Reklama

A další šarlatán. Neměli by se střílet na potkání?

Blackie (Pá, 21. 5. 2010 - 23:05)

No jo, ale kromě těch naivních je tu spousta lidí nešťastných a zoufalých, a právě ti nejdřív naletí takovým šarlatánům...

Skeptik (Pá, 21. 5. 2010 - 18:05)

VIVAT Q!

Q. (Pá, 21. 5. 2010 - 17:05)

Většina "alternativců" si nevidíš dál než na špičku nosu. To ohánění se svobodou je trapné a stokráte vyvrácené klišé. Jde o to, že vzbuzují dojem, že mohou pomoci a tak může dojít k oddálení nástupu skutečné terapie. Léčení takového člověka je pak podstatně dražší, je vyšší riziko invalidizace např. tím, že chorobný proces již nevratně poškodil důležité orgány. Protože máme solidární systém financování, tak hloupost takových lidí zaplatíme my všichni. Když se tak ohánějí svobodou, měli by si uvědomit, že jednoho svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého? Tím, že obhajují zjevně špatná rozhodnutí podmíněná jen omezeností intelektu a leností myslet, vlastně obhajují to, že nezodpovědný hlupák může žít na úkor zodpovědných.

Celkem by mě zajímalo, kdyby za takovou Bárou přišel nějaký bezdomovec, ať pravidelně finančně jeho svobodné rozhodnutí koupit ji denně jednu litrovou láhev rumu, jestli by platila. Jestli si vůbec uvědomuje, že svojí hloupostí je právě v roli takového bezdomovce - jen si nejdřív "koupí rum" (= zničí sobě nebo někomu jinému zdraví pseudoléčním) a na nás ostatních je nést (finanční) následky.

:-) (Pá, 21. 5. 2010 - 17:05)

Ještě bych se ráda zeptala na jedno.
Nemáte někdo tušení, na kolik přijde jedna vakcína proti prasečí chřipce?

:-) (Pá, 21. 5. 2010 - 17:05)

Dobrý den,
ráda bych se vás pane !!! taky na něco zeptala, jestli mohu.

Jste věřící?
Věříte v nějaké doložené zázračné uzdravení z minulosti?
Víte o tom, že v dobách komunismu se politici léčili u lidových léčitelů, když už oficiální medicína nevěděla kudy kam, i když to bylo zakázané?
Musím napsat, že mi s prominutím připadáte spíše jako absolovent VÚMLu ze sedmdesátých let než jako zastánce uzdravování.
A ještě bych ráda dovětek. Myslím, že kdysi bylo bráno lékařské povolání jako poslání. Dnes se mnoho lékařů chová k pacientům jak ke kusu hadru. Když si nepřiplatí.

alt1 (Pá, 21. 5. 2010 - 15:05)

Myslím, že je skutečně...Sorry, zasmat jsem se chtel prispevku !!!.
Tak ted:

:-))) :-)))

alt1 (Pá, 21. 5. 2010 - 15:05)

V Iráqu žil nedávno...:-)))

pro !!! (Pá, 21. 5. 2010 - 14:05)

V Iráqu žil nedávno člověk, kterému se přezdívalo Chemický Ali. Myslím, že by ta přezdívka spíše seděla tobě.

!!! (Pá, 21. 5. 2010 - 13:05)

Myslím, že je skutečně nutné si uvědomit, že řada jak návštěvníků těchto stránek, tak stejně léčitelů, pseudoposkytovatelů atd. jsou duševně nemocní lidé...dříve by byli v ústavu, dnes mají podobné stránky..
pokud někdo tvrdí že je Napoleon nebo žížala všem je jasné, pokud někdo " léčí" Anděli, Světlem, atd... dokonce mu za to platí...proto jim vadí Sysifos apod...

alt1 (Pá, 21. 5. 2010 - 11:05)

Zajimave taky je, ze MUDr sarlatani na nejdulezitejsich postech maximalne ockovani prosazovali a inscenovali desivou medialni kampan, ale vetsina doktoru ockovani odmitla jako zbytecne a nebezpecne.
Navic kdyz nasel dr Holy lek na rakovinu, tak se samozrejme nemuze pouzit, protoze neprobehlo radove 8 let testovani, ani pro smrtelne nemocne, kde uz by to nemohlo ublizit. Ale kdyz jde o velmi mirnou verzi chripky, tak sarlatani cpali radne neotestovane vakciny.

alt1 (Pá, 21. 5. 2010 - 11:05)

Pročpak jste svoje moudro...Povinne ockovani armady bylo pozadovano v dobe, by bylo vse jasne.

gabča (Pá, 21. 5. 2010 - 11:05)

http://cz.iq-test.eu/#564735

Prevence (Pá, 21. 5. 2010 - 11:05)

Například pitím ranní moči...

