Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Pro nonu (Po, 30. 7. 2012 - 16:07)

Tady s tebou naprosto...

Zde Ti připomínám to o čem jsi mi posledně psala a já Ti na to přislíbil odpověď.

Je to o naději, že dlouhodobě to dobré zvítězí nad tím zlým. Pak má život smysl, ale to se zase opakuji. Upřímně já jsem bojovnice. Kdybych byla přesvědčená a jistá si ne svou pravdou,ale nějakou vyšší, obecnou Pravdou, která toto dobro lidstvu zajistí, tak to budu propagovat, prosazovat a všemi silami se na této Pravdě podílet.
Jenže jsem takový skeptický idealista...

Ano, existuje vyšší pravda, překračujíce hranice našeho běžného vnímání. Aby bylo možné tuto pravdu poznat, muselo by dojít nejprve ke spojení se zdrojem života, kterému říkáme Bůh, Stvořitel či Kosmická mysl. My všichni jsme Jeho součástí, ať jsme si toho vědomi či nikoliv. Není to tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale ani to není prakticky nemožné. Záleží pouze na naší vůli a odhodlání se k pravdě dostat. Je třeba si uvědomit pomíjivost forem života, to usnadní snadnější pozvednutí ducha nad světskou úroveň prožívání spíše animálních tužeb. Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí. Žije pro věci, které jsou pomíjivé a pouze pro jeden život, a jsou to věci které po smrtí fyzického těla zde zanechá, zůstávají mu tendence chování, proto se radí aby se k druhým choval tak jak si sám přeje aby se druzí chovali k němu. Tyto tendence zůstávají, jelikož jsou tvořeny duchovními energiemi, které nezanikají a působí i zpětným vlivem k vyrovnání vlivu, který je uvedl do pohybu. Neznalost v tomto případě neomlouvá, protože když například udeříš vší silou do zdi, tak tato vyvolaná síla zároveň působí i na tvou ruku.
Takže. pokud to myslíš opravdu vážně a jsi ochotna pro to udělat cokoliv, a máš-li dost vůle k tomu aby jsi se vzdala všech nežádoucích tendencí, které tě drží v nevědomosti a omezenosti, pak Ti již nezbývá nic jiného než důvěřovat Bohu a požádat Ho i o pomoc v tomto záměru. Pak s tebe vytvoří svůj nástroj, skrze který bude pomáhat celému lidstvu, protože změní-li se jeden člověk má to vliv na ostatní a tím pádem na celé lidstvo byť z dlouhodobého hlediska.

hana (Po, 30. 7. 2012 - 16:07)

Ježíš nikoho neodsuzoval,...dobře, tak by Ježíš nebyl proto, aby žena žila s násilníkem. Ale jiného muže už by mít neměla.

"O mužích, kteří se rozvádí a davájí rozlukový lístek ženě, říkal , že tak činí pro tvrdost jejich srdcí."

Chápu to dobře, že měl na mysli tvrdost ženských srdcí? Jako by muži byli samá ctnost.

Pro Pavla z Čec (Po, 30. 7. 2012 - 16:07)

Je zajímavé co je různých...Víra v Boha je skutečný dar a také veliká milost. Jen bychom si měli umět s druhými v klidu povídat a přitom nic nevnucovat. Nechme na druhých co si z toho vezmou pro sebe. Jestli někdo otvírá lidská srdce, pak je to Bůh, a né my.

Pro hanu (Po, 30. 7. 2012 - 16:07)

promiň, ale takhle to...Ježíš nikoho neodsuzoval, pouze nabádal k životu, který vede k trvalejšímu štěstí. Naopak odpouštěl hříchy a nabádal, aby se jich po odpuštění dále nedopouštěly a tak je chránil před případnými ještě horšími následky. Říkal, že závazek před Bohem je platný až do skončení života jednoho z nich. O mužích, kteří se rozvádí a davájí rozlukový lístek ženě, říkal , že tak činí pro tvrdost jejich srdcí. Ježíš nebyl zastánce násilí, neboť ženu kterou chtěli kamenovat pro cizoložství zachránil právě výrokem " hoď první kdo jsi bez viny!". Proto by ani nesouhlasil, aby žena byla s opilcem a násilníkem, který má na život ostatních tak devastující vliv.

