Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

sardanapal* (Ne, 7. 5. 2017 - 20:05)

Dnes je to přesně 75...Doprdele , chybí ti měsíce , hodiny , minuty a vteřiny !Takže znova !

Eduard Nud (Ne, 7. 5. 2017 - 18:05)

Dnes je to přesně 75 týdnů, to jest 525 dní, co jsem zavítal na tuto diskuzi. Píši to sem vlastně už jenom proto, abych to zaokrouhlil.

7.5. (Ne, 7. 5. 2017 - 11:05)

"virtuální...A co teprve ten záhadný doprovod na piknik.

Steve (Ne, 7. 5. 2017 - 11:05)

Kdyby řekl Kristovi "hele vole" tak by to s Rosé asi taky nehlo :-D Marný, marný, marný!Je to nesmysl hele Rosé, nesmysl ty vaše báchorky!

rr (Ne, 7. 5. 2017 - 10:05)

berane, nevis co rikasA Stepanek placa a placa. verse, kde Jezis zduraznuje, ze prez neho je mozne poznat Boha, protoze je jeho obraz /ne original/, to je proste nepochopeni Zjeveni. A s tim I cello Bibli. precti si Kolosanum 1:15 On je obrazem neviditelného Boha, prvorozeným všeho stvoření,

Beran (Ne, 7. 5. 2017 - 09:05)

Stepanku, ty furt dokola...Takze dle Rosse je "stežejní Tomášův výrok" na úrovni "nazdar babi" nebo "himmel herrgott" - proostě takový "povzdech mimochodem".no já se fakt bavím a zároveň trnu..Jedno se musí nechat - tu formu,kterou svá moudra prezentuji.. mají Svědkové "mimořádně naléhavě" nacvičenou...Já vím,že oni tomu věří... ale já bych to prostě tak s "vážnou tvářří nedal". A to jejich "vypínání nehodících se veršů" resp. "lpění na vyhovhujících" je opravdu - MISTROVSKÉ. "Klobouk dolů" - jestli je to možno takto říct. Prostě "Beranu Evangelickému", "svérázu to k pohledání" se narodil další beran "Judeo-křesťanský" či spíše někřesťanský.. (Judeo-křesťany tehdy aspoň Kristus ZAJÍMAL. Novo "jedeokřesťany" už nezjímá, jako "postava vymykající se Systému.."). A tento Beran "jUdeo-křesťanský" je ještěberanovitější, než "beran evangelický".Jako sory za "nepěknou a nenávistnou řeč"... aqle faktově - "je to tam".Máme být ovce... ne "berani z beranů"...

7.5. (Ne, 7. 5. 2017 - 07:05)

"virtuální restaurace"

Steve (Ne, 7. 5. 2017 - 02:05)

Jehovisti jsou Falešný prorok :-/ důkazů je spousta.1. Petrův 5, 8.verš.Zjevení Janovo 19, 20. veršZjevení Janovo 20, 10. verš----------------------------------Máte moc pěknou budoucnost, závidím! :-D

Steve (Ne, 7. 5. 2017 - 01:05)

Jan 14, 8Filip mu řekl: „Pane, ukaž nám Otce, a víc nepotřebujeme!“Jan 14, 9Ježíš mu odpověděl: „Tak dlouho jsem s vámi, Filipe, a ty mě neznáš? Kdo vidí mne, vidí Otce. Jak tedy můžeš říkat: Ukaž nám Otce?-----------------------------------------Stačí???

Steve (Ne, 7. 5. 2017 - 01:05)

Stepanku, ty furt dokola...Pokud by vykřikl ... tak by to bylo rouhání! A za rouhání by dostal pochvalu???? Uvažuj! Přemýšlej!I když já tady napíšu "Ježiš-Maria" tak se budu rouhat a najde se někdo kdo mne za to napomene. Né tak kdybych stál osobně před samotným Kristem!A ten tázající Filip co ... jakou máte na něj báchorku!Co tam máš prosímtě dalšího za blábol ....

rr (So, 6. 5. 2017 - 18:05)

od sve bytosti vetsiho jako bytost.

Eduard Nud (So, 6. 5. 2017 - 17:05)

Ještě zpět k tomu, jak se mi sem podařilo zašít. Jsem tu proto, že bych si doma ani neuvařil, ani nevypral. A taky proto, že bych byl doma pořád sám. A taky proto, že když si něco představuji o domově, skutečnost by mohla být úplně jiná.