Bára (Pá, 21. 5. 2010 - 11:05)

Pročpak jste svoje moudro...Myslím, že nebylo tak těžké odhadnout, že se to opět vyvine jako všechny jiné obávané pandemie a spousta odborníků už před tím tvrdila, že je to akorát nafouknutá bublina, na které se zase někdo dobře napakuje. Nehledě na to, že prasečí chřipka nebyla nic vážného, co by tu kosilo lidi jako mor. Myslím, že toho prostě stačilo nakoupit mnohem míň pro rizikové skupiny obyvatelstva, zbytek populace se s tím prostě vyrovnal vyležením v posteli, stejně jako já. V době, kdy se ty vakcíny pořizovaly, už se vědělo, jaký průběh to bude mít. Kdyby se ty peníze radši vrazily do dopravy, zachránilo by se víc životů.
Samozřejmě zároveň s poplašnými zprávami nepadlo ani slovo o důležitosti prevence a apel na lidi, aby tomu především předcházeli.

chytráci po bit (Pá, 21. 5. 2010 - 10:05)

Mne zase jima hruza, kdyz...Pročpak jste svoje moudro nevyjadřoval před tím, než stát ty vakcíny objednal?
Protože jste věděl starou belu jak se to vyvine, přesně jako lidi co to měli na starosti. Nebo jste předem věděl že se nic nestane, že ta chřipka nebude mít vážný průběh, a masová vakcinace nebude třeba? Věděl jste starou belu. Jak se to vyvinulo je více méně náhoda, taky to mohlo dopadnout dost blbě. Osobně je mi milejší když se v takových případech počítá s horší variantou. Vakcíny se líp vylévají do kanálu, než shánějí když je pozdě. Ovšem vy jistě víte svoje, a říkal jste to už dávno, nemám pravdu?

Bára (Pá, 21. 5. 2010 - 10:05)

Ani nikomu nic nezakazuju....Jistě, jenom je zbytečné se tím trápit a řešit to pasivně, protože s tím stejně nic neuděláte.
Vyvěšování varovných cedulek schvaluju, ale myslím, že nejúčinější by bylo působit přímo na ohrožené skupiny lidí, logickými argumenty, zájmem o problémy, které je dohání k různým podivným lidem nebo skupinám lidí a vhodnou, jemnou pomocí.
Demokracií jsem myslela spíš to, že lidem nezakazuje ani je nechrání a nechává zodpovědnost na nich, což mi přijde mnohem lepší, než bezpečnost díky zákazům za totality.

Já se nerozčilu (Pá, 21. 5. 2010 - 10:05)

Srovnávat to s krádeží je...Ani nikomu nic nezakazuju. Jenom vyvěšuju varovné cedulky, něco jako "kouření škodí zdraví". Vaše teorie o tom, že lidi jsou svéprávní a můžou si dělat co chtějí je jistě správná, lépe řečeno byla by správná, kdyby těch svéprávných byla drtivá většina. Ale pokud žijeme v demokracii, tedy v systému kde rozhoduje většina, a ta většina se chová tak, že to nasvědčuje o jejich nesvéprávnosti, je váš sklon k lhostejnosti na pováženou. To bychom mohli rezignovat úplně na všechno. Jistě že nevybízím k honům na šarlatány, ale můžu na ně alespoň vyjádřit svůj názor. To mi jistě dovolíte, že :-) ?

alt1 (Pá, 21. 5. 2010 - 10:05)

Hrůza mne jímá, když čtu...Mne zase jima hruza, kdyz sarlatani s titulem MUDr a radou dalsich titulu nuteji desivymi scenari stat nakoupit 20 milionu vakcin na praseci chripkou. A pozaduji, aby se lidi temi skvaleny a pod ockovali povinne pod hrozbou ohrozeni statu. Ve srovnani s nimi jsou psychotronici zlati, protoze plati jen ten, kdo chce.

Bára (Pá, 21. 5. 2010 - 09:05)

Srovnávat to s krádeží je nesmysl - krádež je nedobrovolné vydání peněz, kdežto tohle je zcela dobrovolné.
Vy důchodce považujete za nějakou intelektově podřadnější skupinu obyvatel? Oni ty peníze dávají dobrovolně. A dívíte se? Podívejte se, jakým odpadem se většina lidí a zvlášť důchodců dnes a denně "krmí" - komerční rádia, NOVA, PRIMA, stupidní seriály, stupidní reklamy, Blesk - pak se divíte té zblblosti a vygumovanosti, případně touze po "něčem lepším"?
Dospělý člověk (včetně důchodců), který není nějak mentálně zaostalý nebo netrpí nějakou psychickou nemocí, je zcela zodpovědný za to, jak žije, čemu věří a komu dává své peníze a má na to právo, pokud tím neomezuje svou rodinu či okolí.
Můžete dělat akorát to, že budete šířit slušně osvětu, můžete si s těmi lidmi promluvit, že to vidíte jinak, ale vzhledem k tomu, že ne ve všech případech musíte mít 100% objektivní pravdu - zvlášť v těch filozofických - tak s tím nemáte právo dělat nic víc - něco zakazovat, tlačit, nadávat.
A rozčilování se nad něčím, co nemůžete příliš ovlivnit, škodí především vám, zbytečně, rozčilování se není konstruktivní řešení.

Proč mě to štve (Pá, 21. 5. 2010 - 09:05)

Na to bych napsala asi jedno...Protože znám lidi, kteří se kvůli takovým věcem vydávají z peněz, a ty jim potom chybí jinde. A není mi to jedno. Zrovna tak jako mi není jedno že se na prodejních zájezdech okrádají důchodci, i když nejde o moje peníze. Není mi jedno že někoho okradou na ulici kapsáři, i když nejde o mojí peněženku. Tak proto.

Reklama

Přidat komentář