Reklama

A další šarlatán. Neměli by se střílet na potkání?

Indigo (Út, 14. 9. 2010 - 14:09)

Markéto,
pokud budu chodit...Víte, já už viděl ledacos. Třeba jednu blízkou známou, která si začala řešit svoje problémy psychického rázu (evidentně mimo jiné silný sklon k hysterii) nejprve pomocí reiki, potom kineziologií. V obou případech jí přesvědčili, že pro ní bude lepší nejen docházet na "léčení", ale absolvovat příslušné kurzy, aby se mohla "léčit sama" (mimochodem celkové náklady na kurzy odhaduju tak na 50 tisíc, ale o to nejde). Lektorka kienziologie jí během kurzů taky přihrála svým známým provozujícím regresní terapii, a tam jí přesvědčili o tom, že v některém miulém životě byla služkou u zlých bohatých lidí, a odtud pocházejí její problémy. Tyhle zážitky u ní zřejmě nastartovaly panickou poruchu (můj laický odhad), kterou si pak pletla se srdečními záchvaty, a opakovaně zbytečně skončila na ARU z nevysvětlitelných důvodů, a bez rozumné příčiny. K dosavadním problémům se přidala hypochondrie. Rodina na dranc (i když navenek ohromně naleštěná), známí si za jejími zády ťukají na hlavu, jenom ona netuší která bije. Alternativce vášnivě obhajuje, a každého posílá aby si to šel vyzkoušet, pak že teprve může kritizovat.
Takže za nabídku na získání takovéhle zkušenosti každému pěkně děkuji, ale nechci :-).

Markéta (Út, 14. 9. 2010 - 14:09)

tak píšeš že si doktoři neví rady a pak zase píšeš že by za léta poznali psychozu.......jaký máš teda potíže, projevy přesně?

Šárí (Út, 14. 9. 2010 - 13:09)

Markéto,
pokud budu chodit k psychiatričce dva roky každý měsíc, tak nepochybně pozná, jestli jsem nebo nejsem psychotik. Beru Seropram, občas nějaký ten Lexaurin, když mně čeká něco náročného.

Indigo,
jasně že se ti to může tak jevit, že ti alternativci lidem do hlav něco nasazují. To není v mé moci ti vymluvit. Tady by pomohla jen vlastní zkušenost a tu buď někdy získáš, nebo ne
Ujišťuju tě, že bych raději lítala v nějaké diagnóze, kterou by mi nasadili do hlavy u konvenčních psychologů a psychiatrů. Ale za léta se nikdo z nich ani na tu diagnózu nezmohl. Jen na mně koukali překvapeně, ti poctivější přiznali, že si neví rady.

Ahoj třeba zítra.

Markéta (Út, 14. 9. 2010 - 13:09)

šárí ještě nám řekni jaký ti píše léky aby to bylo jasnější............mě se tvoje potíže jeví jednoznačně psychotické........

Indigo (Út, 14. 9. 2010 - 13:09)

Indigo,
tak se podepisuj a...Vím že se mnou nebudete souhlasit, ale mluvíte teď o jedné z věcí, kterou já vyčítám AM. Děje se to jako na běžícím pásu - máte psychické potíže, doktoři vám nejsou schopni pomoct, tak vyrazíte k alternativcům. Tam vám nasadí do hlavy "minulé životy", "duchovní bytosti" atd, a už v tom lítáte. Kdybych tohle neznal tak dobře...

Šárí (Út, 14. 9. 2010 - 13:09)

Indigo,
tak se podepisuj a nebudu si tě plést s Formolem.

Pleteš si mou léčbu psychických potíží s okultismem, mimochodem. Mně mohli být duchové ukradení, dokud jsem na ně při alternativní léčbě nenarazila a nebyla nucena se jím také trochu zabývat. Stejně jsem se neprosila o vize minulých životů a taky přišly, jaksi nevyžádány. Nepopírám, že je to svým způsobem zajímavé a až budu v pořádku, možná se vydám nějakou "okultní" cestou. Ale momentálně bych se duchařiny obešla.

Indigo (Út, 14. 9. 2010 - 13:09)

správně :-)...používám...Dobře, tak bez odpovědi...
Já jenom že se tady ta druhá půlka jména taky objevovala, a té bych upřímně poradil aby vydržela, a nezačala opět upadat do závislosti na internetové diskusi. Funguje to skoro jako alkohol :-).

Indigo (Út, 14. 9. 2010 - 13:09)

Formole,
můžeš se smát s...S tím Formolem nezačínejte, to mě štve. Ten člověk má sice ve všem pravdu, ale nemám rád když mě s ním zaměňují, protože je to na můj vkus kapku suchar.

Jinak to, že navštěvujete za těchhle okolností psychiatričku Vám můžu jenom souhlasně odkývat. Není to ostuda, a člověk by neměl riskovat nějaký průšvih. Mám jiné zábavy než vy (a přiznávám že z okultismu si dělávám legraci), ale přílišné ponoření do jakékoliv "zábavy", bez nějaké zpětné vazby, může mít nepříjemné následky. Omlouvám se za označení okultismu coby "zábavy", ale to víte - co můžete chtít od skeptika :-).