Pro hanu (Po, 30. 7. 2012 - 15:07)

je vidět, že na to máme...Možná si pod daným pojmem pouze každý představuje něco jiného. Znáš lidovou říkanku Nebe, Peklo, Ráj? Možná to je tak, že v Nebi jsou hodné duše, kde vyžívají svoje dobré zásluhy v Pekle jsou pak ty duše, které se musí očistit od všech nepravostí, kterými způsobovali nesmírné utrpení a útrapy druhým. Ježíš zřejmě o nich mluví, že budou uvrženy do žaláře a nevyjdou dřív dokud nezaplatí do posledního haléře ( metafora ), no a v ráji jsou zřejmě již neposkvrněné duše.
To by potom vypovídalo o tom, že každá duše má svůj vlastní obsah, a že podle toho obsahu jde do úrovně kam patří.

hana (Po, 30. 7. 2012 - 15:07)

To je doporučení pro lidi,...promiň, ale takhle to vypadá, že ty lidi odsuzuje ježíš.
Jak může lidi příznivě ovlivnit to, že se rozvedou, ale přesto si žena nesmí začít s nikým jiným? To má zůstat s někým, s kým jí není dobře? Mohl se z něj vyklubat násilník, opilec a pod.

Pro hanu (Po, 30. 7. 2012 - 15:07)

Budeš se divit, ale já...Nejsem tady od toho abych někoho odsuzoval, jen si tak v klidu povídáme o věcech, které nás společně zajímají. To jak se k tomu kdo postaví, je jeho vlastní věc. Každý si potřebuje prožít svou zkušenost ze které si pak může vzít ponaučení.

Pavel z Čech (Po, 30. 7. 2012 - 15:07)

Je zajímavé co je různých názorů. Někteří lidé už ani žádný názor nemají. Žijí ze dne na den a čekají už jen na smrt. To všechno co se nyní kolem nich děje jim vzalo veškerou chuť o čemkoli diskutovat. Celé dějiny se někteří snaží umlčet diskuze, které se jim nelíbí. Zkouší to různými způsoby. Ve středověku se za to lidé upalovali. V novověku se za to zavírali a jinak pronásledovali. Ale nikomu se nepodařilo úplně umlčet ty co měli jiný názor. Situace se každý den vyostřuje. Některým lidem povolují nervi a začínají sahat k násilí. Což je pravý opak toho co vyučoval Ježíš Kristus a my si to můžeme přečíst v Bibli. Lidé potřebují vzájemnou toleranci a spolupráci. Každý jsme silný, když jsme zdraví. Když na nás dolehne těžká nemoc, tak potom začneme přemýšlet a hledat jakoukoli pomoc. Potom jsme většinou pokorní a skromní. Najednou nám zbývá spousta času na přemýšlení proč se to stalo zrovna nám a proč vlastně tady jsme. Proto věřící může prosit Boha o pomoc jak fyzickou, tak duchovní. Nevěřící to má těžší, ten se nemá o co opřít. Víra v Boha je největší dar, který může člověk dostat.

hana (Po, 30. 7. 2012 - 15:07)

Duše nemá svůj vlastní...je vidět, že na to máme jiný názor. Duše nemá obsah? Co je vlastně ráj?
To, kam po smrti pokračujeme, záleží na tom, jak jsme žili tenhle život.

Jehovisté nepat (Po, 30. 7. 2012 - 15:07)

Mě to také zavání :-)

hana (Po, 30. 7. 2012 - 15:07)

Píšeš: Vidím to jinak....Budeš se divit, ale já vím, co je bezpodmínečná láska.Pochopitelně, že lidi nemilují partnera, který je opouští kvůli jiné/jinému stejně, jako když miloval je. Ranil totiž jejich ego.
"Na druhou stranu také říká, že tito lidé si mají být věrni a že kdo by uléhal s provdanou ženou i byť rozvedenou, pokud žije její manžel..."

Jestli si najdu jiného muže, rozvedu se právě proto, abych současného nepodváděla, neubližovala mu. Takže promiň- nebo ne, ale tohle neberu.
Navíc mě to silně zavání koránem.

Pro hanu (Po, 30. 7. 2012 - 15:07)

"Kdo s pochopením...Duše nemá svůj vlastní obsah, tak podle čeho je tedy posuzována? To všichni jdeme rovnou po fyzické smrti do ráje?

