Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Návštěvník (Čt, 25. 4. 2019 - 20:04)

O operaci se nebavím. Tím myslím jiné případy - odmítnutí operace znamená pacient nespolupracuje, nepodepíše, že souhlasí s tím, že mu můžou trvale poškodit zdraví, případně zemřít - takže nemáš na výběr. Toto vím zase z jiné strany.

Návštěvník (Čt, 25. 4. 2019 - 20:04)

Po určité době pozorování mi vychází, že křesťan Jirka patří k těm poctivějším pobožným. Vězí sice v židovské ideologii až po uši, ale povahově není zákeřný. Není tak pokřivený jako třeba Mima. Té nevěřím ani dobrý den. Falešná, manipuluje. Potom tu chodil ten opilec s ledvinou, to zas byla troska a aua na hlavu. Jak říkám Jirka je sice zfanatizovaný, ale aspoň nic nehraje, je opravdový. Souhlasím s tím, že Rakato má zvláštní směs ateismu a esoteriky. Případně i něco z bible.

Jirka (Čt, 25. 4. 2019 - 19:04)

Ještě jsem si vzpomněl, Ježíš nebyl žádný anarchista, naopak nařizoval otrokům aby své pány poslouchali a lidu, aby dal císařovi co mu patří. Viz zkoušení farizeů Ježíše v chrámu. Mt22. Nikde nepobízí lid aby se bouřil. Opět, tvoje zkreslené představy falešného Krista. To co zde prezentuješ je jakýsi podivný mix ateismu, gnózí a new age. Tvůj ježíš je jakýsi hipísák a humanista. Jenže nebyl ani humanista, humanismus oslavuje člověka, ne Boha. Také si zjisti význam slova anarchie. Jak vidíš sám, tvoje představy o Kristu a vůbec o Písmu sv. jsou absolutně pomýlené.

Rakato (Čt, 25. 4. 2019 - 21:04)

Ježíš mluvil o své království. A byl prchlivý, jak dokazují penězoměnci u chrámu, které vyhnal z nádvoří. Dělat bordel v zemi nikomu dlouho neprojde. A vedl nechutné řeči o pojídání vlastního těla. Jo a o židovském bohu mluvil rouhavě jako o svém otci. Tak nedělej hloupého, tohle všechno přece musíš vědět. Konečně - ty jeho nesmyslné řeči o nastavení druhé líce ke stabilizaci pořádku v Judeji také nepřispívaly, protože snižovali ochotu lidí bránit se proti lumpům.

Rakato píše (Čt, 25. 4. 2019 - 19:04)

celkově pomýleně, bombardování je pro něho jen drobnost

Návštěvník (Čt, 25. 4. 2019 - 16:04)

Rakato ani Mima nejsou na černé listině. Mima opět lže. Nebo přehání. Jak je jejím zvykem. To přehánění a tu hysterii možná jen hraje. Rakato si občas taky vymýšlí, i když ne tak často jako Mima. Nemá to nic společného s komunismem. Bájná lhavost, nebo nadměrné fantazírovaní je spíše nešvar v nezřízeném toku myšlenek, a hlavně dotyčný/á nečtou, na co reagují, necitují to. Zkreslují, manipulují. Možná je to zlý úmysl. Ano, myslím si o Mimě, že je falešná. Sluníčkářku jen předstírá...

Touha (Čt, 25. 4. 2019 - 17:04)

Návštěvníku, já sice nepatřím mezi Mimy oblíbence, ale musím se jí opět zastat. Čtu ji zde roky, ale faleš nepatří k jejím špatným vlastnostem. Možná je někdy naivní a příliš dle své církve dogmatická (promiň Mimo), ale to není nic špatného. A taky si pamatuji, jak nedávno psala Tonymu, že bychom ještě koukali, jak by svůj výklad křesťanství rozbalila mezi svými a ne zde mezi námi amatery:). Takže nedej na první pohled (pokud sem nechodíš již dlouho třeba pod jiným nickem)

Návštěvník (Čt, 25. 4. 2019 - 15:04)

