Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

milka (Pá, 10. 4. 2009 - 09:04)

Svědku ,nebud smutný.Ty lidičky se drží podle mě starého zákona a nepřijali dobrou zprávu NZ.

Lidičky:
Člověk nedokáže bez Boží pomoci dodržet na 100%Boží přikázání,proto přišel Ježiš,aby nám mohlo být odpuštěno,aby nás Duch svatý vedl.
Copak je to proti písmu?Vždyt nás k tomu písmo přímo vybízí.
1. Korintským, 1. kapitola
20. Kde je moudrý? Kde zákoník? Kde je myslitel tohoto věku? Neobrátil Bůh moudrost tohoto světa v bláznovství?
21. Když totiž v Boží moudrosti svět nepoznal Boha skrze moudrost, zalíbilo se Bohu spasit věřící skrze bláznivost kázání.

Věřit v Kristovo jméno znamená svěřit se mu tělem i duší, přenechat se zcela jemu v naději, že on přivede náš život k cíli.

1. Korintským, 2. kapitola
1. Když jsem k vám tedy, bratři, přišel, nepřišel jsem vám zvěstovat Boží svědectví se vznešeností řeči nebo moudrosti.
2. Rozhodl jsem se totiž neznat mezi vámi nic než Ježíše Krista, a to toho ukřižovaného.
3. A byl jsem u vás ve slabosti a v bázni a ve mnohém rozechvění.
4. A má řeč a mé kázání nebylo v přesvědčivých řečech lidské moudrosti, ale v dokázání Ducha a moci,
5. aby vaše víra nespočívala v lidské moudrosti, ale v Boží moci.

Mamut (Pá, 10. 4. 2009 - 09:04)

Tak co, vy "jediní a spravedliví", dokážete kromě citace Bible také myslet vlastní hlavou ? Mám dojem, že moc ne. Ale budiž, když Vám to dělá dobře - proč ne. Ale vysvětlete mi konečně někdo, proč je zrovna ten Váš bůh ten pravý ! Vždyť těch bohů si lidstvo od své existence navymýšlelo už mraky a zatím jsem neviděl, že by se někomu opravdu nějaký zjevil a pomohl mu. A zatím se lidé mydlí hlava nehlava ve jménu svých bohů. Tak jak to je ?!

Návštěvník (Pá, 10. 4. 2009 - 00:04)

Ga 3:2
2 Pouze to se chci od vás dozvědět: Přijali jste ducha díky skutkům zákona, nebo díky slyšení skrze víru?
6 Právě jako Abraham

Večeře Páně (Čt, 9. 4. 2009 - 20:04)

Šlo o večeři s učedníky o svátcích nekvašených chlebů, kterou Židé slavili na památku vyjití
z egyptského otroctví.

Ježíš této večeři, která se konala v předvečer jeho utrpení, dává nový význam.

pro orientaci (Čt, 9. 4. 2009 - 19:04)

Apoštolská episkopální církev katolická
Communio ecclesiae sanctae
Církev je společenstvím křesťanů tvořících autokefální katolickou církev. Je součástí Nezávislých národních apoštolských katolických církví.

Církev je apoštolská, protože je spojená s vírou, učením a autoritou apoštolů, jak svátostně, tak historicky, prostřednictvím apoštolské posloupnosti biskupů a kléru.

Církev je episkopální, protože v jejím čele stojí biskup (episkopos).

Církev je katolická jednak proto, že jako součást Kristova mystického těla je univerzální; a také proto, že je stále spojena s tradicí a učením historické církve.

Církev se hlásí ke starým vyznáním víry známým jako Nicejské credo a Apoštolské credo. Církev vyznává víru ve zjevení Boha a Božího Syna, Ježíše Krista, založené na kanonických spisech (t.j. Bible). Toto zjevení je v otázkách víry neomylné.

Církev vyznává víru v sedm svátostí, křest, biřmování,smíření, Večeře Páně, manželství, svěcení kněžstva a útěchu nemocných jako znamení stálé přítomnosti a působení Pána Ježíše Krista v jeho církvi a příslibu přítomné a posvěcující milosti.

Církev vyznává víru ve skutečnou, reálnou a pravou přítomnost Pána Ježíše Krista; těla, krve, duše a božství; v každé části eucharistických živlů chleba a vína, od okamžiku konsekrace při liturgii až do okamžiku jejich rozpuštění. Církev nezjišťuje čím přesně se tento zázrak děje, jelikož Pán Ježíš nezjevil žádný mechanismus. Církev jej pouze přijímá jako skutečnost, podle Jeho Slova.

Církev vyznává víru v normativní výnosy sedmi ekumenických koncilů nerozdělené církve: koncil nicejský z roku 325, konstantinopolský z roku 381, efezský z roku 431, chalcedonský z roku 451, II. konstantinopolský z roku 533, III. konstantinopolský z roku 680 a konečně II. nicejský z roku 787.

Církev vyznává, že apoštolská posloupnost, svěřená biskupům a dále předávaná svátostí svěcení, je nezbytná pro platné a účinné vysluhování svátostí.