Pro Jehovisté n (Po, 30. 7. 2012 - 15:07)

Rozvedenou i když žije...To je doporučení pro lidi, které to zajímá a příznivě to ovlivňuje jejich životy. Ten kdo by je chtěl kritizovat a trestat, by se měl podívat nejprve sám na sebe. Jsi-li bez hříchu, hoď první kamenem. A to asi nejsme nikdo, viď. :-)))

Jehovisté nepat (Po, 30. 7. 2012 - 15:07)

Rozvedenou i když žije její manžel. Kdyby jste dostali moc, začli by jste i upalovat!

Pro hanu (Po, 30. 7. 2012 - 15:07)

lásku se zamilovaností si...Píšeš: Vidím to jinak. Pomáhám mu ze soucitu, ne z lásky. Ale pokud to bereš přes srdce- pomáhám mu proto, že nemám ráda situaci, ve které dotyčný je. Nesnáším bezmoc. Až tak, že se mě ani nelíbí filmy( ani ty údajně pěkné)z věznic, psych. léčeben.....prostě ty, kde je hodně bezmoci.
Třeba nějaké zkušenost z minula :-))

Právě ten soucit z bezmocnými je projev pravé lásky i když to vnímáš trochu jinak. Láska je nestranná, ale vztah o kterém tvrdíš, že miluješ je jen vzájemné využívání jeden druhého, člověk tak snadno uniká sám před sebou, před vlastní prázdnotou a nenaplněností s pocitem marnosti. Jak bys asi milovala muže, který by od Tebe odešel za jinou. Chtěla by jsi aby byl šťastný? Milovala bys ho stejně jako, když Ti projevoval svou náklonnost a přízeň. Pokud né, tak o lásce k němu nemůže být ani řeč. My si jen myslíme, že naše vzájemné vlastnění je láska, ale Ježíš o těchto lidech říká, že jsou v poutech. Na druhou stranu také říká, že tito lidé si mají být věrni a že kdo by uléhal s provdanou ženou i byť rozvedenou, pokud žije její manžel, uvádí ji do cizoložství. Tak snad s v tom vyznáš.

Klouzek (Po, 30. 7. 2012 - 14:07)

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh
První příspěvky v diskuzi

reagovat 3.4.2008 19:59 - Ilona

Myslím,že si Stvořitel zaslouží abychm se i o něm v těchto diskusích zmínili.

JHVH(čte se Jehova či Jahve) a v hebrejském jazyce znamená - působí,že se stane.Je to osobní jméno Boha.

Já jsem Jehova. To je mé jméno a nikomu jinému nedám svou vlastní slávu, ani svou chválu rytým sochám.(Izajáš 42:8)

V Písmu jsou sice také používany popisné tituly, například Bůh, Svrchovaný Pán, Stvořitel, Otec, Všemohoucí a Nejvyšší, ale osobnost a vlastnosti Boha - kým a čím on je -jsou plně shrnuty a vyjádřeny jedině tímto jménem.

...ty, jehož jméno je Jehova, ty sám jsi nejvyšší nad celou zemí.(Žalm 83:18)

Jehova je stvořitelem všeho, je velkou prvotní příčinou,nebyl tedy stvořen a nemá počátek.

Hoden jsi Jehovo, ano náš Bože, přijmout slávu a čest a moc, protože jsi vytvořil všechny věci a z tvé vůle existovaly a byly stvořeny.(Zjevení 4:11).

Počet jeho let se nedá vyzkoumat. Jeho existence v minulosti je nekonečná a neskončí ani nikdy v budoucnu.

...a při Tom, který žije po celou věčnost, který stvořil nebe a věci v něm.( Zj. 10:6)

Je neporušitelný a nesmrtelný.Proto je označován jako Král věčnosti.

Králi věčnosti,neporušitelnému, neviditelnému, jedinému Bohu,buď sláva a čest po celou věčnost.Amen (1.Timoteovi 1:17)

Pro něho je tisíc let jako několikahodinová noční hlídka.

Ačkoli Jehova existuje mimo čas, je Bohem, který časový vývoj sleduje a za určitých okolností se do něj vkládá, ale drží se svého plánu.

Jeho věčná existence je nepopiratelnou a nejzákladnější skutečností ve vesmíru, aproto při ni přísahal slovy: Jakože jsem živý, čímž zaručoval, že jeho sliby a proroctví jsou spolehlivé. Také lidé přísahali při jeho existenci.

Jen blázniví říkáji: Není žádný Jehova.

Jednali zhoubně , jednali odporně ve svém jednání. Není žádný, kdo činí dobro.(Žalm 14:1)

Nebo Žalm 10:4

Ničemný ve své povýšenosti nezkoumá, všechny jeho myšlenky jsou: Bůh není.

