrétně, jsi toho příliš nepoznal. U tebe nějaké poznání začne až tím, že zjistíš, že hodně věcem nerozumíš. To je zatím k nedohlednu.
____
Víra je skutečně založena na doufání, aniž bychom viděli. Protože když doufáš v něco, co vidíš, už to není víra, ale zjištění, ale spasení jsme vírou, nikoliv zjištěním.
A ano, Bůh pošle celé lidstvo i s jeho věděním a moudrostí kam bude chtít. Sám říká, že je zahanbí. Nečeká až mu to schválí nějaký trouba tady z diskuze, kterému se to nezamlouvá. Ale ty sám jsi stejně nic nevymyslel, tak tě to přece nemusí trápit.

Rakato (So, 4. 5. 2019 - 16:05)

Při tvém nedostatku informací o světě se divím, že dokážeš vyhodnotit situaci a dojít si pro rohlík do obchodu. Takové klapáky na očích hned tak někdo nemá. Kdybys aspoň žil ze svého jako Amiš a neparazitoval na našem vědeckotechnickém světě, ale to ne - ty plnymi hrstmi bereš z cizí ruky, ale bez sebemenšího vděku pak na tu ruku kálíš. Jsi jen propletená duše, která hodila rozum do kanálu.

Jirka (So, 4. 5. 2019 - 16:05)

Ano pevně věřím, že má duše je propletená pravdou, jež zjevil Bůh nám skrze Krista. Ještě je tady ale možnost, že jsi chtěl na napsat popletená duše. Ale to nedává smysl, protože jestli je někdo popletený, není důvod ho nikterak agresivně napadat, ale naopak mít s ním trpělivost. Ještě menší smysl mi však dává, když to napíše někdo, kdo vůbec nevěří na duše. S nutnou naléhavostí tě žádám, příteli; udělej si v názorech řád a stabilitu.

Rakato (So, 4. 5. 2019 - 20:05)

Asi jsi si dal závazek, že nikdy nic nenapíšeš k věci, že nedáš jasnou odpověď. A tak jen okrajově pindáš, do toho naučené fráze a hlavně náboženský zápal. Když jsme u toho slovíčkaření, tak si někam zapiš, že duše se u ateistů rovná vědomí, a tvá dušička bude mít pokoj. U počítače je to podobné jako u člověka - máš SW (neuvědomělé myšlení) a HW (tělo). No a u umělé inteligence k tomu myšlení přibude vědomí, čili tvoje duše. Jen zase nebásni, že duše je něco více než vědomí. Dokud duši neumíš ukázat, tak o jejím náboženském významu mlč. Není duše - není význam.

Jirka (So, 4. 5. 2019 - 20:05)

U umělé inteligence pochopitelně nic jako vědomí a svobodná vůle "nepřibude". Ani sama ani pomocí člověka. Bude to pořád stroj, byť složitější, ale stále omezený na počet příkazů a jejich kombinací. Žádné svoje vědomí v něm samo nevznikne a ani člověk mu ho nedá. To vážně věříš takovým pohádkám? :-))) To platí jen ve filmech.

Rakato (So, 4. 5. 2019 - 21:05)

Zase planě žvatláš (že u UI vědomí nepřibude). Když tomu nerozumíš, tak si aspoň nevymýšlej. UI je na spadnutí a její definice spočívá na jejím vlastním vědomí. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ale protože jsem vstřícný ateista, poradím - podívej se na neuronové sítě, fuzzi logiku a kvantové počítače. Je to hlavně otázka počtu umělých neuronů a propojení mezi nimi. (To jsou prostě věci, u kterých tě žádný duch svatý neosvít - musíš jít do vědy, jinak jsi odsouzen k tupé neznalosti.) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ale pokud nevěříš ani na auta, která jezdí bez řidiče samy po cestách - s pánem bohem, lámu nad tebou hůl.

Jirka (So, 4. 5. 2019 - 22:05)

Já ti rozumím jak to myslíš, ale nikdy to nebude jako živý tvor. Že jezdí auto bez šoféra a co jako, copak letadlo s funkcí autopilota dokazuje, že má letadlo vědomí, emoce, duši? Začínám mít dojem, žes nepochopil záměr kybernetiky. Šetři se slovy "že tomu rozumíš", i blbec pozná, že jsi laik, byť sebenadšenější. Před lety jsem diskutoval s člověkem co měl podobné nadšení pro UI, někde na zpovědnici nebo kde, ten tomu aspoň rozuměl, protože ty neuronově sítě přímo dělal. Tam šlo zase o spor, že vědomí zaniká s hmotou. Avšak chyba je už v předpokladu porovnávat neživé s živým a vyvozovat z toho závěry. Budou logicky mylné. Kdybys aspoň trochu věděl o co tam jde, chápal bys kde je hlavní problém a že to není tak jednoduché. Jsi fantasta. A proč vůbec otravuješ s umělou inteligencí na těchto stránkách?

Rakato (So, 4. 5. 2019 - 22:05)

Už to s tebou vzdávám, šedesát osmičko. Copak jsem tvrdil, že UI už existuje? Že auto řídí UI? Copak jsem říkal, že UI je jen má osobní teorie? Takový je stav vědy, že lidé, kteří do kybernetiky dělají, říkají, že se UI rýsuje. Proč se nepodíváš na příslušné články sám? Připomínáš mi malého Pepíčka, který tluče pěstičkami do stolu a řve: "Nebudu a nebudu papat polívčičku." "No tak nežer, parchante." (říkám mu já).

