Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Otec oslaví Syn (Pá, 5. 5. 2017 - 19:05)

On v podstě Ježíš na to dává odpověď, jak se chovat k Bohu a zároveň k Ježíši, což asi "pravé Monoteisty" "dost pálí", neboť neustále zkoumají, aby "nepřekročili tu pomyslnou hranici "modlářství". Jak je na tom Bůh kontra Ježíš z Ježíšova pohledu, jež můžeme 100% nazvat i pohledem Bible, neb "je to v Bibli černé na bílém" ?Má se to takto. Ježíš při loučení říká jednu zajímavou větu:Pasáž: Jan 14,11„Vaše srdce ať se nechvěje úzkostí! Věříte v Boha, věřte i ve mne.Prostě je to jasné. Tak jako věříš v Boha... tak máš /můžeš/je dovoleno až je záhodno věřit v Ježíše.Poselstvím NZ je, že uctívat Ježíše jako Boha není anipomýlené... ani to není IDOLATRIE, jak si asi v duchu myslí muslimové a zřejmě i většinová část Svědků.Svědkové budou operovat s verši Písma, kde Ježíš říká - oslavím Otce.Jenže oni jsou i verše Písma, které říkají, že Otec oslaví Syna či dokonce i Syna člověka.Jan 13-31,32Ježíš řekl: „Nyní byl oslaven Syn člověka a Bůh byl oslaven v něm; 32 Bůh jej také oslaví v sobě a oslaví jej hned.

Steve (Pá, 5. 5. 2017 - 15:05)

Rosé ... Kdy plánuješ konečně taktéž prozřít a uvěřit? Přitom stačí tak málo ... následovat kroků toho dříve nevěřícího Tomáše. Filip se taky přeci tázal - Pane, Kdo jsi? A jakou dostal odpověd'?

Steve (Pá, 5. 5. 2017 - 15:05)

Svědkové si Bibli násilně překrucují k obrazu svému ...Navíc stejně se nedrží ani tou svojí překrouceninou :-)Myslím že mají ještě stále nepřekroucen příběh o nevěřícím Tomášovi který náhle prozřel a uvěřil. Asi to budou muset honem brzy zamaskovat, neb by hrozilo že by taktéž uvěřili :-D a čekal by je šok že mají věřit tomu, co plošně popírají.

zcela to NEJDE (Pá, 5. 5. 2017 - 12:05)

osobnost Jezise pochopite...S tím bych samozřejmě souhlasil.. - ale Písmo NZ - zvláště Jan... - to "ženou" "ještě dál" resp: "takhle".Ježíšova "přednáška" Nikodemovi. Z ním vlastně plyne - že o Ježíšovi a více méně i o Bohu tak nějak jak se říká: "v podstatě neví -skutečného - nikdo nic!!" - jedině On sám..např:a) "Boha nikdo nikdy neviděl - kromě toho, jež přišel/sestoupil z Nebe ..." tedy Ježíš...b) "jak mě uvěříte, když k vám budu mluvit o věcech nebeských.. , když mě nevěříte, mluvím li o pozemských ??"c) u Jana se později několikrát opakuje "nikdo nezná Otce nežli Syn (a někde je možná i Syna nežli Otec..)" a (jen) "ten, komu by to Otec/Syn (snad) chtěl zjevit" ...Navíc ke konci Ježíš říká zcela natvro: "měl bych vám ještě tolik co říct, ale nyní by ste to nesnesli. Pošlu vám však učitele"....no, "Svědkové" i "ParaSvědkové" to asi neuznají.. neb oni jedou "Bibli MECHHANICKY" a toto je spíše "MYSTIKA" , "mystický výklad", ale opravdu se zdá, že "Ježíš", nebo "Boha", či "Církev" nelze z Písma SZ "100% přesně vypočítat"... a to dokonce ani ne z Písma NZ.. !!prostě je tam určitá "nadstavba", "tajemství" - které prostě musí zdělit Bůh, tak řečeno "přijít z hůry".Přesně jak Ježíš říká: "velebím tě Bože, Otče nebe i země že jsi tyto věci skryl před ... a zjevil je ..." a podobné verše.

skočíme na 1? (Pá, 5. 5. 2017 - 12:05)

prostě "když občas přijdeš naa 1", tak myslím, že to není "nic proti ničemu", vzlášště, bude-li to tzv. "k věci". :-)

OK. (Pá, 5. 5. 2017 - 12:05)