Jehova je Duch a lidé ho nemohou vidět. Bůh je Duch a ti kdo ho uctívají, musí uctívat duchem a pravdou.(Jan 4:24)

reagovat 6.4.2008 08:26 -

Jehova je tady zmiňován na několika diskuzích, tak proč ještě další?

reagovat 6.4.2008 16:34 -

Protože Jehova si přeje, aby lidé poznali jeho osobnost i jaký záměr má s lidmi i touto planetou a jaký smysl má život, to by mělo zajímat každého.
Vše pro Vaše zdraví - přírodní vitamíny, kosmetika.

Naleznete zde vitamíny, potravinové doplňky, kosmetiku.
Jsme tu pro Vás již více jak 10 let.
Všechny přípravky jsou 100% přírodní.
Kamenný obchod: celý sortiment můžete přímo nakoupit v naší prodejně - 001shop, Krakovská 22, Praha 1.

www.001shop.cz

reklama

reagovat 6.4.2008 19:25 -

Proč by to mělo zajímat každého? Člověk by si měl svobodně vybrat, co bude číst a co ho bude zajímat.

Chodí k nám také svědci Jehovovi, ale rozhodně se nevnucují jako vy.

reagovat 7.4.2008 12:05 -

No jo,o tom to tu je,že at sem vlezou ti co by je zajímaly nějaké otázky,protože si myslím,že se možná bojí se zeptat osobně,když svědkové zaklepou na dveře.
Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi
Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 30.7.2012 14:54 - hana

"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.

reagovat 30.7.2012 14:55 - hana

"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane."Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane."Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.

reagovat 30.7.2012 14:55 - hana

"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane."Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane."Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.

reagovat 30.7.2012 14:56 - Jitka

Masturbace: To není problém!

27.7.2012 00:01
Sex a vztahy

Ministerstvo školství objednalo příručku pro učitele, podle níž mají učit o sexu. Její odpůrci mimo jiné odsuzují masturbaci - prý škodí a vede k sobectví. O masturbaci píše psycholožka a sexuoložka Laura Janáčková.

Dlouho se věřilo, že masturbace je příčinou mnoha problémů a onemocnění. Byla dokonce považována za neřest a zlozvyk způsobující fyzické a duševní poruchy. Některé tyto názory přežívají dodnes. Výsledkem jsou narušené vztahy mezi rodiči a dospívajícími dětmi a v dospělosti pak hlubok

Klouzek (Po, 30. 7. 2012 - 14:07)

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh
První příspěvky v diskuzi

reagovat 3.4.2008 19:59 - Ilona

Myslím,že si Stvořitel zaslouží abychm se i o něm v těchto diskusích zmínili.

JHVH(čte se Jehova či Jahve) a v hebrejském jazyce znamená - působí,že se stane.Je to osobní jméno Boha.

Já jsem Jehova. To je mé jméno a nikomu jinému nedám svou vlastní slávu, ani svou chválu rytým sochám.(Izajáš 42:8)

V Písmu jsou sice také používany popisné tituly, například Bůh, Svrchovaný Pán, Stvořitel, Otec, Všemohoucí a Nejvyšší, ale osobnost a vlastnosti Boha - kým a čím on je -jsou plně shrnuty a vyjádřeny jedině tímto jménem.

...ty, jehož jméno je Jehova, ty sám jsi nejvyšší nad celou zemí.(Žalm 83:18)

Jehova je stvořitelem všeho, je velkou prvotní příčinou,nebyl tedy stvořen a nemá počátek.

Hoden jsi Jehovo, ano náš Bože, přijmout slávu a čest a moc, protože jsi vytvořil všechny věci a z tvé vůle existovaly a byly stvořeny.(Zjevení 4:11).

Počet jeho let se nedá vyzkoumat. Jeho existence v minulosti je nekonečná a neskončí ani nikdy v budoucnu.

...a při Tom, který žije po celou věčnost, který stvořil nebe a věci v něm.( Zj. 10:6)

Je neporušitelný a nesmrtelný.Proto je označován jako Král věčnosti.

Králi věčnosti,neporušitelnému, neviditelnému, jedinému Bohu,buď sláva a čest po celou věčnost.Amen (1.Timoteovi 1:17)

Pro něho je tisíc let jako několikahodinová noční hlídka.

Ačkoli Jehova existuje mimo čas, je Bohem, který časový vývoj sleduje a za určitých okolností se do něj vkládá, ale drží se svého plánu.