Eduard Nud (So, 6. 5. 2017 - 13:05)

Bůh nemá většího, ale Ježíš ho má. Koukám, že máte smysl pro humor.

rr (So, 6. 5. 2017 - 10:05)

No,on to tam Ježíš...viru v Krista zidum zduraznovali proto, ze jako verici v Jehovu uz byli a narodili se v narodu, ktery byl s Jehovou ve smluvnem vztahu, pro zachranu museli prijmout I Krista. My nezide jsme v uplne jinem vztahu, musime primout I Otce. Bez Boha jsme na pul ceste a nikam neprijdeme. Jezis je cesta, ale kam? K Bohu, kdyz se spokojis stat na ceste, nikdy nikam eprijdes!

rr (So, 6. 5. 2017 - 10:05)

Stepanku, ty furt dokola vypravis jak Tomas vykrikl Boze. Zahod uz ten verklik, uz jsem psal, ze kdyz prijdu k babicce a ona vykrokne "Boze', neni to dukaz, ze jsem Buh! Otec je vetsi nez ja, to jsou slova jezis Jan 14:28, precti a premyslej. Buh preci nema vetsiho, ale Jezis ho ma!

"nebuď nev (So, 6. 5. 2017 - 10:05)

No,on to tam Ježíš ještě dotvrzuje - žes viděl věříš... - a "nebuď nevěřící, ale věřící" ! Věřřící v Boha ? - to Tomáš jistě byl!! (viz "věříte v Boha, věřte i ve mě").Takže - věřící v Krista!!Samotná víra v tedy Boha NESTAČÍ !!- resp možná ano.., ale to si rozhodne sám Bůh..(třeba uděluje vyjímky..) - ale "předpisově" máme věřit v KRISTA !!a o to v křesťanství jde... a přesně tohle zdůrazňuje Petr v oněch Skutkách 4 ...

w (So, 6. 5. 2017 - 08:05)

Ono stačí i toto: Tomáš...To moc přesvědčivě nezní.Pokud by to bylo v pátém pádu jako oslovení "můj Pane, můj Bože" tak ano. Jo jo pěkně vám to ti přepisovači a zapisovačk zkomplikovali. Vlastně ne vám, ale nám všem

Tony (So, 6. 5. 2017 - 01:05)

Ono stačí i toto: Tomáš...Rose je kapitola sama pro sebe. Jednou tu píše jako Rose - jako žena, podruhé jako rr, jako muž. Přitom jenom papouškuje a kopíruje jehovistické nesmysle a přitom to samo jehovistické učivo dobře nezná.A ještě se v sere na vlákno o džihádu, a zcela mimo téma to tam zasere jehovistickými bludy o bezkrevních transfuzích.

Steve (So, 6. 5. 2017 - 01:05)

Osobně si myslím že křest'anská nauka zrovna není jednoduchá k pochopení ... A komu není dáno, ten nepochopí nikdy téměř nic. A je to tak ... je v Bibli mnoho nejasných, málo průhledných problémů a témat, mnoho věcí v podobenstvích či obrazech ... Rosé, Bible není pro jednodušší lidi, promiň. Její pochopení je hodně složité a náročné - má-li se teda pochopit správně. Pokud se nepochopí, vznikne z toho nesmyslný guláš - tak jako je např. Jehovistická víra. Hlupák pak vymýšlí nesmysly nebo své vlastní báchorky - nedej bože si kvůli tomu i upravit svojí Bibli a změnit tomu smysl. (tak jako je u věty "Na počátku bylo slovo, to slovo bylo u Boha, to slovo bylo Bůh") Jasný příklad a problém o kterém zde hovořím. Proč jste si Svědkové tuto větu překroutili k obrazu svému a zmněnili tomu tím smysl? Dá mi někdo odpověd'?

Steve (So, 6. 5. 2017 - 01:05)

Ono stačí i toto: Tomáš říká Ježíšovi Můj Pán a můj Bůh. Ježíš ho za tato slova pochválil. Takže je logické asi proč ... Jenže Svědkům tohleto vůbec nedochází - respektive akorát nechce dokázat. Mají zkrátka srdce zavřená, a nechtějí slyšet pravdu - přestože je naprosto jiná než které věří/nevěří. Jehovisté zkrátka pokud nikde nemají jasně uvedeno jednoduchou větou, tak nic nepochopí. Rosé je toho zářným příkladem ... ohání se tím že nikde nevidí jednoduchou strohou větu kde se Kristus představuje jako že je Bůh. Pokud je to rošku zaobaleno do složitějších vět a trošku hádanek, tak nepochopí nic, nevěří.

Reklama

Přidat komentář