Křesťané nejsou násilní jako muslimové, protože křesťanství prošlo západní civilizací, humanismem, osvícenstvím. Křesťané pod tlakem částečně ustoupili ze svých pozic a některé věci ze své knihy už považují jen jako metafory. Velká část křesťanů se ani biblí neřídí. Např. ženy křesťanky si většinově nepokrývají hlavy. Muslimky ano. Muslimové berou svůj korán doslova, křesťani jen tak lážo plážo, něco ne, něco je, co se jim hodí. Proto je křesťanství méně nebezpečné. Vyměklo pod tlakem moderní společnosti. A mnozí křesťané už ani na příchod Krista nevěří, pořídili si výstavní baráky a drahá auta. Zabydleli se tu na zemi.

Návštěvník (Čt, 25. 4. 2019 - 15:04)

Lékaři zejména chirurgové následky operací bagatelizují, nebo zatajují. Řeknou jen některé, takové obecné, jako infekce, apod., ale do podrobností nejdou. To spíše sestra řekne pravdu než doktor.

Rakato (Čt, 25. 4. 2019 - 16:04)

Také se mi, že u chirurgů toto nebezpečí hrozí, protože nejraději všechno řeší skalpelem. Zde pomůže jen vlastní rozum a znalosti.

Touha (Čt, 25. 4. 2019 - 15:04)

Opravdu si myslíte, že biblický bůh má nějaké pohlaví???

mima (Čt, 25. 4. 2019 - 15:04)

:-) nevím teď co si někdo představuje pod slovem pohlaví ve spojitosti s Bohem?...... Bible píše, že Bůh je Duch. Takže asi o pohlaví to nebude.....

Rakato (Čt, 25. 4. 2019 - 16:04)

Bůh nás stvořil podle obrazu svého. Takže by nějaké pohlaví měl mít. Doufám, že to nakonec nevyústí v zájmu korektnosti, že je hermafrodit.

Jirka (Čt, 25. 4. 2019 - 18:04)

Jistě, k obrazu svému, to ale nejspíš bude platit pro věci věčné a duchovní, kde žádné pohlaví netřeba. Ne pro věci časné pozemské, které podléhají pomíjivosti porušitelnosti těla a nutnosti tělesné kopulace.

Touha (Čt, 25. 4. 2019 - 16:04)

Jo, jasně, už jsem se lekla, že je zde diskutováno, zda je biblický bůh mužského nebo ženského rodu :)

Rakato (Čt, 25. 4. 2019 - 16:04)

To víš, že je to diskutováno.

Touha (Čt, 25. 4. 2019 - 17:04)

:) No právě

! (Čt, 25. 4. 2019 - 11:04)

Nevím, jak kdo, ale já vůbec neposuzuji křesťany a z reálu mám s křesťany spíše dobré zkušenosti a považuji je za oběti špatné ideologie. A jestli něco dokola melu, tak leda to, že špatná je ta ideologie - tedy bible. Stejně špatná jako korán. Tady dokonce píšou, že horší, co se týká násilí, je bible. /*/*/*/*/https://www.lidovky.cz/svet/softwarovy-inzenyr-srovnal-bibli-s-koranem-nasilnejsi-je-bible.A161030_131312_ln_zahranici_ele

Rakato (Čt, 25. 4. 2019 - 12:04)

Věřící nejsou stejní. Se stoupajícím blahobytem v západní civilizaci křesťané vyměkli a dali se více na Ježíše (I když ve středověku zabíjeli nevěříci i sebe sama jako na běžícím pásu), ale na druhé straně muslimové, z hledisla světového názoru někde na úrovni našeho 17. století, řezničí ještě naplno. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bible je potenciálně nebezpečná pořád - co když se najde sekta, která bude chtít dobýt celou zemi zaslíbenou - Kanán - včetně Sýrie, Jordánska a Libanonu? Vždyť to tady v diskusi vidíme, co si křesťané vezmou do hlavy, to v ní zůstane.

mima (Čt, 25. 4. 2019 - 11:04)

Člověk srovnává, ale podívejme se na skutečnost, co se dnes děje ve světě....kdo stojí za sebevražednými atentáty? Kdo okupuje bez války, naše státy........

Reklama

Přidat komentář