Jeho věčná existence je nepopiratelnou a nejzákladnější skutečností ve vesmíru, aproto při ni přísahal slovy: Jakože jsem živý, čímž zaručoval, že jeho sliby a proroctví jsou spolehlivé. Také lidé přísahali při jeho existenci.

Jen blázniví říkáji: Není žádný Jehova.

Jednali zhoubně , jednali odporně ve svém jednání. Není žádný, kdo činí dobro.(Žalm 14:1)

Nebo Žalm 10:4

Ničemný ve své povýšenosti nezkoumá, všechny jeho myšlenky jsou: Bůh není.

Jehova je Duch a lidé ho nemohou vidět. Bůh je Duch a ti kdo ho uctívají, musí uctívat duchem a pravdou.(Jan 4:24)

reagovat 6.4.2008 08:26 -

Jehova je tady zmiňován na několika diskuzích, tak proč ještě další?

reagovat 6.4.2008 16:34 -

Protože Jehova si přeje, aby lidé poznali jeho osobnost i jaký záměr má s lidmi i touto planetou a jaký smysl má život, to by mělo zajímat každého.
Vše pro Vaše zdraví - přírodní vitamíny, kosmetika.

Naleznete zde vitamíny, potravinové doplňky, kosmetiku.
Jsme tu pro Vás již více jak 10 let.
Všechny přípravky jsou 100% přírodní.
Kamenný obchod: celý sortiment můžete přímo nakoupit v naší prodejně - 001shop, Krakovská 22, Praha 1.

www.001shop.cz

reklama

reagovat 6.4.2008 19:25 -

Proč by to mělo zajímat každého? Člověk by si měl svobodně vybrat, co bude číst a co ho bude zajímat.

Chodí k nám také svědci Jehovovi, ale rozhodně se nevnucují jako vy.

reagovat 7.4.2008 12:05 -

No jo,o tom to tu je,že at sem vlezou ti co by je zajímaly nějaké otázky,protože si myslím,že se možná bojí se zeptat osobně,když svědkové zaklepou na dveře.
Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi
Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 30.7.2012 14:54 - hana

"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.

reagovat 30.7.2012 14:54 - hana

"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.

reagovat 30.7.2012 14:55 - hana

"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane."Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane."Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.

reagovat 30.7.2012 14:55 - hana

"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane."Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane."Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.

reagovat 30.7.2012 14:56 - Jitka

Masturbace: To není problém!

27.7.2012 00:01
Sex a vztahy

Ministerstvo školství objednalo příručku pro učitele, podle níž mají učit o sexu. Její odpůrci mimo jiné odsuzují masturbaci - prý škodí a vede k sobectví. O masturbaci píše psycholožka a sexuoložka Laura Janáčková.

Dlouho se věřilo, že masturbace

Jitka (Po, 30. 7. 2012 - 14:07)

Masturbace: To není problém!

27.7.2012 00:01
Sex a vztahy

Ministerstvo školství objednalo příručku pro učitele, podle níž mají učit o sexu. Její odpůrci mimo jiné odsuzují masturbaci - prý škodí a vede k sobectví. O masturbaci píše psycholožka a sexuoložka Laura Janáčková.

Dlouho se věřilo, že masturbace je příčinou mnoha problémů a onemocnění. Byla dokonce považována za neřest a zlozvyk způsobující fyzické a duševní poruchy. Některé tyto názory přežívají dodnes. Výsledkem jsou narušené vztahy mezi rodiči a dospívajícími dětmi a v dospělosti pak hluboké pocity viny, kterých se člověk těžko zbavuje. Masturbace je fyzické dráždění vlastních pohlavních orgánů s cílem zvýšit sexuální vzrušení a dosáhnout orgasmu. Sebeukájení bývá provázeno erotickými představami a probíhá různými způsoby: drážděním rukou, proudem vody, třením se o rozličné předměty, použitím erotických pomůcek a stimulátorů nebo s pomocí jiných osob. Ženy často zajímá, na co myslí muži, když masturbují.

