Reklama

Jak poznat hysterku

Proč (Pá, 6. 11. 2015 - 13:11)

bys nemohl,pokud jde jenom o ten sex.Bude hysterčit,tak vztah ukončíš,hi,hi

Tomas (Pá, 6. 11. 2015 - 13:11)

Diky za predlozene otazky k dalsi diskuzi a pridam dalsi. Lze s timto typem osobnosti udrzovat vztah ciste sexualni?
Mam 2 teorie:
1) NE - protoze ji budou chybet silne motivacni prvky a tim je potreba vlastnit, manipulovat, vzbuzovavat zarlivost, vydirat, atd.
2) ANO - pokud to v te chvili bude vyhovovat ji (aby napr. vzbudila v partnerovi zarlivost, pomstila se za jeho nevsimavost nebo chovani, atd.)

Jirka (Pá, 6. 11. 2015 - 11:11)

Ano-konkretne je to Histrionska PO a u nekterych nositelek je navic pridruzena Hranicni a casteji i Narcistni PO...
Ne,zit se s nimi neda,u nich drive ci pozdeji pohorel kazdy; i Psychoterapeut,ktery se neubranil prenosu pr'i terapeutickych sezenich a z jeho pacientky se stala jeho partnerka...(zajimalo by mne,jestli se takto studovany clovek z praxe poucil a Histrionky uz' pak pro priste vynechal... :) ).

V dnešní době t (Pá, 6. 11. 2015 - 10:11)

Tome,to je pravdive...ke všemu se už ani termín hysterka nemá používat. Schová se to pod poruchu osobnosti. Starý dobrý doktor Plzák vždy svým klientům doporučoval radikální rozchod s hysterkou. Bylo to oficiální doporučení. To platí dodnes. Přestože dneska vám to už nikdo nedoporučí. V rámci sluníčkaření má přece i hysterka nárok na partnera. Co na tom, že ho zcela psychicky odrovná. A vždycky se najde dost idiotů, kteří jí naletí znova a znova.

Dana (Pá, 6. 11. 2015 - 10:11)

Stačí se zeptat někoho jestli nosí pánská tanga.Pokud to veme s humorem tak OK .Jinak je to silně komické .....

Jirka (Pá, 6. 11. 2015 - 10:11)

Tome,to je pravdive shrnuti,byt' jak vystrizene z nejakeho serveru (ografologii.blogspot.com,Vitavera.denik.cz nebo pod.;je jich vice).
Jinou otazkou (a nametem pro diskusi) vsak je,jak s takovymi osobnostmi v partnerskem vztahu jednat a vest tento ku zdarne udrzitelnosti.Jak tedy k takovym pristupovat,aby to pokud mozno fungovalo? (Paklize se domnivas,ze vztah s takovymi vubec udrzitelny je?).... :)

Tomas (Pá, 6. 11. 2015 - 07:11)

Na pocatku vztahu je velmi tezke hysterku rozpoznat, dela vse pro to, aby byla tou nejuslechtilejsi a nejoddanejsi bytosti prave vam. Vetsinou vas dostane neskutecne prozivanym a submisivnim sexem, kde je vse dovoleno, bez smlouvani. Je svolna partnerovi splnit vse a jeste prida neco z rise snu. Sex a podmaniva krasa skloubena s rafinovane kultivovanym projevem, je totiz jedinym prostredkem k dosazeni jejiho okamziteho cile - dostat toho, po kterem zatouzi. V tu chvili syti sve nizke sebevedomi a neuctu k sobe same. Tam, kde je normalni zena zdrzenliva a poznava svuj protejsek, ona uz davno doprava svemu vyvolenemu spanilou jizdu v postelovem rodeu.
Vetsinou totiz nema ani jinou alternativu, jak dotycneho ziskat. Je v zasade lina a inteligenci zrovna nehyri. Ale dokaze se tvarit, ze problemu rozumi a snazi se stacet rec na prijemnejsi veci, napr. o jeji lasce k vam.
Hysterka vam tedy nabidne samu sebe v tom nejzarivejsim svetle a sexem, o nemz jste doposud pouze snil. Ale vas nezvratny osud se blizi. Jeji neutuchajici touha flirtovat s jinymi, historky o muzich, kteri ji neustale nadbihaji, hadky kvuli nicemu, vytahovani minulosti, vydirani rozchodem nebo ublizenim, vas psychicky i financne znici.
Rozejit se s ni je velmi tezke. Pro muze, ktery ji miloval a byl neustale ubezpecovam o jeji lasce k vam "navzdy" je takovy obrat v jejim chovani velmi silnym zasahem do jeho citu.

Jirka (Pá, 30. 10. 2015 - 17:10)

Anonyme,a pokud je "hysterka v prvni fazi zdrzenliva",tak se odlisuje jako od koho?Od "normalnich" z'en?Ne,neodlisuje,takto se jim prave snazi priblizit.A to je presne ta jejich "hra na moralni osobnost",skrz kterou proto neni snadne je poznat;a tudiz' "neneletet"...Falesna moralka (pseudomoralka) je jejich vysoce ucinny manipulacni nastroj...

