Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

rr (So, 22. 4. 2017 - 10:04)

stejne jako ten Tvuj slechtic, kecas. Byl to bratr Marty a Marie a neplet si fo z Lazarem s podobenstvi, jinak mas problem

rr (So, 22. 4. 2017 - 10:04)

Nerudo o generalovi kecas, nic podobneho Lazaruv otec nebyl

Alláhu Akbar!! (Pá, 21. 4. 2017 - 22:04)

Ježíš nazýval věci...Proto očekávejme ještě větší radikalizaci muslimů než dosud v celé Evropě i u nás.Ta nastane tak nebo tak. Bez ohledu na stav či zacházení s kýmkoliv kdekoliv. Islám je totiž "ucelený systém" a má svůj vlastní "zdroj pohybu". Doposud islám udržovala v klidu pouze chudoba plus převaha Západních zemí(i Ruska..), to se ale rychle mění..prostuduj si třeba "Madhistické povstání v Sudánu roku 1800 koliksi.." Ta síla co poháněla ty lidi byla obdivuhodná a Anglie by je bez moderních technologií vůbec neměla šanci zlomit ..Islám je v tomhle naprosto svébytný, jej limituje "pouze stav protivníka a síla jeho stisku". Pokud stisk povolí, islám automaticky expanduje ... nebo myslíš, že ne?? :-))

institut " (Pá, 21. 4. 2017 - 22:04)

To zneužívání se děje i dnes. A kvůli tomu trpí v celém světě většina lidí. Spojení náboženství a světských vlád vedlo jen k válkám.Proto Ježíš učil své následovníky, že se nemají zúčastňovat žádných válek a ani se učit válčení. Bohužel někteří náboženští představitelé křesťanú zneužili své postavení a spojili se v touze po moci a majetku se světskými vládami a hnali lidi do válek. Tak to funguje dodnes.Kdokoli se proti tomuto zneužití křesťanství postavil, tak byl pronásledován, mučen a nakonec zabit.Nicméně Ježíš znal něco jako "institut Božího soudu":Lk 20, 9-16„Jeden člověk vysadil vinici, pronajal ji vinařům a odcestoval. V stanovený čas poslal k vinařům služebníka, aby mu odevzdali podíl z výnosu vinice. Ale vinaři ho zbili a poslali zpět s prázdnou. Poslal k nim ještě jiného služebníka; oni i toho zbili, zneuctili a poslali zpět s prázdnou. Poslal ještě třetího; i toho zbili do krve a vyhnali. Tu řekl pán vinice: ‚Co mám dělat? Pošlu svého milovaného syna, na něho snad budou mít ohled.‘ Když ho však vinaři spatřili, domlouvali se mezi sebou: ‚To je dědic. Zabijme ho, a dědictví bude naše.‘ A vyvlekli ho ven z vinice a zabili. Co tedy s nimi udělá pán vinice? Přijde, zahubí ty vinaře a vinici dá jiným.“ Když to uslyšeli, řekli: „To přece ne!“

v NZ nešlo o ma (Pá, 21. 4. 2017 - 22:04)

Ježíš nazýval věci...ežíš nazýval věci pravým jménem. On se zastával utiskovanejch a kritizoval jen ty kteří svou moc jak náboženskou tak světskou zneužívali jen ve svůj prospěch.to je sice PRAVDA. Ale - na druhou stranu se Ježíš do těchto věcí příliš NEZAPLÉTAL. Nebyl to "sociální revolucionář moderního střihu" - alespoň ne na první pohled. Jeho MISE byla o něčem trochu jiném. Navíc - působil v rámci stávajícího systému... "přišel ke svým .." (byť ho nepoznali..) "vstoupil náhle do Chrámu ..." (byť ho nepřijali..)aLE "PRVOPLÁNOVITĚ" SE DO "VĚCÍ NESPRAVEDLNOSTÍ SVĚTA" A "KECÁNÍ DO TOHO MOCNÝM" - nezaplétal.31 V tu chvíli přišli někteří farizeové a řekli mu: "Rychle odtud odejdi, protože Herodes tě chce zabít."32 On jim řekl: "Jděte a vyřiďte té lišce: Hle, já vyháním démony a uzdravuji dnes i zítra, a třetího dne dojdu do svého cíle. !!!!33 Avšak dnes, zítra i pozítří musím jít svou cestou, neboť není možné, aby prorok zahynul mimo Jeruzalém."Ježíš šel prostě SVOU CESTOU a vše ostatní muselo stranou.Je to podobné jako: Jinému řekl: „Následuj mne!“ On odpověděl: „Dovol mi, Pane, abych šel napřed pochovat svého otce.“ Řekl mu: „Nech mrtvé, ať pochovávají své mrtvé. Ale ty jdi a všude zvěstuj království Boží.“ A jiný mu řekl: „Budu tě následovat, Pane. Ale napřed mi dovol, abych se rozloučil se svou rodinou.“ Ježíš mu řekl: „Kdo položí ruku na pluh a ohlíží se zpět, není způsobilý pro království Boží.“ L 9, 57–62

Neruda (Pá, 21. 4. 2017 - 22:04)

zajimave povidani, nerudo,...Lazar byl šlechtic.Jejich rodina měla po Palestině/Izraeli několik nemovitostí a zámek. a měl několik sester. Jejich otec byl nějaký generál v (Herodově?) vojsku.

