Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 19:04)

Jenže to neznamená mít víru někde v ústraní, že "dosoluje". Vždyť ty si vymýšlíš věci které ani nejsou v Bibli. Základ je klasický pozemský život? Ty tady nakonec snad i šíříš falešné evangelium. Víš co říká Pavel k těm co to dělají? Steve Steve, ty si vymýšlíš věci a věty, které vůbec v Bibli nejsou. Naopak Ježíš říká, ne na zemi si střádej poklad, nýbrž v nebi. Jak psal hvězdoun, máš ducha tohoto světa. Podle ovoce kterés vynesl to najevo vyšlo.

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 18:04)

Zde je vidět že ani pečlivé zkoumání textů ti nezaručilo jejich pochopení. Farizejove nebyli Ježíšem napomínáni kvůli jejich fanatismu, ale pro jejich pokrytectví. Oni naopak fanatiky nebyli, žili v přetvářce, fanatici předstírat nic nemusejí. A já teď přemýšlím, jestli: 1) buď ty texty opravdu nechápeš a nebo 2) je záměrně překrucuješ.....
______
Stýve, promiň, ale ty píšeš neskutečné nesmysly. Ta úzká cesta není z pochopení nauky a umění přemýšlet, tohle říkají opět svědkové Jehovovi. Ta úzká cesta je Ježíš Kristus!
______
Měl bych tě varovat před tím co píšeš; jestliže někoho už předem posíláš do pekla, aniž bys bral ohled na soudy Boží, může to být považováno jako že někomu nepřeješ spasení. Tzn jako kdybys říkal, ty rozhoduješ lépe než Bůh. To se dá možná považovat i za rouhání. Že často píšeš hlouposti je jedna věc, ale pokud se ti mají stát nebezpečnými, už to není legrace. Dávej si větší pozor na to, co píšeš, Stýve.

Zjevení Janovo (So, 27. 4. 2019 - 17:04)

Toto praví Amen, svědek ten věrný a pravý, počátek stvoření Božího:

Vímť skutky tvé, že ani jsi studený, ani horký. ˇO bys studený byl aneb horký.
A tak že jsi vlažný, a ani studený, ani horký, vyvrhnu tě z úst svých.

oprava (So, 27. 4. 2019 - 17:04)

píše se tam, že váš bůh nesnáší vlažné půlpobožné.

Návštěvník (So, 27. 4. 2019 - 17:04)

A ačkoli nejsem pobožný, tak ve sporu Steve versus Jirka má pravdu Jirka. Bible požaduje po svých ovcích, aby byli fanatici. Přímo tahle slova tam nejsou, ale píše se tam, že váš bůh nesnáší vlažné půpobožné. Že prý to jsou ti nejhorší. Vyplivnu je z úst, píše masožravý chřestanský bůch.

Návštěvník (So, 27. 4. 2019 - 17:04)

Jirko, ještě jsem nepotkal ateistu, který by byl spojený pupeční šňůrou s nějakou vědeckou teorii, tedy ani s evoluční teorií. Na rozdíl od vás, věřících. Vy jste spojeni pupeční šňůrou s biblí, koránem, atd, podle toho, co vyznáváte. Takže když ateistovi chceš rozbít víru v evoluci, tak většina ateistů to má na salámu. Není to totiž víra. Je to jen předpoklad. A to je rozdíl. Když k něčemu dojdu vylučovací metodou, protože mi to zbylo jako jediné asi nějak pravděpodobné, tak to tak neprožívám. Když ale věříš na celý esoterický svět, anděly, démony, nebe peklo ráj, boha s třemi hlavami atd, tak je jasné, že nesneseš jakoukoli kritiku. Ne na tebe, ale na ten fetiš, co uctíváš. Tvůj fetiš sis vyrobil na základě četby té knihy. Je to začarovaný kruh. Proto o vás píše jeden psycholog, že jste jako narkomani, co si dávají dávku krista nebo bible.

Steve (So, 27. 4. 2019 - 17:04)

Může i "fanatičení" ... To už je jedno jak se to řekne.

Návštěvník (So, 27. 4. 2019 - 16:04)

To byla reakce na Jirku, ne na Steve

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 17:04)

Naprosto logicky, on má totiž Stýv blíže k vám ateistům než ke křesťanům. No, možná k agnostikúm, abych mu zas tolik nekřivdil.

Steve (So, 27. 4. 2019 - 17:04)

Nemám ... ale umím přemýšlet a vše si řádně analyzovat. Pocházím od mala z křest'ansky plně aktivní rodiny. Víš, mne by ani neumořil Islám či jiné náboženské báchorky - a to je asi u mne problém, víš? Tebe bude určitě snadné tě i např. po-islámštit ... "Blahoslavení chudí duchem".