Jirka (Pá, 30. 10. 2015 - 17:10)

Nevim,no...Mne jeste zadna hysterka ne"unoz'nila" vubec nic... :)))
Sarajevo,pokud stojis o mimoverejnou komunikaci,napis mi na
[email protected]
;vsechno ma svuj cas,i zapomeni,nicmene pokud by ti pomohlo k uleve "vypsani se",tak prave pro takove lidi tu na doktorce jsem.Navic,tvuj bol (na rozdil od bolu lidi s Poruchami osobnosti) mi neni cizi a prozrazuje mi,ze nejsi citove plochy,falesny sobec;pokud tedy budes' chtit,muj mail je tu i pro tebe.Odepsal bych co nejdriv,nicmene ze seznamu.cz...

Hysterka (Pá, 30. 10. 2015 - 16:10)

je žena, která se v první fázi vztahu snaží muži nápadně vyhovět nebo je dokonce nápadně submisívní. Lze to poznat absolutně. Hysterek je 10-15%, takže žádná vzácnost. V první fázi vztahu jsou ženy spíše zdrženlivé, takže odlišení je celkem snadné. Problémy mají nezralí kluci, kterým hysterka unožní kvalitní mrdačku. Za tou pak táhnou jak za tygřicí.

Ten co přežil K (Čt, 29. 10. 2015 - 20:10)

Díky, napsal si to dobře dost se to ve mně pere z jedný stránky hezký chvilky z druhý ten emoční hnus, člověk si myslí že ji nějak mohl pomoct, ale ať zkusil cokoliv vyšlo to vniveč normální chlap takovou jízdu prostě nedá takže musí buď zdrhnout a nebo navěky rezignovat....

Jirka (St, 28. 10. 2015 - 23:10)

Ano;je to vzdy smutne procitnuti a vse,co jsi napsal se shoduje s povahou Histrionky,navic urcita obliba (zne)uzivani drog a suicidialni pokusy naznacuji navic i Hranicni poruchu osobnosti.I o HPO je zde na dr.vlakno,nebo na strankach opsychologii.cz,vitavera.cz
pokud te toto tema zajima a chces' si zjistit,jestli to neni pripad i tve Ex.To prekryvani tam byva,navic se symptomy Narcistni PO... S takovymi je to pak opravdu hodne slozite,a to i pro jejich Psychiatra,ke kteremu by mely dochazet.Nektere nositelky PO si problem v sobe ale nepripusti,pak delaji opakovane stejne chyby,ze kterych se ne a ne poucit.Je to pak smutne nejen pro jejich vztahy,partnery,ale (alespon po urcity kratky cas) i pro ne samotne...Smirit se s tim vsak dovedou pomerne rychle,coz' se pripisuje jejich citove oplostelosti..
Preju ti silu se s tim smirit,i kdyz' vim,ze je to tezke,clovek vkladal nadeje do milovane osoby a tato se posleze "odmaskovala" a projevila tak,ze zpusobila rychly odchod.Tohle "rezani si vetve pod sebou",v podobe slapani po citech sveho protejsku je Hranicarkam take vlastni...Dobre,ze jsi vcas odesel,souhlasim.Ted' uz' jenom zapomenout.Opustit iracionalni,(nakolik krasne) vzpominky a jit zivotem dal...Drzim palce..

Ten co přežil K (St, 28. 10. 2015 - 22:10)