Jolly (Út, 14. 9. 2010 - 13:09)

Zní to sice podobně jako...správně :-)...používám jen půlku jména, tu druhou někomu přenechám :-)...kašpárků není nikdy dost :D

Šárí (Út, 14. 9. 2010 - 13:09)

Formole,
můžeš se smát s čistým svědomím. Chodím totiž pravidelně také k normální, konvenční psychiatričce, částečně proto, abych měla pohled na věc z té druhé strany, a také proto, že k zvládnutí obtížnějších období potřebuji občas lehčí antidepresivka. Též má praktická lékařka je informována a v obraze.

Ano, vím, že hranice je tenká. Tahle cesta není bez určitého rizika, to dávno vím. Ujišťuju tě, že tenhle druh léčby opravdu nikdo nepodstoupí jen z pouhé okultní zvědavosti, ale člověku musí důkladně téct do bot. Není to žádná newageovská legrácka, ale docela záběr. Kdybych se chtěla jen bavit, zůstanu u reiki.

Urážlivá nejsem, i když mně někdo za toho blázna vážně má.

Dobře, tak &quo (Út, 14. 9. 2010 - 12:09)

Ano :-)...třeba...Zní to sice podobně jako Dement nebo něco takového, ale vem to čert. (Přednáška o "indigových dětech" netřeba, znám.)
Tak zkusím otázku: Jolly je žena nebo muž? Ne že by na tom zas tak moc záleželo, spíš mě zajímá jestli to náhodou není Jolly Joker, tedy kašpárek...

Jolly (Út, 14. 9. 2010 - 12:09)

Že bych si kvůli tomu...Ano :-)...třeba "indigový člověk" :D...ten tady ještě není!

No to mě zajímá (Út, 14. 9. 2010 - 12:09)

...převážně si zde...Že bych si kvůli tomu vymyslel přezdívku :-) ?

Nevím co na to (Út, 14. 9. 2010 - 12:09)

Eulálie,
já mám dvě...mně to k smíchu nepřijde. Nenapadlo Vás někdy, jestli ti "prevíti" nejsou projevem duševní nemoci? Nemusíte se hned urážet, nemám Vás za "blázna". Ale pokud by jste například žila sama, věnovala se těmhle věcem (okultismu ?), může se Vám snadno stát že sama na sobě nepoznáte kde je hranice mezi tím "okultismem" (ať už si já osobně o něm myslím co chci), a nějakou duševní potíží. Napadlo Vás to někdy?

Jolly (Út, 14. 9. 2010 - 12:09)

...převážně si zde zvyšuji hladinu endorfinů :-), pane bezejmenný :-)

Šárí (Út, 14. 9. 2010 - 12:09)

Eulálie,
já mám dvě poradkyně, které opravdu umí a patří v Čechách mezi nejlepší. Také jsem svého času postupovala sama podle různých knížek, ale daleko jsem se nedostala. Byla jsem totiž docela dost zasekaná různými emocemi a entitami, takže ten chaos jsem nedokázala rozmotat vlastními silami. Navíc člověk, co pracuje sám, se přečasto nechá těmi prevíty oklamat-začnou se vydávat za něco nebo někoho jiného, staví se jako užiteční, prostě se brání všemi silami.

Když to tak po sobě čtu, napadá mně, že Formol a podobní se budou popadat za břicho :-)) Vlastně se ani nedivím. Dokud jsem sama viděla kulový, taky jsem se tomu pochechtávala. Snad to aspoň trovhu oživí diskusi. Nakonec, pořád je to lepší než ten anonymní blbeček s tím hafáním.

Eulálie (Út, 14. 9. 2010 - 11:09)

Eulálii
No, já jsem si za...ŠÁRI zkus se kouknout do knihy Cesta od Brandon Bays. Tam možná najdeš postup. Tady nejde napsat nic bližšího.

Ezoterický výbě (Út, 14. 9. 2010 - 10:09)

zkus "Ezoterický...A bude na něm Morcheeba nebo Oasis? Abych si zase nenaběhnul...
A co vy s tím studiem psychologie tady :-)? Taky ezoterička, nebo sbíráte materiál k disertaci :-) ?

Šárí (Út, 14. 9. 2010 - 06:09)

Eulálii
No, já jsem si za ta léta, co jsem to neměla pod kontrolou, natahala na sebe leccos. Ale tohle byli rodinní příslušníci. Jsem v rodině široko daleko jediná, kdo je mohl zaregistrovat, a tak využili šanci. Oni naši předci přečasto nebývají žádné růžičky, a já jako osoba citlivá a toho schopná jsem byla kvůli sobě nucena řešit i některé rodové problémy, které se táhnou generacemi. Skrze to se na mně ti předci přilepili a jaksi mi přihrávali i to, co mi nepřísluší a na co už nestačím.

Eulálie (Po, 13. 9. 2010 - 20:09)

Eulálie, a co to znamená,...Tak je nemá poslouchat, asi to má spojené s nějakým špatným zážitkem, který už vytěsnil. Zbyl jen ten zvuk. Zbytečně bych to nedráždila. Bez varhan se žít dá.
Díky za adresu.
http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&kategorie_odkaz=novinky&sec=1283889105
Kyša je správný, asi na tu přednášku půjdu, jsem zvědavá.

Reklama

Přidat komentář