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 17:04)

Ano, blahoslaveni chudi duchem, tak to stojí v Písmu svatém. A proto nechápu tuto tvou poznámku. Stejně jako to s tím "po-islámštěním". Ty chceš někoho islamizovat? Působíš jako zlý, mstvivý a záludný člověk i na nevěrce, natož bys mohl být křesťan. Ty totiž ani nechápeš kdo to křesťan je.

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 17:04)

Stýve, a to je další věc co nechápeš, víra se nedá vštěpit výchovou, ale uděluje jí Bůh jako dar. Máš naprostou pravdu, je to tebe problém.
____
Přemýšlejí a pečlivě analyzují svědkové Jehovovi, přesně takto mluví a píšou. Co je to Stýve "narodit se z Ducha" Můžeš mi na to odpovědět prosím?

Steve (St, 1. 5. 2019 - 18:05)

"víra se nedá vštěpit výchovou, ale uděluje jí Bůh jako dar."

To je teda Jirko pěkná pitomost cos řekl ... nesouhlasím. Víra a nauka se vštěpuje výchovou od mala rodiči, starší si to nutí poznávat sami. Jak jí jedinec sám přijme, je opravdu plně POUZE na něm.

Jirka (St, 1. 5. 2019 - 22:05)

Steve, vidím, že vůbec nic nechápeš a proto se o tom s tebou ani nehodlám bavit.

Steve (Čt, 2. 5. 2019 - 17:05)

Tak to jsem tě Jiříku teda rychle udolal, to jsem netušil, že to bude tak brzy. :-) Nechceš slyšet jinou pravdu, protože uznáváš jen tu svojí - to je ubohé. Nemusíš se o tom se mnou samozřejmě bavit, nikoho nenutím.

Jirka (Čt, 2. 5. 2019 - 18:05)

No, asi jsem vyzněl arogantně, když jsem psal, že o tom nebudeme diskutovat.
______
Ale vůbec nejde o udolání, a ani nejde o to, že bych nechtěl slyšet jiný názor (jiná pravda není) a konečně už vůbec ne o to, že by Tony chtěl slovíčkařit.______
Zde jde o to, že ty vůbec nechápeš co je to víra. Zaměňuješ jí s náboženskou výchovou. To je ale úplně něco jiného. Máš ryze tělesné postoje.

Steváku (St, 1. 5. 2019 - 19:05)

Pleteš si víru a náboženskost.

Steve (Čt, 2. 5. 2019 - 16:05)

Chceš slovíčkařit? To nemá cenu.

Tony (St, 1. 5. 2019 - 19:05)

LG Tony

Steve (So, 27. 4. 2019 - 17:04)

Ty znáš učení Svědků? Prošel jsi jejich vstupní naukou, byl několikrát v jejich Sále a poslouchal ty jejich promluvy? Máš jejich Sbírku zákonů?

Až to budeš mít za sebou a poznáš jejich učení na vlastní kůži, tak potom mluv a porovnávej. To samé mám za ssebou i u Mormonů.

A nevztekej se jak malý kluk že tomu někdo rozumí a říká ti zde JINOU pravdu.
Znát jenom úryvky kde jaké konkrétní v Bibli jsou není víra a není to vůbec důležité pro víru jako takovou samostatnou. (To nazývám slovíčkařením a papouškováním)

Jehovisti jo analyzují ... ale naprosto totálně špatně, dělají si novou víru, překrucují záměrně významy vět apod. a hlavně hledají jak vše křest'anský popřít. Sami si ale přitom serou do vlastního hnízda. Překvapuje mne, že jim nevadí že jsou o Kristu doslova nevěřící Tomášové ...

"Narodit se z Ducha" znamená uvěřit a příjmout Křest'anství a její nauku. Jinak obecně křest je oficiálním vstupem do každé pozemské církve - jako myslím oficialitu.
Pro Katolíka se potvrzuje křest'anství v dospělosti kdy už je člověk zodpovědný sám za sebe a zralý - svátostí Biřmování. U jiných křst'anských církví se toto trochu liší.

Nevím proč zkoušíš starého zběhlého věřícího. :-)

Prozkoumat na vlastní kůži víry jiných církví + analyzovat, porovnávat, je myslím daleko více přínosem nežli křepčením nad Biblí a vědět pod čím hledat kde jakou větu.

Reklama

Přidat komentář