Jirka (So, 4. 5. 2019 - 22:05)

Já ty články znám a číst je nepotřebuju. Ale tobě nedochází jak to v takových výzkumech chodí. Kdyby totiž říkali, že to nemá cenu a nebude to možné, těžko by dostávali nějaké dotace, které nutně potřebují na další vývoj a experimenty. Jenže ty, laik, co tomu vůbec nerozumí, si to pochopí po svém a myslí si kdoví co to znamená. Možná do tebe tu UI zabudovat by se hodilo, když s tou přirozenou to žádná sláva jak vidno není. Není to nakonec důvod, proč se tak těšíš, že by tě vylepšili nebo úplně předělali? Občas je s tebou fakt zábava. Ve středověku bys našel zcela jistě uplatnění jako dvorní klaun :)

Rakato (So, 4. 5. 2019 - 23:05)

No to je zajímavá vjemová rozostřenost - když ti řekne kutňák z kazatelny nějakou bajku z bible, to stojíš v pozoru, ale když ti řekne něco vědec, který třeba vymyslel čip ve tvém mobilu, tak nemá pravdu. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jsou ubožáci, kteří se netrefí lžičkou do huby. Ale ty jsi na tom tak špatně, že ani k takovým ubožákům nepatříš.

Jirka (Ne, 5. 5. 2019 - 09:05)

Proč bych měl stát v pozoru a čekat až mi (nevím co je to "kutňák") někdo něco přečte z Bible? U četby raději sedím, nejlépe ležím, stát, natož v pozoru, při čtení, mi přijde nejpohodlné.
_____
Jistě, že vědci, který vymyslel čip do mého mobilu věřím. Jak to ale dokazuje skutečnost, že stroje budou mít vědomí, rozum a emoce jako živé bytosti? Pleteš si rozdíl mezi pouhou simulací a skutečným životem. Takový simulátor bude jednat jenom na základě programu, který do něho vložil člověk, a už není podstatné kolik kombinací příkazů bude obsahovat, aby dokonale napodoboval živou myslící bytost, jestli několik miliard nebo milionů. Může jich mít možná i desetkrát více než člověk, ale pořád nebude rozumová živá bytost. To znamená, že živé vědomí - Descartovo Cogito ergo sum - myslím, tedy jsem - uvědomění si sebe sama, rozumovou, etickou a emotivní stránku, nebude mít díky pouhému programu, byť sebesložitějšímu, jež do něj člověk zadá. Vědci, natož běžní lidé, ani dosud nevědí, co to vlastně vědomí je. Nikdo ho ještě nedokázal uspokojivě definovat, natož aby ho vytvořil? Simulovat vědomí je rozdíl, jedná se o umělou napodobeniny, asi jako že umělá kytka ve váze s vodou taky neporoste, ale může mít funkci vytvořenou člověkem, že třeba bude měnit barvy při dotyku s vodou, ale nebude živá jako ta co roste. Je třeba pochopit tyto rozdíly. Nadšeneckých, tlačených článku na internetu je mnoho, neříkám, že ne, ale je potřeba si zachovat zdravý rozum a nepodléhat jim jen kvůli kvantitě. Já ti ještě více článků najdu i Bohu a o víře, věříš tomu? Ale abych nebyl zaujatý, tak třeba o mimozemšťanech najdeš také mnoho článků. Je snad množství článků nějakou garancí jejich pravdivosti? Znamená snad, že mám věřit nějaké reklamě jenom proto, že se neustále opakuje. Pochop, že ne každý je náchylný k podobným vymývání mozku jako ty, někdo je imunní a má to pak na někoho zcela opačný efekt.

Rakato (Ne, 5. 5. 2019 - 18:05)

Ty jsi fakt neuvěřitelný. Ty tady de facto poučuješ vědce, že to mají špatně s tím náběhem na UI. A přitom jsi ohledně všech těch kvantových počítačů atd. blbý jak tágo. Je to jako kdybys jako blbý dvanáctletý studentík na přednášce profesora fyziky vstal, a řekl, že tomu rozumí líp než on. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Co to pořád máš s tím, že UI nemůže mít vědomí, když o vyspělých počítačích a programech nic nevíš a UI jsi nikdy neviděl? Přitom v historii vědy máš spoustu příkladů, jak (hlavně náboženský) dilino vysvětluje vědcům, že něco nebude fungovat, a oni to pak sestrojí. Ty jsi jako Francouzská akademie věd v 19. století. Když jim sedlák přišel s kamenem v ruce říct, že ten kámen spadl z nebe, tak mu řekli, že se to nemohlo stát, protože kameny z nebe nepadají.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Měl bys už konečně ubrat na fanatičnosti, která z tebe dělá ignoranta a blázna, a přestat sem cpát své výmysly a představy o UI, které nejsou ničím podložené.

Jirka (Ne, 5. 5. 2019 - 19:05)

No no, ty ses nám nějak rozohnil. Ber to přece s nadhledem. Třeba tak, že tvoje fantastické sny a představy ti nikdo vzít nemůže. Ony tě opustí samy až dospěješ v muže. Snad.

Reklama

Přidat komentář