Pablo (Pá, 21. 4. 2017 - 22:04)

Ti mocní v Izraeli se ho...Ježíš nazýval věci pravým jménem. On se zastával utiskovanejch a kritizoval jen ty kteří svou moc jak náboženskou tak světskou zneužívali jen ve svůj prospěch. To zneužívání se děje i dnes. A kvůli tomu trpí v celém světě většina lidí. Spojení náboženství a světských vlád vedlo jen k válkám.Proto Ježíš učil své následovníky, že se nemají zúčastňovat žádných válek a ani se učit válčení. Bohužel někteří náboženští představitelé křesťanú zneužili své postavení a spojili se v touze po moci a majetku se světskými vládami a hnali lidi do válek. Tak to funguje dodnes.Kdokoli se proti tomuto zneužití křesťanství postavil, tak byl pronásledován, mučen a nakonec zabit.Kdo nechce válčit a druhé učí z Bible neválčit a chovat se poctivě, tak je v dnešní době také pronásledován a obviňován z extremismu a jemu zakázáno o tom mluvit s druhými, jak se to nyní stalo v Rusku svědkům Jehovovým.Tímto zákazem se dosáhne ještě větší podpora terorismu, protože ti teroristi vidí, že kdo jedná slušně a nechce násilí, tak je za to pronásledován. Takže z toho vyplývá, že jedině násilím lze dosáhnout své pravdy a ne nenásilím.Proto očekávejme ještě větší radikalizaci muslimů než dosud v celé Evropě i u nás.

ach jo (Pá, 21. 4. 2017 - 19:04)

Což to není ten tesař, syn...Určitě?A co když to bylo jinak?Nebo vůbec nebylo.

Marek 6:3, tady (Pá, 21. 4. 2017 - 19:04)

Což to není ten tesař, syn Marie a bratr Jakuba a Josefa a Jidáše a Šimona? A nejsou snad tady u nás jeho sestry?“ Začali tedy o něho klopýtat.

Matous 13 (Pá, 21. 4. 2017 - 19:04)

55 Což to není tesařův syn? Nejmenuje se jeho matka Marie a jeho bratři Jakub a Josef a Šimon a Jidáš?

rr (Pá, 21. 4. 2017 - 19:04)

zajimave povidani, nerudo, poznani mas dobre, az na Lazara, ktery nebyl clenem nabozenske sekty te doby

Neruda (Pá, 21. 4. 2017 - 18:04)

Ti mocní v Izraeli se ho báli, protože odhaloval jejich pokrytectví a zneužívání moci vůči obyčejným chudým lidem.Pablo nezlob se, ale tohle jsou takové "obecné žvásty". Situace v Izraeli (starém..) byla trochu jiná - byla to de fakto "teokracie" pod dvounásobným Protektorátem - římským, plus průběžně i místních vladařů. Z evangelií však víme, že s těmi Ježíš přímo nekomunikoval resp "nebyl příliš ve sporu" neboť "o moc neusiloval", zato však (nuceně..) a čile "komunikoval" v Veleradou - Synedrionem, Sanhedrinem, "stínovým tomocenským, vládním a teologickým orgánem" tehdejšího Izraele. Pak tu byl ještě velekněz - čistě "teologická funkce" plus zároveň Předseda Velerady ..Ad "mocní lidé" - ne všichni byl proti Ježíšovi.. , Ježíš měl i přátele, a to i ve Veleradě - třeba Nikodem, Josef Arimat., ale i Lazar atd.. Ježíše podporovala třeba manželka Herodova správce Chuzi ..Je to zajímavé, ale vedle "optiky třídní" v Izraeli fungovala i "optika náboženská".A pro naše příští "sváry"(diskuzi) - farizeové byli NADtřídní. Opět spíše náboženské, než "buržoazní" či jiné hnutí. Od knížat až po ševce ..

21.4. (Pá, 21. 4. 2017 - 16:04)

Tesař,bankovní úředník být nemohl.

mima (Pá, 21. 4. 2017 - 16:04)

kláštery a církevní...Nevadí, že odpovím na tvou otázku :-).....A jakto že se jeho rukama dějí takové zázraky?Není to snad ten tesař, syn Marie a bratr Jakuba, Josefa, Judy a Šimona? Nejsou snad jeho sestry s námi? Marek 5 kap.

mima (Pá, 21. 4. 2017 - 16:04)

Ježíš Kristus byl...Tehdy si z provazů upletl bič a všechny z chrámu vyhnal i s ovcemi a voly. Směnárnikum rozházel peníze a zprevracel stoly a prodavačum holubic řekl: Odneste to odsud! Nedělejte z domu mého Otce tržiště! Jeho učedníci si tehdy vzpomněli, že je psáno: Horlivost pro tvůj dům mě pohltí. Jan 2kap.

*???* (Pá, 21. 4. 2017 - 14:04)

jsi sebral kde?kláštery a církevní školy byly odpradávna, sekta esejců byla před Kristem. Ježíš měl s nimi něco společného.Ale tím neodpovídáš na moji otázku - jak víš, že byl vyučen tesařen? Proč nemohl studovat bibli někam do kláštera?

Eduard Nud (Pá, 21. 4. 2017 - 14:04)

A to vás vážně zajímá?

sardanapal* (Pá, 21. 4. 2017 - 13:04)

Ježíš Kristus byl...Takové borec by musel narazit vždy a všude ...

a to (Pá, 21. 4. 2017 - 13:04)

Jak můžeš vědět, že byl...jsi sebral kde?

*???* (Pá, 21. 4. 2017 - 12:04)

Ježíš Kristus byl...Jak můžeš vědět, že byl vyučený tesař, co když odešel k esejcům do Kumránu

Reklama

Přidat komentář