OK.. je to jen na Tobě..berme to zde primárně jako takovou "virttuální restauraci" určenou k "nezávaznému pokecu/potlachání" dle nátury "jedenkažždého". :-)

Eduard Nud (Pá, 5. 5. 2017 - 08:05)

Děkuji za náměty ke komentáři. Mohl bych toho napsat dost a hodně. Ale promiňte, už mě nebaví sem cokoliv psát. A když, ne pořád. Jednak by to bylo dlouhé a jednak k neuvěření. Čím více bych se blížil pravdě, tím méně byste mi věřili. Já jsem stejně netušil, že se to tady ještě rozeběhne. A abych pravdu řekl, ani jsem si to nepřál.

rr (Pá, 5. 5. 2017 - 08:05)

osobnost Jezise pochopite podle toho, co o nem rikali proroctvi ve SZ a podle toho co ucil a co rikal, ze ho naucil Otec.

jak? (Pá, 5. 5. 2017 - 05:05)

Taky jsi Touho nic..."A jak se ti teda podařilo "se zašít"do starobince? Edo, ty "starej" lišáku.. :-)"Prostě ho tam zašila rodina a ještě si to pojistila papírem, že bez doprovodu nemůže nikam.Protože pro lidi, kteří jsou pohybliví a mají to v hlavě pořádku je domov pro seniory velmi dobrá alternativa. Teplo, postel, jídlo a k tomu vrstevníci, se kterými je možno si pokecat a trávit volný čas.

Steve (Pá, 5. 5. 2017 - 00:05)

jj, pohádka o Jehovovi :-) asi tak.

tak to napsala (Pá, 5. 5. 2017 - 00:05)

Edusko, zase jsi nic...Jinak o Kristove uceni nmic nevis...Tak hlavne ze tu mame tebe rr :-)Ale obávám se, že ty snáš spíše "učení o Jehovovi" - nic proti.. - než "Kristovo učení".Navíc je tu pak ještě "učení o Kristu" - viz Petr, Pavel.. (Apoštolové).

nejde mi to do (Pá, 5. 5. 2017 - 00:05)

Taky jsi Touho nic nepochopila. Netvrdil jsem, že jsem stařec. Umřít se dá i jinak, než stářím nebo po smrti.A jak se ti teda podařilo "se zašít"do starobince? Edo, ty "starej" lišáku.. :-)

Steve (Čt, 4. 5. 2017 - 23:05)

Steeva berou jeho...Neplantej tu zase ty svoje bláboly a žblechty! Dej se radši dohromady! :-(

Velvyslanec (Čt, 4. 5. 2017 - 23:05)

Vím opakuju se, ale přesto chceš navázat vztah s Bohem ? Chceš se přesvědčit o jeho existenci ? Můžeš mít vztah s Bohem, s Někým komu na Tobě hodně záleží, stačí když poprosíš Ježíše aby se Ti dal poznat jako živý Bůh, odpustil Ti každý hřích a přišel i do Tvého života a On to udělá. Ježíš o sobě říká: ,, Já jsem ta cesta, pravda i život, NIKDO nepřichází k Bohu Otci než-li skrze mne ''

rr (Út, 2. 5. 2017 - 12:05)

chlapi, nebudte sprosti!!!Se predvadite...

Tom (Ne, 30. 4. 2017 - 17:04)

Je zajímavé, jak na se na diskuzích o Bohu, či zde Ježíši, pravidelně objevuje formulace "nic jsi nepochopil, nic jsi nepochopila". Zajímavý slovní obrat vzhledem k tématu. :-)

Touha (Ne, 30. 4. 2017 - 16:04)

Taky jsi Touho nic...Ano, to máš pravdu. Omlouvám se

Eduard Nud (Ne, 30. 4. 2017 - 16:04)

Taky jsi Touho nic nepochopila. Netvrdil jsem, že jsem stařec. Umřít se dá i jinak, než stářím nebo po smrti.

Touha (So, 29. 4. 2017 - 21:04)

Promiň, že jsem tě opět...Edo, ty syčáku, nedělej tady ze sebe starce, mám dojem, že jsi někde psal, že ti ještě nebylo ani šedesát:) Nebo už bylo:)

Eduard Nud (So, 29. 4. 2017 - 17:04)

Promiň, že jsem tě opět zklamal. Ale když chce člověk žít a musí místo toho umírat ve starobinci, nemyslí na nic jiného.

Reklama

Přidat komentář