Ahoj, sem další sraženej chlap na kolena co si tímhle peklem prošel chvíli sem otálel po přečtení vlákna jestli napíšu, ale každá zkušenost je dobrá a zasadím se o to, aby slušnej chlap na podobný neštěstí nenarazil nebo v lepším pokud už cítí někde uvnitř z ty horší varianty (tzn.ano bliklo mi to že přítelkyně je hysterka), aby stihl utéct ze vztahu včas před příchodem dítěte a už opravdu nikdy a nikdy víc.
Zhruba před rokem a čtvrt sem poznal krásnou holčinu, ze začátku bylo vše jako z pohádky podpora, sex na jedničku, domácí práce super, vařila člověk by si řekl ideál,
vynesla mě až do nebes měla fajn rodinu rozuměl sem si s rodiči měl sem pocit, že i koníčky v některých fázích byly společný až
to bylo super, kterej chlap by neodolal - bohužel po pár měsících to začalo výkyvy nálad jako by si potřebovala něco dokazovat, před přáteli středobod pozornosti a zajištování si pozornosti zvýšeným hlasem, někdy až nepřirozeným smíchem, hlášky typu že mě k životu nepotřebuje, že pořád něco hledá vyvolávání konfliktů - klasika, hrála od začátku divadlo do toho alkohol, kouření trávy i když věděla že to nesnáším - scény kvůli totálním kravinám, scény před přátelema na veřejnosti :( pitvala se v pitomostech, když sem se snažil oponovat nebo brát věci s nadhledem,
bylo to blbě, jednou mi řekla ať se du zabít pokud ji jako v tomhle nepocohopím, nejdřív ji prokoukla má sestra, po sléze i rodiče, nejlepší kamarád a okolí, a protože člověk dělá chyby a má růžový brýle a nikdy něco podobnýho nezažil, tak se začíná motat v kruhu a nechápe co že se to vlastně děje, proč ty divný pocity a proč je totálně vysátej jak pomeranč s energií na nule z toho divnýho citovýho kolotoče pak přišly rozchody, návraty atd...až sem se rozhodnul to utnout jednou pro vždy rázně a do očí ji řek co si myslím se vším všudy drsnějc pomohli mi v tom přátelé a psycholožka......moc rád bych si na tohle téma s někým napsal třeba emailem soukromě věřím tomu, že je schopná i prolézat po netu fóra jestli náhodou o sobě něco nenajde, takže píšu zaobaleně, samozřejmě toho bylo víc pokusy o sebevraždu jakože vyskočí z okna a podobný věci.....asi už budu opakovat co se tady psalo, ale opravdu kdo si tímhle neprošel to nepochopí...

Mirek (Po, 26. 10. 2015 - 20:10)

A jeste je tu jedno...Psali jsme si na jiné diskuzi, nicméně budu reagovat zde.

Cítím to úplně stejně, mám některé povahové rysy matky, nicméně jsem si toho vědom a jsem ochoten to připustit a případně minimalizovat.

Podivám (Po, 26. 10. 2015 - 19:10)

se jí do očí a ta hysterie tam je jednoznačně vidět

Všechno (Po, 26. 10. 2015 - 18:10)

je z nějakého důvodu,i hysterie.

... (Po, 26. 10. 2015 - 18:10)

Hysterie take muze byt dusledek fyzickeho stavu tela...nejake nemoci..!

Jirka (Po, 26. 10. 2015 - 18:10)

Jabko,me opet nezbyva nez souhlasit s tebou ve vsem,co pises':ano,prenosnost tu prokazane existuje,coz' by mohlo tu "naucenost" vysvetlvat.Jsou dcery Histrionky matek Histrionek a casto se spolu nesnesou..To,co je zadouci v lidech s PO zmenit,jsou prave tzv."zazite vzorce chovani" a mas' pravdu i v tom,ze uvedomovani si svych problemu a snaha tyto vzorce zmenit je urcite dukazem o tom,ze PO nemas'...Snad ti jenom v zivote neco chybi c'i nevychazi,to pak je clovek vice podrazdeny a neprimerene reaguje na impulsy z okoli...

jabka (Po, 26. 10. 2015 - 16:10)

A jeste je tu jedno nebezpeci, a to ze jejich hystericke chivani je snad nakazlive. Ja sama to mam v sobe, obcas to samo vyjede na povrch kdyz se neovladam Ve stresu). Urcite jsou to geny, ale podle meho je to vic naucenost.
Sama si to diky bohu priznam,a muzu se "odnaucit", takze bych vlastne nemocna byt nemela... Ale poznavam se v histrionskych prikladech chovani, vic nez je mi prijemne. Vlastne poznat se v jedne situaci uz mi nahani husinu.
Proto je dulezite se odseknout.

Jirka (Po, 26. 10. 2015 - 15:10)

Ano,urcita mira hysterie,ostatne stejne,jako napr.manipulatorstvi,prvky obsedantne-kompulsivni poruchy atd.jsou zastoupeny v kazdem z nas.Ale nema OCD kazdy,kdo se vecer presvedcil,ze zhasl nebo splachl na WC c'i polozil si mobil presne tam,kam si jej na noc odklada.Stejne tak,ne kazdy lz'e nebo manipuluje ucelove,ve snaze docilit sveho.A tudiz,ani nejaky "vylev",coby projev hysterie nemusi jeste dokazovat Histrionskou Poruchu osobnosti.Asi v kazdem z nas obcas "bouchnou saze",ale pro Histrionskou PO je typicka povaha,ktera se /pokud to shrnu/ neda dlouhodobe vydrzet.Deti opousteji Histrionskou matku,partneri zase odchazeji od svych Histrionskych lasek.Jejich pozdejsi zpovedi o prozitem vztahu jsou pak prakticky identicke,viz.toto vlakno,jednotlivymi strankami zpet.Kdyz to tu ctu zpetne ja,r'ikam si (s nadsazkou!),ze Histrionka je jenom jedna - moje (a predtim a pozdeji jejich) ex... :-)))
Ne,neni - to jen ony "zazite vzorce chovani" Histrionek je delaji stejne ...jako vejce vejci...

Reklama

Přidat komentář