Nejčastěji to jsou představy ženských těl, sexu se ženami, skupinového sexu, prohlížení erotických obrázků a jen čtvrtina představ je spojená se stálou partnerkou. Nedávno jsem ve své praxi měla ženu, která žárlila na manželovu masturbaci. Přivedla ho do ordinace se slovy: „Masturbuje na cizí, místo toho aby se miloval se mnou. To přece není normální. Musíte ho léčit.“ Jiná žena si zase stěžovala, že její partner masturbuje u pornofilmů. Proč muži masturbují? V mladším věku je to sebepoznání, pubertální zvyk, později nesmělost, zmírnění fyzického a duševního napětí. Důvodem bývá i okamžité uspokojení při větší sexuální apetenci, absenci partnerky či nedostatečném uspokojení při sexu. Častou motivací je i únik od problémů. Masturbační praktiky se u kluků objevují už v dětství, v dospívání jde o velmi častou činnost, která k tomuto období prostě patří. Je úplně normální, že dospělí muži masturbují. Masturbace je běžnou záležitostí i u žen, komunikace o ní se však děje s menší otevřeností než u mužů. Ženy začínají masturbovat později. Procento dívek, které masturbují do 14 let věku, je velmi nízké. První motivací k zájmu o své pohlavní orgány je u dívek spíš zvědavost a snaha poznat vlastní tělo než sexuální uspokojení. To se však v pozdějších letech mění. Ženy na rozdíl od mužů praktikují pravidelně masturbaci do pozdního věku. Pětašedesátiletá žena mi na dotaz, zda alespoň masturbuje, když ji manžel neuspokojuje, odpověděla: „Co si o mně myslíte?“ Po ujištění, že je to zcela běžné a normální dodala: „Tak to ano, každou středu a neděli po koupeli.“ Ženy masturbují nejčastěji s myšlenkami na erotické situace spojené s představami mužů, na sex s nimi a pouze 15 % žen masturbuje s myšlenkami na fantazie spojené s partnerem. Nejčastějším způsobem je stimulace rukou, 26 % žen používá vibrátor. Oblíbeným způsobem je dráždění proudem vody při sprchování. Masturbace představuje pro ženy okamžité uvolnění napětí a zbavení se stresu. Ženy touží po projevech lásky a pocitu bezpečí, proto upřednostňují masturbaci před náhodnými sexuálními kontakty. Jejich nejčastějším motivem bývá touha zažít vzrušení a orgasmus. Pro muže je masturbující žena velmi vzrušující.

Stud a komunikační tabu do této oblasti nepatří. Žena, která zná dobře své tělo a jeho reakce, má daleko větší šanci prožívat a užívat si milování i s partnerem. V současné sexuologii je mužská i ženská masturbace často doporučována jako metoda léčby při některých sexuálních dysfunkcích.

Autor: PhDr. Laura Janáčková, CSc, publikováno v časopisu Moje Psychologie

linkuj | google | vybrali SME komentovat | tisknout | doporučit
Související články
PRŮVODCE ŠŤASTNÝM VZTAHEM doktorky Laury

12.6.2012 00:01
Sexuální touha a proč mezi partnery tak rychle vyprchává

28.2.2012 00:01
Sexuální fantazie mají léčivý efekt

9.2.2012 00:01
Orgasmus pod nátlakem

2.3.2010 08:39
MOZEK - nejorgastičtější místo těla

9.12.2009 00:00
Proč ženatí muži masturbují?

19.5.2009 00:00
Léčení sexuálních orgánů

17.10.2005 00:00
Masturbace snižuje nebezpečí rakoviny prostaty

17.7.2003 00:00
Jak pomoci partnerce dosáhnout orgasmu

13.2.2001 00:00
Přehled komentářů
zobrazit všechny komentáře

hoň a uvidíš.Je to bezva
lojza | 29.7.2012 14:11

Ať je to rukou nebo sprchou, je to paráda. Hlavně když člověk nemá...
Iwa | 29.7.2012 14:42

Naprposto souhlasím,bez sexu a orgasmu není život tím čím má...
Dáša | 29.7.2012 17:56

No rozhodně to není to největší téma, kterým by se mělo naše...
aluša | 29.7.2012 23:57

Iwo, to by byla taková nádhera, kdyby jsme si sedli proti sobě a krásně...
Daniel | 30.7.2012 05:49

hana (Po, 30. 7. 2012 - 14:07)

"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane."Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane."Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.

hana (Po, 30. 7. 2012 - 14:07)

"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.
"Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane."Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane."Kdo s pochopením neodloží nízké tendence lidské duše, ten se nepozvedne nad jejich vliv, který mu nedovolí nahlédnout do smysluplnosti jeho bytí."
Duše nemá nízké tendence. Duše je to, co z nás zůstane.

Reklama

Přidat komentář