Církev ve vztahu k ostatním světovým náboženstvím vítá všechny lidi dobré vůle, zvláště pak ty, kteří vyznávají, že Bůh, Stvořitel světa a celého vesmíru, je Bohem milujícím své stvoření a projevuje se jako láska. Jako takové je přijímáme jako své bratry a sestry mající svou vlastní cestu k Bohu. Společně s nimi se modlíme za mír celého světa a chceme usilovat o duchovní rozměr života každého člověka na této Zemi.

Církev v souladu se starou tradicí rané církve nenařizuje povinnost celibátu pro své kněžstvo. Biskupům i kněžím je dovoleno se ženit.

svědek (Čt, 9. 4. 2009 - 18:04)

Mezku, díky.
Ano, svědkové kdyby se nebáli vzývat Ježíšovo jméno, jak je napsáno v 1. Ko 1:2, tak by dostali dar Ducha svatého v podobě křtu. Viděli by lásku Otcovu i Synovu. Jenže Otrok spíš brání svým členům vejít do Božího království, aby se dle něho neplnilo učení, že se má vejít jen 144000. Toto je problém!
Jsou tací, kteří když vzývají tak dostávají tento dar, proto se počet ještě žijících pomazaných křesťanů neklesá po dlouhá léta.
Milí bratři a sestry, nebojte se vzývat Ježíšovo jméno pro slávu Boha Otce JHVH! Je to Boží vůle, abychom oslavili Syna Ježíše Krista. Třeba v některém koutku místa. Jsem jako vy. Světlo vám zazáří Kristův obličej!

Mezek (Čt, 9. 4. 2009 - 17:04)

Promiň,svědku nezapoměljsem na Tebe.Též přeji hezký den a rozlišovací schopnost.

Jak svědčit Svě (Čt, 9. 4. 2009 - 17:04)

Jsou Svědkové Jehovovi křesťanskou církví? Jistě jsou skupinou od křesťanství odvozenou. Křesťan však znamená kristovec a osoba, kterou svědkové označují za Krista má pouze málo společného s biblickým Božím Synem. Proto musíme na tuto otázku odpovědět záporně.
Svědkové Jehovovi jsou především oběťmi nebiblického učení a totalitního náboženského systému. Na rozhovory, polemiky a disputace jsou většinou vyzbrojeni zásobou argumentů a biblických veršů podporujících jejich učení. To, co jim chybí je vlastní názor, schopnost reflexe svého učení a především vztah s milujícím Bohem. A právě o tomto je s nimi potřebné mluvit, představit jim Ducha Svatého, jeho schopnost dotknout se lidského srdce, ukázat na Ježíše jako pravého Boha a pravého člověka. Svědkové se velice často setkávají s tvrdostí a odmítáním, a to jak uvnitř své organizace, tak především u lidí, které svojí misijní činností obtěžují. Mnohokrát bývají zaskočeni, když jim křesťané s nadšením svědčí o jistotě spaseni a o radostném vztahu s Bohem. Svědkům je tedy potřeba svědčit, ale nejen jim, ale každému, kdo doposud nepoznal Kristovu lásku a neobrátil se.

svědek (Čt, 9. 4. 2009 - 17:04)

Mezku, pousmáls mě. Též jsem také za onoho času byl jako Saul z Tarzu. Tys na mne zapomněl?
Půjdu na Památnou slavnost jako jeden z nich. Ještě se nemohu probrat a říct, že jsem dostal ... Mezku, opravdu jsem dostal. Skoro stejný pocit jako měla Mare. Souhlasím s Witnessem.
Též vám v pravdě a požehnání Duchem svatým přeje svědek.

Svědkové hlásaj (Čt, 9. 4. 2009 - 17:04)

Bohem je jedině Jehova. Ježíše Krista sice považují za Božího Syna, ale ne za Boha. Jsou ochotni připustit, že je pouze bohem s malým b. Podle jejich učení je v řeckém originále použité malé písmeno, když se hovoří o Ježíši jako o

Podpora, které (Čt, 9. 4. 2009 - 16:04)

Děkuji za podporu zde Witnessovi,Milce,Mare aj.
Musím říct ,že to potěší.Vždyť jsme jen /nedokonalí/lidé.Též těm,co jsou horlivější na klávesnici,co se týče ............Také jsem za onoho času byl jako Saul z Tarzu :))
Přeji Boží požehnání.Mezek

Kačenka (Čt, 9. 4. 2009 - 15:04)

Jo dík za připomenutí a kde se to koná?

Návštěvník (Čt, 9. 4. 2009 - 14:04)

Dnes je Památná slavnost, nezapomeňte!

Musíme si ale počkat až na západ slunce.

Pro sedmi haleč (Čt, 9. 4. 2009 - 14:04)

napsal: Jen víru v Boha ti nikdo nemůže ukrást, když ty sám se jí nevzdáš.
Ano o tu se okrást nenechám.Proto když zazvonili řekl jsem jenom toto.My jsme křestane,myslim my v naší rodině.A tak to u nás je.Mnozi známi i někteří z přibuzenstva nechápou jak je možno takto žít,myslim tu pohodu.Jsme svědky pro Pána Ježíše,nejenom podle slov,ale svědčíme i svými životy.Proto se nebojím o sobě říct že jsem křestan.Láska k Bohu a k lidem,to je základ našeho života.

Pavel (Čt, 9. 4. 2009 - 12:04)

Pro sedmi halečkový prorok pavel napsal:
Nic proti tomu že jsi bohatší nic nemám, ale musíš být připraven, že kdykoli o všechno můžeš přijít. Jen víru v Boha ti nikdo nemůže ukrást, když ty sám se jí nevzdáš. Pěkně to vyjadřuje text písma.

Matouš 6:19-21
19 Přestaňte si střádat poklady na zemi, kde stravuje mol a rez a kde se zloději vloupávají a kradou. 20 Raději si střádejte poklady v nebi, kde nestravuje ani mol, ani rez a kde se zloději nevloupávají a nekradou. 21 Kde je totiž tvůj poklad, tam bude i tvé srdce.

Zvu tebe i ostatní na "Památnou slavnost poslední večeře Ježíše Krista", která se na oběť života Ježíše Krista za celé lidstvo.
Koná se v 19:45 hod. pozápadu slunce. Můžete se této slavnosti zůčastnit v "Sále Království" Svědků Jehovových v místě vašeho bydliště.
Tuto událost také popisuje
Lukáš 22:7-20
7 Nyní přišel den nekvašených chlebů, ve kterém se musí obětovat [oběť] pasach, 8 a poslal Petra a Jana a řekl:

Návštěvník (Čt, 9. 4. 2009 - 12:04)

Dokážete-li dodržet radu Ježíše, uvidíte co se bude dít. Nemáte-li totiž peníze nemůžete platit. Stát se vám bude snažit peníze vnutit, bude vás prosit na kolenou, bude dolízat, bude slibovat snížení daní, bude slibovat zvýšení mezd... najednou to půjde. Nenechte se nachytat, protože po čase by se to vrátilo. Nemáte-li peníze nemůže žádný obchodník nic prodat, může se svými penězi zadusit. Jsou mu na nic, jsou bezcenné pokud nehrajete jeho vypečenou hru. Tak jako žetony v kasínu mají cenu jen když chcete hrát, vy měníte svou praci za žetony. Pokud ji odmítnete vyměnit... kasino se zavírá.

pravda je v bib (Čt, 9. 4. 2009 - 12:04)

milé děti řekl Ježíš vaším rodičům toto. Ukažte mi peníz. Čí je to znak. A oni řekli že státu. A on řekl co je státu dejte státu a co je Boha dejte Bohu. Ale protože svině neumí dát, umí jen půjčit nebo investovat, protože svině vždy uzavírá jen obchod. Nikdy neumí dát dar a proto se tehdy lidé rozešli.

Je jen jediná cesta jak to zvrátit a během dne zastavit. Vemte vše co má na sobě státní znak a dejte, opakuji dejte to státu. Vyberte všechny úspory, dejte je na hromadu s občankami, vysvědčeními, diplomy a rodnými listy a kdo ví s čím možným. Zkrátka vše co nese státní znak seberte a odneste to na nejbližší úřad a tam to nechte ležet. Toto totiž znamená konec hry, konec tyranie konec vykořisťování. Vraťte státu co jeho jest a už to od něj neberte ani kdyby vám to vnucoval. Pracující lid nikdy nepotřeboval peníze ani občanky.

Nyní nemůžete kupovat, nyní nemůžete platit daně, nájmy, elektřinu účty. Peníze a ty cetky byly jen žetony do vypečené hry. Nejsou-li žetony není hra. Obchodník nic neprodá, vy nemáte už peníze. Jak z vás stát může něco dostat? Jak vás může donutit hrát jeho vypečené hry? Může vás všechny zavřít, vyhostit? Může vás zabít, když neděláte rozbroje? Milí Češi to byste se nasmáli, teprve tehdy byste uviděli jakou máte moc. To vy jako pracující lid si můžete diktovat podmínky, ale o tom nevíte, protože vám to bylo zatajeno.

Pro sedmi haleč (Čt, 9. 4. 2009 - 12:04)

Co dělam,ted už nic.Kdysi jsem se nebal a skusil.Vyplatilo se.Celý život jsem pracoval jako řemeslník,ale až po revoluci,jsem pochopil co znamená když se řekne,že řemeslo má zl. dno.Patřím k těm bohatším.Poctivě nabyte!Bůh mi požehnal,tomu věřím.Nobo myslíš že nepožehnal.

milka (Čt, 9. 4. 2009 - 12:04)

Já si myslím,že Svědkův nick je zcela v pořádku a není žádný důvod,(mimo z důvodu zneužívání nějakého vtipálka) jej měnit.Podívejme do písma:
Skutky, 1. kapitola
8. ale přijmete moc Ducha Svatého přicházejícího na vás a budete mi svědky v Jeruzalémě, v celém Judsku i v Samaří a až do posledních končin země."

milka (Čt, 9. 4. 2009 - 12:04)

Milý Milane,tvůj pohled na mě je tak milý a kladný až mám strach ,zda si je zasloužím.
Děkuji

Reklama

Přidat komentář